Lost: Das Boot


To Lost ανεβάζει ταχύτητες- επιτέλους, κάτι που μοιάζει με κορύφωση. Και μάλιστα, σε μια από τις πιο αξέχαστες ώρες των 6 χρόνων της σειράς. Huge spoilers μετά το άλμα.


Ήξερες ότι θα γαμήσει το επεισόδιο από τη στιγμή που άνοιξε στο ψεύτικο σύμπαν και είχε σκηνή με τον Jack και τον Locke. Σε αυτό το σημείο της σειράς, ένα 40λεπτο αφιερωμένο σε αυτούς τους δύο δε θα μπορούσε να είναι παρά εκρηκτικό. (Και να επιβεβαιώνει τη θεωρία μου για το φινάλε.)

Ομολογώ μέχρι τα μισά είχα αρχίσει να αφρίζω. Μονολογούσα, Δεν είναι δυνατόν ΠΑΛΙ να βλέπουμε το ίδιο γκρουπ χαρακτήρων να κόβει ΠΑΛΙ βόλτες μες στη ζούγκλα και να αλλάζει ΠΑΛΙ συμμαχίες. Ήμουν έτοιμος να πετάξω πράγματα στην οθόνη, να έρθω εδώ και να γκρινιάξω όσο δεν είχα γκρινιάξει όλη τη σεζόν. Διάολε, κάναμε τόση υπόμονη, υποφέραμε ατελείωτα επεισόδια σκακιού, είχαμε μια βδομάδα διάλειμμα, και
απαιτούσα αίμα.

Αλλά μισό, δεν το εννοούσα κυριολεκτικά! Μια κουβέντα είπα, και κοίτα τι έγινε.

RIP λοιπόν Sayid, και RIP Jin και Sun. Όλοι τους είχαν κατά καιρούς υπάρξει πολύ ψηλά στην κορυφή των αγαπημένων μου χαρακτήρων της σειράς (ο Sayid εκεί πριν την είσοδο του Ben, πριν καταλάβουμε τι τρέχει με τον Desmond, και λίγο αφού ο Locke είχε γίνει bumbling idiot, μπορεί και να ήταν για ένα μικρό παραθυράκι χρόνου ο #1 μου). Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο είχαν περάσει από τόσα κύματα που πλέον είχα πάψει να νοιάζομαι. Ο Sayid ήταν κάτι σαν ζόμπι (που ποτέ δεν εξηγήθηκε κιόλας), το δε ζεύγος εξ Ασίας ήταν χωρισμένο για τόσο πολύ καιρό που δε θυμάμαι καν πώς ήταν να νοιάζομαι γι'αυτούς.

Αλλά damn, αυτό το υποβρύχιο μακελείο κάπου με έπιασε. Ναι, αυτή η γελοία εμμονή των συγγραφέων να έχουν τον Jin και την Sun να μιλάνε αγγλικά στις τελευταίες τους στιγμές υπέσκαψε σχεδόν κάθε ικμάδα δραματικής έντασης της σκηνής (δε μπορέσαμε να αντισταθούμε- με τον αδερφό που έβλεπα το επεισόδιο είχαμε επιδοθεί σε χιουμοριστικό σχολιασμό της σκηνής σε Borat-esque αγγλική διάλεκτο), αλλά το γεγονός και μόνο αυτό που παρακολουθήσαμε είναι πολύ ισχυρό.

Αρχικά γιατί είμαι sucker για αυτοθυσίες hard-ass χαρακτήρων. Και κατά δεύτερον γιατί είμαι εξίσου sucker για αυτοθυσία αγαπημένου που θέλει να πεθάνει με την αγαπημένη του. COME ON! Είναι textbook πράγματα αυτά, αλλά ήρθαν και τα δύο τόσο αναπάντεχα, και ήρθαν και τα δύο μαζί, you know; Δεν γίνεται να μη σε πιάσει. Τα σεναριακά στάνταρ είναι στάνταρ για ένα λόγο, σωστά; Το τελευταίο 10λεπτο του επεισοδίου ήταν απλά epic.

(Μην ξεχάσουμε μέσα σε όλα αυτά να αποδώσουμε τιμές και στον Λαπίδη. Εν τέλει δεν κατάλαβα γιατί τον κουβαλάγαμε μια σεζόν μαζί μας, αλλά whatever, ο Jeff Fahey είναι απολαυστικός οπότε yay. Και τώρα που το σκέφτομαι νομίζω μόλις μου απάντησα. Συνεχίζουμε.)

Ο άλλος λόγος που το impact αυτού του φινάλε ήταν τόσο ισχυρό, ήταν φυσικά το τι σημαίνει για την ευρύτερη ιστορία. Ο Man in Black αποκάλυψε επιτέλους τα πραγματικά του (συγχωρέστε με, Lost made me do it) χρώματα. Δηλαδή όχι κάτι περισσότερο από αυτό που ξέραμε όλη τη σεζόν, όλη τη σειρά μη σου πω, αλλά για κάποιο λόγο ένα γκρουπ χαρακτήρων καθόταν και το φιλοσοφούσε το θέμα: Ότι είναι Κ Α Κ Ο Σ. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ το είχα μυριστεί από κάπου εκεί γύρω που, εχμ, για να θυμηθώ, α ναι, ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΟΠΟΙΟΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ. (Εκτός του Locke, φυσικά. Θυμάστε σκηνή πρώτης σεζόν με Smoke Monster να ορμάει στον Locke και να τραβάει χειρόφρενο; Θα κρύβει μπόλικα τέτοια ωραία η δεύτερη θέαση.)

Άρα τώρα όλοι ξέρουν. Και ξέρουν και το σχέδιό του. Θυμάστε που πολύ φυσιολογικά είχατε αναρωτηθεί, "Μα γιατί μαμά και μπαμπά ο κακός καπνούλης δε σκοτώνει απλά όλους τους υποψήφιους αφού έτσι κι αλλιώς είναι κακός και έχει σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους έτσι κι αλλιώς;" Ε, απάντηση. (Που κι αυτή είμαι σίγουρος ότι κάπου, κάπως, κάποτε, την ξέραμε επίσης.) Επειδή δε μπορεί να τους σκοτώσει. Όχι άμεσα. Άρα; Για 6 σεζόν προσπαθεί να τους φέρει σε θέση όχι μόνο να σκοτώσουν για πάρτη του τον Jacob, αλλά και να σκοτωθούν μεταξύ τους.

Μόνο που δυστυχώς γι'αυτόν τη σκαπουλάρανε 3 από τους υποψήφιους. (Και δυστυχώς για εμάς, τη σκαπουλάρισε και η Kate.) Και τώρα ξέρουν, ή τουλάχιστον υποψιάζονται, το σχέδιό του. Άρα πώς είναι ποτέ δυνατόν να μπορέσει τώρα ο MiB να φέρει σε πέρας το περίπλοκο σχέδιό του; Και στον αντίποδα, πώς είναι δυνατόν να τον αποτελειώσουν οι επιζήσαντες; Αδιέξοδο!

Αλλά όχι, γιατί οι καλοί έχουν τον Widmore. (Χμ.) Και έχουν και τον Desmond που χοροπηδάει ανάμεσα στους κόσμους. (Και τι διάολο συμβαίνει επιτέλους με αυτό το γαμημένο παράλληλο σύμπαν;)

Αυτή είναι η έχθρα, αυτά είναι τα stakes, αυτά είναι τα στρατόπεδα. Και χαίρομαι αφάνταστα που, μετά από 4 σεζόν γεμάτες σε πολύ μεγάλο βαθμό με fillers και με -εν τέλει- περιφερειακά subplots, όλα έχουν γυρίσει εκεί από όπου ξεκίνησαν. Στον Hurley. Στις λυτρωτικές αυτοθυσίες. Στον Jack, την Kate και τον Sawyer. (Και στα κλουβιά, για κάποιο λόγο.) Στον Locke και το Νησί. Κυριότερα, στον Locke και τον Jack. Και στο Smoke Monster.

To oποίο, από την άλλη, τι έχει στο πλευρό του; Άπειρο χρόνο είπατε; Όχι, 3 επεισόδια.


.

28 σχόλια:

  1. Sawyer got conned! Again! Το'χει η μοίρα του φαίνεται να την πατάει στο ίδιο του το παιχνίδι. Έπαιξε ρόλο και η αντιπάθεια που τρέφει τον τελευταίο καιρό στην κακομοίρα την Claire. Να φύγει, να την αφήσει... Και μιας και μιλάμε για την Claire πολύ όμορφη η σκηνή με το μουσικό κουτί.

    ΥΓ
    Πάει ο Lapidus... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρω πως κατά 99% πάει ο Lapidus, αλλά είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος (όσον αφορά τηλεοπτικές σειρές που δεν γράφει ο Whedon).

    Ωραίο επεισόδιο σε γενικές γραμμές. Ως μόνη δικαιολογία για τα αγγλικά των Κορεατών, είναι πως ο Jin είχε περάσει τουλάχιστον τρία χρόνια μιλώντας μόνο αγγλικά. Φαιδρό, το ξέρω.

    Η απορία μου: αν ο σκοπός του MIB είναι να πεθάνουν οι υποψήφιοι από τα χέρια άλλου, γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε το παγιδευμένο αεροπλάνο; Ο Widmore είχε βάλει το C4, και ο MIB θα μπορούσε να διαφύγει με το υποβρύχιο. Θα μου πεις, κατά πάσα πιθανότητα θα του περίσσευε ο Τζακ, αλλά κρατώντας και την Κλαιρ απέξω, εύκολα θα μπορούσε να την καθοδηγήσει να τον σκοτώσει.

    Τη σημασία του μουσικού κουτιού δεν τη κατάλαβα. Προφανώς δεν θα θυμάμαι κάτι σχετικό από παλαιότερο επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω γκρινιάξει όλη τη σεζόν, αλλά εδώ δεν άντεξα.
    Το βρήκα τραγικό το επεισόδιο.
    Τρία επεισόδια πριν το τέλος και συνεχίζονται τα πηγαινέλα με δεκάδες plotholes.
    Για τους θανάτους τι να πω... Θέλει μεγάλη προσπάθεια να σκοτώνονται 4 βασικοί χαρακτήρες και να μην νοιώθεις τίποτα.
    Στα προηγούμενα πυροβολήσαν την έγκυο alt-Sun και ούτε μας ένοιαξε αφού ήταν στην Earth-2. Τώρα σκοτώνονται όλοι αυτοί, αλλά πάλι δεν μας νοιάζει, αφού υπάρχει η Earth-2 όπου βλέπω να ξυπνάνε όλοι στο φινάλε and live happily ever after.

    Απογοήτευση. Πλέον περιμένω περισσότερο τα φινάλε Fringe και 24 παρά του Lost.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Επιτέλους λίγη εξέλιξη και δράση! Το κακό είναι ότι χρειάστηκαν δεκατρία κακά επεισόδια μίας ξενέρωτης σεζόν για να φθάσουμε εδώ. Ας είναι! Δεν ξαναμιλάμε γι'αυτά, εστιάζουμε πλέον στο φινάλε!

    Το τέλος των Κορεατών ήταν όσο δραματικό όφειλε να είναι. Ο Sayid δεν κατάλαβα πώς έπαθε την αναλαμπή απο-ζομπισμού, αλλά η αυτοθυσία, του προσέφερε την κάθαρση. Ο Λοκ όντως θα μπορούσε να αφήσει τους πρωταγωνιστές να μπουν στο αεροπλάνο και να σκοτωθούν, αλλά θα χάναμε τη σκηνή με το υποβρύχιο οπότε δεν μένω παραπάνω στη συγκεκριμένη σεναριακή (τρύπα;) έκβαση.

    Έχουμε λοιπόν απομείνει με τους τρεις υποψηφίους & την Κέητ (ρε σταματήστε να χτυπάτε το κορίτσι), τον Desmont στο πηγάδι, τον Widmore να οργανώνεται και τον Locke μαινόμενο. Εύχομαι και ελπίζω σε ένα δυνατό φινάλε, ισάξιο των προσδοκιών μας και της ανυπέρβλητης μυθολογίας που έχει εξυφάνει η σειρά εδώ και έξι χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πιλότος είμαστε σίγουροι ότι πέθανε?
    Και γιατί το Lost θέλει να τραβήξει παραπάνω το Kate's Choice?
    Και ο μαλάκας ο Jin ξέχασε ότι έχει μια κόρη και είπε "έ μωρέ ας πεθάνω εδώ που θα ναι και ρομαντικό"?

    3 επεισόδια ακόμα και το Lost βάζει κι αλλές ερωτήσεις στο idea jar.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Henry Gale from Minessota12:51 μ.μ., Μαΐου 06, 2010

    Μην ξεχνάτε και Ρίτσαρντ, Μπεν και Μάιλς. Κάτι θα κάνουν κι αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. tzes said:

    Huge Epic episode!
    Τιτανομεγιστοτεράστιο!
    Η μου φένεται έτσι επειδή έχω πολύ καιρό να δω ένα καλό Lost ep, τεσπα.
    Πάντος ήταν ένα αξιόλογο επισόδιο και πιστεύω ένα απο τα καλύτερα όλων.
    Νομίζω οτι στο επόμενο δεν θα προλαβαίνουμε να κλείνουμε το στόμα μας απο αυτά που θα γίνονται.
    Α μην το ξεχάσω.

    Μετα απο 5 ολόλκηρες Season και 13 sideways επισόδια, ο Jack ήταν πραγματικά Γ-Α-Μ-Α-Τ-Ο-Σ in every single scene!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To episodeio itan toso athlio pou enw sto telos oi skines itan ontws dramatikes eiha xenerwsei toso pou den me endiefere pleon parolo pou o sayid kai o jin einai apo tous agapimenous mou mehri twra...To episodeio itan toso ekviasmeno na sou bgalei sinaisthimata pou eniwthes oti se theorei 5hrono...(Vlepe AVATAR)

    Kai as mou exigisei kapoios GIATI(???) o Witmore den tous eipe amesws "o locke thelei na pethanete gia na eleytherwthei kai gia na fygei"
    Kai etsi kai pei kapios oti den to epitrepoun oi kanones i kati tetoio,e pleon ftanoun ta ftina senariaka kolpa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάλλον έχω προσαρμόσει υπερβολικά τις προσδοκίες μου για να μπορώ να απολαβάνω τα περιστασιακά επεισόδια όπου συμβαίνει κάτι σε αυτή τη σειρά.

    Το ότι πχ ο Widmore δεν γύρισε να τους πει "Γεια, το κακό τέρας καπνού το θυμάστε; Θέλει να σας ΣΚΟΤΩΣΕΙ." ή το ότι οι συγγραφείς έπρεπε να μακελέψουν βιαστικά το μισό καστ για να δουν οι υπόλοιποι βασικοί χαρακτήρες ότι κάποιος που δολοφονεί κόσμο αβέρτα είναι κακός, είναι πράγματα τα οποία έχω μάθει να μη με ενοχλούνε. Η σειρά είναι γεμάτη από αντίστοιχα περιστατικά από την πρώτη της μέρα, δεν έρχομαι σε αυτά τα επεισόδια περιμένοντας κάτι να αλλάξει τώρα που τα μαζεύουμε!

    Κοινώς, προσπαθώ να μη δίνω μεγάλη σημασία σε λεπτομέρειες που μπάζουν ή είναι βιαστικά γραμμένες, επειδή αυτό που πρωτίστως με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να με ικανοποιήσει η μυθολογία. Και η ιστορία του Desmond.

    Για το Λαπίδη, δίκιο. Μπορεί όντως να είναι ακόμη ζωντανός. Και δίκιο και για τους Κορεάτες και την κόρη τους. Φαντάζομαι είναι κι αυτό ένα από τα βιαστικά πραγματάκια που οι συγγραφείς είπαν "ναι, όντως δε βγάζει και τρελό νόημα, αλλά σε broad πινελιές σκιαγραφεί κάτι σαν όμορφο arc για τους χαρακτήρες μας".

    Αυτό με τα αγγλικά από την άλλη, αδικαιολόγητο. Από όπου κι αν το πιάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας αφήσουν τις βλακείες κι ας πανε να βγάλουν τον Desmond απ'το πηγάδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ""Ο Widmore είχε βάλει το C4, και ο MIB θα μπορούσε να διαφύγει με το υποβρύχιο.""

    δεν είναι μονο ο mib...κανεις δεν μπορεί να σκοτώσει τους υποψηφιους. θυμηθείτε και την σκηνή με τον ρίτσαρντ και τον jack που τελικά δεν έκανα μπουμ ο δυναμίτης.

    σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλο. ότι μπάζει μπάζει...για αυτό και κάνουμε τα στραβά ματια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φυσικά και κανείς δεν μπορεί να σκοτώσει τους υποψήφιους παραμόνο μεταξύ τους. Θυμηθείτε και τον Michael ο οποίος όταν είχε αποδράσει από το νησί είχε καταλάβει ότι επίσης δεν μπορεί να πεθάνει (και αναζήτησε την κάθαρση με την ηρωική αυτοθυσία στην έκρηξη του πλοίου).

    Θα πρέπει να γίνει συνολικό review στο τέλος. Αυτό είναι μεγάλη μαγκιά της σειράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή διάβασα και αλλού ότι ο Sawyer την έκανε την πατάτα... Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά με αυτό που έκανε, απλά επιτάχυνε το χρόνο (ε;).
    Ότι τι, ο Sawyer πλέον ήταν "υπεύθυνος" κι όχι ο Flock που δε μπορούσε να τους σκοτώσει?
    Οπότε αν δεν είχε παρέμβει, παίρνοντας έτσι το "βάρος" στους ώμους του, δεν θα έσκαγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι, κι εγώ αυτό κατάλαβα ότι συνέβη. Το οποίο έχει το πρόβληα ότι ενώ καταλαβαίνω πώς το βλέπουν οι συγγραφείς και τι θέλουν να πουν, δεν βγάζει νόημα. Δηλαδή ναι ΟΚ, σε ένα κοσμικό επίπεδο, ο Smokey δε μπορεί να σκοτώσει κανέναν. Αλλά στο θνητό μας επίπεδο, τι είναι αυτό που actually θα έκανε τη βόμβα να μη σκάσει, όπως τότε με τον Richard; Δηλαδή ΓΙΑΤΙ δεν έσκασε; Τι την εμπόδισε, καθαρά μηχανικά μιλώντας; Σφηνώθηκε κανά μυγάκι στο μηχανισμό της και μπλόκαρε στο μηδέν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ή απλά ρε παιδιά, η βόμβα θα έσκαγε μόνο αν τραβούσες τα καλώδια και το ρολόι ήταν "βιτρίνα". Τα υπόλοιπα (δυναμίτης σε Jack-Richard, όπλο σε Michael κτλ) δεν εξηγούνται "μηχανικά", οπότε γιατί δεν κολλάτε σ' αυτά, αλλά στο πιο απλό απ' όλα; :P

    Γενικά ενώ προχώρησε την ιστορία, δεν μου πολυάρεσε ούτε εμένα το επεισόδιο. Και τώρα που σκοτώθηκαν οι άλλοι (οι τρεις foreigners btw, ρατσισμός στην αμερικάνικη τηλεόραση :P ) πρέπει ξαφνικά να αρχίσουμε να νοιαζόμαστε για την Kate ξέρω γω; Και άντε πες ότι ο Jack τώρα τελευταία έχει νιώσει. Μόνο Hurley και Desmond ρε. Και Flocke που είναι και γαμώ τους villains.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα υπόλοιπα (δυναμίτης σε Jack-Richard, όπλο σε Michael κτλ) δεν εξηγούνται "μηχανικά", οπότε γιατί δεν κολλάτε σ' αυτά, αλλά στο πιο απλό απ' όλα;
    Εμένα γενικότερη ήταν η απορία μου πάντως, συμπεριλαμβάνει κι εκείνα.

    οι τρεις foreigners btw, ρατσισμός στην αμερικάνικη τηλεόραση :P
    Έλα μωρέ τώρα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγω ειμαι καπου αναμεσα στο love/hate του επεισοδιου και κλίνω προς το "Meh".

    Ειναι γνωστο οτι οι βιασυνες με ενοχλουν. Και με ενοχλουν περισσοτερο γιατι ε, δεν ειναι οτι ειχαν κατι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να δειξουν 13 επεισοδια πριν και δεν τους επαιρνε. Συναισθηματικα δεν νοιαστηκα. Δεν ΠΡΟΛΑΒΑ να νοιαστω τοσο γρηγορα που εγιναν ολα. Ωραιο επεισοδιο αν το δεις "θεωρητικα" αλλα στην εκτελεση συνεβει "The dollhouse effect" :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αλλο ειναι το θεμα!! Ο Flocke πως ηξερε οτι ο Jack τελικα θα μπει στο υποβρυχιο και του "εδωσε" τη βομβα?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κι εγώ παρατήρησα μια βελτίωση στο χαρακτήρα του Jack αλλά νομίζω ότι απλά δεν με εκνευρίζει τόσο όσο παλιότερα επειδή τον έχω συνηθίσει.

    Το diversity του cast πάντως ήταν κάτι που μου είχε φανεί αστείο από την αρχή. Ένιωθα ότι τους κρατούσαν μόνο για τα μάτια του κόσμου.

    Σε άλλα νέα.. Tyler θα γράψεις τίποτα για το καινούριο (αρκετά πιο explicit) Buffy Season 8?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Flocke πως ηξερε οτι ο Jack τελικα θα μπει στο υποβρυχιο και του "εδωσε" τη βομβα?!?!
    Καλά μωρέ, εδώ έχουμε δει μηχανορραφίες και μηχανορραφίες από τον Ben, αυτό μας πείραξε; (LOL)

    @PaulieK: Αυτό το weekend θα ανεβάσω μερικά posts για σειρές εκτός αυτών για τις οποίες γράφω σε εβδομαδιαία βάση. Μου έχουν πάει δύο σερί βδομάδες ασάλιωτες, άσε. Και το Lost με τα χίλια ζόρια το πρόλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πλέον όσο περνάει ο καιρός προτιμώ να θεωρήσω απλώς ότι το νησί είναι ένα Hellmouth, από το να δω τη λύση των σεναριογράφων. Έχω την κρυφή ελπίδα να δω και την Buffy να ξεπετάγεται από κάπου! Για να μην spoil-άρω άλλο, οι ομοιότητες πλέον είναι απλά εμφανέστατες.
    Σοβαρά πάντως, νομίζω καλύτερα η σειρά να είχε φινάλε το φινάλε της 5ης σεζόν. Εκεί τουλάχιστον σκοτώθηκε και ένας χαρακτήρας για τον οποίο νοιαστήκαμε.
    Πάντως αν κάποιος πρωταγωνιστής έχει πάψει να εμφανίζεται,αυτός είναι το ίδιο το Νησί. Για 5 χρόνια μιλούσαμε για χωροχρόνους, για μαγικές ιδιότητες, και ψάχναμε παντού στοιχεία.Τώρα βλέπουμε μόνο αεροπλάνα, βαπόρια, υποβρύχια και κάτι ξεχασμένους ναούς με χίπηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Across the sea! Che titolo! Black v White! Jack for president, sorry, for Jacob. Mαλλον θα σκοτωθούν όλοι και θα μείνουν ο x-Jack με τον x-Lock να τρώγονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Τώρα βλέπουμε μόνο αεροπλάνα, βαπόρια, υποβρύχια και κάτι ξεχασμένους ναούς με χίπηδες"

    LOL!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Mαλλον θα σκοτωθούν όλοι και θα μείνουν ο x-Jack με τον x-Lock να τρώγονται.
    Ναι, εκεί νομίζω κι εγώ ότι πάει. Μαζί στην ακρογιαλιά να περιμένουν το επόμενο πλοίο που θα στουκάρει στο κωλονήσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ναι, και να προτείνω soundtrack για αυτή την τελευταία σκηνή (που —φαντάζομαι!— θα ολοκληρωθεί με close-up σε μάτι, λογικά του Jack) το Hotel California. Ξέρετε, τώρα που έχουμε το shopping list, ας μπει κι ένα «για όσους δεν κατάλαβαν» you can check out anytime you like, but you can never leave.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. THE CAST OF LOST JOINS JIMMY KIMMEL FOR THE FIRST AND ONLY COLLECTIVE INTERVIEW, PLUS EXCLUSIVE ALTERNATE ENDINGS

    Following the final episode of "Lost," Jimmy Kimmel will host a one-hour post-show discussion and celebration of the beloved series, SUNDAY, MAY 23 at 12:05 a.m., ET on ABC, following local news.

    Kimmel will be joined in studio by Naveen Andrews, Nestor Carbonell, Alan Dale, Jeremy Davies, Emilie de Ravin, Michael Emerson, Matthew Fox, Daniel Dae Kim, Terry O'Quinn and Harold Perrineau, with special appearances by Jorge Garcia, Josh Holloway and Evangeline Lilly and an exclusive look at THREE ALTERNATIVE FINAL SCENES from the minds of executive producers Damon Lindelof and Carlton Cuse.


    link

    Ωχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή