NBC 2010-2011


Τι θα βλέπουμε του χρόνου από το NBC; JJ Abrams και τις κωμωδίες της Πέμπτης, βασικά. Μετά το άλμα αναλυτικότερα.


Μετά το στραπάτσο που ήταν το πείραμα Jay Leno, το NBC ξαναπροσπαθεί να χτίσει εξαρχής τόσο το προφίλ του, όσο και το actual πρόγραμμά του. Φέρνει λοιπόν μεγαλοπαραγωγούς του βεληνεκούς JJ Abrams, Jerry Bruckheimer, David E. Kelley για ενισχύσεις, παράγει μια ντουζίνα high-profile φρέσκου content, παίρνει και 2-3 άκρως συζητήσιμες αποφάσεις στην πορεία (τι NBC θα ήταν, εξάλλου) και μας παρουσιάζει το εξής πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ
Το Chuck θα ανοίγει τη νύχτα, σε αυτό που το NBC θέλει να ελπίζει πως θα είναι η τελευταία σεζόν του. Η ανανέωση ήρθε κυρίως επειδή το δίκτυο ήταν απεγνωσμένο για original programming, και όταν έχεις κάτι που αποδίδει στα σίγουρα τη βάση, ε, το κρατάς για λίγο, ελπίζοντας να μην το χρειάζεσαι του χρόνου. Προσωπικά δε μου κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Το έχω ψιλοβαρεθεί πλέον, αλλά όσο υπάρχει, yay για τους φανς.

Τη νύχτα συμπληρώνει το Event, ένα ακόμα show βαριάς μυθολογίας που μοιάζει σαν συνδυασμός του FlashForward και του Prison Break, αλλά πιο ανόητο: "Ο τάδε ερευνά μια εξαφάνιση και ανακαλύπτει το μεγαλύτερο cover-up στην ιστορία της Αμερικής!" Exciting stuff. Και μαζί και το Chase, που είναι κάτι που παράγει το Εργοστάσιο Bruckheimer, άρα εξ ορισμού δε μας ενδιαφέρει. Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, νομίζω πως αυτή η νύχτα θα φύγει νύχτα.

ΤΡΙΤΗ
Biggest Loser για όποιον ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους πράγματα, και το Parenthood, που είναι decent και δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη λέξη στο σύμπαν που να το περιγράφει με καλύτερο τρόπο. Θα τραβήξει αυτό το πρόγραμμα, αλλά μην περιμένετε να το δείτε ποτέ να σχολιάζεται στο μπλογκ.

ΤΕΤΑΡΤΗ
Εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα του Παγωνιού, με το υπερφιλόδοξο ποπ κορν spy drama Undercover του JJ Abrams, ο οποίος γράφει, σκηνοθετεί και κάνει παραγωγή σε κάτι που βασικά μοιάζει με το Mr. & Mrs. Smith αλλά με μαύρους πρωταγωνιστές. Το οποίο με εξιτάρει, κυρίως επειδή είναι νομίζω η πρώτη φορά που σειρά με μαύρους leads θα κάνει crossover στο mainstream κοινό και δε θα το κοιτάμε όλοι απέξω ξύνοντας το κεφάλι μας και απορώντας πώς στο διάολο μπορεί κάποιος να αντέξει να δει Tyler Perry για πάνω από 3 λεπτά.

Το NBC ελπίζει πως ο Abrams θα τραβήξει αρκετά ώστε να δώσει νέα ώθηση και στο Law & Order franchise, το οποίο είδε μέσα σε πολύ πανικό να χάνει το flagship του την περασμένη βδομάδα. (Έτσι ο Dick Wolf δε θα καταφέρει να ξεπεράσει με το original Law & Order του τις 20 σεζόν του Gunsmoke για το μακριοβιότερο δράμα στην ιστορία. Προς τι ο χαμός όμως δεν καταλαβαίνω,
αφούυυυ...)

Τη νέα σημαία της ναυαρχίδας, το SVU, έρχεται να ακολουθήσει στην ίδια νύχτα η νέα σειρά του franchise, Law & Order: Los Angeles, ή όπως οι φίλοι (*) το αποκαλούν ήδη, LOLA.

(* Αυτοί που το αποκαλούν έτσι δεν είναι όντως φίλοι.)

Η LOLA δεν έχει, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ούτε πιλότο έτοιμο, ούτε καστ,
ούτε καν σενάριο. Κι όμως, το NBC της έδωσε θέση στο πρόγραμμά του για τον Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με...

ΠΕΜΠΤΗ
...το Parks & Recreation, το οποίο τη στιγμή που μιλάμε συνεχίζει να γυρίζει επεισόδια παρ'ό,τι έχει ολοκληρώσει τη σεζόν του. Γιατί; Γιατί η Amy Poehler είναι έγκυος και οι παραγωγοί θέλουν να έχουν έτοιμα τουλάχιστον μισή ντουζίνα επεισόδια έτοιμα για του χρόνου, ώστε η σειρά να μη χρειαστεί να μπει σε hiatus, ανακόβοντας το ρυθμό και το momentum που έχει αναπτύξει. (Είδα όλη τη 2η σεζόν μέσα σε 3 μέρες, και είναι
amazing stuff, θα τα πούμε αναλυτικότερα μετά το season finale.)

Οπότε τι κάνει φυσικά το NBC; Αποφασίζει να κόψει αυτό ακριβώς το momentum. Well done! Και γιατί; Για να χωρέσει στο πρόγραμμα το Outsourced, μια ακόμα workplace comedy που σπάει πλάκα με την κρίση και τους ανθρώπους που χάνουν τις δουλειές τους. Double well done! Δηλαδή δεν κρίνω, προς θεού, μπορεί να είναι γαμάτη η σειρά. Αλλά δεν ακούγεται ό,τι πιο σέξι ακριβώς. Οπότε ας υπάρχει εύκαιρο το Parks & Recreation. Ίσως κάτι να ξέρουν που δεν ανακοινώνουν ακριβή ημερομηνία επιστροφής, μπορεί να εκτεθούν οι άνθρωποι.

Community, Office (ίσως στην
τελευταία χρονιά του με τον Steve Carell) και 30 Rock μένουν ως έχουν, ενώ τη νύχτα έρχεται να κλείσει μια σειρά ανθολογίας (gag reflex) αισθηματικών ιστοριών (gag reflex) από τη Cindy Chupak του Sex & the City (gag reflex γιατί πάει πάρα πολύς καιρός που το Sex & the City μου θύμιζε καλά πράγματα, και ακόμα κι αυτά έχουν να κάνουν με τον Michael Patrick King, οπότε μέχρι να φέρεις αυτόν, NBC, μη με απασχολείς με τους αυλικούς του. Ευχαριστώ). Αλλά παίζει η Becki Newton οπότε, whatever, πού ξέρεις. (Όμως ξέρεις.)

TA YΠΟΛΟΙΠΑ
Από τις υπόλοιπες μέρες και σειρές, κρατάμε μόνο το Capes, που δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι, αλλά παίζει η Summer Glau και υποπτεύομαι ότι έχει να κάνει με υπερήρωες. (Δες
εδώ μερικά κλιπάκια.) Κατά τα άλλα έχουμε ένα procedural με τον Jimmy Smits (ηθοποιάρα, αλλά don't care), μια σειρά του David E. Kelley (sooo don't care) και διάφορα λαϊκοριάλιτι.

Βασικά, αν δεν τραβήξει πολύ κουπί ο JJ, το NBC την έκατσε τη βάρκα.


.

14 σχόλια:

  1. Τελικά δε θα μάθουμε ΠΟΤΕ πώς αντέδρασε ο κόσμος μετά το coming out των Heroes. lol

    + Yay for V renewal, την έχω ψιλοβρει, δεν τ' αρνιέμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί αυτή η αδιαφορία για τον Kelly? Ξέρω ότι δεν ήσουν για κάποιο ακατανόητο λόγο fan του Boston Legal πράγμα που με κάνει κι απορώ γιατί από τα γραφόμενά σου φαίνεται να σ' αρέσουν οι σειρές με έξυπνο, εγκεφαλικό humor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έξυπνο εγκεφαλικό χιούμορ και Boston Legal στην ίδια πρόταση? Χμμμμμ.... :)
    Είμαστε με tyler on this one.

    Και η άνοδος και η πρώση του Heroes πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια για το πώς κάνεις μια σειρά που μιλούσε όλος ο κόσμος για αυτήν να πεθαίνει σε μια γωνιά χωρίς κανείς να δίνει σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kelley: Έχω δει κάτι διάσπαρτα επεισόδια Boston Legal στον ΑΝΤ1 και ό,τι είναι που κάνει αυτός ο άνθρωπος απλά δε μου κάνει κλικ. Και το κρίνω αυτό κι από παλιότερες σειρές του που έχω κουτσοδεί, με αποκορύφωμα το ανυπόφορο Ally McBeal. Νομίζω ότι τα συγγραφικά του τρικάκια είναι πολύ εμφανή και πολύ επαναλαμβανόμενα.

    Heroes: What Cotsos said. Επίσης, υποτίθεται θα ανακοινωθεί σε κάποια φάση ένα TV movie για closure, αλλά αφού δεν συμπεριέλαβαν την ανακοίνωση σε αυτό το πρόγραμμα, δεν το πολυβλέπω να συμβαίνει. Και δε νιώθω να το ζητάει και ο κόσμος δηλαδή. Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χανετε που δεν ειδατε boston legal, καμια σχεση με λοιπες δικηγοριστικες σειρες, εχει χιουμορ, εχει θεμα, εχει ντονι κρειν, friends with benefits...τι αλλο μπορει να θελει κανεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tzes said:

    Νομίζω οτι μόνο με J.J. δεν θα καταφέρουν και πολλά άλλωστε δεν βλέπω λόγο να πολυασχοληθεί αφού έχει ακόμη Fringe και κάμποσα ακόμα cinema projects να τρέξει.

    Πάντως πιστεύω θα είναι μια καλή προσπάθεια.

    +1 για το Chuck.

    Όσο για το Heroes έμαθα πριν 3-4 μερες οτι κόβεται.
    Και δέν ήταν απλά οτι έφτασε απο το ζενίθ στο ναδίρ χωρίς κανείς πια να του δίνει σημασία.
    Οι real fun (όσοι είχαν απομένει τεσπα) παρακαλούσαν, thank God, να κοπεί.....
    Είναι πραγματικά αυτο που λέμε για σεμίναριο.
    Επλίζω να μην δούμε ποτέ αυτή την πολυπόθητη ταινία!!!

    Αναμένω σχολιασμό Fringe!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο JJ δε θα χρειαστεί καν να πολυασχοληθεί. Έχει φτάσει σε αυτό το στάτους που αρκεί πλέον να κολλάει το όνομά του σε ένα πρότζεκτ και να αφήνει να το ελέγχουν κάποιοι από τους ανθρώπους του (είναι τα ίδια 5-6 ονόματα που εναλάσσονται σε όλα τα projects της Bad Robot), και να μπορέσει και πάλι να κάνει επιτυχία. Εξάλλου και το Lost άλλους άφησε να το τρέχουν.

    To Fringe δεν πρόλαβα να το γράψω μες στο weekend (μου άρεσε πολύ πάντως), οπότε μάλλον θα χτυπήσω κατευθείαν ποστ για όλο το 2-part finale μαζί, την Παρασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. '' Trust us !! We're back '' ήταν τα λόγια των υπευθύνων ... Δύσκολο μου ακούγεται αλλά ποτε δε ξεσ ( μωρε ξες αλλά ας μην τους το χαλάσω ) ... Το μόνο που ίσως κάνει κάτι είναι η νέα σειρά που θα πρωταγωνιστεί η Beck Newton που να σου πω χαιρομαι που θα την ξαναδω, την παω αυτη τη κοπελιτσα !! Αναμένουμε λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καμία σχέση η τραγική Ally McBeal με το Boston Legal ή το Practice. Καμία απολύτως!

    Θα έλεγα αντί να βλέπεις επεισόδια στην τύχη, κάνε την καλή και πιάσ' το από την αρχή. Πιστεύω πως θα κολλήσεις.

    Και ναι, Cotsos, Boston Legal και εγκεφαλικό, ανελέητο, βιτριολικό, έξυπνο, humor πάνε μαζί. Μα είναι δυνατόν να μην γελάς με ατάκες όπως πχ "Judge, the guy insulted my honor. I was required by the canons of bar room conduct to respond. This being America, I simply enlisted unsuspecting warriors who had no idea what I was getting them into." ή με το αυτοαναφορικά τύπου "Denny Crane, I once captained, my own spaceship"?

    Ειδικά εσύ Tyler που είσαι fan του bromance θα δεις την απόλυτη κορύφωσή του στη σχέση Denny Crane - Alan Shore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Btw στη σειρά με τη Becki Newton θα παίζει κι ο Greg Grunberg, και τα πρώτα σχόλια που διαβάζω μοιάζουν ενθαρρυντικά. Λες;

    Cynic: Ίσως να το τσεκάρω λίγο μες στο καλοκαίρι. Πρέπει κάπου στο σκληρό μου να κόβει βόλτες η πρώτη σεζόν από μια προηγούμενη φορά που είχα μπει στη διαδικασία να το ξεκινήσω αλλά ποτέ δεν πρόλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μισω NBC...
    Περυσι σκοτωσαν το Life.
    Φετος το LO...
    MA EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ να συνεχιζεται αυτη τη παταταρα το LO SVU (καλα οσοι δεν ειδατε τη Σαρον Στοουν ως εισαγγελεα χασατε ΤΟ σουργελο)???
    Τι να λεω, εδω συνεχισαν το Heroes παραπανω απο μια σαιζον..

    Τιμη και δοξα στον ΜακΚοϊ..

    Που νας τους καουν τα bonus και τα off shores στο NBC... ΟΛΩΝ των executives..ΟΛΩΝ! #$@%@#$^##%%^@@#$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και ενώ το Chuck προσπαθεί να γίνει κάτι σαν Mr & Mrs Smith το NBC βρίσκει λογικό να εγκρίνει μια σειρά με τους μαύρους Mr & Mrs Smith επειδή είναι του JJ. Αν πω πως κάτι δεν πρόκειται να πάει καλά θα είμαι μάντης ή απλώς λογικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όχι, νομίζω ότι απλά δεν ασχολούνται με το Chuck.

    ΑπάντησηΔιαγραφή