This summer in Guilty Pleasure: Pretty Little Liars


Το ζουμί: Πέντε κολλητές, πολλά ένοχα μυστικά, η μία εξαφανίζεται, ένα χρόνο μετά οι υπόλοιπες τέσσερις συναντώνται ξανά και λαμβάνουν sms από -υποθέτουν- την αγνοούμενη, για τα ένοχα μυστικά που εξακολουθούν. Και που πολλαπλασιάζονται.

Για τους φανς: Των βαμπιροτέτοιων, του Gossip Girl, της πρώτης σεζόν των Desperate Housewives, των Heathers, του Wire. Ένα από τα προηγούμενο ενδέχεται να το έχω βάλει για ξεκάρφωμα.

Γιατί σκίζει: Είναι εύπεπτο, σκοτεινό, σέξι, σαχλό, χαριτωμένο, εθιστικό. Με το καλημέρα σου ρίχνει στα μούτρα ένα μυστήριο εξαφανισοδολοφονίας, εισάγει 4 χαρακτήρες που σίιιιγουρα κάπου κάπως έχει ξαναδεί (αλλά δε σε πειράζει) και δίνει στην κάθε μία την ιστορία της, το κίνητρό της, την έμμονη ιδέα της, το σκοτεινό μυστικό της.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποια είναι η πιο ένοχη;
>Η Emily
είναι κολασμένα καυτή και διατηρεί λεσβιακό subplot με την Kendra the Vampire Slayer.
>Η Aria (τη λένε Aria ρε φίλε) (και είναι η Lucy Hale ρε φίλε) κάνει πολύ ιδιαίτερα μαθήματα με τον καθηγητή αγγλικών της. Και για μπόντους πόντους, καλύπτει τα εξωσυζυγικά τρεχάματα του μπαμπάκα.
>Η Hanna έγινε Queen Bee μετά την εξαφάνιση της Alison, είναι κλεπτομανής, και η μαμά της (δηλαδή η Sydney του Melrose Place) διαθέτει όλα της τα, εχμ, προσόντα ώστε ο ντετέκτιβ να μην το παρακάνει με το βλαστάρι της. Μόνο που αυτός κάνει το αντίθετο.
>Η Spencer λέγεται Spencer, και αν αυτό δεν αρκεί, έχει το κακό χόμπι να κλέβει τους γκόμενους της αδερφής της (και εσχάτως και τις σχολικές εργασίες της), κάτι που δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να συμβαίνει από τη στιγμή που η Spencer είναι και εκνευριστική και χάλια ενώ η αδερφή της όχι.
>Όοοολες οι κοπελιές μαζί, υπήρξαν ηθικές αυτουργοί του 'Jenna Incident', που περιλαμβάνει μια ημίτυφλη κοπέλα με δίψα για εκδίκηση, κι ένα μυστηριώδες ντερέκι που για άγνωστο λόγο πήρε το φταίξιμο για ένα γκαράζ-αποκαϊδι.

Ακόμα το σκέφτεσαι, ε; Ξέρω, είναι ζόρικο. Είναι guilty pleasure. Είναι #outofyourculticloset. Είναι σειρά του ABC Family για όνομα του θεού. Αλλά αν δεις το πρώτο επεισόδιο, κανείς δε θα χρειαστεί να σε πείσει να δεις τα επόμενα. Θα μετράς τις μέρες μέχρι να τα βρεις στα rapidshare-άδικα.

.

23 σχόλια:

  1. Πολυ καλο! Δικαια κερδισε αλλα 12 επεισοδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. THE JENNA *THING* όχι incident λολ.

    Η Emily είναι η Hayden Panetierre σε μελαψό. Όμως ο κύριος λόγος να το βλέπεις είναι η Spencer με το μονίμως γκουρλωμένο βλέμμα της έκπληξης/ανάμνησης/ενοχής του παρελθόντος.

    Οι φανς των βαμπιροτέτοιων και της πρώτης σεζόν των Desperate Housewives πρέπει να τσεκάρουν οπωσδήποτε το The Gates, είναι αυτό ακριβώς.

    Και παίζει και η Rhona Mitra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να είναι από τις ελάχιστες σειρές τα τελευταία χρόνια που στο 2ο επεισόδιο κράτησε το 100% του κοινού της, και στο 30 επεισόδιο actually ΑΝΕΒΗΚΕ στα νούμερα. Λογικό, όπως έγραψα στο ποστ, άπαξ και δεις ένα επεισόδιο, κολλάς.

    Το Gates όντως τέτοια φάση είναι, πρόλαβα να δω το πρώτο επεισόδιο, αλλά λόγω χρονικής πίεσης θα το περιλάβω αναλυτικότερα από βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βαριεμαι πολυ pretty little liars-σορυ
    the gates -promising
    entourage- απογοητευτικο πρώτο εβδομου -θα έπρεπε να πεθανει στον 6o
    Scoundrles- αδιάφορο για την ώρα (2 επισόδεια)
    Parks and recriation -μα τι γαματο, μα τι γαματο
    Persons Unknown- ημαρτον χριστιανοι sucks
    Hung -δεν ειδα αλλα αποκλειεται να μην ειναι καλο (λεω τωρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το καλυτερο που συμβαινει τωρα ειναι η προσθηκη του culticloset tag :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. E ναι, αν δεν το χρησιμοποιούμε και για κάτι τέτοια τότε τι το έχουμε; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή έχω διαβάσει όλα τα βιβλία PLL,εκτός από το τελευταίο, απογοητεύτηκα από το πρώτο επεισόδιο, που φαίνεται ότι έχει στριμώξει σε 40 λεπτά το πρώτο μισό του πρώτου βιβλίου.Θέλουν όλη η σεζόν να είναι το πρώτο βιβλίο ή θέλουν να είναι τα πρώτα 4(στο οποίο λύνεται ένα μέρος του μυστηρίου),δεν ξέρω.Λογικά, κάθε σεζόν και βιβλίο.ΟΚ,το 2ο και 3ο επεισόδιο καλύτερα το πήγε.Επίσης, εμένα η Spencer πειράζει που μου αρέσει πολύ περισσότερο από την ατάλαντη τύπισσα που κάνει την Emily?

    Το Gates μια χαρά είναι, περίμενα πολύ χειρότερα.Βλέπεται δηλαδή άνετα.Σχετικά.

    Hung- είναι δυνατόν να μη σου αρέσει αυτός ο τύπος???Η Anne Heche απ'την άλλη...

    Entourage -και εγώ απογοητεύτηκα με το
    πρώτο.Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου αρέσουν όταν μπαίνουν κουβέντες περί ταλέντου σε τέτοιες συζητήσεις, λες και με νοιάζει εμένα σε λεσβιακό subplot (με την KENDRA THE VAMPIRE SLAYER!) αν η ηθοποιός είναι οσκαρική ή βατομουρική. (LOL)

    Συμφωνώ κι εγώ btw με την επικρατούσα άποψη τόσο για το Gates όσο και για το Entourage.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, ΟΚ έχεις και εσύ τα δίκια σου.Αλλά επειδή εγώ έχω ένα πρόβλημα με τις "guilty pleasure" ταμπέλες, και εγώ βλέπω αυτές τις σειρές και δεν "ντρέπομαι", περιμένω και κάτι άλλο εκτός από ωραίες γκόμενες να μασάνε τσίχλα και να χτενίζονται.Στο κάτω κάτω σε,και καλά,πιο "ποιοτικές" σειρές δεν έχουμε δει ίδιες ερμηνείες και χειρότερες?Γιατί να διαφέρει το PLL?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια σύμβαση είναι το guilty pleasure, στην πραγματικότητα δεν το αναγνωρίζω ως έννοια- είτε απολαμβάνεις ένα πράγμα είτε δεν το απολαμβάνεις, η ενοχή δεν έχει σχέση. (Αν ντρεπόμουν εξάλλου, δεν θα το πρότεινα!)

    Οπότε όλα έχουν να κάνουν με το τι περιμένεις, και τι σε ικανοποιεί σε μια τέτοιου είδους σειρά. Θέλω φωτογενές καστ, θέλω fun, θέλω πιπεράτα storylines. Άπαξ και τα παίρνω αυτά, δε με ενοχλεί αν ερμηνευτικά δεν αγγίζουμε το Shield. (Ή ακόμα και το Gossip Girl, βασικά.) Από τη στιγμή που καμία από τις κοπέλες δε με ενοχλεί σαν ηθοποιός, μου αρκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί ποιος σου λέει ότι τις μπορώ στο Gossip Gilr ? :P
    Καλά εδώ θα μου πεις μπλοκάρω την Paquin όποτε μιλάει, τι να λέμε!Μεταξύ μας, αν δεν είχα διαβάσει τα βιβλία και ήξερα ότι δεεεεν, ήλπιζα ότι σε κάποιο επεισόδιο θα πέθαινε με τον πιο φρικτό τρόπο,τόσο πολύ!
    Αλλά ναι ΟΚ, είναι και το τι θες και περιμένεις από κάτι.Έλεος, και εγώ δεν περιμένω mind blowing ερμηνείες, αλλά να τα λέει τουλάχιστον η κοπελίτσα ρε γμτ!Δεν τα λέει καν.Κατά τη γνώμη μου πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. A, θα διαφωνήσω. Τo Gossip Girl για μένα έχει μερικές από τις πιο committed και πειστικές ερμηνείες στην τηλεόραση, τα πιτσιρίκια σε αυτή τη σειρά το νιώθουν λες και παίζουν Shakespeare.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για το μικρό Jennάκι λες ε? :P Σε καταλαβαίνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Leighton Meester και τα μυαλά στο μπλέντερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. E ναι!Δεν γίνεται παρά να συμφωνήσω!Είναι θεά η κοπέλα, δεν παίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εμένα πάντως η σειρά δεν με έχει πείσει ακόμα. Τουλάχιστον στο Gossip Girl υπάρχει ένα χτίσιμο, ένα πέρασμα από τη μία κατάσταση στην άλλη...εδώ η άλλη καψουρεύτηκε μετά από 2 φιλιά, ενώ ο τυπάς δεν πήρε πρέφα ότι ήταν ανήλικη (καλά τυφλός είναι;) και τώρα ζουν και καλά τον απόλυτο απαγορευμένο έρωτα. Sorry, δεν με πείθει.
    Κι η άλλη, η "αμάρτησα για το παιδί μου", έλεος, σιγά πια τι θα της κάνανε της μικράς για ένα ζευγάρι γυαλιά και άξιζε τον κόπο.Άσε που θα ήταν και πιο πιπεράτο στόρι να βάλλουν το κακομαθημένο κοράσιο να κάνει community service και μετά, ω, δεν ξέρω, να προσπαθεί να εκδικηθεί το μπάτσο. Τώρα της μπιπ τη μάνα. Κυριολεκτικά.Boring.
    Ααα, ναι...και βέβαια μην ξεχάσω την ανεπανάληπτα οικτρή στιγμή που διαβάζουν όλες μαζί το μηνυματάκι εν χορώ...seriously;
    Τα επόμενα επεισόδια ήταν καλύτερα από τον πιλότο, δεν μπορώ να πω, αλλά και πάλι εμένα αυτή η Alison δεν μου γεμίζει το μάτι για queen bee κι ότι τη γουστάραν όλοι κτλ κτλ. Το κορίτσι είναι μπάζο!
    Θα συμφωνήσω ότι η Emily είναι uber hot και γλυκύτατη.
    Γενικά ούτε έχω ενθουσιαστεί ακόμη, ούτε έχω ξενερώσει τόσο ώστε να το παρατήσω. Το παρακολουθώ σε μια κατάσταση mild amusement, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι guilty pleasure με την έννοια που ήταν (στις 2 πρώτες σεζόν) το Gossip Girl. Για την ώρα, δεν "το'χει". Ελπίζω να το βρει βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "εδώ η άλλη καψουρεύτηκε μετά από 2 φιλιά, ενώ ο τυπάς δεν πήρε πρέφα ότι ήταν ανήλικη (καλά τυφλός είναι;) και τώρα ζουν και καλά τον απόλυτο απαγορευμένο έρωτα. Sorry, δεν με πείθει."

    Μα γι'αυτό λέω ότι χώσανε μισό βιβλίο, μπορεί και παραπάνω, σε ένα επεισόδιο.Δεν έπεισε ούτε εμένα που ήξερα και τι γίνεται και τι να περιμένω.Επίσης στα βιβλία, η μητέρα της Hanna δείχνει ότι πάει με τον μπάτσο για να σώσει την κόρη της και καλά, αλλά μετά δεν τη χαλάει καθόλου.Βασικά είναι ζευγάρι κανονικά. Sorry αν είναι potential spoiler,αλλά δεν νομίζω να δείξουν κάτι τέτοιο στη σειρά.Εδώ υποτίθεται ότι η μάνα της Emily(στα βιβλία) δεν την αφήνει στην αρχή να κάνει παρέα με τη Maya γιατί είναι μαύρη, τι μου λέτε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Akoma eimai se dilimma! Na to ksekinisw i oxi?? An einai san to GG tote thumbs down...o monos logos gia na deis GG einai gia na niwseis to eargasm pou prokalei i Alexandra Patsavas me ta kommatia p epilegei, ante kai gia ta rologia tou Nate(ma pou ta vriskei, mou lete?)...Ok, to paradexomai, an den itan i Holly Marie Combs oute pou 8a skeftomoun na to arxisw...sto pisw meros tou myalou mou fantazomai oti an tis ti dwsei kanenas paizei na ton anatinaksei, just for fun...i ekei p ka8etai na vgalei ap kamia tsanta to Book Of Shadows (pou de xwraei, alla kouventa na ginetai...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όσο σκέφτομαι ότι η καημένη η Βερόνικα Μαρς ήταν υπερβολικά edgy στην εποχή της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για τα βιβλία δεν ξέρω αν και καταλαβαίνω πως είναι να απογοητεύεσαι γιατί το έχω ζήσει με πολλά βιβλία, αλλά η αλήθεια είναι ότι από το πρώτο επισόδιο μου άρεσε πολύ η σειρα. Ειδικά η Aria, και η Piper ήταν πάντα η αγαπημένη μου. Και έχω και μια ερώτηση btw πότε θα παιχτεί το 11ο επισόδιο και τα υπόλοιπα γενικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το δεύτερο μισό της 1ης σεζόν θα ξεκινήσει να παίζεται από τον Ιανουάριο, ακριβή ημερομηνία δεν ξέρουμε ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όχι πες μου, γιατί δε σ' ακούω; Ξεκίνησα το Six feet under επιτέλους, είδα το 1ο επεισόδιο και το λάτρεψα και μέχρι να κατέβει η υπόλοιπη σεζόν έβαλα να δω το 1o του PLL και έχω ήδη δει 6 μαζεμένα. Κόλλημα. Ντρέπομαι αλλά ναι. Μου αρέσει πολύ. Πολύ περισσότερο από GG ακόμη και της αρχής που 'χω πλέον παρατήσει. Ίσως επειδή έχει κι αυτό το μυστήριο. Και τρελαίνομαι για Aria (cool name or what?). ΜΕ ΜΑΝΑ ΤΗΝ PIPER!!!!! Προσκυνώ.

    Υ.Γ. Δηλαδή τώρα που πρέπει να ακούω ό,τι προτείνεις ήρθε ώρα να δω και Wire; αχ, δε θα τ' αντέξω (δε μπορώ τα "αστυνομικογκανγκστερικά").

    ΑπάντησηΔιαγραφή