Lie to Me: Different kind of cop


Ένα reminder προς όλους τους fans του Shield εκεί έξω, το χθεσινό επεισόδιο Lie to Me (του οποίου showrunner είναι ο Shawn Ryan) ενώνει ξανά 6 ηθοποιούς της αγαπημένης σειράς. Δεν παρακολουθώ Lie to Me παρά σε λίγες τυχαίες περιπτώσεις, όχι τόσο επειδή δεν είναι καλό σε αυτό που κάνει, όσο επειδή δε με ενδιαφέρει αρκετά σε ongoing basis.


Αλλά σε μια τέτοια περίσταση δε μπορούσα να μείνω μακριά. Ο Cal Lightman διαπιστώνει ότι ένας δολοφόνος που πρόκειται να εκτελεστεί με θανατηφόρα ένεση, λέει την αλήθεια πως δεν διέπραξε μια απαγωγή για την οποία κατηγορείται. Ο εν λόγω δολοφόνος είναι ο David Marciano (Billings στο Shield), οι γονείς του παιδιού είναι οι Benito Martinez (Aceveda) και Catherine Dent (Danni), ενώ σε καίριους guest ρόλους εμφανίζονται ακόμα οι Kenny Johnson (Lem), David Rees Snell (Ronnie) και Cathy Cahlin Ryan (Corinne). Η procedural φύση της σειράς επιτρέπει να παρακολουθήσεις με ευκολία την ιστορία- ο Tim Roth το κάνει ακόμα ευκολότερο, είναι σκέτη απόλαυση.


Αλλά το απολαυστικότερο όλων, είναι το παιχνίδι "μάντεψε ποιος χαρακτήρας του Shield είναι ο ένοχος." Οι procedural σειρές θα έπρεπε να δοκιμάζουν συχνότερα τέτοια κλεισίματα του ματιού. Φανταστείτε πχ επεισόδιο όπου οι 5 ύποπτοι είναι ας πούμε ο Bunk, o Carcetti, o Omar, o Marlo και ο Avon Barksdale. Γαμώ δε θα ήταν; Ε, και το 'Pied Piper' του Lie to Me γαμώ είναι.


.

7 σχόλια:

  1. Πάω να το κατεβάσω ΤΩΡΑ... ;) :p

    ΥΓ: Από Lie to Me πάντως είχα δει το πρώτο επεισόδιο, αλλά δεν το συνέχισα γιατί πολύ απλά τα βαριέμαι τα εγκληματολογικά με τα αυτοτελή επεισόδια (CSI και όλα τα παραρτήματά του, NCIS, Bones, Numb3rs, κλπ-κλπ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, γενικά συμφωνώ, εκτός αν είναι ΠΟΛΥ καλό procedural, όπως το CSI στην must-see 7η σεζόν του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη με κάνεις τώρα να δω CSI (έχω δει μόνο τα γαμάτα ταραντινο-επεισόδια)!!! Ήδη έχω αρκετές εκκρεμότητες... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η 7η σεζόν έχει φανταστικό season arc, αξίζει να την δεις. (Και ΦΥΣΙΚΑ ήταν η σεζόν που το CSI έχασε την πρωτιά στις θεαματικότητες. Figures.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έψαξα λίγο στο tv.com και είδα πως έχει 24 επεισόδια και η σειρά δεν λέγεται 24... :p Νταξ, θα το έχω στα υπόψιν (=για το επόμενο καλοκαίρι)... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λόγω της κάπως ιδιαίτερης σχέσης μου με το Shield (βλέπε ερασιτεχνικός υποτιτλισμός), αυτό το επεισόδιο μου προκάλεσε ανατριχίλες και δάκρυα στα μάτια. Long live Lem! Die die Shane!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Lie to Me το χάζεψα επειδή έπεσε στα χέρια μου. Δεν το είδα με μεγάλες προσδοκίες, οπότε δεν με απογοήτευσε.

    Το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν μια πολύ ευχάριστη νότα Shield, αλλά αυτό ήταν και ο μόνος λόγος να το ξεχωρίσεις.

    Αυτό που είδα στο Lie to Me ήταν πως, όσο πέρναγε ο καιρός, ειδικά στην τρίτη περίοδο, έγινε πιο αφαιρετικό (με την έννοια του λιγότερο ευκολοχώνευτα προφανούς) και πιο σκοτεινό (και στην περσόνα του Tim Roth αλλά και στα προβληματικά πλέον πάρε-δώσε των ηρώων). Ίσως οι δημιουργοί να ήξεραν πως επρόκειτο να τελειώσει η σειρά (εγώ δεν ξέρω αν τελείωσε ή όχι), οπότε αισθάνθηκαν ελεύθεροι να ξεφύγουν από τη φόρμουλα και να δώσουν κάτι που, ναι μεν θα διώξει την πλειοψηφία από τους απομένοντες θεατές, αλλά τουλάχιστον θα το ευχαριστηθούν. Μπορεί και να μέτρησε περισσότερο η γνώμη του Shawn Ryan, αλλά talking out of my ass, here, obviously :)

    Το επεισόδιο Dirty Loyal ήταν εξαιρετικό παράδειγμα αυτού που λέω (είχε να κάνει και με βρόμικους μπάτσους· χμ, μήπως γι' αυτό σκέφτηκα αυξημένη επιρροή από Ryan;-). Δυστυχώς, δεν μπορώ να ξέρω αν θα το απολαύσει κάποιος που θα το δει ξεκάρφωτα, χωρίς να έχει περάσει από τα προηγούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή