9.02.10


9/02/10. Είναι η μέρα που γιορτάζει ένας ταχυδρομικός κώδικας, και μαζί η σειρά που μας έμαθε να μη νοιαζόμαστε για τους υπέργηρους ηθοποιούς σε ρόλους εφήβων, να μη πολυδίνουμε σημασία σε λεπτομέρειες όπως τι τάξη πάει κάθε χαρακτήρας, να μην αναρωτιόμαστε αν ποτέ ο Τάδε με την Τάδε θα πηδηχτούν. (Ναι, θα το κάνουν.) Η σειρά, εν ολίγοις, που σημάδεψε τα εφηβικά μας χρόνια. Πέντε στιγμές που μια γεμάτη δεκαετία μετά, αδυνατώ να ξεχάσω (*) από το Beverly Hills, 90210:

(*Το εννοώ ότι είναι από μνήμης αυτά. Το παραμικρό research. Οπότε αν έχω factual λάθη, σχωράτε. Εγώ έτσι τα θυμάμαι, άρα πλέον για μένα έτσι είναι.)

~-~

5. O Jack McKay γυρίζει το κλειδί και το αυτοκίνητο σκάει, από βόμβα που στόχευε τον Dylan μας.

4. Ο Josh σκοτώνεται με το αυτοκίνητο στο δρομάκι πίσω από το Peach Pit μετά από φοιτητικές εκλογές, ο Brandon κοιτάει τις φλόγες, η Kelly βγαίνει έξω και απλά του λέει "Μετρήσαμε τις ψήφους. Κερδίσατε." (#fail)

3. Η κόρη του Πρύτανη, η λατρεία η Claire, σκάει με μπουρνούζι στο δωμάτιο του Brandon, αλλά αυτός δεν ψήνεται (!), μετά σκάει με χειροπέδες δεμένη στο κρεβάτι του, κι εκείνος ξαναδέν ψήνεται (!!).

2. Ο John Sears (THAT BASTARD!) θέλει να διώξει τον Steve μας από την αδερφότητα όπου είναι ο και-σας-γαμάω τύπος, άρα τι ελπίδα είχε ο Steve μας. Η ψηφοφορία γίνεται με μια εξοντωτική διαδικασία όπου κάθε αδερφός ρίχνει ένα μεταλλικό μπαλάκι στη γυάλα του υποψηφίοιυ που θέλει να διώξει. Φυσικά όλοι γεμίζουν τη γυάλα του Steve, γιατί ο Sears είναι ο σας-γαμάω, όπως είπαμε. Μέχρι που! Μέχρι που, ο κολλητός, ο αδερφός, ο αδερφός των αδερφών του Sears, εξοργισμένος από το πόσο αρχίδι ήταν ο δικός του και πόσο άθλια και παράλογα φερόταν στον Steve μας, στέκεται μπροστά στον ημι-καραφλό ξανθομπάμπουρα, εκείνος με βλέμα παραίτησης του στυλ "έλα, ρίχτο κι εσύ", όμως εκείνος ΔΕΝ το ρίχνει, παρά προσπερνάει και καρφώνει τον αδερφό του! Όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούν κατά πόδας, και ο Steve μένει ζωντανός. GOOD RIDDANCE, JOHN SEARS!!

1. Donna Martin Graduate!

Ποιες στιγμές έχουν μείνει και σε εσάς αξέχαστες από το ορίτζιναλ 90210; Μην κλέψετε, αφήστε στην άκρη τις wikipediες και τα episode guides. Τι σας έρχεται ενστικτωδώς;

.

42 σχόλια:

  1. Hate me όσο θες, αλλά εγώ εκείνη την εποχή έβλεπα ακόμα Καρουζέλ. Η μαμά μου δε μ' άφηνε να δω Beverly Hills. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα εγώ το έγραφα στο βίντεο και το έβλεπα την επόμενη μετά το σχολείο :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά η σκηνή που θυμάμαι περισσότερο μετά από ΤΟΣΑ χρόνια (γεράσαμε:p) νομίζω πως ήταν από το φινάλε της 1ης ή της 2ης σεζόν: Ο Brandon μας (:p) έπεσε από έναν γκρεμό αλλά τελευταία στιγμή τον έπιασε ο Dylan μας (ΟΥΑΟΥ!!!)... :)) Μπορεί να ήταν και το αντίθετο, δεν είμαι 100% βέβαιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θυμάμαι να έχει πάρει την Πόρσε ο Dylan και να πηγαίνει στα βουνά αγριεμένος και να το βλέπουμε μαζεμένη παρέα (ασχολίαστο) και να λέει μια κοπέλα "έτσι και σκοτωθεί ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΛΕΠΩ!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έβλεπα αρκετά στις αρχές του για να ξέρω ποιος είναι ποιος και για να αναρωτηθώ γιατί αυτή η 30χρονη παίζει την μαθήτρια αλλά και όχι αρκετά ώστε να μην θυμάμαι τι είναι το Peach Pit όταν κάποιος το ανέφερε σε άσχετη κουβέντα.

    Επίσης εκείνη την εποχή η ΕΡΤ έπαιζε Twin Peaks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκείνη την εποχή έπαιζε Twin Peaks; Εγώ το είχα δει πριν το 2ο έτος πανεπιστημίου, άρα μάλλον θα λες την παλιάααα φορά που το έπαιζε- τότε ούτε που γνώριζα την ύπαρξή του.

    Πάντως, αν το είχες δει αρκετά ώστε να ξέρεις τη βαρύτητα του διλήμματος Brenda ή Kelly, τότε αρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 3.Ο κολλήτος(ούτε που θυμάμαι το όνομα) του Ντέιβιντ που ήταν σπίρτο και παίζοντας με το όπλο του τύραννου πατέρα του αυτοπυροβολήθηκε(Η πεμπτουσία της Φυσικής Επιλογής του Δαρβίνου)

    2. Το μισο-ηλίθιο βλέμμα της Άντρεα προς τον Μπράντον(Ξελιγομάρα)

    1. H Μπρέντα μαθαίνει για την αλλαγή φρουράς στο κρεββάτι του Ντύλαν με την Κέλυ, πίσω παίζει το Loosing my Religion και η μύτη της έχει γίνει μελιτζάνα από το κλαμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πω καλά ναι, θυμάμαι και σκηνή πισίνας Dylan-Kelly, στο πάρτι που οι γονείς της Brenda δεν την είχαν αφήσει να πάει. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΑΝ κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, έπαιζε Twin Peaks και αν θυμάμαι καλά είχα πρόβλημα γιατί στον ΑΝΤ1 περίπου την ίδια ώρα και μέρα είχε Friday the 13th, την σειρά, και δεν είχα βίντεο!

    Όσον αφορά το "Μπέρβελι" τα ψιλά τα θυμάμαι, σκηνές έτσι όπως τις αραδιάζετε δεν θυμάμαι. Θυμάμαι ηθοποιούς που παρέλασαν επειδή τις ξανάδα μετά - Τίφανι Τίσεν, Ντίνα Μέγιερ, Κάθλιν Ρόμπερτσον κοκ, πως ο Ντίλαν είχε μια μικρή αδερφή, τέτοια άσχετα.

    BTW, βρήκα αυτό κάπου: http://flavorwire.com/116056/mad-men-characters-and-their-90210-counterparts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριολεκτικά αυτό διάβαζα αυτή τη στιγμή. Don Draper as Dylan Walsh? Epic!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Losing My Religion και δακρυσμένη Brenda. Eπίσης, φίλη-φίδι (δε θυμαμαι όνομα, γμτ) μεταμορφώνεται μέρα με τη μέρα σε Kelly-άσε, δράμα.. Όχι μόνο το έβλεπα φανατικά, αλλά είχα και ντοσιέ Beverly Hills- πιο-outofyourculticloset-πεθαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εννοείς το άλμπουμ με τα αυτοκόλλητα; Το είχα κι εγώ :p

    Αυτό που λες το θυμάμαι. Ήταν η μουρλή που πήγε να αυτοκτονήσει παρέα με την Kelly μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Εντελώς Single White Female φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εντάξει, αν αρχίσω δε θα τελειώσω. Να θυμίσω έτσι ενδεικτικά τη φωτιά στο πάρτυ που κάηκε η Kelly με τη λεσβία που την ερωτεύτηκε. Οι μέρες που η Kelly είναι τζάνκι. Η Μπρέντα που παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση και η αντίζηλος βγάζει φήμη ότι πήγε με τον σκηνοθέτη και μετά πάει να αυτοκτονήσει. Η Βάλερι να την πέφτει σε όλους. Ο παρ'ολίγον βιασμός της Ντόνα. Η Μπρέντα ως Λαβέρν. Το επεισόδιο '60s. Ο Ντέιβιντ να παίρνει meth για να αντέξει τα χαράματα στο ραδιόφωνο. Μπορώ να συνεχίσω για ώρες.

    Στο σεισμό του '99 τι κάνατε? Εγώ έβλεπα Μπέβερλυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από τη φάση με τη Brenda θυμάμαι τον σκηνοθέτη που ήταν ένας φρικτά προσπαθώ-να-το-παίξω-Άγγλος τύπος, θυμάμαι τον αποχαιρετισμός εκτός κάδρου από Dylan, θυμάμαι και τη συνέντευξη που είχε δώσει και την είχανε μοντάρει αλλιώς και έβγαινε σαν ψωνάρα. Πωπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και φυσικά απορώ πώς ξέχασα το όλο arc με τον Dylan να ψάχνει το δολοφόνο του πατέρα του, να γνωρίζει την κόρη του την Τονι, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα και σε ένα τραγικό twist της μοίρας μια βροχερή βραδιά Halloween σκοτώνεται αυτή σε τροχαίο που ο πατέρας της προόριζε για τον Dylan. Το ξημέρωμα βρίσκει τον ήρωα μας να κλαίει αγκαλιά με το νυφικό. (εεε, spoiler alert)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πω πω δείχνουμε όλοι την ηλικία μας έτσι;
    Λοιπόν, πέρα απ' όσα είπατε θυμάμαι τα εξής:
    1)Το θρυλικό I choose me της Kelly όταν ήταν να επιλέξει στο τεράστιο δίλημμα Dylan ή Brandon.
    2) Τα πάνδεινα που τράβηξε η Kelly, ούτε ήρωίδα του Φώσκολου να ήταν: μέλος σε αίρεση, βιασμός-δολοφονία βιαστή, εθισμός σε χάπια αδυνατισματος/κοκαίνη, εγκαύματα στη φωτιά, κέρατο από Βrandon πριν παντρευτούν κλπ κλπ
    3)Η πέρασε και δεν ακούμπησε γκόμενα του Steve που τελικά εξελίχθηκε στην 2 times Oscar winner Hillary Swank
    4)Τα τελείως γελοία χορευτικά του David
    5)Η τρελή γκόμενα του Brandon, Emily Valentine νομίζω τη λέγανε, που τον έσυρε στον βούρκο των ναρκωτικών και κόντεψε να βάλει φωτιά στο σπίτι του lol
    Και μια personal αξεχαστη στιγμή: Όταν αποφάσισα να αποκτήσω το τόσο trendy καρέ κούρεμα της Kelly και αντί για Kelly Taylor μου βγήκε κάτι σε MacGyver! Απίστευτο κλάμα σας λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πωπω η Emily, αααμάαααν. <3

    Τρελοί πόντοι για την αίρεση που είχε μπλεχτεί η Kelly. Τι τους βάζανε να κάνουν, κάτι νομίζω τους παντρεύανε με κάτι γέρους και γριές; Κάτι τέτοιο τελείως γιούχου.

    Άλλη που πέρασε για λίγο, η Vanessa Marcil. Που προφανώς δεν εξελίχθηκε σε εξίσου επιτυχμένη με την Swank, αλλά σε σαφώς ωραιότερη :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όταν η γκόμενα του Ντίλαν σκοτώνεται κατά λάθος στο αυτοκίνητο του Ντίλαν με βόμβα του μπαμπά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. η κοκαινοπότισσα μάνα της κέλλυ, τα fashion shows της, ο φλώρος οδοντίατρος γκόμενος (κηδεμών του david)που την γκάστρωσε+μετά την παράτησε, η φίλη της από το gym που της είπε πάμε για κανα δυο μυτιές στα γρήγορα και γενικά αυτός ο μπακγράουντ χαρακτήρας ένας απ τους πλείστους λόγους που πάτωνε το μπέβερλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Tα αντιγράψαμε όλα: λουλουδάτα φορέματα, υφασμάτινα τσόκερ στο λαιμό, καφέ χείλη, λακ στο μαλλί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συγκινητικό post/thread.

    Θυμάμαι επίσης: τη Βάλερι με εσώρουχα, τη Lucinda (γυναίκα του καθηγητή του Brandon με την οποία ο τελευταίος είχε δεσμό), την κατσαρομάλλα γκόμενα του Dylan που'ταν κόρη του arch-nemesis του μπαμπά Dylan.

    (#hormones, I guess)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Hate me όσο θες, αλλά εγώ εκείνη την εποχή έβλεπα ακόμα Καρουζέλ. Η μαμά μου δε μ' άφηνε να δω Beverly Hills.:P"

    χαχαχα! αυτό ακριβώς!!! μεταξύ μας τώρα...τη να κλάσει το 90210 μπροστά στο Καρουζέλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η γυναίκα του Dylan (και κόρη του μαφιόζου μπαμπα) είναι η γυναίκα του Eric Dane, που παίζει τον Dr Marc Sloan (Grey's anatomy)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Egw dne 8mamai kai polla ontas para polu mikro tote. Omws apo t alig apou 8umamai einai
    1. Ta mallia tou Brandon -nomizw se olh th seira eixan to idio xtenisma ,dixws na 3efeugei trixa apo th 8ehs ths.

    2. Th skhnh me to Losing my Religion sto autokinhto -htan isws h prwth mou epafh em tous REM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Brandon που μετά από 1 ποτό (το πρώτο του ever) έγινε λιώμα και δήλωσε βαρύγδουπα και βαρυσήμαντα: "My drinking days are over".
    To spring dance όπου η Brenda και η Kelly φορούσαν ίδιο φόρεμα, η Brenda έχασε την παρθενιά της από τον Dylan, η Kelly έγινε queen, ο Brandon με την Kelly φιλήθηκαν για πρώτη φορά και ο Steve δήλωσε (δε θυμάμαι σε ποιον) ότι το παίζει γαμίκουλας, ΔΕΝ είναι, έχει πάει μόνο με μία, την Kelly και είναι ερωτευμένος μαζί της. (Ναι, όλα αυτά σε 1 επεισόδιο, που άνετα ξανάβλεπα).
    Η απαρίθμηση με διάφορες παρέες των συμφορών της Kelly:
    1. θύμα βιασμού
    2. θύμα φωτιάς
    3. θύμα της μάνας της
    4. ναρκωτικά
    5. πατέρας στην φυλακή
    6. Tara!
    7. μαλάκας ψυχολόγος καθηγητής που την έκανε υποχείριο της ψευδοαίρεσής του
    και άλλα πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η σειρά ήταν ενταγμένη σε ένα κοινωνικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ όπου επιλέγονταν σειρές που απευθύνονται σε νεαρό κοινό και προωθούσαν κοινωνικά μηνύματα. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι ήρωές της είχαν περάσει τα πάντα: ναρκωτικά, αλκοολισμό, βιασμός, έκτρωση, κατάθλιψη, αιρέσεις και άλλα πολλά!

    Η επανάληψη που παιζόταν μεσημέρια στο Mega πριν 10 χρόνια χτυπούσε τρελά νούμερα. Εννοείται πως η μισή Αθήνα στο σεισμό του '99 έβλεπε την Κέλι να γράφει κάτι στο ημερολόγιό της (αν δεν κάνω λάθος ήταν το επεισόδιο με την αίρεση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Η απαρίθμηση με διάφορες παρέες των συμφορών της Kelly:
    1. θύμα βιασμού
    2. θύμα φωτιάς
    3. θύμα της μάνας της
    4. ναρκωτικά
    5. πατέρας στην φυλακή
    6. Tara!
    7. μαλάκας ψυχολόγος καθηγητής που την έκανε υποχείριο της ψευδοαίρεσής του
    και άλλα πολλά "


    8. Την πυροβόλησαν (κάπου σε ένα γκαράζ, δεν θυμάμαι ακριβώς)
    9. Εχασε ένα παιδί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. μακραν η αγαπημενη σειρα της εφηβειας μoυ. 1.loosing my religion και πολυυυυυυ κλαμα.
    2.donna martin graduate.
    2. η δολοφονια της γυναικας του dylan.
    4. crazy tara και kelly.
    Εννοειται οτι ειχα και το αλμπουμ με τα αυτοκολλητα. LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όχι ότι έχει και μεγαλη σημασία, αλλά όταν λέω ντοσιέ, εννοώ ντοσιέ που βάζαμε μέσα τις έκθέσεις κτλ. Βέβαια, σε δικαιολογώ. Που να πάει ο νους σου σε κάτι τόσο γελοίο :Ρ. Μάλιστα όλες οι συμμαθήτριες στα γαλλικά με ζήλευαν. Αμέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. H λίστα κακουχιών της Kelly είναι epic win!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλά, δε θυμάμαι καν ότι την πυροβόλησαν! Ούτε ότι έχασε παιδί! Από ποιον είχε μείνει έγκυος;

    @maksek: τα περισσότερα πάντως τα τράβηξε η Kelly! Όλοι έμπλεξαν με ναρκωτικά (στο σύμπαν που κανείς δεν ξεκινάει με μαύρο και βλέπουμε, αλλά πάει κατευθείαν στις μυτιές..., τέλος πάντων), αλλά η Kelly πέρασε μία θύελλα βασάνων. Η πλάκα είναι ότι εκείνη την εποχή είχε παίξει σε μια ταινία το θύμα οικογενειακής βίας. Την έχει δείρει λοιπόν και ο άντρας της. Αυτή η στραβωμένη φάτσα τραβάει τις φάπες. Της ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ποιος θα ξεχάσει τον γάμο που ποτέ δεν έγινε μεταξύ Μπράντον/Κέλυ? Ηταν η πρώτη μεγάλη απογοήτευση από τηλεοπτικό ζευγάρι (η δεύτερη? damn you ASP για τους Luke/Lorelai)
    Επίσης την τελευταία σεζόν της σειράς δεν νομίζω να την θυμάται κανείς, epic fail.

    Επίσης ξεχάσατε Άντρεα, που από εκεί που ήταν υπόδειγμα ηθικής, με το που παντρεύτηκε και έκανε παιδί βρήκε γκόμενο!!!
    Αθάνατο 90210!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ναι ρε συ, Jesse Vasquez, ο δικηγόρος που είχε part time δουλειά το catering σε δεξιώσεις.

    ΕΠΙΣΗΣ. Ray Pruitt, hello?! Ο κολοκυθάς που έσπρωξε τη Donna απ'τις σκάλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εμένα η σκηνή που με ση-μά-δε-ψε ήταν η δολοφονία γυναίκας-Dylan , αυτής με τα πολλά τα κατσαρά μαλλιά.ΤΟ ΚΛΑΜΑ. Και επίσης θυμάμαι ότι δεν μ' άφηναν οι γονείς μου να δω τελευταίο επεισόδιο γιατί ήταν καθημερινή και είχα σχολείο την άλλη μέρα. Πανικός είχε γίνει σπίτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ..αποφοιτησε[?]..εγινε ηθοποιος[?] και τωρα πηδάει την megan fox[!] ....εδω οι σεναριογραφοι ζωγραφισαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. http://www.flickr.com/photos/crobbins/2555182871/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. E, και φυσικά αυτή η τελειότητα:

    http://www.youtube.com/watch?v=F0pjAD1P6Xs&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Sorry κιολασ αλλα ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΑΚΑ κ δεν την ειδα ΠΟΥθΕΝΑ!! Ο Γκομενος της ΝΤΟΝΑΣ ο ΠΑΙΔΑΡΑΣ ο ΔΙΜΕΤΡΟΣ ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ που της ειχε παρει τον παπαγαλο που ελεγε "i love you..." (θα ξερασω.) κ με τον οποιο ειχε ψηθει η ΠΗΓΟΥΝΟ (προ ΜΟΝΙΚΑΣ του NEXT TOP MODEL...)να χασει την ΠΑΡθΕΝΙΑ ΤΗΣ ο οποιος ηταν "ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ" μιας κ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΟ ΣΕΞ!!!

    Respect στον ΑΑΡΩΝ ΣΠΕΛΙΝΓΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Όχι ρε γμτ spoilers, πέρα απο την 6η season δεν τα έχω δει :P :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή