Emmys 2010, an afterword


Τα Emmy απονεμήθηκαν τα χαράματα της Δευτέρας και με βρήκαν σε διαδικασία επιστροφής από τα εξωτερικά (όπου έζησα αυτό το πράγμα, αδέρφια μου), οπότε δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω αυτά που μας προέκυψαν ως τα καλύτερα Emmys της πρόσφατης μνήμης. Πολύ σύντομα δυο λόγια μετά το άλμα γιατί γούσταρα γενικά, και ποιο ήταν το ένα πράγμα που με εξόργισε.

Όπως έχω γράψει ξανά και ξανά, οι προσδοκίες μου από αυτά (και γενικώς, τα παντός είδους) βραβεία, είναι εξαιρετικά χαμηλές. Αν μία στο τόσο τιμήσουν έναν ήρωά μου είμαι ευχαριστημένος, αλλά είμαι υπερβολικά συνηθισμένος να τα θεωρώ έναν θεσμό που αγνοεί πράγματα σαν τη Buffy και το Wire, και στον οποίον ψηφίζουν άνθρωποι που βλέπουν πολύ-πολύ-πολύ-πολύ-πολύ λιγότερη τηλεόραση από εμένα και εσένα και τους περισσότερους ανθρώπους που ξέρεις.

Άρα. Με όλα αυτά δεδομένα, ήρθε ως φοβερά ευχάριστη έκπληξη η φετινή διάθεση ανανέωσης των βραβείων, που για μια σπάνια φορά δεν βράβευσαν ακριβώς όλους τους ανθρώπους που έχουν μάθει να βραβεύουν χρονιά μετά τη χρονιά, αλλά έριξαν μια ματιά παραδίπλα να δουν μπας και συμβαίνει τίποτα άλλο αξιοσημείωτο στην τηλεορασολάνδη.

Εντάξει, μη φανταστείτε ότι κοίταξαν μέχρι τη Νέα Ορλεάνη ή μέχρι το Greendale, αλλά ας μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Μου αρκεί που κέρδισε Emmy η Jane Lynch για τη ρολάρα καριέρας της ως Sue Sylvester στο Glee. Αρκεί που κέρδισε Emmy o Aaron Paul για το γεγονός και μόνο ότι στέκεται αντάξια δίπλα στον τιτανομέγιστο Bryan Cranston στο Breaking Bad. Ότι το 30 Rock έκανε παραπέρα για το Modern Family. Και το Amazing Race για το Top Chef. O γενικός αέρας ανανέωσης μου είναι αρκετός.

Σαφείς εξαιρέσεις, η 3η συνεχής επικράτηση του Mad Men παντού, περιμένοντας πλέον ποια θα είναι η σειρά που θα το εκθρονίσει του χρόνου (το έξυπνο χρημα λέει Boardwalk Empire), και βέβαια η επίσης 3η συνεχής επικράτηση του Bryan Cranston, τον οποίο περίμενα μεν ενδεχομένως να χάσει φέτος, αλλά από την άλλη επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό που του είχα δώσει, ως τον 'Sergey Bubka της αντρικής ερμηνείας.'

(Για το ίδιο το show δε μπορώ να πω πολλά καθότι παρακολούθησα ελάχιστα κλιπάκια- όμως από ό,τι είδα, την παράσταση έκλεψε ο Ricky Gervais.)

Αυτό το οποίο με ξενέρωσε φοβερά, ήταν η σκανδαλώδης απουσία του David Mills από το 'death reel'. Όπως μπορείτε να θυμηθείτε, από εδώ είχαν αποδοθεί στον Mills οι σχετικές τιμές για την ανεκτίμητη προσφορά του στο χώρο του τηλεοπτικού σεναρίου, προσφορά που ακόμα και η ίδια η Ακαδημία είχε αναγνωρίσει, βραβεύοντάς τον με δύο Emmy. Πώς μπορείς λοιπόν έναν άνθρωπο που έχει δουλέψει στα σημαντικότερα cop shows της τελευταίας 15ετίας, και που έχεις εσύ ο ίδιος βραβεύσει, να τον ξεχνάς την ώρα του τιμητικού αποχαιρετισμού;

Η Ακαδημία φυσικά μουρμούρισε κάτι περί 'λάθους', 'δεν είχαμε καμία πρόθεση' κι άλλες τέτοιες αρλούμπες. Μόνο που στην πραγματικότητα, αυτή η παράλειψη όσο αθέλητη κι αν ήταν, μας θυμίζει απλώς την σάπια χολιγουντιανή πραγματικότητα. Κατά την οποία δεν έχει σημασία ποιος είσαι, τι έχεις κάνει, τι έχεις προσφέρει, αν τρέχεις σε Βαλτιμόρες και Νέες Ορλεάνες για να ζήσεις πριν γράψεις ό,τι ρημάδι είναι αυτό που γράφεις. Δεν έχει καμία σημασία. Γιατί αν δεν είσαι εκεί γύρω στους Λόφους να φιλάς και καμιά κατουρημένη ποδιά αραιά και πού, δεν είσαι πιο σημαντικός από μία associate producer της τελετής των Emmy.

Βραβεία σου λέει μετά.


.

17 σχόλια:

  1. Gervais και πάλι ο καλύτερος. Καλό το opening act, αλλά βαρετός ο Fallon στο υπόλοιπο.
    Ωραίο και το κλιπάκι με Modern Family. Ψάξτο αυτό.

    ΤΡΑΓΙΚΟ το και καλά tribute σε 24, Lost, και Law and Order. "Γουάου τελείωσε το 24 μετά από 8 χρόνια και τι αστείο έχουμε να κάνουμε? Μα για τουαλέτες και βασανιστήρια φυσικά" Τι πρωτότυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Walter White θα παίρνει Emmy μέχρι να πεθάνει ρε! Ο Hamm πρέπει να πείσει τον Wiener να τραβήξει μια σεζόν παραπάνω για να έχει ελπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγάπω και στηρίζω Jane Lynch.
    πραγματικά ο μόνος λόγος για να βλέπεις ένας ενήλικας το glee.
    οπότε τουλάχιστον ένα έμι της το αναγνωρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, εγώ δεν ήθελα να πάρει τίποτα το Glee αλλά εντάξει, αυτή φαίνεται να το άξιζε. Το κουφό όμως ήταν πως το έδωσαν το άλλο στην Falcο και δεν το πίστευε ούτε η ίδια. Και διάολε το Nurse Jackie θεωρείται κωμική σειρά; Διάολε!

    ΥΓ
    Καημένη Poehler...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. RESPECT MONO gia Jane Lynch,Bryan Cranston, Aaron Paul!!
    Egw xarhka k me ton parsons gt agapw sheldon.
    O Fallon htan apeira varetos. Kai pragmatika thn parastash eklepse o Gervais.
    To videaki modern family pooooly kalo!
    H malakismenh h kyra what's her name gt pairnei re paidia synexeia to gynaikeio?
    emena afth mou fainetai psiloa8lia...k h seira pou paizei einai adiaforh k h idia de mou fainetai na ta polyleei...
    h8ela connie britton!!!gamw to FNL mou!
    h estw january jones!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το κλιπακι του modern family
    http://www.youtube.com/watch?v=PJw_AhGp07M

    παρεπιπτωντος μια και εχω δει την σειρα σας την συστηνω ανεπυφιλακτα. Δικαια πηρε και ο Eric Stonestreet το Β΄ανδρικου ρολου, στο επεισοδιο για το οποιο προταθηκε επαιζε ισως τον καλυτερο κλοουν που εχω δει ποτε σε σινεμα και TV. οσο και αν λατρευω τον NPH νομιζω πως αυτη την χρονια δεν το δικαιουταν (οχι πως πιο πριν που το δικαιουταν το πηρε....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. -Για το 3 στα 3 του Mad Men χαλάστηκα. Όσο καλό κι αν είναι, το BB ήταν καλύτερο απ όλα φέτος.
    -Αντίθετα το 3χ3 του Cranston δν με πείραξε. Σάφως κ θα μπορούσε να το πάρει κάποιος από τους εξαιρετικούς συνηποψήφιους του (εκτος του Φοξ) μιας και ο ίδιος έχει 2. Αλλά πόσο μπορείς να γκρινιάξεις όταν κερδίζει ο καλύτερος;
    -Aaron Paul, fuck yeah!!!!!!!!!
    -Εμμυ στη Kyra Sedwick. Πιο random πεθαίνεις.
    -Glee vs Modern Family κ άπειρα χασμουρητα. Στα δικά μου φανταστικά Έμμυ η μάχη θα ήταν Parks-Community.
    -O Fallon έδωσε νέα διάσταση στη λέξη άνευρος.
    -January Jones, η πιο εκθαμβωτική παρούσια της βραδίας. Επίσκιασε ακόμα και το στήθος της κοκκινομάλλας συνμαντμενίτισας.
    -Το Pacific υπερπαραγωγάρα κ καλά αλλά σαν να τον ήπιε λίγο από το temple grandin στις κοινές τους κατηγορίες.
    -Αντε και του χρόνου η μεγάλη επίστροφη του HBO με σοβαρότερες σειρές από True Blood k Hung για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Καιρός ήταν να σοβαρεύτουνε κ να θυμηθούνε τι γυρίζαν παλιά κ τι γυρίζουν την τελευταία 3ετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για το 3/3 του Cranston εγώ χαλιέμαι μόνο σε θεωρητικότερο επίπεδο. Αν μη τι άλλο είμαστε τυχεροί που αυτή τουλάχιστον η εμμονή της Ακαδημίας δεν είναι πάλι κανάς Τόνι Σαλούμπ, αλλά εγώ σαν αρχή διαφωνώ με τις repeat βραβεύσεις. Θεωρώ πολύ σωστή την άποψη που προτιμά να μη μπορεί να ξανακερδίσει κανένας ηθοποιός βραβείο για ρόλο για τον οποίον έχει ήδη βραβευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από την άλλη, αν "αντικειμενικά" είναι ο καλύτερος μια χρονιά και το δικαιούται, γιατί να μην το πάρει? Επειδή ήταν ο καλύτερος και πέρσυ ή πρόπερσυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1. @Cotsos συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ. Όντως ΤΡΑΓΙΚΟ "tribute"...

    2. Προσωπικά για τα μόνα βραβεία που χάρηκα ήταν τα μπρεϊκινγκμπαντικά... Και στους Ολυμπιακούς Αγώνες κερδάει (:p) ο καλύτερος ασχέτως αν βγήκε πρώτος και τις 2 προηγούμενες φορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΥΓ: Νταξ, ξέχασα... χάρηκα και για Pacific και Pacino, αλλά αυτά ήταν αναμενόμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι ρε. Spread the wealth. Δε γίνεται να μην έχει κερδίσει Emmy o Hugh Laurie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στα ξενα σαιτ βλεπω οτι τα θεωρουν απο τα καλυτερα.Επειδη παρακολουθω Τζιμυ Φαλλον και στο ΣΝΛ αλλα και τωρα στο Λειτ Ναιτ αυτα τα σκετσακια οπως το οπενινγκ και το τριμπιουτ στα 24,Λοστ και το αλλο π δν θυμουμαι τωρα ειναι σαν αυτα που κανει στο σοου του και οντως ειναι θεικα.Αλλα εχει ενα κακο,που το ειχε επιβεβαιωσει και στο Ντεντλαιν.Δεν ειναι των ακρων οπως ο Τζερβεις (ΓΑΜΗΣΕ!!!) και ειναι πιο συγκαταβατικος και "σεβουμενος".Το οτι κερδισε το Μοντερν Φαμιλυ ειναι καλο και ισως βαζει στο τριπ τα Παρκα να δουλεψουν για το επομενο.Τωρα ο Στοουνστριτ το αξιζε οπως και ο Παρσονς..και εδω το παραδοξο:Let's start almost two months ago, before the nominees we even knew who was up for what award. McHale, along with Modern Family's Sophia Vergara, woke up at the buttcrack of dawn to announce the nominees--a job that's been typically rewarded with an Emmy nomination. McHale was not nominated. Vergara was. It was a bit of a slap in the face.Last year, The Big Bang Theory's Jim Parsons and Grey's Anatomy's Chandra Wilson read off the nominations. They were both nominated. The year before that, Pushing Daisies' Kristin Chenoweth and How I Met Your Mother's Neil Patrick Harris announced the nominations. They were both nominated. And the year before that, The Closer's Kyra Sedgwick and Two and a Half Men's Jon Cryer gave us the scoop on nominations. You can guess what I was going to say next. The last time a host of the nominations announcement wasn't given an Emmy was in 2006, when Brad Garrett handled the duties. But Garrett wasn't even on a show at the time. His co-host, Julia Louis-Dreyfus, was nominated.Cut back to yesterday, and guess who is out there dancing with the cast of Glee, Jimmy Fallon, and Tina Fey in the questionable opening of the Emmys? It's Joel McHale.
    (ολο εδω:http://www.tv.com/joel-mchale-the-emmys-good-sport/story/23806.html?tag=news_list;title;5 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί δεν εμφάνισες τα σχόλιά μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα σχόλια γενικώς καμιά φορά τα βγάζει ο blogger με λίγη καθυστέρηση ή με μπερδμένη σειρά. Ή απλά μπορεί να είμαι στο δρόμο ή να μην προσέξω το mail μου εγκαίρως. Όπως και νά'χει, don't worry, κανένα σχόλιο δεν έχει ούτε πρόκειται να απορριφθεί ποτέ αν δεν αντιβαίνει τους κανόνες. Το πολύ-πολύ να φάει μια μικρή καθυστέρηση :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=197752

    Πολλά fail!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χιουγκ Λόρι ρε. Ελπιδοφόρα ρε φίλε. Ωραία γκόμενα κιόλας, ακούω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή