PilotWatch: No Ordinary Family

Πώς είναι το Incredibles το Heroes το Fantastic Four η νέα υπερηρωική σειρά με τον Michael Chiklis;

Το φαγητό αυτό είναι τόσο ξανασταμμένο που ειλικρινά ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι η σειρά θα επιχειρούσε μια κάποια εμπνευσμένη ανατροπή, όπως έκανε ας πούμε η Nikita (για την οποία ακόμα δεν έχω γράψει, αλλά ετοιμάζεται το ποστ). Αλλά όχι, ο πιλότος έμεινε στα παντελώς βασικά ενός παντελώς γνώριμου μοτίβου.

Το origin story ήταν τυπικότατο. Η δράση αδιάφορη και όσο τηλεοπτική πάει. Οι χαρακτήρες, στερεότυπα. Αυτό το 40λεπτο δίνει νέα έννοια στη φράση αυτόματος πιλότος, ε;

Αν θα είχα κάτι πιο συγκεκριμένο να πω, είναι ότι ειδικά ο τρόπος με τον οποίον τα πάντα καθίστανται υπερπροφανή, σε ένα context ήδη υπερπροφανές από μόνο του, μου έσπασε τα νεύρα. Ξέρεις ήδη μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας οτιδήποτε πρόκειται να δεις σε αυτό τον πιλότο, και έχεις από πάνω και τους χαρακτήρες να στο ξαναεξηγούν κιόλας, ως μέρος των παντελώς αχρείαστων εξομολογήσεων πρώτου προσώπου;

(Αλήθεια, αυτό από πού κι ως πού; Ξέμεινε από κάποιο παλιότερο draft, όταν το No Ordinary Family ήταν ενδεχομένως κάτι πράγματι not ordinary ή απλά το έχωσε με το ζόρι κάποιος executive επειδή είναι τώρα της μόδας;)

Το αστείο είναι βέβαια πως με κάποιον κατάλληλο creative force από πίσω, η σειρά μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ διασκεδαστικό, από τη στιγμή δηλαδή που έφυγα τσάκα-τσάκα από πάνω της το βάρος του origin story. Έτσι κι αλλιώς και στα υπερηρωικά κόμικς από τα οποία εμπνέεται, αυτή η πρώτη ιστορία σπανίως είναι ενδεικτική της ποιότητας της σειράς. (Από την άλλη, οι αληθινά ανατρεπτικές σύγχρονες υπερηρωικές σειρές είτε προσπερνούν την ιστορία της γέννεσης ή την αφηγούνται με εναλλακτικούς τρόπους, από τον Superman του Grant Morrison μέχρι τους Runaways του Brian K. Vaughan. Μεγάλη συζήτηση όμως.)

Εν ολίγοις, το βρήκα κάπως χάλια, και σίγουρα πλήρως ανάξιο των ταλέντων των δύο αγαπημένων πρωταγωνιστών (ο Chick και η Benz αξίζουν πολύ καλύτερα, σίγουρο αυτό), όμως ταυτόχρονα, καθόλου ενδεικτικό (όχι απαραιτήτως, τουλάχιστον) του πώς θα είναι η σειρά σε εβδομαδιαία βάση.

Έχω τις υποψίες μου και επί αυτού του ζητήματος, αλλά θα τις αναλύσουμε στην πορεία.


.

6 σχόλια:

  1. Ότι πιο κλισέ θα μπορούσε να γίνει για πιλότος.

    Αλλά θα το συνεχίσω, γιατί θέλω να δω την ισορροπία κωμωδία/δράμα/action. Βασικά να είναι Incredibles και όχι Heroes. :D

    Και γιατί απλά έχει Chiklis και Benz.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά, μια με αυτό, μια το detroit, lone star και καναδυο ακομα, νομιζω πως φέτος έχουν πάει λάθος σειρές σε λάθος κανάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τοσο καλος πια ο Νικήτας; με εχεις βαλει σε σκεψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην το κάνω oversell, δεν είναι κανά τηλεοπτικό θαύμα. Απλά μια καλή, λειτουργική, διασκεδαστική περιπέτεια που δε νιώθεις ότι την έχεις ξαναδεί ακριβώς ίδια 15,000 φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω νομιζα θα αρχιζει με το γεγονος οτι εχουν δυναμεις. Δεν ημουν ετοιμος για origin.

    Μετα, διασκεδασα μεχρι που "υπαρχουν κι αλλοι" και με το ηλίθιο cliffhanger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγώ αυτό ακριβώς νόμιζα, αλλά ούτε για μια τόση δα στοιχειώδη ανατροπή δεν ήταν ικανοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή