Fringe: Do Shapeshifters Dream of Electric Sheep?

Ένα ακόμα δυνατό επεισόδιο για το Fringe, παρά το distracting ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ της ΚΑΚΙΑΣ OLIVIA.

Το σημείο που η φάση με την Fauxlivia θα αρχίσει να κουράζει, πλησιάζει γρήγορα, αν και έχω την υποψία ότι ο Peter την έχει μυριστεί τη δουλειά. (Αλλιώς γιατί να της πει όσα της είπε στο δείπνο, όταν μιλάγανε για τους shapeshifters;) Όμως έτσι κι αλλιώς ό,τι είναι να συμβεί, δεν θα αργήσει, διότι τώρα έχουμε δύο εβδομάδων κενό και η σειρά επιστρέφει κατευθείαν πάνω στην ώρα για τα November sweeps. Άρα, ενώστε τις τελείες. Κόλαση έχει να γίνει.

Το επεισόδιο τώρα, ήταν και πάλι καλό, παρουσιάζοντάς μας μάλιστα για πρώτη φορά αυτό που υποθέτουμε πως θα είναι το νέο status quo, δηλαδή τον Walter ως διευθυντή της Massive Dynamic. Οι προοπτικές εδώ είναι όντως φοβερές.

Ανάμεσα στη Massive Dynamic και στα βλέμματα υποψίας του Peter, το επεισόδιο έμοιαζε περισσότερο set-up για επερχόμενες εξελίξεις, φροντίζοντας μάλιστα να μας θυμίσει την ύπαρξη και τις δυνάμεις των shapeshifters, που λογικά θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στον πόλεμο που περιμένει στη γωνία.

Μάλιστα αυτό που με κέρδισε περισσότερο στο επεισόδιο ήταν η ιστορία του Shepeshifter που δεν γούσταρε να αλλάξει, παρά προτιμούσε να κρατήσει τη ζωή που είχε φτιάξει στη δική μας Γη για τον εαυτό του. Συναίσθημα 101 ήταν βέβαια, αλλά θαύμασα και πάλι την ικανότητα του Fringe να μας κάνει να νοιαστούμε και να δούμε τα πράγματα από την οπτική ενός δευτερεύοντα χαρακτήρα. Και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Το ξανακατάφεραν πρόσφατα και στην πρεμιέρα με τον ταρίφα, αλλά και στην επεισοδιάρα της περασμένης βδομάδας με τον Έξυπνο Milo. Και φυσικά με έναν ευρύτερο τρόπο με εξ ολοκλήρου το Over There σύμπαν, κάτι ακόμα πιο σημαντικό στα μακροπρόθεσμα σχέδια των σεναριογράφων, υποθέτω.

Περιμένοντας τις σημαντικότερες εξελίξεις.


.

15 σχόλια:

  1. Exeis dikio pou anafereis pws to episode einai prooikonomia autwn pou erxontia, ka8ws ouk oliges fores anafer8hke emsa sto episode h upopsia tou Newton (krima pou pe8ane kai dne 8a ton 3anadoume, arketa endiafeorn villain) pws h Bolivia den h8ele na ginei compromised h apostolh ths gia allous logous -pws isws eixe arxisei an ths aresei ekei. An to parallhliseis me thn istoria tou shapshifter pou eixe enswmatw8ei plhrws sthn edw katastash. Isws h Bolivia na mh 8elhsei na fugei?

    Walter exei apisteuto gelio ws idiokthths ths Massive Dynamic -elpizw na doume kai thn ageladitsa suntoma- omws den nomizw pws o Peter exei arxisei na upopsiazetai toso thn BOlivia , sigoura exei parathrhsei arketes allages alla se va8mo pou na amifballei an einai h enallaktikh ths version oxi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσον αφορά την Fauxlivia και τον Peter έχουν αρκετή σημασία και τα πρώτα που ειπώθηκαν στο δείπνο. Δηλαδή όπως και με την γυναίκα του γερουσιαστή, ο Peter βλέπει την αλλαγή, ξέρει ότι κάτι μπορεί να πηγαίνει στραβά, της το λέει λίγο πολύ αλλά παρ'όλα αυτά κάνει τα στραβά μάτια. Στο τέλος του επεισοδίου κερδίζει κάτι από αυτό, έστω και αν είναι απλώς άλλη μια δικαιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό επεισόδιο, αλλά αυτό που δεν θέλω να δω είναι να υπάρχει κεντρικό storyline της σεζόν με το ποιος είναι ή όχι shapeshifter και πόσο έχει γίνει infiltration.

    Μετά το V και εχρμμμ... μια άλλη σειρά, δεν αντέχεται και τρίτη. Φαντάζομαι θα το έχουν υπόψην τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον αυτό το επεισόδιο μας βάζει στη λογική πως η φολίβια έχει ηθική και πως μάλλον θα βοηθήσει την πραγματική να επιστρέψει.
    Η φολίβια προσωπικά με κούρασε γιατί δεν είναι ούτε ακριβώς κακή ούτε και πολύ καλό κορίτσι. Επίσης, η σκηνή της αποπλάνησης είναι πολύ κλισέ.
    θα ήθελα τέλος να τονίσω πως ο τίτλος του επεισοδίου προέρχεται από το Blade Runner το σενάριο του οποίου βασίζεται στο μυθιστόρημα "Do Androids Dream of Electric Sheep?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απορια:τι απέγιναν εκεινοι οι ωραιοι καραφλοι/ξυρισμενοι κυριοι που ειχαν κατι σαν τον έλεγχο της περατζαδας αναμεσα στα δυο συμπαντα; γιατι απουσιάζουν; τι θα γινει οταν εμφανιστοούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέχασες και τον κουφό του προ-προηγούμενου επεισοδίου που ήταν συμπαθής δευτερεύον χαρακτήρας! Και ναι, επιτέλους έφτασα στα τωρινά επεισόδια! Fringe rules!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμπαθες!

    Μου αρεσε πολυ οτι ειχε να κανει με τους Shapeshifters, με εκνευριζει αφανταστα οτι δεν εχουν καταλαβει οτι η τυπισα ειναι η "αλλη".

    Ασε αυτες τις φυλακές ασφαλειας πια, που σε ολα τα σηριαλ μπαινοβγαινουν ολοι χωρις καμερες και ειναι τοσο μα τοσο ερημες απο κοσμο οταν ειναι να "γινει" κατι.. ε-λ-ε-ο-ς

    Βρισκω λιγο fake και over the top την τρελλα και τα παραλληρηματα του Walter αλλα οταν αρχιζει τα επιστημονικα του ειναι θεουλης.

    Κριμα ομως που ξεφορτωθηκαν τον κακο shapeshifter, ηταν πολυ ενδιαφερων χαρακτηρας, ο πιο ενδιαφερων κακος βασικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όντως ήταν πολύ ενδιαφέρων, και μοιράζομαι και κάποιες από τις ενστάσεις- αλλά αυτό που με απασχολεί είναι η ίδια απορία που είχε και ο dimitris παραπάνω. Κι εγώ σε αυτό το επεισόδιο τους Observers σκέφτηκα για κάποιο λόγο. Τι να κάνουν αυτές οι ψυχές;

    (Ίσως το θυμήθηκα επειδή με παρόμοια πετυχημένο τρόπο είχε καταφέρει η σειρά να μας κάνει να δούμε τα πράγματα από την πλευρά εκείνου του Observer που θυσιάστηκε για να κάνει 'σημαντική' μια κοπέλα που επρόκειτο να πεθάνει. Τι ωραίο επεισόδιο εκείνο.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και πάνω που όλοι αναρωτιώμασταν, κοίτα τί δημοσίευσε η Fox: http://www.youtube.com/watch?v=Q-Bh9RaXqdE&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Massive Dynamic στα χέρια του Walter θυμίζει και σε κανέναν άλλον την Wolfram and Hart στα χέρια του Angel, ή μόνο σε μένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχει μια τέτοια χροιά, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς- αν μη τι άλλο επειδή την MD την ήλεγχε ο άσπονδος φίλος του Walter και όχι το αφηρημένο και απόλυτα δαιμονικό κακό. Αλλά πάντως ναι, είναι τέτοιου τύπου αλλαγή status quo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σχόλιο μου θα συζητηθεί (γουστάρω!)
    Αυτά που θα ακολουθήσουν είναι απλά εικασίες δικές μου. Δεν τα διάβασα κάπου, δεν είναι spoiler.

    Μήπως δεν σκεφτόμαστε το "προφανές";
    Στον προηγούμενο κύκλο, ο Peter φαίνεται να αλλάζει γνώμη πολύ εύκολα (σαν τα πουκάμισα) για το ποιον κόσμο να επιλέξει. Ξαφνικά εμφανίστηκε ο Walternate από το πουθενά και τον πήρε πίσω. Δεν έφερε καμμιά αντίρρηση. Μετά, εκεί που είχε να εγκληματίζεται στο νέο σύμπαν, όλα γυρίζουν ανάποδα και λέει: "α, οκ. Εδώ είναι κακοί. Ας πάμε πίσω." χμμμμ, κάτι βρωμάει εδώ. Doesn't it?
    Και εξηγούμαι. Τι μας λέει ότι ο Peter δεν είναι στρατολογημένος μυστικός πράκτορας απ'τον Walternate για να έρθει πίσω στο δικό μας σύμπαν, να βρει τα χαμένα εξαρτήματα (The BOX) και να τα κάνει όλα μπάχαλο; (he is the doom-machine baby!)
    Αν η εικασία μου βγει σωστή, θα έχουμε τρελή σεζόν.
    Επίσης, αν η εικασία μου βγει σωστή, τότε ο Peter ξέρει ότι φλερτάρει με την λάθος Olivia, αλλά δεν τον νοιάζει, γιατί η Fauxlivia είναι πιο αλάνι και κάνει καλύτερο σεξ απ'την ξινομ**να την κανονική. Ο τύπος έχει να πηδήξει 2 σεζόν! Κάθε μέρα σπίτι με τον μπαμπά ήταν! Δικαιολογείται ο άνθρωπας.

    Φοίβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Epic. Η θεωρία σου θα γύρναγε τη σειρά τούμπα, και βασικά δε θα μου πολυάρεσε να συμβεί, αλλά intriguing ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μου έρχεται στα γρήγορα κάτι που να μην κολλάει, απλά εγώ γουστάρω πολύ αυτές τις ιστορίες με ενοχή και λύτρωση κτλ :p
    Αν ισχύει αυτό που λες τότε είναι απλά ιστορία εκδίκησης, κι αυτές τις κάνει καλύτερα ο Tarantino.

    (Τώρα σκέφτηκα τον Tarantino να κάνει ταινία με παράλληλες διαστάσεις και κάτι έπαθα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κι εγώ το σκέφτηκα αυτό ως θεωρία, αλλά δεν παίζει γιατί:
    1. Θα ήταν ηλίθιο από μέρους τους να μην έχουν αποκαλύψει ο ένας την ταυτότητα του άλλου, εκτός κι αν έχουν καλό λόγο
    2. Δεν θα άρεσε σε κανέναν μας αυτή η εξέλιξη. Κατά βάθος θέλουμε όλοι τους πρωταγωνιστές μας πιστούς, ειδικά όταν είναι τόσο λίγοι όσο στο Fringe.

    ΑπάντησηΔιαγραφή