Fringe: The Plateau

Και πάλι Over There.

Είναι επίσημο, η 3η σεζόν σκίζει. Όχι επειδή έχει γίνει κάτι συνταρακτικό ως τώρα, αλλά ακριβώς επειδή ΔΕΝ έχει γίνει κάτι συνταρακτικό μέχρι τώρα και η σειρά είναι παρολ'αυτά τόσο δυνατή. Πού είναι τα μέτρια και τα αδιάφορα επεισόδια που έχουμε μάθει να υπομένουμε μέχρι να φτάσουμε στο καλό κομμάτι, εκεί στο β' μισό κάθε σεζόν; Πουθενά- φέτος δεν έχει τέτοια.

Θέλω να πω, αυτό το επεισόδιο- πιο procedural πεθαίνεις. Ή μάλλον, είσαι NCIS. Κι όμως. Ήταν ένα 40λεπτο άρτια τοποθετημένο στην Άλλη Πλευρά, έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά ενός επεισοδίου που πέρσι θα χαρακτηρίζαμε filler. Και ήταν τέτοια, υπό μία έννοια, όμως δεν ήθελες στιγμή να το προχωρήσεις ή να το προσπεράσεις.

Σε αυτό έπαιξαν το ρόλο τους και τα μικρά στοιχεία ongoing μυθολογίας. Ο Charlie που άρχισε να ψυλλιάζεται ότι ίσως η Olivia να μην είναι η δική του Olivia, o Walternate να συνεχίζει το quest του για την καταστροφή του δικού μας σύμπαντος, τα οράματα του Peter και του Walter να αποδεικνύουν πως κάτι έχει μείνει μέσα στην Olivia από τον αληθινό εαυτό της- έστω και σε ένα καθαρά ενστικτώδες επίπεδο. (Επίσης, δεν είναι γαμάτο το Fringe Division των Από 'Κει; Και δεν είναι τέλειο που έχουν τον μηχανισμό ώστε να εντοπίζουν και να ασχολούνται με ένα περιστατικό σαν του Milo;)

Και από την άλλη, έχουμε το επεισόδιο βασισμένο καθαρά στη δική του δύναμη. Ο Milo είναι γαμάτος χαρακτήρας για να βάλεις σε μια ιστορία σαν villain. Πάντα είχα στο μυαλό μου την ενδεχόμενη ύπαρξη ενός ανθρώπου ο οποίος να σκέφτεται τόσο γρήγορα που ο κόσμος να μη φυλάει κανένα μυστήριο γι'αυτόν. Το να μπορείς να εκτιμήσεις με μηδενικό σφάλμα την έκβαση κάθε συμβάντος γύρω σου (αν δεις το περιβάλλον σαν πειραματικό χώρο και κάθε πράξη σαν ένα ελεγχόμενο -για το δικό σου μυαλό- πείραμα) δίνει φοβερές δυνατότητες στον συγγραφέα, αλλά και μια πρόκληση: Πώς ξεγελάς εκείνον που γνωρίζει τα πάντα;

Σε μια φάση είχα αρχίσει να φοβάμαι ότι θα έχουμε το γνωστό Heroes Cop-out, όπου ο κακός έξαφνα ΔΕΝ έχει προβλέψει το μέλλον, δίχως κανέναν απολύτως προφανή λόγο. Όμως η εξήγηση ότι η Olivia δεν θυμόταν τον εσωτερικό κανονισμό περί εισπνοών, κατά πρώτον λύνει το πρόβλημα με το πώς κερδίζεις τον Milo, και δεύτερον δένει την -γαμάτη- αυτοτελή ιστορία με το arc του χαρακτήρα. Επίσης, τέλειο κλείσιμο της ιστορίας του ίδιου του Milo (με το αλογάκι που του άφησε η αδερφή του κι εκείνος δεν αντέδρασε, ομολογώ ότι ψιλοσυγκινήθηκα), και σε αυτό το σημείο που τον έφεραν, θα γούσταρα πολύ να τον δω να επιστρέφει στο μέλλον. Ακόμα και στο πλαίσιο του πολέμου των δύο πλευρών.

Αναρωτιέμαι πόσο μπορεί να πάρει αυτή η δύσκολη ισορροπία του procedural στοιχείο μέχρι να έρθουν τα πράγματα σε μια σύγκρουση. Μέχρι τα November sweeps φαντάζομαι, αν και νομίζω ότι μια χαρά τα φέρνουν βόλτα οι σεναριογράφοι για την ώρα.

Σε όλα τα παράλληλα σύμπαντα.


.

32 σχόλια:

  1. Εγω το ξαναλεω και ας μην με πιστευετε. Το Fringe μου κλεβει τις ιδεες! Μια φορα, παει στο διαολο, ειναι συμπτωση. Τρεις?

    Ειμαι σιγουρος οτι γραφω στο Fringe σε ενα αλλο συμπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η κατάσταση, με τα δυο σύμπαντα, λύνει και τα χέρια των σεναριογράφων! Τα, όπως είπες, πιο procedural πεθαίνεις, γίνονται αμέσως ενδιαφέροντα, ταυτόγχρονα είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους ενώ χαλαρώνουν κάπως και τον ρυθμό με τον οποίο πρέπει να ειπωθούν οι ιστορίες των δυο Ολιβιών(;)!

    Και εντάξει, το επεισόδιο ήταν καλό έτσι κι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το καλύτερο κομμάτι με το fringe είναι πως από μια χλιαρή 1η season πέρασε σε μια τυπικη (για scifi σειρά) 2η season και τώρα δημιουργεί κόμπους απίστευτού κάλους και πολυπλοκότητας στην 3η.

    Νομίζω ότι έχω να ευχαριστηθώ σειρά έτσι από το battlestar galactica.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8a einai adiko na afhsoun na paei xamenos o Milo.eimai sigourh oti 8a ton 3anadoume syntoma!(opws k ton agaphmeno mou tarifa!)
    afth h astrid pws katafernei se kanena sympan na mhn exei zwh?pio adiaforos xarakthras ever leme.
    o charlie apo thn allh (pou einai sympa8estatos xarakthras)to paei firi firi na pe8anei k se afto to sympan!!den ton vlepw na th vgazei th season :P
    btw ena apo ta kalytera eps ths seiras htan afto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπως προανεφερα στο προηγουμενο ποστ, τουτο το επεισοδιο ειναι ζαχαριτσα αντι της συνηθους canderel πραγματικοτητας της σειρας. Προοδος!

    Ομως απεχει πολυ ακομη κι απο τα μετρια x-files.
    Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, αλλα ομολογω οτι με εκνευριζει πολυ να διαβαζω υμνους για μια σειρα που ειναι χαλκινη μετριοτητα. Μπορει να εξελιχθει, δεν την καταδικαζω, ισα ισα που βλεπω δυνατοτητες.

    Ενα πραγμα που με ενοχλει αρκετα και το θεωρω τεραστιο μειον ειναι το ΠΟΛΥ μετριο καστ. Πολυ μετριο ομως. Ακομη και ο αλλοςΓουολτερ παιζει τον κακο ξυλινα και κλισεδιαρικα. Ο δε Πιτερ μετριοτατος ηθοποιος, δεν εχω δει πιο λαππα για τετοιο ρολο.

    Μονο η Ολιβια κατι λεει (αν κι αυτη η "εχω παιξει και στη Ζωη της αλλης" περουκα ερμηνευει ωρες ωρες καλυτερα κι απο την ηθοποιο).

    Βασικα στα λιγα επεισοδια που εχω δει, οι γκεστ σταρ κλεβουν ΑΝΕΤΑ την παρασταση (ο μαυρος ταριφας, ο "εδωσα νεο νοημα στα στυλο διαρκειας" κακος, κοκ).

    Ισως να το εχουνε αυτο οι σειρες του Τζει-Τζει, στο Αλιας μονο η Τζενιφφερ. Στο Λοστ, κανεις, γι αυτο και δεν αντεξα να το δω, ποσο κλισε και ανιωθο παιξιμο να αντεξεις?

    Δηλαδη σκεφτομαι το Fringe με καστ απο Γκαλακτικα ή Χ-Files ή Life και πραγματικα απογειωνεται.


    Χμμ... Ντριμ καστ φορ Φρινζυ:

    Walter: Hugh Laurie (αλλα ειναι πολυ νεος για το ρολο?) οκ ο Ντοκ απο το Γκαλακτικα (χμμ πολυ γέρος για το ρολο?), Brian Cox? Alan Rickman?
    Peter: Duchovny ή Damien Lewis.. Karl Urban?
    Olivia: Shakoff (οπως επαιξε στη Βιονικη οχι οπως επαιξε στο 24..) αλλα μαλλον θα ηταν ο τελειος ρολος για τη Jen.Garner

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το Fringe γενικώς τα λέμε κάθε βδομάδα, διαφωνούμε αρκετά, αλλά για το καστ που προτείνεις αντιρρήσεις δε θα βρεις. (Παρότι εμένα μου αρέσει και το υπάρχον.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς η αρχική σκηνή του επεισοδίου δεν μου άφησε την γεύση που θα έπρεπε να μου έχει αφήσει, αφού είχα δει και τη σκηνή “stop the flow” από το Ink, με τον pathfinder Jacob να διευθύνει/κατευθύνει τους ρυθμούς σε ένα άλλο σταυροδρόμι… Αν δείτε τη σκηνή, θα καταλάβετε (και το Ink, μαζί με το The Man from Earth, είναι οι δύο ταινίες που γνωρίζω των οποίων οι δημιουργοί έχουν ευχαριστήσει δημόσια όσους κατέβασαν μέσω torrent τις ταινίες τους).
    Μπορεί να έχει ξαναγυριστεί τέτοια σκηνή ακόμα παλαιότερα που δεν ξέρω.

    Κατά τα άλλα, ναι, το Fringe φέτος είναι χάρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το επόμενο επεισόδιο θα έχει τίτλο "Do Shapeshifters Dream Of Electric Sheep"?
    How cool is that?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @The Bgt

    Αν εννοείς πως η σειρά είναι χάλκινη μετριότητα επειδή δεν έχει πολύ πολύ ψηλές κορυφές ούτε όμως και πολύ χαμηλά σημεία, άντε να το καταλάβω. Δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά όμως το ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο απέχει ακόμη και από μέτρια των X-Files και δεν καταλαβαίνω ποιο το κέρδος μιας τέτοιας σύγκρισης. Εκτός αν είναι για να θυμηθούμε τα X-Files γενικά σαν σειρά. Που ναι, ήταν πολύ καλή, είμαι fan της, αλλά ειλικρινά τα X-Files, στους 9 κύκλους τους έφτασαν σε τόσο χαμηλά επίπεδα που δεν θα μπορέσει να τα φτάσει το Fringe.

    Τώρα όσον αφορά τους ηθοποιούς, στην τρίτη σεζόν που φτάσαμε δεν μου περνάνε καν στο μυαλό αντικαταστάτες. Καλοί ή κακοί, μέτριοι ή όχι, αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχουν άλλοι για τους χαρακτήρες που παίζουν και έχουν χτίσει. Σαν να λέμε πως έπρεπε να φύγει o DaDu από τον ρόλο του Mulder γιατί σε 9 σεζόν μείον κάτι ψιλά δεν μπορούσε να "παίξει" και έπρεπε να περιμένει κανείς το Californication για να τον εκτιμήσει σαν ηθοποιό ή να τον έχει δει στο Twin Peaks.

    ΥΓ
    Χάθηκε ρε η Sackhoff. Μετά το BSG πρέπει να έχει κάνει τις χειρότερες επιλογές ρόλων στην σύγχρονη ιστορία. Ναι στο Nip/Tuck (Ewww) το οποίο το παράτησε για να παίξει σε πιλότο που δεν έγινε σειρά, ναι στο 24 και όχι στο True Blood...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @hellboy

    Χρησιμοποιω το x-files ως μετρο συγκρισης γιατι το Φρινζυ ειναι κοπια τους: πρακτορες για περιεργα φαινομενα, μυθολογια, το τερας της εβδομαδας, ερωτας μεταξυ των δυο, κλπ κλπ κλπ.
    Απλα η μυθολογια ειναι διαφορετικη και εχουν προστεθει και μερικα στοιχεια αλλα.

    Δεν τη βγαζω αχρηστη τη σειρα αν και δε νομιζω να εχω δει 10 επεισοδια ολοκληρα, δεν εχω αντεξει περισσοτερο.

    Απλα ειναι ολα μετρια , imho of course.

    Τωρα αν παρει στα πανω του απο δω και περα μακαρι,για να βλεπουμε μια αξιοπρεπη σειρα.
    Χιλιες φορες Φρινζυ παρα καθολου.
    Και που ξερεις? μπορει στο τελος να γινω και φανατικη (οπως λεει κι ο Ταυλερ).

    Η Σακοφ, θα παιξει recurrent(sp?) role στο CSI στη τρεχουσα σαιζον.
    Περιμενα περισσοτερα απο αυτη, στο 24 ηταν σκετη καρικατουρα (οκ, ηταν χαλια και ο χαρακτηρας). Εκτος αν τελικα ειναι μονο καλη στο να παιζει βασανισμενες αction women.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Milo θα καταλήξει στη λήθη μαζί με την μπατσίνα απ'τις αρχές του 2ου κύκλου. (τέτοιο άδειασμα σε χαρακτήρα έχω να δω από το heroes. Και να ξεκαθαρίσω ότι σεναριακά το heroes είναι ο πάτος του βαρελιού.-)
    Η σεζόν ξεκινάνει καλά, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να εξηγήσει τα τεράστια πρακτικά προβλήματα με την ψευτο-Ολίβια στο δικό μας κόσμο. Μέχρι τώρα φαίνεται αστείο να μπορεί να τους ξεγελάει όλους τόσο εύκολα.
    Επίσης ας ΠΑΨΟΥΝ επιτέλους τα κρύα μπατσό-αστεία Ολίβια-Τσάρλι-Καμμένου. Τέτοιες ατάκες ούτε στο φονικό όπλο 4.

    τέλος, είναι WALTERNATE κι όχι walternative!!!

    booze coowalternativa.
    Φοίβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κι επειδή βλέπω εναλλακτικά κάστ, να πω εδώ ότι Fringe χωρίς τον επίτροπο της Γκόντορ δεν υπάρχει. Έχει δώσει το στίγμα του. Ειδικά αυτή η αλλαγή από αφελή ιδιοφυία σε σατανικό dominatrix mastermind δεν υπάρχει dudes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. To έκανα ΠΑΛΙ λάθος; WTF; Είναι λες και το κάνω επίτηδες απλά για να τσεκάρω αν προσέχεις :p

    Για την Fauxlivia στο δικό μας σύμπαν τείνω να συμφωνήσω, το είχα γράψει και την προηγούμενη βδομάδα εξάλλου. Απλώς δεν είναι ότι έχουμε περάσει και τον άπειρο χρόνο στο δικό μας σύμπαν ακόμα, ώστε να έχει γίνει γραφικό το θέμα. Αν περάσουν ακόμα 1-2 επεισόδια και κανείς δεν υποψιαστεί τίποτα, τότε ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @The Bgt...
    Γούστα είναι αυτά... Εγω προσωπικά την θεωρώ απο τις καλύτερες σειρές sci-fi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Επίσης ας ΠΑΨΟΥΝ επιτέλους τα κρύα μπατσό-αστεία Ολίβια-Τσάρλι-Καμμένου"
    xaxa.nomizw h megalyterh adynamia ths seiras einai oti den exei kataferei mesa se dyo kyklous na kanei ena kwmiko ep ths prokophs.
    genika adynamies exei polles to fringe:xarakthres adiaforous (vlepe astrid),no fucking humour whatsoever (pragma pou fanhke poly entona sto musical,to opoio 8ewrw k apo ta xeirotera eps ths seiras).
    ginetai omws olo k kalytero.k epeidh fetos provlepetai dyskolh thleoptikh xronia,toulaxiston gia mena(apo kainouries mono terriers,boardwalk empire k walking dead),de me xalase ka8olou to fringe!
    btw polles sygkriseis me x-files vlepw k de mou aresei.gia na sygkrineis ta dyo 8a prepei na perimeneis kamposa xronakia...
    kai pali adiko 8a nai gt ta x-files htan h prwth sou epafh me to eidos.
    thn prwth sou fora den th sygkrineis me kamia epomenh! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ήθελα να το ρωτήσω από τότε που παίχτηκε το πρώτο επ και το ξέχασα.

    Πότε έφυγαν από το σπίτι η αδερφή και η ανιψιά της Olivia? Είχαν δείξει τίποτα στα τελευταία περσινά? Ή εντελώς βολικά -γιατί τότε θα ήταν πραγματικά τραβηγμένο- τις βγάλαμε για να μένει η Fauxolivia μόνη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Emena giati mou areseih Torv ws olivia kai o Noble ws Walter (gia tous mh gnwrizontes o Noble einaie 3airetikos 8eatrikos h8opoios me a3iologh kariera sto australeziko sanidi).

    Now sto episodeio auths ths evdomados einai hliou fanerotato pws h Olivia exei mono access stis anamnhseis kai sra skills ths Bolivia alla den thn exei "katalavei" plhrws o xarakthras ths..Hdh einai interesting -anupomonw na dw pws 8a to xeiristous apo dw kai sto e3hs... H Astrid se auto to sumpan 8a htan mia normal kai mh paranoikh ekdoxh tou Marvin the Paranoid Android -ma teleiws robot???

    Ontws o Charlie me to ru8mo pou paei 8a exei epomeno proorismo ta six feet under -kai den ennow rolo sth seira.

    PS anamenw me agwnia post gia to e3airetiko NIKITA ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. έλεγα προχτές

    "Πόσο πιο γαμάτο μπορεί να γίνει το Fringe, που μάς κάνει να συμπαθήσουμε τους χαρακτήρες και την καθημερινότητα από το alternate universe?"

    γιατί δε νομίζω σε καμία περίπτωση αυτό να είναι βολικό για τους σεναριογράφους, που πρέπει να το γράψουν έτσι ώστε σκηνοθέτες και ηθοποιοί να το μεταφέρουν και να πετύχουν κάτι πολύ δύσκολο. δύο διαφορετικές ζωές για τους ίδιους εμφανισιακά χαρακτήρες.

    προσωπικά, έχω αρχίσει να συμπαθώ τους alternate και την καθημερινότητά τους να αμυνθούν στις δικές μας επιθέσεις και φυσικά να υπάρχει ένας προϊστάμενός τους (walternate), που δεν τους έχει πει την αλήθεια για τα πραγματικά του σχέδια.

    όσο αφορά στους ηθοποιούς, νομίζω ότι πρέπει να "απογαλακτιστούμε" από γνωστές σειρές και αγαπημένους ηθοποιούς και να μην τους συγκρίνουμε μ' αυτούς σε οποιαδήποτε σειρά. άλλωστε και οι ίδιοι π.χ. duchovny ναι μεν ξέρουν ότι συνδυάζεται τ' όνομά τους με τον χι mulder, αλλά θέλει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του, όπως και μεις πρέπει να θέλουμε να τους δούμε σε κάτι άλλο στην καριέρα τους.

    @ The Bgt

    αφενός νομίζω ότι πρέπει τελικά να τα βλέπεις ολόκληρα τα επεισόδια για να κρίνεις μέτρια μια σειρά και δεν το λέω επειδή μ' αρέσει και αφετέρου δεν μπορεί να γίνει αγαπημένη σου με τον καιρό αν δεν τα βλέπεις ολόκληρα (εκτός κι αν ήταν σχήμα λόγου)

    O Noble βγάζει την εμπειρία του από το θέατρο, όταν υποδύεται τον walter, με τις κρίσεις του με τις εκλάμψεις του κτλ. Ο Jackson είναι κατάλληλος γιατί ακριβώς ΠΡΕΠΕΙ να είναι λαπάς αυτός που θα παίξει έναν άνθρωπο, που με τον πρόλογό του και την πονηριά του έχει ψεύτικο πτυχίο και είναι conman.

    τους ηθοποιούς τους βλέπω μια χαρά στο να υποδύονται χαρακτήρες τόσο broken, όπως είναι όλοι τους και είναι πραγματικά ΟΛΟΙ broken (άντε ίσως εκτός της Asterix) για κάποιο λόγο, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να γίνουν και λίγο ήρωες σε κάποιες φάσεις.

    το quote μου στην αρχή δείχνει και το γεγονός ότι η σειρά εξελίσσεται κι έχει potential για ν΄ αφήσει ιστορία, αν και νομίζω και μόνο που μου δίνουν αυτή την συμπάθεια για δύο κόσμους και δεν έχω πλέον το μέρος κανενός αρχίζουν να το πετυχαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. glad we agree

    για άλλα τέτοια εμπνευσμένα (με 140 χαρακτήρες) follow @anakop. χεχε

    πάω να δω terriers kai dexter για να πω τις εξυπνάδες μου και γι' αυτά αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Cowboy girl

    Ο τιτλός του επόμενου επ. συναγωνίζεται σε coolness μόνο το Olivia. In the Lab. With a Revolver της 2ης σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ω ναι: Do Shapeshifters Dream of Electric Sheep?

    Τέλειο. Αν και δε φτάνει το Fustercluck του Terriers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μη μου πεις ότι δεν κάνεις ξεχωριστά ποστ για Dexter!; (έψαξα και δεν βρήκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Nope! To Dexter είναι η μοναδική σειρά που πραγματικά απολαμβάνω να παρακολουθώ την κάθε σεζόν μονοκοπανιά. Είναι εντελώς novel, ένα weekend κι έφυγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σήμερα βγήκα από το νοσοκομείο και ειδα το επ. Η σειρά είναι το καλύτερο δείγμα Sci-Fi αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση. Έχω αρχίση να συμπαθώ την άλλη πλευρά σαν να ξαναδιαβάζω το Age Of Apocalypse των X-MEN. Ναι όντως το επεισόδιο ήταν για άλλη μία φορά ένα γαμάτω φιλλεράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ναι είναι, και επίσης σιδερένιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρε παιδια δεν σας φανηκε η Astrid τυφλη σε καποια φαση? Δεν εκανε eye contact ενω δεν κοιτουσε στην οθονη. Λιγες σκηνες παρακατω σαν να εκανε eye-contact.

    To παρατηρησε κανεις αλλος φιλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και κάτι που είχα ξεχάσει

    http://i241.photobucket.com/albums/ff290/koqwerty/Fringe3x03-ThePlateauavi_snapshot_0054_20101014_122428.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Mixalhs
    mhpws ftaiei pou h kopelia dn ta polyleei?genika afth exei ligo to vlemma ths ageladas.einai toso adeio pou aneta thn pernas k gia tyflh :P
    kala sto alternate universe pe8ainw sto gelio k me to outfit ths astrid! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ναι ρε φιλε τι γαματο ηταν αυτο!

    Τα μικρα false-factoids ειναι διαλεγμενα ενα προς ενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μαεστρικα τα πρωτα λεπτα μεχρι τους τιτλους αρχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή