blogovision: the movies

H ιδέα ήρθε μέσα από τις αμέτρητες συζητήσεις και σινεμαχίες που στήνουμε κάθε τρεις και λίγο στο twitter, με συγκεκριμένη αφορμή την βραδιά των Όσκαρ, όταν και όλες οι διαφωνίες φούντωσαν. "Και γιατί να μην κάνουμε blogovision για ταινίες;" Έμοιαζε βέβαια πολύ με αυτά που τα λες αλλά δεν τα κάνεις. Όμως ο @Rebelli0n έκανε την πρόταση πολύ συγκεκριμένα μια-δυο μέρες μετά, και μαζί με τον @manolis άλλο που δεν θέλαμε.

Πήγαινε λοιπόν μια βόλτα στο σχετικό post στο τούμπλουρ του Μανώλη (*) που νά'ναι καλά το παιδί ανέλαβε να hostάρει όλο αυτό το πράγμα, τσέκαρε τους κανόνες και δήλωσε συμμετοχή αν θες κι εσύ να παίξεις, φτιάχνοντας λίστες για τις καλύτερες ταινίες, σκηνοθεσίες, σενάρια και ερμηνείες της χρονιάς.

(* Σε αυτό το σημείο να ομολογήσω πως ποτέ δεν κατάλαβα α) πώς λειτουργεί αυτό το πράγμα και β) πώς προφέρεται. Now, get off my lawn!)

Επίσης, προσωπική γνώμη αυτή, μην σε παρασύρει ο θείος Όσκαρ που βρίσκεται εκεί στο μπάνερ. Η ψηφοφορία είναι για όλη τη χρονιά (όπως καθορίζεται ημι-αυστηρά στους κανόνες, τσέκαρε εκεί), think outside the box, έχουμε 12 μήνες γαμάτων, ανορθόδοξων, κάργα διασκεδαστικών, απολαυστικών ταινιών να ξεψαχνίσουμε. Μας αφήνει αδιάφορο τι λέει το Variety και ποιες ταινίες βγήκαν Νοέμβριο και Δεκέμβριο στις ΗΠΑ για να περπατήσουν οι συντελεστές τους το κόκκινο χαλί. Δεν πάμε να διορθώσουμε τα Όσκαρ, πάμε να ανακαλύψουμε τι σινεμά γουστάρει 'η ελληνική μπλογκόσφαιρα'.

Τώρα, αν τύχει να διορθώσουμε και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας στην πορεία, καμία αντίρρηση.

.

15 σχόλια:

  1. Θα πάρω και εγώ μέρος μόλις καταλάβω πλήρως τους κανόνες. και btw που είναι εκείνο το καλύτερο banner που έφτιαξε ένας συμπαθής αναγνώστης σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελα ρε σιγα τους κανόνες, βασικά πραγματάκια ειναι, θα τα βρούμε αυτα.

    Εδω αφηνουμε να μπει μέσα και ο Tim Allen σαν Buzz ( τα ισπανικά του είναι ο λόγος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θανάση τι εννοείς με το banner;

    Και ναι, εγώ παιδιά Tim Allen θα δώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας εφτιαξα αλλο πιο οσκαρικο :P
    O Μανωλης φταιει που δεν εχει αποφασισει και τα εχει και τα δυο. http://gkoultoura.tumblr.com/post/3656792641/blogovision-the-movies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχαμε και αυτο, που οι του photoshop θα καταλάβουν τη δουλεια που έπεσε, αλλα ο gkoux gkoux gkoultouriaris είπε όχι.

    http://bit.ly/fCTrlY

    Γερα ρε Pilgrim, πάμε για 10άδα.

    Kατα τα αλλα εχω δει αρκετες ταινίες αυτο το διάστημα και στο screenplay γίνεται χαμός. Xαιρομαι γιατι νόμιζα θα δυσκολευτω να βρω καλη 10αδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H μόνη κατηγορία που με ζορίζει είναι ο β' γυναικείος. Οι υπόλοιπες, χαμός. Στον α' γυναικείο ειδικά είναι τρομερή δεκάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι. Μες στη βδομάδα. Έτσι κι αλλιώς θα κάνει βδομάδες να επιστρέψει, δεν βιαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, ο άτιμος ο Β' Γυναικείος είναι μεγάλο ζόρι... Τι στο καλό, όλες τις ταινίες dewds τις κουν καλές; (σιωπηλά: ναι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω νομίζω ποτέ μου δεν κατάλαβα ακριβώς τους β' ρόλους. Σε μια ταινία με ένα ζευγάρι πχ, πιανονται και οι δυο ως πρώτοι ή ο ένας ως supporting του αλλου? :P

    'Η ξερωγω... στο social network πιανεται ως supporting ο ρόλος του συναιτερου, του Justin ή και οι δυο (ολοι εκτος του πρωταγωνιστη δλδ)?

    Και ειλικρινά σας είναι ευκολο να βρείτε 10 ταινιες στη καθε κατηγορία (και 20 για καλυτερη) που να αξιζαν πραγματικά να ειναι σε μια 10αδα? Χωρις δηλαδη να χρειαστει να βαλετε ταινιες σαν το "Cats and Dogs: The revenge of Kitty Galore" για να γεμίσετε κενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι ρε, σοβαρολογείς; Έχω τουλάχιστον 35 ταινίες για την 20άδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (Και ναι, β' ρόλοι είναι οι όχι πρωταγωνιστικοί.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Huh... ουτε 30, και τις 10 δεν τις εχω δει ακόμα. Μαλλον πρεπει να μου δειξεις τη λίστα σου να δω τι χάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να σου στείλω τα under consideration σε μέιλ τότε :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή