Το cameo του Aaron Sorkin στο 30 Rock



Όταν το 30 Rock είχε κάνει πρεμιέρα την ίδια σεζόν με το Studio 60 on the Sunset Strip, και μέχρι το τέλος της σεζόν το μεν sitcom της Tina Fey είχε αποδοχή από τους κριτικούς με τα βραβεία να ετοιμάζονται να το λούσουν, το δε dramedy του Sorkin ήταν άνισο και προβληματικό - δεν έβγαλε τη σεζόν. (Προσωπικά μου άρεσε, αν και όχι όσο το Sports Night ή το West Wing, προφανώς.) Τότε, η Tina Fey, σε ένα από τα πρώτα βραβεία που είχε κερδίσει, είχε κλείσει τον ευχαριστήριο λόγο της με την ατάκα “Ακούω ότι κάπου στο Χόλιγουντ ο Aaron Sorkin δίνει τον ίδιο λόγο, αλλά διπλάσιο σε μέγεθος, και λιγότερο αστείο.”

Ouch καλή μου.

Όλα αυτά τώρα είναι στο παρελθόν, η Fey πλέον αναγνωρίζεται ως η #1 κωμικός της χώρας, ο Sorkin έχει κερδίσει Όσκαρ για το Social Network και αναπτύσσει καινούρια σειρά στο ΗΒΟ, οπότε όλα είναι καλά. Και μεταξύ τους, και στον κόσμο γενικότερα. Οπότε ο Sorkin πλέον κάνει μέχρι και αυτοσαρκαστικά cameo στη σειρά που κάποτε ήταν ο μεγάλος ανταγωνιστής του.

Στο τελευταίο αυτό επεισόδιο του 30 Rock, η Fey έγραψε λίγο ως πολύ για το αυξανόμενο irrelevance του επαγγέλματός της, στην εποχή της ριάλιτι τηλεόρασης, του smartphone entertainment και των εταιρικών bottom lines. Τα πράγματα σίγουρα δεν είναι καλά, όμως χωρίς να καταλήγει σε κάποιο μεγαλόστομο point (όπως θα έκανε ο ίδιος Sorkin, για να τα λέμε κι όλα), ουσιαστικά αφήνει τη δουλειά της να προσφέρει το όποιο επιχείρημα μπορεί να υπάρχει: Το ότι γράφονται ακόμα σειρές σαν το 30 Rock ή ταινίες σαν το Social Network, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως η ζήτηση για καλογραμμένο entertainment δε θα σβήσει ποτέ, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες.

Τώρα, το ίδιο το cameo είναι πολύ αστείο, είναι φυσικά spoof του χαρακτηριστικού walk-n-talk στυλ του Sorkin, με λίγο καλοπροαίρετο θαψιματάκι για το Studio 60, και μια γενικότερη παράδοση στην πραγματικότητα της εποχής των Angry Birds. Spoof, φυσικά, πολύ καλογραμμένο.

"Not that it matters."

.

2 σχόλια:

  1. Και will arnett βεβαίως αν και είχε ένα περίεργο μαυρισμα ξερωγώ. :P

    κλισε αλλά θα το ξαναπώ 4,2 κάνανε το 30 rock και το community

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα διασκέδαζα με τα αστειάκια του 30 Rock σε βάρος του Studio 60. Λίγο χαιρέκακα μεν, ειδικά από τη στιγμή που το Studio 60 κόπηκε αλλά πάντα μου φαίνονταν σαν την προειδοποίηση της Tina Fey στον Sorkin ότι δεν μπορείς να γράψεις ένα show για κωμωδία (έστω και αν επρόκειτο για δράμα) όταν δεν έχεις ιδέα για το πως γράφεται η καλή κωμωδία.

    Το καλύτερο σχόλιο που έχω διαβάσει για τη μεταξύ τους "κόντρα" είναι ότι στο 30 Rock εξαιρετικοί κωμικοί υποδύονται τους άσχετους ενώ στο Studio 60 μετριότατοι κωμικοί υποδύονταν τους κορυφαίους. Αυτά για τα σκετσάκια που έχουμε δει από τις δύο σειρές γιατί κατά τα άλλα δεν είχαν καμία σχέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή