Άσε μας ρε Gossip Girl


Επιτρέψτε μου να ακουστώ εντελώς κακομαθημένος φαν για μια στιγμή: Τόσες βδομάδες περιμέναμε αυτό;

Ποτέ δε νοιάζομαι αρκετά -και συγκεκριμένα- για το ποιος χαρακτήρας πηγαίνει με ποιον στην κάθε σειρά που βλέπω, τα διάφορα 'ships με αφήνουν παντελώς αδιάφορο. Αυτό όμως που με νοιάζει, είναι συνέπεια, είναι η σειρά να μην προδίδει τον ίδιο τον εαυτό της και -κατά συνέπεια- το κοινό που την παρακολουθεί.

Που θα πει, αν έχεις περάσει κάποιους μήνες χτίζοντας με αξιοθαύμαστη προσοχή και υπομονή ένα αναπάντεχα συμπαθέστατο, γλυκό και (ακόμα πιο περιέργως) όχι ξένο προς τη λογική, φλερτάκι ανάμεσα σε δύο χαρακτήρες, αυτό που τουλάχιστον επιτάσσει η κοινή λογική είναι να μην το σκουπίσεις κάτω από το χαλί μέσα σε μισό επεισόδιο.

Ποιο το νόημα λοιπόν όλης εκείνης της ιστορίας αν υπήρχε απλά για να συνειδητοποιήσει η Blair (πάλι) ότι βασικά γουστάρει τον Chuck; Πραγματικά, αληθινά, ουσιαστικά, b o r i n g. Δεν έχουμε δει τους δυο τους να περνάνε από χίλια κύματα; Χίλιες φορές; Αυτό το περίεργο ρομάντζο των Dair ήταν απλά ένα εμπόδιο 5 επεισοδίων στο δρόμο του Αναπόφευκτου Ζευγαρώματος; Θα περίμενα ότι οι σεναριογράφοι δε θα φέρονταν ποτέ σε έναν από τους 3-4 βασικούς τους χαρακτήρες σαν Plot point για το στόρι ενός άλλου.

Και γιατί; Για να καταλήξει το επεισόδιο στο αμέσως επόμενο εμπόδιο στη Σχέση Από Την Κόλαση. Τι πιο λογικό; Η Blair ονειρεύεται έναν πρίγκιπα, οπότε η σειρά της έφερε πίσω τον πρίγκιπα από το καλοκαίρι. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οτιδήποτε άλλο στη σειρά είναι αυτή τη στιγμή τρομερά αδιάφορο - στις σκηνές του οικογενειακού δράματος των van der Woodsens το μόνο που με κρατούσε ξύπνιο ήταν ότι στο μυαλό μου αντικαθιστούσα τον Billy Baldwin με τον Alec. (Εγγυημένο fun!) Και αυτό με τον Nate και την κόρη του εχθρού/παρολίγον αίσθημα του Chuck ας μη το σχολιάσω καν.

Ειδάλλως, η Blake Lively όσο γυναικάρα και να είναι, αδυνατούσε από μόνη της να μου κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον για μια πλοκή που αφορούσε ποιος θα φωτογραφηθεί με ποιον σε ένα άλμπουμ... για ανερχόμενους royalties; Καλά κατάλαβα; Τρομερά ενδιαφέρον!

Το πιο ειρωνικό κομμάτι είναι πως, με όλα αυτά τα διαδοχικά bait 'n' switch των σεναριογράφων, το ζευγάρι Blair και Chuck -το πάλαι ποτέ πιο γαμάτο πράγμα στη σειρά- είναι πλέον απίστευτα πασέ. Είμαι περίεργος να δω αν στα επεισόδια που απομένουν στη σεζόν, θα μπορέσει η σειρά να βγάλει άλλο λαγό από το καπέλο της.


.

10 σχόλια:

  1. εμενα αυτο το post μιλησε στην ψυχη μου. end of story.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mporei aplws na min thelan na "kapsoun" to zeugari blair dan apo twra.kai na ginei kati super wow opws to na klepsei o dan tin blair me to scouteraki tou,i na ginei rezili i blair se olo to upper east side me ton dan etc.
    o dan pantws tsimbimenos mazi tis kai sta epomena episodia mporei na einai kai na xoume fash uncompited romance.
    Will see...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά αυτό που λέει και ο τίτλος. Άσε μας ρε Gossip Girl.
    Τόσος κόπος να χτίσουν το Dair -και πρέπει πραγματικά να πιέστηκαν πολλοί για να το τραβήξουν 4-5 επεισόδια, ώστε να υπάρχει ένα storyline καθώς οι χαρακτήρες είχαν μετρημένες κοινές σκηνές 4 seasons τώρα- και το γυρνάει ξανά σε Chair και Πρίγκιπες και μεταξωτές κορδέλες.
    Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά γίνονται για να χαλάσουν -και οριστικά- το Chair και να καταλήξουν σε Dair.
    Κατά τα άλλα δεν ενδιαφέρει κανέναν τι κάνουν οι υπόλοιποι και ανάθεμα αν ενδιαφέρει και τους σεναριογράφους.

    Ένα ειδικό mention στην έρχομαι-να-κρυφακούσω-κάτι-και-να-το-ρουφιανέψω-φορώντας-πάντα-τους-κρίκους-μου Vanessa έλειπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαρεμάρα σκέτη το επεισόδιο.

    Μόνο ο Dan είχε φάση,ειδικά όταν πήγε στη φωτογράφηση.Και λίγο η Charlie που το μάτι της γυαλίζει.:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. A, η Charlie μου άρεσε, ναι. Της δίνω μέχρι το τέλος της σεζόν για να γίνει κατάσταση με τον Dan και να μετατραπεί σε mini-bitch, Melrose Place-style!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντύνεται σαν την Serena,μυρίζει σαν την Blair.Νομίζω πως είναι προφανές ότι κάτι θα παίξει...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσυπογράφω το κείμενο (καθώς και το πρώτο tag που το συνοδεύει): άτσαλο και άδοξο πισωγύρισμα για κάτι που η σειρά έχτιζε πολύ διακριτικά και καλά.

    ΥΓ: Ανούσιος ήταν πάντα αλλά τώρα ο ρόλος της Vanessa έχει καταντήσει και υπερβολικά αστείος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τρομερά χάλια. Έχω μια ελπίδα ότι το κοινό screentime Dan-Blair θα συνεχιστεί τουλάχιστον ανεξαρτητώς ζευγαρώματος. Και το Chuck-Blair πέθανε καπού εκεί στη 2η σεζόν, έκτοτε they' re beating a dead horse.

    ΥΓ. Που να σε φάνε τα πιράνχα Βανέσα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. teleiwnei fetos epitelous? oute gia background sto plysimo piatwn den to katadexomai pleon. protimw desperate housewives :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Yπερτατη παπαριά.
    Ενα πραγματικα ενδιαφερον πραγμα είχε η σεζόν και το πέταξαν έτσι.Θυμήστε μου να θυμηθώ να το αγνοήσω από αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή