The Vampire Diaries: The Reconing

Αφού πέρασαν οι μέρες έλεγα να μην ανεβάσω τίποτα τελικά, αλλά διάολε ήταν απίστευτη επεισοδιάρα και δε γίνεται να μην την σχολιάσω παρά μόνο με δυο διάσπαρτα tweets. Μετά το άλμα spoilers και σχόλια.

Το Vampire Diaries έχει έναν εξωφρενικό ρυθμό με τον οποίο ανοίγει και κλείνει υποθέσεις. Όχι ότι το κάνει με τον άκομψο τρόπο που βλέπουμε καμιά φορά στο Gossip Girl πχ, που κάτι κόβεται απότομα στη μέση αν δε λειτουργεί ή απλά ξεχνιέται. Στο Diaries οι πλοκές πάντα κλείνουν - και πάντα ικανοποιητικά. Απλά συμβαίνει γρήγορα. Όχι βιαστικά, απλά γρήγορα. Καίει ιστορία χωρίς φόβο, και ως τώρα του έχει βγει απολύτως υπέρ. Δε θα δεις μια σεζόν να τραβάει ένα στόρι και να το παιδεύει. Όταν συμβαίνει κάτι σημαντικό, συνήθως θα φτάσει σε payoff 3-4 επεισόδια μετά, το αργότερο. (Όχι ότι δεν θα έχει κι αργότερα ξανά.)

Αλλά ακόμα και για τα δικά του εξωφρενικά δεδομένα, το 'Reckoning' ήταν ένα Vampire Diaries επεισόδιο τρελό, απλά παρανοϊκό.

Καταρχάς το σκηνικό ήταν γαμάτο, πάντα ξέρεις ότι θα γίνει κάτι φανταστικό όταν μαζεύονται όλη η παρέα για κάποιο πάρτι ή συγκέντρωση ή οτιδήποτε. Εδώ, με background αίθουσες πειραγμένες, σαν εχθρικές, ο Klaus ορμάει κατευθεία νστο ψητό χωρίς να το πολυκουράζει θέμα. Από τη στιγμή που πήρε χαμπάρι ότι ο Stefan τους δουλεύει ψιλό γαζί, ήρθε κατευθείαν στην πηγή: Στο Mystic Falls.

Η άφιξή του πατάει το γκάζι σε όλα τα παράλληλα storylines της σεζόν, με την Katherine και τον Damon να ανακαλύπτουν -με την πολύτιμη συνεισφορά του Jeremy και της νεκρής κοπέλας του- ότι υπάρχει ένας Michael που apparently κυνηγούσε τον Klaus και την αδερφή του πίσω στην εποχή που τους είχε -ξανά apparently- πρωτογνωρίσει ο Stefan, και ότι εκείνος μπορεί να τους σκοτώσει-σκοτώσει, κι όχι οι-Originals-ποτέ-δεν-πεθαίνουν-ολοκληρωτικά-σκοτώσει όπως έχουμε δει κατά καιρούς να συμβαίνει με του Elijες και με τις Rebeccες.

Πίσω στο σχολείο, ο Klaus απλά σκοτώνει εν ψυχρώ τον Tyler για να δώσει κίνητρο σε όλους να κινηθούν πιο γρήγορα, έξυπνα και αποτελεσματικά υπέρ του σκοπού του - και φυσικά αυτό όντως συμβαίνει. Η λύση που βρίσκει η σειρά ώστε να δικαιολογηθεί η συνεχιζόμενη παράταση ζωής για την Elena είναι πειστική - δηλαδή ναι, κι εγώ αν είχα τη δύναμη να βασανίζω αυτό τον douchebag στην αιωνιότητα με ένα τέτοιο τρικ, θα το έκανα. Όμως επειδή η παρέα δε γίνεται να αφήσει τον Tyler να πεθάνει ( :-) ) βρίσκουν τη λύση για λογαριασμό του Klaus, μετατρέποντας ουσιαστικά το λυκάκι στο πιο ισχυρό εν ζωή πλάσμα μετά τον ίδιο τον Klaus. Πάνω που βρήκε τη φάση του με την Caroline, έγινε υβρίδιο; Very interesting.

Στο μεταξύ, στις πιο ψηλές θέσεις των credits, o Klaus παρόλ'αυτά παίρνει από την Elena και τον Stefan ό,τι είδους εκδίκηση μπορούσε, κάνοντάς τον να σβήσει το διακόπτη των συναισθημάτων του - βασικά τον έκανε Damon. Παράλληλα, μέσα από μια πορεία ετών στην πραγματικότητα, αλλά με έμφαση στα φετινά επεισόδια, ο Damon έχει γίνει Stefan στη θέση του απόντα αδερφού του. Οδηγώντας έτσι σε μια φανταστική σκηνή κλεισίματος για το επεισόδιο που με κάνει να θέλω να δω όλη την υπόλοιπη σεζόν σε μια καθισιά, ειλικρινά.

Όσο για τον Klaus και την very hot αδερφή του (που btw τη φάση που έπαιζε με το HTC της Caroline πολύ διασκεδαστική τη βρήκα), με το που άκουσαν φυσικά για τον Michael την έκαναν με ελαφρά. Δεν ξέρω πόσο άμεσα θα ξαναπαίξουν ρόλο, πάντως τώρα που έχουμε και όπλο να τους αντιμετωπίσουμε, η απειλή τους μειώθηκε σημαντικά. Αλλά το γεγονός παραμένει: Ξέρει πλέον πώς να δημιουργεί υβρίδια. That can't be good.

AMAZING.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου