7 villains περισσότερο subtle από τον Joffrey Lannister


Στην έτσι-κι-έτσι ως τώρα 2η σεζόν του Game of Thrones, αρχίζω να διαπιστώνω πως το πιο συναρπαστικό στοιχείο είναι το να βλέπουμε σκηνή με τη σκηνή πώς μπορεί ο King Douche να συνεχίσει να ξεπερνά τον εαυτό του σε αχρείαστη κι απρόκλητη κακία. Πρόχειρες μετρήσεις έχουν δείξει πως o Joffrey έχει ανέβει τόσο κατακόρυφα τη λίστα με τους λιγότερο subtle villains όλων των εποχών, που πλέον μόνο ο αρχηγός των Kobra Kai βρίσκεται ξεκάθαρα μπροστά του, μαζί με μερικά από τα ζόμπι του Zack Snyder.

Αυτό σημαίνει πως ο νεαρός Lannister στη σύντομη καριέρα του έχει ήδη προσπεράσει μερικά από τα διασημότερα φαβορί της σχετικής λίστας, όπως την μεγάλη αρμάδα των ακόλουθων επτά.

7, Joker

Η σχιζοφρένεια γενικά είναι ωραίο, δυνατό κάλυμμα για να βάλεις κάποιον να κάνει ό,τι θες χωρίς να το πολυδικαιολογήσεις, αλλά είναι κι αυτός ο άτιμος ο Alan Moore που έγραψε το 'Killing Joke', και μετά κι αυτός ο Nolan με τις φιλοσοφίες του και τον Heath Ledger του και τη θεωρία του χάους και όλα αυτά τα ψαγμένα και μας χάλασαν έναν απολύτως get-out-of-jail(-literally)-free-card χαρακτήρα. Λες κι ο Jack Nicholson ήταν χαζός ξερωγώ.

6, Cruella de Vil

Σίγουρα μια μικρή εμμονή την διακρίνεις, ΟΚ, δεκτό αυτό. Αλλά η κυριούλα τι ήθελε, ένα ωραίο παλτό ήθελε, και στην τελική τι θα έκαναν οι άλλοι με εκατό σκυλιά;

5, T1000

Προς υπεράσπισή του, ήταν ένα ανθρωπόμορφο transformer από το μέλλον.

4, Robert Ritchie
Ο τιτανοτεράστιος υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ στο West Wing που είπε τη θρυλική ατάκα “Crime. Boy, I don't know.” στον Bartlet λίγο μετά από τον Θάνατο Που Πόνεσε. Στην πραγματικότητα εδώ είναι υποδειγματική η δουλειά πάνω στο πώς να φτιάξεις όσο πιο χοντροκομμένο γίνεται χαρακτήρα, αλλά σε αυτή τη λίστα βρίσκεται επειδή ο Sorkin ξέχασε να του βάλει λεπτό, μαύρο μουστάκι να έχει να τρίβει--

3, Αυτός ο τύπος

--σαν του Dick Dastardly για παράδειγμα.

2, Michael Myers

Όχι μισό, μισό, ο Rob Zombie τα εξήγησε όλα, family issues είχε κι ο Myers, ψέμματα μας έλεγε τόσες δεκαετίες ο Carpenter ότι είναι το αγνό κακό.

1, Adolf Hitler

Ήταν πραγματικά τόσο κοντά με τον Joffrey αλλά μας τα χάλασε όλα το 'Untergang' που τον έκανε και άνθρωπο. Τον Αδόλφο, όχι τον Joffrey προφανώς. Ο Joffrey παίζει χωρίς αντίπαλο.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου