Week 11/12-17/12: Christmas Wave #2

Ευτυχώς μας τελειώσανε για φέτος. Τι ήταν χειρότερο? Στο Nip Tuck (3x13 Joy Kringle) οι δημιουργοί, μέσα στο άγχος τους να παραλληλίσουν τα storylines τους με ορισμένες τετριμμένες Χριστουγεννιάτικες θεματικές, μετατρέπουν σε καρικατούρα το μοναδικό ενδιαφέρον, από πλευράς χαρακτήρων, aspect της 3ης σεζόν-- καταστρέφοντάς το. Η ψυχωτική Ariel που με ανοιχτό το στόμα αντίκρυσα σε αυτό το επεισόδιο, δεν ήταν παρά μια γκροτέσκα over the top απόδοση του ψυχρού χαρακτήρα που είχαμε γνωρίσει στα προηγούμενα επεισόδια.

Αλλά και η κατάρρευση των τελευταίων στιγμών του The O.C. (3x10 The Chrismukkah Bar Mitz-vahkkah) θα μου μείνει αξέχαστη. Ούτε στις χειρότερες sappy οικογενειακές ταινίες της Disney δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ντροπιαστικά condescending φινάλε με το πλήρες καστ να τραγουδάει αγκαλιασμένο. Σε ένα πλάνο απομονώθηκε ό,τι μισώ σε αυτές τις μέρες. Κάτι παρόμοιο, αναλογικά, υπέστη το Everybody Hates Chris (1x11 Everybody Hates Christmas) που καθόλη τη διάρκεια του επεισοδίου λειαίνει τις συνήθως αιχμηρές του γωνίες, γιατί είναι Χριστούγεννα και "οφείλει" να είναι αισιόδοξο.


Where do we go from here?

O ξαφνικός θάνατος του John Spencer, 4 μέρες πριν τα 59α γενέθλιά του, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το τι μέλλει γενέσθαι με το, αναγεννημένο φέτος, West Wing. Το επόμενο προγραμματισμένο επεισόδιο επικεντρώνεται στο debate των υποψηφίων Αντιπροέδρων, αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια αναφορά σχετικά με το αν θα προβληθεί κανονικά ή αν θα αποσυρθεί για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο storyline. Λόγω της κεντρικής θέσης του Leo σε αυτή τη σεζόν, είναι αδύνατο οι showrunners να ακολουθήσουν τη μέθοδο Sorkin και απλά να "ξεχάσουν" τον χαρακτήρα. Επίσης απίθανη θεωρείται η περίπτωση recasting, οπότε η λογική λέει οτι μέσα στα επόμενα επεισόδια θα "δούμε" τον Leo να πεθαίνει εκτός κάμερας.


Από κει και πέρα, οι προοπτικές είναι αρκετές. Το τελευταίο διάστημα έτσι κι αλλιώς η παραγωγή είχε έρθει σε επαφές με τον Rob Lowe (Sam Seaborn) για επιστροφή του στη σειρά, η οποία πλέον συνδυάζεται με κάθε είδους εικασίες για το νέο του ρόλο στο Λευκό Οίκο, ή και έξω από αυτόν. Σε κάθε περίπτωση, το πιο πιθανό είναι πως αυτό το χτύπημα στέλνει το West Wing ένα βήμα πιο κοντά στην προοπτική του κοψίματός του με το τέλος της φετινής σεζόν.


Προσωπικά μιλώντας, αυτό που θα επιθυμούσα να δω ως φαν της σειράς, όσο και του John Spencer και του χαρακτήρα που υποδυόταν, είναι ένα επεισόδιο-αποχαιρετισμό στον Leo και τον Spencer, γραμμένο από τον Aaron Sorkin. Κατά ένα διεστραμμένο τρόπο, θεωρώ οτι τα tributes που εντάσσονται οργανικά μέσα στην αφήγηση μιας ιστορίας είναι πολύ πιο ειλικρινή από ειδικά αφιερώματα με στημένες συνεντεύξεις και λόγια θαυμασμού από τον πρωταγωνιστή μέχρι την καθαρίστρια των στούντιο. Case in point, το εξαιρετικό sendoff της Nancy Marchand στην 3η σεζόν των Sopranos.


Still to Come

Nothing, actually.

Mε την εξαίρεση του How I Met Your Mother, οι σειρές πάνε στα ρεβεγιόν τους και επιστρέφουν, κατά κύριο λόγο, τη δεύτερη βδομάδα του Ιανουαρίου. Μαζί τους ξεκινάνε οι νέες σεζόν αγαπημένων shows σαν το 24 ή το Shield. Αναλυτικότερα όλα αυτά, εν καιρώ.


Quotes

Michael: Mom wants to sleep with the warden. The man is old enought to be her contemporary.

(Arrested Development)


She tells me how she walks around with another man's baby inside her, what am I supposed to say? Ho-Ho-Ho?

(Ο Mr. Santa Claus δεν πήρε και πολύ καλά την ανακάλυψη του Christian στο Nip/Tuck)


The guy looks just like dad, i don't know. He's family, it seemed very natural they'd be together.

(O Michael Bluth του Arrested Development δίνει την ευχή του στη μητέρα του και το θείο του)


-You probably shouldn't have sex for a while.

-How long?

-On an evolutionary basis, I'd recommend forever.

(Ο Dr. House, επίσης γνωστός και ως άρχοντας του τακτ)


We'll find each other. We always find each other.

(Ο Vaughn στη Sydney, στο Alias. Nuff said.)


Cameron
: How would you describe my leadership skills?

House
: Nonexistant. Otherwise, excellent.

(O Dr. House δε χάνει ευκαιρία να θυμήσει στους ανθρώπους του πόσο πολύ πιστεύει σε αυτούς)

2 σχόλια:

  1. Το να γράψει ο Σόρκιν ένα tribute επεισόδιο για τον Λίο είναι *φανταστική* ιδέα. Το αν γίνεται τώρα, είναι άλλο θέμα. Κάτι μου λέει όμως ότι δε θα ήταν αδύνατο. Ας ελπίσουμε;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Exei ksanaginei sto parel8on na epistrepsoun se seira gia mia one-off douleia, palaioteroi synergates. Apla edw to problima einai oti o Sorkin den diatirei kai tis kalyteres sxeseis me tin paragwgi. Oh, well, 8a deiksei.

    Se ka8e periptwsi, ma8ainw oti oi opoies ekselikseis 8a argisoun, giati yparxoun idi arketa epeisodia in the can...

    ΑπάντησηΔιαγραφή