The Office: Maybe it was a vampire bat!


Βλέπετε την αντίδραση του Jim? Ε, καμία σχέση! Spoilers για το vampirific επεισόδιο του Office που σκηνοθέτησε ο Joss Whedon.

Ο Joss χτυπιέται οτι είναι συμπτωματικό το οτι το επεισόδιο που του έδωσαν να σκηνοθετήσει ήταν αυτό όπου, λίγο-πολύ, ο Jim γίνεται βαμπίρ (LOL). Καλά. Επιτρέψτε μας όμως να χαζοχαιρόμαστε συλλογικά για την ευτυχή αυτή, αχέμ, συγκυρία. Δεν είναι μόνο το πόσο εφευρετικά οι ευφυείς σεναριογράφοι του Office επέτρεψαν στο θρυλικό δημιουργό της Buffy να γίνει ευχάριστα αυτοαναφορικός, αλλά ήταν και το γενικότερο επεισόδιο που ήταν απολαυστικότατο. Πρώτα τα Whedonesque: χτυπιόμουν από τα γέλια όταν ο Jim ως bizarro-Angel στάθηκε ακίνητος πίσω από τον Dwight, και βρήκα ιδιαίτερα επιτυχημένη την ιστορία του Dwight για εκείνη τη φορά που σκότωσε ένα λυκάνθρωπο. Ήταν τόσο Dwight αυτό το περιστατικό! Το κλείσιμο του subplot ήταν επίσης επικό, με τον Schrute να παγιδεύει τη νυχτερίδα μέσα στη σακούλα σκουπιδιών αφού πρώτα έχει δώσει στη Meredith το μεγαλύτερο -και ξεκαρδιστικότερο- spotlight της για τη φετινή σεζόν. All in all, το Jim-is-a-Vampire ήταν με διαφορά η καλύτερη φάρσα του Jim εδώ και πάρα πολύ καιρό!

Όμως δεν ήταν one-note το επεισόδιο. Ο Michael ήταν και πάλι πίσω στον απολαυστικό εαυτό του (μετά τη φριχτή του εμφάνιση στο γάμο της Phyllis την περασμένη εβδομάδα), με τη διάλεξή του στη σχολή του Ryan να είναι old school Michael Scott, όπως τον λατρέψαμε. Ανεκτίμητη ήταν και η έκφραση του Ryan καθώς αμφισβητούσε το κατά πόσο ήταν σοφή η επιλογή του να φέρει το αφεντικό του στη σχολή του για αυτή τη διάλεξη.

Αλλά η κορυφαία στιγμή του επεισοδίου δεν ήταν άλλη από το συγκινητικό φινάλε. Λίγο μετά την ξεδιάντροπη προσπάθεια του Roy να κερδίσει πόντους λέγοντας ακατανόητες μαλακίες ("Your art is better.... than... all art.") και εκμεταλλευόμενος την κακή στιγμή της Pam να τη ρίξει στο κρεβάτι, είναι ο πληγωμένος Michael που έρχεται να σώσει τη μέρα. Η μεταξύ τους σκηνή ήταν ειλικρινής και πραγματικά με άγγιξε (και δώστε παρακαλώ όσους πόντους έχετε, στην υπέροχη Jenna Fischer), αλλά για να μην παραβολευόμαστε στο δράμα είχαμε και την απίστευτη moment-destroying φάση με τη σοκολάτα στην τσέπη του Michael.

Φανσταστικό επεισόδιο, ίσως το καλύτερο φετινό για το Office μετά την πρεμιέρα. Συγκινητικό, αστείο, in-jokey... τα είχε όλα! Να περιμένουμε παρομοίως αυτοαναφορικό υλικό και για το επεισόδιο του JJ Abrams? Πολικές αρκούδες? Flashbacks? Ambiguously evil χαρακτήρες να επιστρέφουν από τον κόσμο των νεκρών?

2 σχόλια:

  1. H omilia tou Michael eixe polla high points, opos auto me tis sokolates kai to teleio visual me ta laptops otan, teleionontas to speech Why Paper Will Never Die, tous eipe na to grapsoun. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Your art was the prettiest art of all the art.
    Eite kaneis th doyleia soy swsta eite oxi :P

    Pantws, kala, h olh farsa toy Jim htan APITHANH. Apo thn eisagwgh ths me to "tingly... strangely strong" mexri to na akoympaei absent-mindedly ta dontia toy, na steketai ominously pisw ap'ton Dwight kai na phgainei sto amaksi kalymmenos katw ap'to mpoyfan.

    Poly fun kai taytoxrona heartfelt epeisodio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή