Pilot Watch '07: The Sarah Connor Chronicles (FOX)


Συντελεστές. To ρόλο της Sarah Connor κληρονομεί η Lena Headey ("300"), το μανδύα του Μεσσία John φοράει ο Thomas Dekker ("Heroes") και εκείνον του Arnie, η Summer Glau ("Serenity"). O Josh Friedman ("The Black Dahlia", "War of the Worlds") γράφει και executive produces, ενώ ο David Nutter (ΤΑ ΠΑΝΤΑ) σκηνοθετεί έναν ακόμη πιλότο.

Premise. Εδώ μπλέκουν τα πράγματα. Η σειρά ακολουθεί τα γεγονότα των δύο πρώτων ταινιών "Terminator" και βασικά επιλέγει να αγνοήσει τα γεγονότα της 3ης. Έτσι, μητέρα και γιος Connor βρίσκονται και πάλι στην τρεχάλα από ένα ακόμη μοντέλο που ήρθε από το μέλλον να τους ξεπαστρέψει. Και... αυτό βασικά.

Yada-Yada. Δεν είναι οτι είχα τίποτα τρελές προσδοκίες, αλλά αυτός ο πιλότος ήταν τόσο λάθος που δε μπορώ καν να ξεκινήσω να απαριθμώ τους τρόπους. Ας κάνω μια προσπάθεια: αν δεν ήταν για την όπως πάντα αξιόπιστη σκηνοθεσία του David Nutter, που εδώ φέρνει τον πιλότο σε ένα σχεδόν επιπέδου blockbuster θέαμα, θα με είχε πάρει ο ύπνος. Το σενάριο είναι αβάσταχτα επίπεδο και πηδά από τη μια σκηνή δράσης στην άλλη για 45 λεπτά, γεμίζοντας τα κενά με exposition αλλά ξεχνώντας να μας πει ένα πολύ βασικό πράγμα-- περί τίνος πρόκειται η σειρά. Είναι γεγονός οτι έχοντας κάτσει και δει όλο τον πιλότο, δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι είναι αυτό που θα παραδίδει ο Friedman σε εβδομαδιαία βάση, αλλά αν έπρεπε να μαντέψω (και δεδομένου πως μιλάμε για το FOX) θα έλεγα "Prison Break" με δολοφονικές μηχανές από το μέλλον. Αυτό μπορεί να αρέσει σε πολλούς, αλλά εγώ έχω βαρεθεί τόσο πολύ τις συνομωσίες και τις τραβηγμένες ανατροπές ως μέσο επέκτασης της ζωής ενός concept. Το σύμπαν του "Terminator" δεν είναι τέτοιο που να αντέχει τα πολλά τραβήγματα, και ο Friedman σκοπεύει να κάνει ακριβώς αυτό, όπως φαίνεται κι από το ανόητο και contrived φινάλε. Η 3η ταινία θεωρείται κι επισήμως πλέον non-canon, αλλά η σειρά καταφέρνει να δημιουργεί τρύπες ακόμα και στο απλούστατο continuity των δύο πρώτων.


Τέλος, το καστ είναι τυπικά κακό για σειρά του FOX. Intense άνθρωποι (όχι όμως με τον τρόπο που η Sarah της Linda Hamilton βρισκόταν διαρκώς στα όρια της παράνοιας, περισσότερο με τον Wentworth Miller-εγώ-δε-μασάω-και-σας-σαπίζω-όλους-άμα-λάχει τρόπο), μιλάνε με intense τρόπο εξηγώντας και την απλούστερη των σκέψεών τους, ο Thomas Dekker αφού αρνήθηκε να παίξει τον gay στο "Heroes" ήρθε εδώ να μας πουλήσει αντρίλα αλλά είναι ο χειρότερος των 3 John Connors, και μένει μόνο η λατρεμένη Summer Glau για να ρίχνει καμιά κλωτσιά while being cute να σώσει την παρτίδα. Απλά πείτε όχι. I know I will.

5 σχόλια:

  1. Mάλλον θα περιμένω και το δεύτερο, ίσως τρίτο επεισόδιο για να αποφασίσω αν συνεχίσω να παρακολουθώ ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον άχρωμο θα το χαρακτήριζα ενώ η κουκλάρα Lena Headey αν δεν ήταν κουκλάρα θα με τσάντιζε παρα πολύ.Ο Thomas Dekker είναι αδιάφορος ενώ ακόμα και η Summer Glau (με διαφορα η καλύτερη παρουσία στο pilot) είναι χειρότερη από οτιδήποτε άλλο έχω την έχω δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο μεταξύ ο executive producer βγήκε και είπε σήμερα οτι θα ήθελε πολύ να υπογράψουν με τον Robert Patrick να ξαναπαίξει τον Τ-1000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hah! Ναι ε; Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να παίξει το μπαμπά του T-1000, ο Patrick έχει γεράσει υπερβολικά εμφανώς από τότε - there's no way he can pull an Arnold on this one! :P

    Πάντως όντως, ψιλοαδιάφορος πιλότος. Το σύμπαν του Terminator δεν προσφέρεται για πολύ τράβηγμα, καθώς ο μόνος λόγος που δουλεύει η ιστορία των δύο πρώτων -αγαπημένων- ταινιών είναι ότι αποτελεί τέλεια συνοδεία στην καταιγιστική δράση... ε, και όπως και να το κάνεις, εκεί υπήρχε και ένας Cameron πίσω από την κάμερα (d'oh, worst similarly-sounding words ever! :P) για να σε αποσπάσει από τις μαύρες τρύπες του σεναρίου.

    H Summer Glau ως super cute T-800 είναι ωραία ιδέα και νομίζω ότι θα μπορούσε να με κάνει να παρακολουθήσω κάνα δυο επεισόδια... αλλά δύσκολα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. LOL @ πατέρας του T-1000.

    Πάντως οι ταινίες v. σειρά δεν δούλευαν μόνο λόγω του Cameron, καθώς επιμένω πως ο David Nutter εδώ κάνει πολύ καλή δουλειά, ειδικά αν αναλογιστείς τα μέσα που είχε στη διάθεσή του έναντι μιας κινηματογραφικής παραγωγής μεγάλου μπάτζετ. Όχι, για μένα είναι ξεκάθαρα το πόσες φορές μπορείς να κάνει το ίδιο πράγμα χωρίς να γίνεσαι βαρετός. Η απάντηση είναι "όσο ανεβάζεις το πήχυ."

    Ο Cameron τη δεύτερη φορά, ήταν μεγαλύτερος και αστραφτερότερος και ακριβότερος και με εντυπωσιακότερα παιχνίδια, και κατά συνέπεια όλοι το βουλώσαμε και παρακολουθήσαμε! Μια σειρά δεν είναι δυνατόν (ειδικά σε εβδομαδιαία βάση) να ανεβάζει τον πήχυ, πόσο μάλλον όταν έχει τις δύο ταινίες του Cameron από πίσω της, και γι'αυτόν την θεωρώ ψιλο-dead on arrival.

    Μπορεί καλλιστότατα να βρει το κοινό της, αλλά προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να παρακολουθώ μια action/chase movie κάθε βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή