My Emmy in a box

Κι έτσι κάπως ο Justin Timberlake πήρε κι ένα Emmy να συντροφεύει το Grammy του. (Με το καλό και στα Όσκαρ.) Το "Dick in a Box" που τραγούδησε με τον Andy Samberg για το SNL επικράτησε των υπόλοιπων υποψηφιοτήτων, ιδιαίτερα των δύο φανταστικών entries του Scrubs από το "My Musical".

Κατά τα άλλα, η ανακοίνωση των creative arts Emmys έχρισε μεγάλο νικητή -καραπρωτότυπο- το ΗΒΟ. Σάρωσε στα τεχνικά βραβεία με το Rome και το Deadwood (τσίμπησε ένα και το Tudors πάντως, για κουστούμια), σάρωσε στις κατηγορίες τηλεταινίας/μίνι σειράς με το Bury My Heart at Wounded Knee, σάρωσε στις κατηγορίες nonfiction με το When the Levees Broke του Spike Lee, όπως ακριβώς αναμένεται να σαρώσει και στα "μεγάλα" Emmy της Κυριακής, με τους Sopranos.

24 και CSI μοιράστηκαν τα βραβεία ήχου ενώ το οπτικών εφέ πήγε στο Battlestar Galactica, το Dexter αναγνωρίστηκε για το σχεδιασμό των τίτλων του (γουάου), το Friday Night Lights για το καστ του (κανένα μέλος του οποίου δεν υποψήφιο πουθενά, γιατί φυσικά έπρεπε να χωρέσουν μέσα ο James Spader και η Patricia Arquette), το How I Met Your Mother για τη φωτογραφία του (Go Barney!) και η Kathy Griffin γιατί είναι damn funny.

Να σημειώσω επίσης τη διακοπή ενός σερί που είχα αρχίσει να ευχαριστιέμαι: για 3η σερί χρονιά ο εκάστοτε αγαπημένος μου συνθέτης είναι υποψήφιος για Emmy Καλύτερου Score, αλλά σε αντίθεση με τους Michael Giacchino και Sean Callery (που κέρδισαν πρόπερσι και πέρσι, αντίστοιχα, για Lost και 24) φέτος ο Snuffy Walden (Kidnapped, Friday Night Lights) δεν κέρδισε και το βραβείο.


Στις κατηγορίες guest stars, ο John Goodman πήρε αυτό που θα είναι το μοναδικό Emmy του Studio 60 on the Sunset Strip, η Elaine Stritch πήρε το πρώτο για το 30 Rock (ναι, είμαι αισιόδοξος), ενώ τα άλλα δύο πήγαν σε σειρές που έχει βαρεθεί η ψυχή μου, Law & Order και Monk (με τον Stanley Tucci να επικρατεί σκανδαλωδώς του Martin Landau από το Entourage).

Στον χώρο των ριάλιτι, το Amazing Race συνέχισε να τσεπώνει βραβεία, αλλά η είδηση είναι οτι χάρη στο "Idol Gives Back" το οποίο φυσικά καταχωρήθηκε ως Special από το FOX, το American Idol κέρδισε το πρώτο του Emmy. Το πιο ταλαντούχο ξαδερφάκι του Idol, όμως, το So You Think You Can Dance, κέρδισε κι αυτό δύο βραβεία, ελαφρώς σχετικότερα με το αντικείμενό του: οι λατρεμένοι Wade Robson και Mia Michaels μοιράστηκαν το Emmy Καλύτερης Χορογραφίας για τις ρουτίνες με τα ζόμπι και το παγκάκι, αντίστοιχα. Άντε, και του χρόνου. Για την ώρα, ρεντεβού την Κυριακή για τα σπουδαία. Για την ακρίβεια, χαράματα Δευτέρας-- με βλέπω στο PC να πηγαινοέρχομαι ανάμεσα σε δύο tabs, ένα που θα βρίσκεται στο Gold Derby, κι ένα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Fun. :P

(Όλες οι κατηγορίες.)

4 σχόλια:

  1. Agapame Emmys fetos (kai persi apodeiksame ta 24 karatia agapis mas kanontas to guro tis Attikis gi' auta, remember?).

    Oxi mono gia to 'Studio 60', oso ki an tou aksize kati gia tin parigoria,, alla, nai, gia to Dick In A Box. Einai to tragoudi pou den einai cover tou "Blue Moon", pou itan featured sto Blue Moon, allwste. Called it, and all that. Hmph.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hurray gia to studio 60 kai gia tous titlous tou Dexter, einai pragmatika uperoxa latremenoi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tα Creative Arts Emmys είναι μια φανταχτερή ονομασία αυτού που είναι στην ουσία αυτός ο πρώτος γύρος βραβεύσεων: αυτά που δεν χωράνε στην απονομή. Έτσι, οι μισές και πλέον κατηγορίες εξορίζονται μια βδομάδα πριν το telecast με τα μεγάλα βραβεία, καταδικασμένες να αναγνωριστούν μόνο από δελτία τύπου και μερικούς πωρωμένους. (LOL)

    Oι τίτλοι αρχής του Dexter, κι ευχαριστώ για την αφορμή Μυρτώ, είναι απλά ό,τι πιο ιδιοφυές έχει γίνει ποτέ σε αυτό τον τομέα! Ο τρόπος που μια απλή διαδικασία σαν το ξύπνημα, το μαγείρεμα πρωινού, το ντύσιμο κτλ παρουσιάζονται σχεδόν πιο creepy κι από τους φόνους που παρακολουθούμε στη σειρά, είναι η καλύτερη δυνατή εισαγωγή στον κόσμο ενός αληθινού κοινωνιοπαθούς σαν τον Dexter. Genius!

    Mel, τι μου τον θυμίζεις αυτό τον γύρο της Αττικής, με τον Τιμογιαννάκη να μιλάει πάνω στον Conan? Χεχε. "Κι εδώ, εεε, ο Κόναν Ο'Μπράιεν έκανε ένα, εε, αστείο... Εεεε..." Ωιμέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή