Thursday night panic


Eπειδή διανύω μια βδομάδα γενικότερης κατάπτωσης και δεν έχω δύναμη/όρεξη για πολλά αυτή τη στιγμή, ακολουθούν μετά το άλμα σύντομα σχόλια για τη χθεσινοβραδινή τηλεόραση, κατά σειρά 'The Office', 'CSI', 'Survivor' και 'Life on Mars'. Θα προσπαθήσω από βδομάδα να πιάσω και τα σαπούνια του ABC, αλλά για την ώρα δεν έχει ακόμα 'Grey's' :(

To 'Οffice' ήταν μόνο σποραδικά αστείο, αλλά όχι επειδή απέτυχαν αστεία, απλά επειδή έπεσε το βάρος περισσότερο σε μικρές προσωπικές στιγμές αυτή τη βδομάδα. Αλλά η ισορροπία και η εκτέλεση ήταν εξαιρετ
ική, οπότε δεν έχω παράπονο, κι έτσι κι αλλιώς τα αστεία ήταν ξεκαρδιστικά. (Η παρομοίωση του Creed με την Omaha Beach, το άνοιγμα του επεισοδίου, το talking head του Stanley που σύγκρινε εαυτόν με έγκυο, 'Golden shower'.)

Κι αν αυτό το επεισόδιο σημαίνει οτι τελειώσαμε με τη Jan, τόσο το καλύτερο γιατί την έχω σιχαθεί πλέον. Ευτυχώς εδώ υπήρχε η υπέροχη Holly της υπέροχης Amy Ryan κι εξισορροπούσε την κατάσταση, βγάζοντας τον πιο ανθρώπινο εαυτό του Michael: η αγκαλιά στο τέλος με εξέπληξε και μου προκάλεσε κι εμένα ένα μικρό βουρκωματάκι σαν τη Holly. (Κι επίσης, πόσο όμορφη η σκηνή με τον Michael που κρατούσε τα μωρά;) Αν και πρέπει να σταθώ απορημένος σε ένα σημείο, και να θαυμάσω το ανεπανάληπτα ξεδιάντροπο product placement για την Κούνια Που Δεν Καταστρέφεται (ΤΜ).

~-~

Δεν τρελάθηκα
με αυτό το 'CSI' που, μετά την εκπληκτική πρεμιέρα κινήθηκε σε πιο γνώριμα και ακίνδυνα νερά. Όχι οτι δε με διασκέδασε το story με την υπνωτίστρια, απλώς παραήταν προβλέψιμο χάρη κυρίως στον κανόνα του πιο αναγνωρίσιμου guest star. Tην ίδια στιγμή δεν πολυενδιαφέρθηκα για το παράληλλο storyline των Gil & Sara, κυρίως γιατί το έχω το πρόβλημά μου με τις ιστορίες που τραβούν αναλογίες με τις ζωές των πρωταγωνιστών-- αν ήθελα να δω το 'House', θα έβλεπα το 'House', ευχαριστώ πολύ. Αφήστε που ο τύπος που Το Έκανε ήταν από τους πιο φριχτούς που έχω δει τελευταία στην τηλεόραση. Την επόμενη βδομάδα αν δεν απατώμαι συστήνεται βέβαια ο νέος χαρακτήρας, οπότε δεν υπάρχει λόγος να χαλαρώνουμε.

~-~

Και το 'Survivor' συνεχίζει τη θεάρεστη αποστολή του με το να ξεφορτώνεται όλα τα λάθη που φέτος έγιναν κατά τη διάρκεια του κάστινγκ (σκουριάσαμε, Mark Burnett;), εδώ με το διώξιμο του παντελώς ανισόρροπου και άχρηστου GC. Το κακό, εκτός της γενικότερης προβλεψιμότητας της σεζόν ως τώρα, είναι οτι πάει τόσο μονόπατα που τη μία φυλή δεν τη γνωρίζουμε σχεδόν καθόλου (μόνο ο Randy μου κάνει κάτι ως χαρακτήρας, φοβερό που φώναξε για να μπερδέψει τον Ace στη δοκιμασία) και από την άλλη είναι ο ένας πιο ανούσιος από τον άλλον, πλην του Ace φυσικά και ίιισως της Crystal; Δεν κάνουμε reality όμως έτσι. Μπορούμε να μεταφερθούμε στον τελικό κατευθείαν;

~-~

Όσο για το 'Life on Mars', το δεύτερο επεισόδιο στάθηκε στα στάνταρντ του πρώτου. Εδραιώνει ένα πολύ ενδιαφέρον ύφος, με χαρακτήρες που μοιάζουν αυθεντικοί και αποφεύγοντας τα εύκολο αναχρονιστικό χιουμοράκι. Βασικά ό,τι κομπλιμέντο έκανα για τον πιλότο, ισχύει και εδώ, χωρίς κάτι παραπάνω. Φοβερή η σκηνή στο νοσοκομείο με τον Sam Tyler και τον Gene Hunt να παίζουν ξύλο και μετά να συζητάνε. (Τυπική male bonding σκηνή, αλλά καλοπαιγμένη.) Και με άγγιξε το δίπτυχο σκηνών που αφορούσαν τη Maya (τα σύννεφα με το "funnypages" και εκείνη αργότερα που ο Sam δακρύζει καθώς την θυμάται) και αυτή του φινάλε θα παραήταν cheesy αλλά την έσωσε η γιούχου χίπισσα που με κέρδισε άμεσα.

Όσο το show μοιάζει να παίρνει στα σοβαρά το setting του και τους χαρακτήρες του (με τους Keitel & Imperioli ακόμα καλύτερους εδώ), και όσο βρίσκουν ενδιαφέρουσες πλοκές που να συντηρούν το ενδιαφέρον στο procedural στοιχείο, θα είμαι εκεί. This one's a keeper.

8 σχόλια:

  1. Pos mporei na in sou aresei pia to greys?
    Ok eixe mia kaki season (poli kaliteri omws apo polles season allwn serial)!
    Den einai autos logws na to egkataleipeis!
    Ta season 5 epis tou einai poli kala kai aksizoun kalis metaxeiriseis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω προλάβει να δω καθόλου 'Grey's' φέτος, αλλά επειδή ακούω γενικά καλά πράγματα θα προσπαθήσω να το πιάσω κι αυτό από βδομάδα.

    'Daisies' αύριο μέχρι το μεσημεράκι, καλώς εχόντων των πραγμάτων. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. theloume greys coverage...
    mexri kai egw to vlepw.
    (logoi anoteras vias)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. CSI μαύρη μαυρίλα, αλλά μου άρεσε πολύ. Μου άρεσε και η σύνδεση με την υπόθεση που θυμόμουν από 1-2 σεζόν.

    Χε, ο τύπος που έπαιζε τον άντρα αυτής που ήταν σε κώμα, ήταν αυτή την εβδομάδα guest σε Heroes,ER, CSI...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Xα, ήταν μια από αυτές τις βραδιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to Grey's ine poly kalo once again! eriksa apisteyto gelio me to neo episodio k to apisteyto tongue-in-cheekiness pou anakalupsan apo to pouthena. perimenoume coverage :)


    survivor... apla to blepw gia Ace kai Sugar, den mporo na dw allo endiaferon xaraktira in there now... i Crystal, sorry kiolas, alla ine toso axristi!!! mia kinoumeni ntoulapa pou deixnei dunati alla kanei fuck all... episis i mexikani noikokura kati mou kanei mono k mono epeidi ti blepw san hsuxh undercover dunami gia later on...

    poso apisteyta tous epaikse i Sugar sto teliko council omos? mindfuck, k kiotepsan OLOI tous k den tin psifisan estw k an to eixan apofasisei apo prin...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν το χορταίνω το Office!
    Από το πουθενά επιστρέψαμε στον παλιό καλό φονταμενταλιστή Dwight, καιο γλύφτης Andy ήταν πρωταγωνιστής μαζί του στην απίστευτη σκηνή του διπλού τοκετού. Τρυφερότατο το αγκάλιασμα Holly-Michael, θεός και ο Creed. Mε τον Jim και την Pam δεν ξερω που το πανε, αλλά ομολογώ ότι το όλο θεμα το προτιμώ ως συνοδευτικό, και όχι ως κύριο πιάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή