The Shield 7x06 'Animal Control'



Σχόλια για το 6ο 'Shield' μετά το άλμα.

Ξέρετε κάτι; Για μια στιγμή, το είχα πιστέψει. Για μια μικρή στιγμή, ήμουν σίγουρος οτι ο Shawn Ryan θα σκότωνε -με αυτό τον τρόπο- τον Shane Vendrell. Kαι τώρα που αυτός τη γλίτωσε, και χάρη στο κλείδωμα του όπλου του από τον Ronnie ξέρει οτι είναι οι δυο συνεργάτες του που τον παγίδευσαν, βρισκόμαστε ουσιαστικά πίσω στο σημείο που μας είχε αφήσει εκείνη η επεισοδιάρα με τον Vic να επιστρέφει στη σκηνή του εγκλήματος με τον Shane, γνωρίζοντας πλέον πως είναι αυτός που κυνηγούσε από την αρχή της 6ης σεζόν.

Και προφανώς το επεισόδιο ήταν όλο στημένο γύρω από αυτή τη μικρή καταστροφική επιχείρηση, που ναι μεν καθάρισε το πεδίο από τους Αρμένιους αλλά άφησε ένα μικρό χάος όσο αφορά το πού βρίσκονται μεταξύ τους οι 3 Strike Team-ers. Ο Ronnie, απίστευτα, ήταν τελικά εκείνος που παρέμεινε αποφασισμένος μέχρι τελευταία στιγμή, παρά το κώλωμα του Vic στην τελική ευθεία, παρά τη δήλωση παραίτησης του Shane-- o Ronnie, ένα ακόμα μπάσταρδο παιδί του Vic Mackey ή μήπως η μοναδική λύση σε όλη αυτή την παράνοια; Θέλω πάρα πολύ να δω πού σκοπεύει να καταλήξει ο Shawn Ryan με τον τρόπο που έχει αναπτύξει τον πάλαι ποτέ τέταρτο τροχό της ομάδας. Θα προκύψει μια ακόμα κυνικότερη εκδοχή του Shane ή εκείνος που θα αναγνωρίσει επιτέλους πως η ηθική δεν έχει καμία απολύτως θέση στο περιβάλλον του Vic;

Τουλάχιστον αυτό θα είναι τίμιο, γιατί από την άλλη ο Vic εξακολουθεί να προσπαθεί απεγνωσμένα να δικαιολογήσει τη λέρα του με ψευδοηθικές εκλογικεύσεις. Μπορεί πράγματι να αδυνατεί ακόμα και τώρα να καταλάβει πόσο μεγάλος καρκίνος είναι για τους πάντες γύρω του; H Corrine, μες στην αδυναμία της, προσπαθεί να του το υπενθυμίσει, αλλά αυτός συνεχίζει να μη βλέπει πώς εθύνεται 100% για την τραγική κατάντια της κόρης του. Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί γεννά διαστρεβλωμένα είδωλα του εαυτού του, και η μικρή δεν είναι παρά ένα από αυτά. Μπορεί κανείς να παρεξηγήσει τη Danny που θέλει να γλιτώσει τον Lee από μια ζωή γύρω από τον Vic;

Ή μήπως σε αυτό το σημείο ίσχυσε η παρατήρηση που του προηγούμενου επεισοδίου, οτι ο Vic καθώς σιγά-σιγά εγκαταλείπεται από τους πάντες πλην του Shane, τώρα έστω και υποσυνείδητα αρχίζει να το συνειδητοποιεί και εξ ου η αλλαγή πλεύσης του την τελευταία δυνατή στιγμή; Πρέπει να πω, το απόλαυσα όσο δε λέγεται αυτό το arc με τους Αρμένιους (πολλαπλασιασμένο με το πόσο καιρό ερχόταν αυτό το payoff), αλλά χαίρομαι ακόμα πιο πολύ που επιστρέφουμε στην καρδιά του show για αυτά τα τελευταία 7 επεισόδια.

Δεν γίνεται πριν κλείσω να μην αναφέρω και τον Tavon φυσικά, δηλαδή έναν ακόμα χαρακτήρα-μέλος της σταυροφορίας του Ryan να ξυπνήσει όλα τα φαντάσματα του παρελθόντος της Strike Team σε αυτή τη διαδρομή τους προς την τελική τιμωρία. Το να βλέπουμε τον Shane σε δράση μακριά από τον Vic δημιούργησε κάπως ανάμικτα συναισθήματα, ομολογώ, και ίσως να βοήθησε να μου πουλήσει ως ρεαλιστική πιθανότητα τον θάνατό του σε αυτό το επεισόδιο. Τι πιο σύνηθες; Η σειρά μας δείχνει τον καταραμένο χαρακτήρα υπό ένα πιο θετικό φως λίγο πριν τον καθαρίσει, για να θυμόμαστε και να λυπόμαστε.

Όχι το 'Shield' όμως. Το 'Shield' θα μας δείξει τον χαρακτήρα στιγμιαία πιο συμπαθή όχι για να στεναχωρηθούμε προς στιγμήν ή τίποτα παρεμφερώς ρηχό, αλλά για να μας υπογραμμίσει για μια ακόμα φορά την αρνητική επίδραση του Vic. Λίγο πριν αυτός πετάξει τη φοβερή ατάκα "I'm not Shane." Όχι. Μόνο αυτός που τον έκανε έτσι.

Ο Tavon λοιπόν επέστρεψε για μια τελευταία φορά για να λάβει κι αυτός το closure που του αξίζει, και για να δώσει στον Shane το απαραίτητο perspective. Κι αυτός το έλαβε-- στο τέλος του επεισοδίου, σε μια σπάνια στιγμή οπτικής καθαρότητας για τον θερμόαιμο κουφιοκέφαλο, δεν έχει καμία αμφιβολία για το τι συμβαίνει πλέον γύρω του, στέλντοντας οριστικά τη σειρά στην τελική της ευθεία.

1 σχόλιο:

  1. tyler πες μου ρε συ φιλε - ποσους φιλους εχεις που την εχουν δει αυτη τη σειρα κ ποσα @@ εχεις σπασει προσπαθωντας να την 'πουλησεις' σε κοσμο που απλα 'οκ ναι ταιλερ θα το ξεκινησω καποι στιγμη' ?

    οχι πες μου....να δω αν ειμαι ο μονος.

    τρελλη σειρα.Το wire ειναι οριακα πιο ολοκληρωμενο , αλλα και το Shield ειναι ΠΡΕΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή