Survivor: Queen P


H σεζόν εξελίσσεται σε καλύτερη ακόμα και της Μικρονησίας. Spoilers μετά το άλμα.


Ο Russell και η Parvatti μπορεί και να είναι το καλύτερο ζευγάρι παιχτών που έχει παίξει ποτέ αυτό το παιχνίδι. Δεν ξέρω πού θα κατέτασα τον καθένα ξεχωριστά (σίγουρα πολύ ψηλά και τους δύο, όπως έχω ξαναγράψει, οπωσδήποτε στην 5άδα), αλλά η συμμαχία τους αρχίζω να υποπτεύομαι πως, εξαιρώντας την πιθανότητα να αποσυντεθεί εκ των έσω, δεν θα είχε υπάρξει ποτέ περίπτωση να έχει ανακοπεί από οποιονδήποτε παίχτη στην ιστορία του παιχνιδιού.

Όχι πως δεν είναι ορατό κι αυτό το ενδεχόμενο βέβαια. (Της αποσύνθεσης, that is.) Ο Russell παραέχει τεράστιο Εγώ για να μπορέσει να καταπιεί εύκολα το πώς η Parvatti έκανε κινησάρα χωρίς να την έχει περάσει από αυτόν. Εκείνη βέβαια επειδή είναι πανέξυπνη πολύ σωστά σκέφτηκε και κινήθηκε με αυτό τον τρόπο. Γιατί καταλαβαίνει ότι ο επιθετικός τρόπος που παίζει ο Russell σημαίνει πως όχι μόνο του αποδίδεται το 100% των φοβερών κινήσεων που ο ίδιος κάνει, αλλά πολύ συχνά είναι εύκολο να πάρει πάνω του ακόμα και κινήσεις άλλων (βλέπε στη Samoa το διωγμό του Erik όπου είχε πρωτοστατήσει η Natalie). Οπότε τι κάνει; Τον κρατάει στην απέξω από την πρώτη αληθινά μεγάλη κίνηση που γίνεται μπροστά στο Jury ώστε να πάρει το credit που αξίζει.

Αν η Parvatti φτάσει στην 3άδα, και αρχίζω να πιστεύω όλο και περισσότερο ότι δεν πρόκειται να μην φτάσει στην 3άδα, τότε ας είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να γίνει η πρώτη διπλή νικήτρια του παιχνιδιού.

Για να φτάσει εκεί θα χρειαστεί όμως τον Russell, ο οποίος έχει πια δείξει πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι έχει τέτοιο ένστικτο επιβίωσης σε αυτό το παιχνίδι που το καλύτερο που έχουν να κάνουν και οι εχθροί του ακόμα, είναι να συνταχθούν με το μέρος του. (Η στιγμή που η Sandra λέει στην κάμερα "But I'm stuck with Russell. I'm stuck with Russell." είναι από τα highlights της σεζόν.) Και τώρα πώς θα το πάρει ο Russell, και ο ανδρισμός του, το γεγονός ότι η Parvatti του απέκρυψε κάτι τόσο σημαντικό όσο ένα immunity idol; Γλέντια, μεγάλα γλέντια. Οι δυο τους ή θα φαγωθούν στο επόμενο κιόλας επεισόδιο (ο Russell όπως έχουμε πια μάθει, δεν περιμένει περισσότερο για να κόψει κεφάλια) ή θα πάνε χέρι-χέρι ως τον τελικό, με τον Russell όμως να ξέρει ότι για πρώτη φορά θα μπορεί παίχτης να σταθεί δίπλα του και να πει ότι έκανε κίνηση εξίσου μεγάλη με αυτόν.

Η εν λόγω κίνηση ήταν το αποτέλεσμα ενός εκ των απολαυστικότερων Συμβουλίων που θυμάμαι να έχω δει. Επειδή ο Russell έπαιξε τέλεια (σε όλο το επεισόδιο) το ρόλο του διπλού πράκτορα που υπνώτισε τους Zeroes. (Όταν η μόνη φωνή λογικής είναι ο Rupert, ξέρεις ότι πρόκειται για μια από τις πιο ανίκανες ομάδες στην ιστορία του show, σωστά;) Επειδή ο Coach και η Courtney σχολίαζαν απολαυστικά τα όσα θα έπρεπε να ήταν προφανή στους πάντες, εκτός του JT κατά τα φαινόμενα. Επειδή έπεσε αναφορά μέχρι και στο banana etiquette. Κι επειδή η Parvatti μας έστειλε όλους (συν τον Russ) αδιάβαστους βγάζοντας με δραματικό τρόπο όχι ένα αλλά και τα δύο immunity idols, σώζωντας την Jerri αλλά και τη Sandra (στην περίπτωση που κινδύνευε), και στέλνοντας τον JT σπίτι του.

Να, James παλιόφιλε, και Ozzy αλαζόνα (και γενικά όσοι έχουν ποτέ διωχθεί έχοντας στην κατοχή τους το idol), ΕΤΣΙ το παίζουμε αυτό το ρημάδι το πράγμα. Δεν είναι για να καθόμαστε πάνω του περιμένοντας ένας θεός ξέρει τι. Είναι για να το ξοδεύουμε, για να εξασφαλίζουμε τους αριθμούς της συμμαχίας μας την κρίσιμη στιγμή. H Parvatti στη Μικρονησία είχε πάει στο exile island ενώ βρισκόμασταν στο top5 (αν θυμάμαι καλά), βρήκε το idol αλλά δεν το πήρε καν μαζί της! Γιατί; Γιατί ήξερε πολύ καλά τη θέση της στη συμμαχία της, ήξερε ότι δεν κινδύνευε να φύγει, και δεν ήθελε να διαταράξει τις ισορροπίες. Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο που έχει εξαιρετική αίσθηση των ισορροπιών γύρω του, και έναν άνθρωπο που πάντα μπορεί να ποντάρεις πως θα παίξει το idol όταν και όπως χρειάζεται. In retrospect, έχουμε συμμαχία του Russell (δηλαδή του μεγαλύτερου idol magnet στην ιστορία) και της Parvatti (δηλαδή της καλύτερης idol παίχτριας ever). Τι θα μπορούσε ποτέ να έχει πάει στραβά;

Επιστρέφουμε στο Συμβούλιο και, αφού σταθούμε λίγο στο ότι ο JT αναγνώρισε με αντρίκιο τρόπο το ότι τον έπαιξε εξαιρετικά ο αντίπαλός του (κομπλεξάρες ηττημένοι της Samoa και του πρώτου All-Stars*, έτσι οφείλεις να αποχωρείς), ας περάσουμε στη σωτηρία της Jerri. Η οποία προσχώρησε εξαρχής στη συμμαχία των Russell-Danielle-Parvatti επειδή είδε τον Russell να ρισκάρει την καταψήφισή του για να σώσει τη συμμαχία του, και σε αυτό το επεισόδιο είδε να συμβαίνει το ίδιο υπέρ της. Δηλαδή κάποιος σύμμαχός της να ρισκάρει να ψηφιστεί ο ίδιος εκτός παιχνιδιού (η Parvatti, που όμως είχε προηγουμένως διαβάσει σωστά την κάκιστη ηθοποιό Amanda) προκειμένου να σώσει αυτήν. Και ποιος ήταν ο εν λόγω σωτήρας; Η Parvatti! Η μεγάλη της νέμεση στην αρχή του παιχνιδιού, εκείνη την οποία αντιπαθούσε με μένος πριν τις φέρει κοντά ο Russell. Αυτά τα πράγματα δεν γράφονται, ε;

(* Είναι οι δύο κατεξοχήν σεζόν όπου ένας και μόνο παίχτης πάτησε σαν οδοστρωτήρας οτιδήποτε βρέθηκε στο δρόμο τους, κέρδισε τους πάντες, ήταν ξεκάθαρα καλύτερος, αλλά στο τέλος ένα πικραμένο Jury κομπλεξικών losers έδωσε τα λεφτά στην ουρά του εκάστοτε κυρίαρχου. Δεν έχω χειρότερο.)


Τα σενάρια για το πώς προχωράμε είναι δύο, όπως τα βλέπω εγώ. Σενάριο πρώτο, μια μεγάλη συμμαχία διαλύεται, ο Russell βρίσκεται αντιμέτωπος με την Parvatti, και καλείται μετά τον Rob να πετάξει έξω από το παιχνίδι έναν ακόμα από τους καλύτερους παίχτες του ever, ενδεχομένως συνασπιζόμενος ακόμα και με τους Zeroes, for real this time.

Σενάριο δεύτερο, ο Russell μένει σύμμαχος με την Parvatti, οι δυο τους καθαρίζουν με χαρακτηριστική άνεση ό,τι άμαχο πληθυσμό βρουν μπροστά τους, η τελική τετράδα είναι Russell/Parvatti/Danielle/Sandra, και από αυτή την 4άδα η μόνη σίγουρη σε κάθε ενδεχόμενο για θέση στον τελικό είναι, όπως και στη Μικρονησία, ποια; Η Parvatti. Πάλι.


Μα το θεό, όταν ολοκληρωθεί αυτή η φοβερή σεζόν, θα βάλω να ξαναδώ τα Cook Islands, το πρώτο Survivor που είδα ποτέ. Όχι γιατί έχω καμιά όρεξη να ξαναδώ σε δράση τον πιο βαρετό άξιο νικητή ever, αλλά για να θυμηθώ τι στα κομμάτια είχε πάει τότε στραβά και η Parvatti δεν τα είχε σαρώσει και τότε όλα.


.

6 σχόλια:

  1. Επειδή τα είδα προσφάτα στα cook η Parvati δν ήταν καθόλου κακή. Ήταν αυτή που ξεκίνησε το σαματά για να φύγει ο Penner απ το παιχνίδι τη στιγμή που τους πρόδωσε, υποσχόμενη στον Yul jury votes. Και το κατάφερε. Και μέτα έκανε κίνηση προς τον Ozzy να τον τουμπάρει, ο Yul το πιάσε κ την έδιωξε ρισκάροντας να έχει στο final5 τον ξανθό μποντιμπίλτερ που θα μπορούσε να κερδίσει τα challenges και να του χαλάσει την final4 συμμαχία. Τόσο μεγαλή απειλή τη θεώρησε. Και μεταξύ μας σωστά έπραξε. Ποιός αμφιβάλει οτι η Parvati θα είχε τουμπάρει τον Ozzy αν είχε λίγο χρόνο ακόμα.

    Όσο για τα τωρινά για μένα η Parvati είναι καλύτερη παίκτρια απο τον Russel για ένα λόγο. Από την βάρκα που τους έφερνε στο νήσι οι πάντες το μόνο που σκέφτονταν ήταν πως να την πετάξουν έξω. Και ακόμα αυτό παλεύουν. Και αυτή είναι ακόμα εκεί:D

    Και ενίωσα λίγο οίκτο για την νέα pathetic ερμηνεία της Άμαντα που μόνο οι κοκοφοίνικες πίσω της δν κατάλαβαν ότι προσπάθει να δουλέψει την Παρβατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό ήθελα κι εγώ να σχολιάσω σχετικά με την Parvatti. Όλοι ξέρουν πώς παίζει, ξέρουν ότι είναι ήδη νικήτρια (και άξια, όχι τύπου Natalie), όλοι την έχουν στο στόχο, κι όμως αυτή είναι ακόμα εκεί. Amazing.

    Φυσικά στο ότι είναι ακόμα εκεί έχει ένα 50% "ευθύνης" ο Russell, αλλά ακόμα και το ότι η Parvatti έκανε δυνατή συμμαχία μαζί του κομμάτι της επιτυχίας της είναι. (Και ομοίως για εκείνον.)

    Γενικά, όσες φορές ξεκίνησα να συγκρίνω τους δυο τους, στο μόνο συμπέρασμα που κατέληξα είναι ότι μαζί δεν παίζονται. Αλλά αν έπρεπε να ποντάρω για νίκη σε έναν από τους δύο, νομίζω ότι η Parvatti είναι πιο κοντά.

    (Ψήνομαι να κάνω πίνακα αποδόσεων μες στο weekend.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λογικά (χα,χα) ο Russell θα πρέπει να είναι ο πιο αγχωμένος από όλους.Προφανώς δεν μπορεί να εμπιστευθεί πλήρως τη Parvati πια(και απορώ γιατί το έκανε από την αρχή) και από την άλλη προφανώς και δεν μπορεί να πάει και με τους Heroes. Επίσης ξέρει πολύ καλά ότι η Sandra θέλει να τον φάει(τρώγεται αυτός?) από την αρχή και δεν έχει κανένα μα κανένα πρόβλημα να πάει με τους Heroes.Το κακό είναι ότι σίγουρα το επόμενο reward challenge θα έχει clue για idol,με το όνομα του Russell πάνω και neon lights από πάνω του μήπως τυχόν και το χάσει.Οπότε το βρίσκει και τελείωσε η υπόθεση.Εκτός πάλι αν κερδίσει το individual. Αλλά και πάλι θα είναι 5-5 ψήφοι.Ααα, δεν ξέρω!
    Αυτό που ξέρω είναι ότι η Ρ. , παρ΄όλο που δεν τη πήγαινα ποτέ, είναι παιχτάρα τώρα,τι να λέμε!Και αν είναι να το κερδίσει και δεύτερη φορά,χαλάλι της.
    Ερωτήματα που καίνε:
    Άραγε θα φύγει κάποια στιγμή σύντομα η tree trunk-legs Amanda?
    Άραγε θα χαμογελάσει ποτέ η Candice?
    Άραγε θα πάει κάποιος να κλαδέψει επιτέλους τον Rupert??
    Από που αγοράζει ο Coach τα κιμονό του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επικό επεισόδιο. Βαριέμαι να γράψω άλλα, τα είπες όλα ήδη. :P Αναμένουμε να δούμε τι σκατά θα κάνει τελικά η Sandra, και πώς θα πάρει ο Russell την "προδοσία". Αλλά η Parvati είναι πολύ καλύτερη παίχτρια και το αποδεικνύει φέτος. Αν μη τι άλλο, γιατί μπορεί να τραβάει μαζί της τόσο καταπληκτικούς παίχτες και να τους κάνει να τη σώζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα συμφωνησω σε ολα πλην ενος: το να παιξει και το δευτερο idol ηταν βλακεια! και εκτεθηκε στον ρασελ και το εδωσε στη σαντρα, που ε... οχι δεν την εχει συμμαχια.
    η σεζον δε μπορω να φανταστω πως θα εξελιχθει, καθως οπως κανει πλακα και ο ιδιος ο probst στο blog του "who writes this stuff??!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς δεν μπορεί να εμπιστευθεί πλήρως τη Parvati πια(και απορώ γιατί το έκανε από την αρχή)

    Άντρες παιδί μου. (LOL)


    @stella: Το δεύτερο idol ήταν απαραίτητο για να κρατήσει τους αριθμούς της συμμαχίας της. Αν δεν το έδινε στη Sandra και ψήφιζαν αυτοί και έφευγε από το παιχνίδι, οι villains ήταν κάτω 5-4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή