(alan moore)


Συγχωρήστε μου λίγο την παρένθεση άσχετου περιεχομένου, αλλά στο Comicdom τα παιδιά έχουν ξεκινήσει μια αναδρομή στις σημαντικότερες δουλειές του Alan Moore, ο οποίος έχει μεταξύ άλλων επηρεάσει λίγο-πολύ όποιον άνθρωπο αγαπάει και γράφει science fiction. Υποθέτω φυσιολογικά ότι πολλοί από εδώ είτε γνωρίζουν ήδη είτε θα ενδιαφέρονταν να μάθουν για αυτό το αφιέρωμα, εξ ου και η αναφορά. Και οι υπόλοιποι, well, απλά περάστε μια βόλτα για να διαβάσετε
το πρώτο κείμενο στη σειρά, μια εκπληκτική ανάλυση από τον πολύ καλό μου φίλο Βασίλη Σάκκο, για το The Bojeffries Saga. Υποπτεύομαι ότι θα ψηθείτε έτσι κι αλλιώς.

.

19 σχόλια:

  1. Κάποιο πουλάκι μου σφύριξε ότι εσένα δεν σου αρέσει τόσο ο Alan Moore?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσο όσο στα παιδιά που κάνουν το αφιέρωμα εννοείς; Όχι, δεν μου αρέσει τόσο. Αλλά αυτό δεν τον κάνει λιγότερο πανμέγιστο, ούτε διώχνει τα 10+ έργα του που έχω στη βιβλιοθήκη μου κτλ κτλ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραιος ο moore

    αλλα το ''brave new world meets 1984 meets the network'' graphic novel αριστουργημα που ριχνει στο ρινγκ νοκ αουτ ακομα και το watchmen ειναι αυτο εδω του θεου warren ellis


    http://www.comicdom.gr/2009/10/06/transmetropolitan/


    in spider we trust

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο V for Vendetta, Watchmen, Killing Joke και League of Extraordinary Gentlemen έχω διαβάσει από Moore, καιρός να μάθουμε και κανένα λιγότερο γνωστό. Ωραιότατα όλα όσα έχω τσεκάρει (το Watchmen αριστουργηματάρα).

    Αγαπάω κι εγώ Transmetropolitan btw, ΕΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζω για την μέρα που κάποιος, σε άρθρο για αφιέρωμα για κάποιον από τους μεγάλους Βρετανούς comic writers δεν θα απαντήσει με άλλον μεγάλο Βρετανό comic writer αλλά θα πει το πόσο άλλαξε την ιστορία των comics η περίοδος που ο Chris Claremont έβαλε τους X-Men να συναντήσουν Leprechauns.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Preaching to the choir! Χωρίς τον Claremont δε θα υπήρχε ούτε ο Morrison, ούτε ο Whedon, και δε θα ήθελα να ζω σε έναν κόσμο χωρίς τον Morrison και τον Whedon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χμ, μάλλον δεν βγήκε τόσο σατιρικό - σαρκαστικό προς το πρόσωπο του Claremont όσο ήθελα, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. A, δεν έπιασα τη συγκεκριμένη αναφορά, οπότε δεν ήξερα αν είσαι σοβαρός ή όχι, αλλά εγώ μια φορά την αγάπη μου την καταθέτω. #outofyourculticloset

    (Dark Phoenix Saga, for fuck's sake! The Brood! Days of Future Past! Μόνο το Star Trek έχει δώσει περισσότερες στάνταρ sci-fi/fantasy πλοκές στον κόσμο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, κάπως έτσι ήμουν κι εγώ μέχρι που πριν μερικά χρόνια κάθισα και τα ξαναδιάβασα όλα. Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου πως ότι καλό έκανε το έκανε κατά λάθος. Ναι, αυτή η ιδέα μου μπήκε στο μυαλό όταν διάβαζα τα τεύχη με τους X-Men στην Αυστραλία και δεν βγαίνει από τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H δεύτερη ανάγνωση ομολογώ ότι δεν είναι το δυνατό σημείο των ιστοριών του Claremont :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα τον Γλύκωνα τότε, σε εκλιπαρώ μην τα ξαναδιαβάσεις. Πραγματικά καλύτερη η άγνοια στην συγκεκριμένη περίπτωση. :X Και ιδιαίτερα απέφυγε το τεύχος με τα Leprechauns! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. off topic αλλά το ετήσιο top 50 επεισόδιων για το 2009 θα το κάνεις ή πάμε για το '10;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε γαμώτο δεν ξέρω. Την περίοδο που το κάνω παραδοσιακά είχα μπλέξει με όλα τα της δεκαετίας (όπου έχω κι άλλα να δώσω, αναμείνατε) και τώρα δεν ξέρω αν έχει νόημα, ειδικά από τη στιγμή που ήθελα να δώσω σε μια φάση τα επεισόδια της δεκαετίας. Μπορεί του χρόνου να κάνω top-50 της διετίας. :p
    Γνώμες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι αλλα πριν κανεις οτιδηποτε τελειωσε το fnl :p

    επεισόδια δεκαετίας θα είναι μεγάλο πάρτι, πάντως :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ ψηφίζω επεισόδια της δεκάετιας για να παίξουν κ αριστοyργηματα που δεν τα πρόλαβε το blog.

    Buffy's OMWF says hello :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όπως μαρτυρά η έλλειψη πολλών νέων ποστ αυτές τις μέρες, ζούμε Εκείνη τη Βδομάδα του μήνα (κλείσιμο τεύχους), αλλά από weekend και μετά, κάπου εκεί ανάμεσα στα παιχνίδια του Μουντιάλ, θα κάνουμε ένα ψύχραιμο revisiting των '00s. Trends, επεισόδια και μερικές στιγμές-σταθμοί είναι τα σίγουρα για τα οποία θέλω να γράψω κάποια πραγματάκια. Βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. SAKKOS FTW!!!

    much love :D

    egw apo brits protimw xalara Milligan, pio polu psuxh bre paidi mou, alla Moore close second, exei k kalutero success to flops ratio (kai exei dwsei tin kaluteri douleia tou kat'eme tin teleytaia dekaetia me ta apisteyta ABC pou polus kosmos strabokoitaei)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Grant Morrison και τα μυαλά στο μπλέντερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολλά thx για το plug αδερφέ!!
    Μανώλη, i wuv you back!!
    Και αν είναι να προτείνω κάτι όχι Βρετανού αλλά Νεοζηλανδού (και ήθελα να είναι Αυστραλός για καλύτερο tie in με το σχόλιο του Hellboy, dammit!) είναι το Hicksville του Dylan Horrocks που επανεκδόθηκε πρόσφατα από Drawn & Quarterly. Indie gold y'all!

    ΑπάντησηΔιαγραφή