The Report: Community

Πώς ξεκίνησε η 2η σεζόν του Community;

Τι να πω τώρα. Με την Betty White να υποδύεται καθηγήτρια ανθρωπολογίας που έπινε τα ούρα της ("more of my urine for me!") και όρμαγε στους μαθητές της με φονικά όπλα- τον Jeff και την Britta να ξεφεύγουν σε ένα θέατρο ψευδοέρωτα- τον Chang να εισάγει την ατάκα "You've been Changed!"- τον Jeff να ξεσπά στη Shirley με μια εκπληκτική δευτέρου επιπέδου ανάγνωση του Twilight ("όλοι οι άντρες είναι τέρατα που ποθούν νεανική σάρκα")- τον twitter account 'oldwhitemansays'- και ένα άφταστο πλήθος ποπ αναφορών τόσο άρτια ενταγμένων στην αφήγηση που ντροπιάζει όποια άλλη σειρά ή ταινία έκανε ποτέ homage σε οτιδήποτε.

Σε meta επίπεδο βρήκα πανέξυπνο το πώς η σειρά αναλώθηκε στο 'ερωτικό τρίγωνο' στο οποίο εμφανέστατα καθόλου δεν πιστεύει, παρά το χρησιμοποιεί για να σπάει πλάκα. (Όπως στο ιδιοφυές περσινό season finale.) Στα επεισόδια που ανοίγουν νέες σεζόν σειρών, τα δίκτυα πάντα επιθυμούν ιστορίες και καταστάσεις όσο το δυνατόν γνώριμες, ώστε να αγκιστρωθούν οι θεατές. Το κοντινότερο που έχει σε κάτι τέτοιο το Community, είναι φυσικά ο Jeff με τη Britta. Οπότε ο Dan Harmon έβαλε τους χαρακτήρες του σε μια γελοία, over-the-top κατάσταση ερωτικού ανταγωνισμού, με τον Abed να το σχολιάζει από πίσω αρνητικά, στη λογική του ότι "δεν το βρίσκω καθόλου συναρπαστικό αυτό, θα ήθελα κάτι σαν το Paintball, αλλά ίσως αν γίνονταν πολλά πράγματα σε λίγο χρόνο..."

Όπως η Tina Fey σε κάποιο παλιότερο 30 Rock είχε γυρίσει στην κάμερα λέγοντας "Can we have our money now?", έτσι εδώ κι ο Abed ουσιαστικά σου λέει πως αυτό που βλέπεις είναι μια χαζομάρα, αλλά αν γίνει αρκετά γελοίο ίσως κρατήσει την προσοχή σου. Όπερ και εγένετο.

Πέρσι η σειρά χρειάστηκε κάμποσα επεισόδια μέχρι να βρει απόλυτα τον meta ρυθμό της, αυτόν που είχε ως αποτέλεσμα τα ευφυέστατα αριστουργήματα του β' μισού της σεζόν. Φέτος ξεκινά ήδη από το πρώτο επεισόδιο με άγριες διαθέσεις, και αν κρίνουμε από κάποια πράγματα που ήδη ξέρουμε (zombie episode στο Halloween, stop-motion τα Χριστούγεννα), το Community φέτος θα είναι εξίσου αν όχι ακόμα καλύτερο από πέρσι.

~

Μερικά από τα πιο γαμάτα αστεία:
*O Troy κοιμάται με στολή Spiderman
*O Chang είναι το gollum
*O επίλογος όχι μόνο ήταν αναφορά στο πιο διάσημο κλείσιμο από την περσινή σεζόν (με τον Troy και τον Abed να ραπάρουν στα ισπανικά) αλλά έδωσε και Africa των Toto. Πόσο πιο τέλειο;
*Όταν αποκαλύπτεται ότι ο Jeff και η Britta το έχουν κάνει στο τραπέζι του γκρουπ, προσέξτε τις αντιδράσεις των Annie και Troy. Ξεκινάνε ταυτόχρονα να φωνάζουν "οοοοοοο" μόνο που της Annie καταλήγει κάτι μεταξύ κλάμματος και αηδίας ενώ του Troy σε "οοοο-aweeeesome!!!!"
*Τα ούρα της Betty White. Σοβαρά όμως.


.

13 σχόλια:

  1. Δεν Υπαρχει αλλος τεταρτος τοιχος για σπασιμο. #υπαιθριες_σειρες :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αυτή η σειρά ήταν στο CBS θα έσκιζε (και) σε τηλεθέαση. Κρίμα που οι φίλοι μας, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δεν την εκτιμούν όσο της πρέπει.

    Το Community μαζί με το Big Bang Theory(αν και εντελώς διαφορετικό είδος κωμωδίας) είναι μέχρι στιγμής ότι καλύτερο, σε κωμική σειρά, που έχουν να μας προσφέρουν τα national networks.(Parks and recreation, θέλεις λίγο ακόμα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά το επισόδειο ήταν επικό !

    Ειδικά με την 2η θέαση πέθανα στο γέλιο όταν Troy - Pierce τσακώνονται για το blog και λεει ποιος θα ήθελε να δεί ένα τέτοιο σόου κοροιδέυοντας (ορθως!!) την M@l@ki@ Shit my dad says .

    Betty white θα μπορούσε να είναι πιο αστεία μιας και τα lines της ήταν ξεκαρδιστικά από μονα τους.
    (καλύτερη θα ήταν μια χρήση όπως π.χ στα emmys)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tι να πεις για αυτη την σειρά; Tο γεγόνος οτι σε κανει να γαμιέσαι στο γελιο χωρις να χρειάζονται background laughs τα λέει ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι εξαιρετικό ξεκίνημα!!1!!!1!!! #tsalikis

    *Όταν αποκαλύπτεται ότι ο Jeff και η Britta το έχουν κάνει στο τραπέζι του γκρουπ, προσέξτε τις αντιδράσεις των Annie και Troy. Ξεκινάνε ταυτόχρονα να φωνάζουν "οοοοοοο" μόνο που της Annie καταλήγει κάτι μεταξύ κλάμματος και αηδίας ενώ του Troy σε "οοοο-aweeeesome!!!!"

    Γενικά η Άννι το βγάζει όλο το επεισόδιο με μορφασμούς και κραυγές απόγνωσης κάνοντάς το ακόμη πιο απολαυστικό. Δείτε ξανά την σκηνή που φιλιούνται Τζεφ και Μπρίτα στην τάξη και που ανάμεσά τους φαίνεται η Άννι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιπλέον αστεία:
    -η παρωδία του Linger των Cranberries.
    -"Ι now pronounce you cancelled".
    Σοβαρά, τόσα αυτοαναφορικά αστεία έχω να συναντήσω από το "S.O.B." επεισόδιο του Arrested Development (το οποίο παίζει να ήταν και το καλύτερο κωμικό επεισόδιο της προηγούμενης δεκαετίας). Δεν ξέρω αν έχει υιοθετήσει αντίστοιχη στάση και ο Dan Harmon με τους δημιουργούς του A.D., του τύπου "Πέφτουμε, αλλά πέφτουμε ηρωικά παρασέρνοντας (και σατιρίζοντας) όσο το δυνατον περισσότερους μαζί μας". Η αρχή πάντως ήταν υποσχόμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα είναι το αστέρι της χρονιάς! Δε μπορώ να φανταστώ ΠΩΣ θα μπορούσε να χαλάσει!

    Και κάτι για να ευθυμήσουμε:
    "Hilary Duff will guest star in an upcoming episode of the hit NBC comedy show “Community” as a member of a mean girl clique that goes head-to-head with the Scoobies. The episode is set to premiere during the November sweeps."

    Αγαπώ Hilary αλλά θα έπειθε ως Regina George? idk...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλα τα λεφτά το ταυτόχρονο τσίριγμα Annie και Shirley στην πρόταση γάμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γαμάτη πρεμιέρα απλά. The sky is the limit πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το awesomeness του Community με ξεπερνάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή