Community: Studies in Modern Movement (#ANNIESMOVE)

Να πάρουμε και μια ανάσα με ένα νορμάλ επεισόδιο Community. Ή τελοσπάντων με ό,τι περνάει για νορμάλ επεισόδιο σε αυτή τη σειρά.

Δηλαδή μεταξύ άλλων:

Toν Abed να δένει το κεφάλι του με bubblewrap και ο Troy να τον χτυπάει
Τον Troy να δένεται στην πόρτα του μπάνιου με ταινία (από τα πιο αστεία πράγματα που έχω δει στη ζωή μου)
Τον Pierce να βάφει το πάτωμα με λευκή μπογιά και από τη μαστούρα να νομίζει ότι παίζει πιάνο, 35 χρόνια νεότερος
Την Shirley και τη Britta να κάνουν bonding παίρνοντας στο αμάξι έναν παλαβό, marijuana-loving Ιησού
Την Annie να φρικάρει διαπιστώνοντας πως οι νέοι της συγκάτοικοι 'σπαταλούσαν' ένα ολόκληρο δωμάτιο για να χτίσουν το προσωπικό τους Danger Room
Τον Jeff σε ένα αναπάτεχα διασκεδαστικό καραόκε ντουέτο με τον Dean
Τον Dean να μαθαίνουμε πως έχει, πράγματι, όνομα, και το όνομα είναι Craig

Γέλασα πάρα πολύ σε αυτό το, όχι εξαιρετικά φιλόδοξο, επεισόδιο, το οποίο επιπλέον δεν έμοιαζε να έχει πρόβλημα με το πόσο διάσπαρτα άφησε τα storylines του να γίνουν. Συνηθίζεται τα sitcoms να σπάνε την αφήγησή τους σε 2 ιστορίες όταν δεν έχουν όλους τους χαρακτήρες μαζί, όμως αυτό το επεισόδιο κατάφερε να αφηγηθεί παράλληλα 4 storylines, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 3 (πλην εκείνου του Pierce δηλαδή) μπόρεσαν να πάνε και κάπου τους χαρακτήρες.

Ο Jeff δηλαδή πριν ομολογήσει, διαπίστωσε πως μπορεί να υπάρχει κάποιο κομμάτι του εαυτού του που διασκεδάζει με πράγματα φρικωδώς un-cool. Η Shirley και η Britta (στον κατά τα άλλα αδύναμο κρίκο του επεισοδίου) βρήκαν κοινό έδαφος μετά από αρκετές περιπτώσεις φέτος όπου άφησαν τον δογματισμό τους να τις κρατήσει σε απόσταση.

Και ο Troy με τον Abed... αυτό ήταν κάτι που το λάτρεψα. Γιατί ο Troy και ο Abed με το re-arrangement που έκαναν στο διαμέρισμά τους (“Troy and Abed's new apaaaartment!”) 'πήραν ένα μάθημα', όπως θα λέγαμε κι αν βλέπαμε κάποια άλλη, πιο συμβατική σειρά. Μόνο που σε εκείνη την άλλη σειρά, θα 'ωρίμαζαν' με έναν άλλο, πολύ πιο ανειλικρινή τρόπο: Ένας Judd Apatow, για παράδειγμα, θα τους έβαζε να ξεφορτωθούν το Danger Room τους όπως ακριβώς ο '40 Year Old Virgin' του Steve Carell πουλάει τα action figures του προδίδοντας την ουσία του εαυτού του.

Όμως ο Troy κι ο Abed δεν κάνουν αυτό. Δεν της φτιάχνουν ένα νορμάλ υπνοδωμάτιο στη θέση του δωματίου-παιχνιδότοπο. “The Dreamatorium is more important than any of us,” λέει ο Abed. Εν ολίγοις, δεν βάζουν την Annie πάνω από τις μικρές τους εμμονές.

Βάζουν την Annie πάνω από τους ίδιους, τελεία.

Κι αυτή είναι μια όσο ειλικρινής 'είμαστε αυτοί που είμαστε και αγαπάμε αυτούς που αγαπάμε' δήλωση θα μπορούσε να υπάρξει.

Αλλά κατά βάση, ένα πολύ-πολύ αστείο επεισόδιο. #ANNIESMOVE


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου