Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια η Buffy τραγούδησε Once More, With Feeling


Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια, στο πάλαι ποτέ UPN, προβλήθηκε το αγαπημένο μου επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς. Γραμμένο, σκηνοθετημένο, με μουσική και στίχους από τον δημιουργό της σειράς Joss Whedon, το 'Once More, With Feeling', το μιούζικαλ επεισόδιο της Buffy, οδήγησε στο κέντρο όλες τις θεματικές και το mission statement της σειράς, προχώρησε την ανάπτυξη των χαρακτήρων όχι με βήματα αλλά με (χορογραφημένα) άλματα, σύσφιξε σχέσεις, έβαλε δοκιμασίες σε ακόμα περισσότερες, κι έβαλε τον πιο cool κακό στην ιστορία της μιούζικαλ TV να υποχρεώνει τους πάντες να τραγουδήσουν όσα τους ήταν αδύνατο να επικοινωνήσουν ως τώρα.

Την ίδια στιγμή, κάθε τραγούδι είναι και homage σε κάποιο άλλο υπο-είδος του μιούζικαλ. Ο θρύλος θέλει τον Whedon να έμαθε να γράφει και να διαβάζει μουσική μόνο και μόνο για να μπορέσει να γράψει αυτό το επεισόδιο. (Και λέγοντας ο θρύλος, εννοώ τον ίδιο τον Whedon που το είπε στο commentary του επεισοδίου.)

Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε απλά να βάλω ένα βίντεο και ένα κειμενάκι 100 λέξεων απλά για την περίσταση, και έχω καταλήξει να βλέπω ξανά και ξανά όλα τα τραγούδια εδώ και μία ώρα. Προτού επεκταθώ και στο Dr. Horrible και χαθεί όλη η μέρα, ας το αφήσουμε εδώ.

Τιμή και δόξα στο πιο cool, έξυπνο, αστείο, κολλητικά singalong-y 60λεπτο που έχει δει ποτέ η τηλεόραση.Δες, διάβασε, και άκου επίσης:

10 χρόνια από την πρεμιέρα της Buffy
Απολογισμός των '00s
Dr. Horrible's Sing-Along Blog
Κι άλλος Dr. Horrible
Ακόμα λίγος Dr. Horrible
To commentary του Dr. Horrible είναι κι αυτό μιούζικαλ
Ο Joss Whedon σκηνοθετεί Glee
O Joss Whedon κερδίζει Emmy για το Dr. Horrible με τον Neil Patrick Harris
O Neil Patrick Harris κερδίζει Emmy για το Glee που σκηνοθέτησε ο Joss Whedon
H Amber Benson τραγουδάει 'Rocky Horror Picture Show'
Ακόμα καλύτερα, και ο Anthony Stewart Head επίσης
Το theme του Firefly που έγραψε ο Joss Whedon, τραγουδισμένο από τον Joss Whedon

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου