24 - Day 5

Day 1
Day 2
Day 3
Day 4

...και έφτασε επιτέλους η μεγάλη πρεμιέρα. Αυτή την Κυριακή, το 24 επιστρέφει διπλό, με το πρώτο καρέ επεισοδίων να συμπληρώνεται την αμέσως επόμενη μέρα, Δευτέρα 16/1. Επιπλέον, το δεύτερο επεισόδιο της Δευτέρας (και τέταρτο της σεζόν) θα είναι ταυτόχρονα το 100ο της σειράς, και ξέρουμε τι συμβαίνει στα 100α επεισόδια. Να πέφτουν τα στοιχήματα ποιον θα θρηνούμε την Τρίτη το πρωί...! Η σειρά από την επόμενη εβδομάδα θα προβάλλεται κανονικά, ένα επεισόδιο κάθε Δευτέρα.

Ας ρίξουμε συνοπτικά μια ματιά στα λίγα πράγματα που γνωρίζουμε για την πλοκή και τους νέους χαρακτήρες της επερχόμενης 5ης σεζόν. Πρώτα πρώτα, στο dvd της 4ης σεζόν που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα υπήρχε ένα 10λεπτο preview της νέας σεζόν, κάτι σαν μικρή γέφυρα ανάμεσα στις δύο μέρες. Εκεί, εκτός από μια 5λεπτης διάρκειας καταδίωξη (νά'ναι καλά ο σπόνορας), υπονοήθηκαν λίγα πράγματα για τη ζωή του Bauer ύστερα από το "θάνατό" του στο τέλος της 4ης ημέρας. Μάθαμε οτι για κάποιο διάστημα ζούσε περίπου σαν άστεγος, κυκλοφορώντας από πόλη σε πόλη προσπαθώντας να περάσει απαρατήρητος. Ύστερα από τη συνάντησή του με την Chloe αποφασίζει να περάσει τα σύνορα και να ζήσει στο Μεξικό. Επιπλέον, υπονοείται έντονα οτι πέραν των 3 συνεργατών του στην CTU κανείς άλλος δε γνωρίζει οτι ο Jack είναι ζωντανός, ούτε καν η Kim.

(Ακολουθεί εν συντομία το setting της 5ης σεζόν, όπως έχει διαμορφωθεί από τις επίσημες ανακοινώσεις του δικτύου Fox. Προσπεράστε αυτή την παράγραφο αν δε θέλετε να γνωρίζετε το παραμικρό.)
Αφήνοντας το preview και προχωρώντας μερικούς μήνες, βρίσκουμε τον Jack να ζει στο Μεξικό με την Diane (Connie Britton) και τον γιο της, Derek (Brady Corbet). Η CTU λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Bill Buchanan (James Morrison), με τους Curtis Manning (Roger Cross), Edgar Stiles (Louis Lombardi) και Chloe O'Brian (Mary Lynn Rajskub) να υπηρετούν ακόμα εκεί. Επιπλέον, στη CTU έχουμε έναν νέο πράκτορα ονόματι Lynn McGill, τον οποίον θα ερμηνεύει ο Sean Astin (Lord of the Rings). Πρόεδρος παραμένει ο Charles Logan (Gregory Itzin), ενώ θα γνωρίσουμε και τη γυναίκα του, Martha Logan, ερμηνευμένη από την κάτοχο βραβείου Emmy, Jean Smart (Garden State). Ο εξαιρετικός ηθοποιός Julian Sands (A Room with a View, The Loss of Sexual Innocence, Dario Argento's Phantom of the Opera) θα ερμηνεύσει ένα μυστηριώδη δισεκατομμυριούχο με ύποπτο όνομα (Vladamir Bierko-- δεν ουρλιάζει "villain"?). O βετεράνος Peter Weller (RoboCop) θα παίξει τον πράκτορα που στρατολόγησε τον Bauer στη CTU πριν πολλά χρόνια. Tέλος, στην 5η σεζόν θα δούμε να επιστρέφουν οι Kim Raver στο ρόλο της Audrey Raines και φυσικά ο Carlos Bernard ως o χαρακτήρας-σήμα-κατατεθέν-του-24-που-να-μην-λέγεται-Jack-Bauer, Tony Almeida. Σε αυτό το σημείο, κανείς μπορεί να κάνει μόνο υποθέσεις σχετικά με πιθανές εμφανίσεις άλλων μόνιμων χαρακτήρων σαν τους David Palmer, Michelle Dessler, Kim Bauer.

Πέραν του βασικού καστ, λίγα έχουν ανακοινωθεί. Το πιθανότερο είναι οτι συμβαίνει κάποια μεγάλη κρίση που αναγκάζει τον Jack να βγει από την κρυψώνα του και να επιστρέψει για να βοηθήσει τους συνεργάτες του, αλλά πλέον ως καταζητούμενος. Η λογική λέει οτι θα γίνει φοβερή σύγκρουση με τους Κινέζους μόλις μάθουν γι'αυτό, κι εκεί πιθανώς να μπαίνει στο παιχνίδι ο ανασφαλής Πρόεδρος Logan. Σε κάθε περίπτωση, το κακοπαιγμένο φινάλε της 4ης σεζόν έχει στρώσει το δρόμο για μια συναρπαστική 5η σεζόν και αυτή την Κυριακή θα είμαστε εκεί για να δούμε το ξεκίνημά της που, όπως ακούγεται, διαθέτει ένα καθηλωτικό not-to-miss πρώτο δεκάλεπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου