X-Mas Season: Save Our Bluths.org

ΟΚ, σοβαρά? Μάρτυς μου ο Tobias Funke, το τελευταίο Arrested Development (3x09 S.O.B.s) ήταν τα 20 αστειότερα λεπτά στην ιστορία. Κι άλλοι κοπήκανε αλλά δεν κάνανε έτσι! Οι Bluths μπήκαν στην τελική τους ευθεία και αποφάσισαν να μην αφήσουν τίποτα όρθιο πίσω τους. Οι αναφορές στο ιδιοφυές όνομα γλωσσοδέτη του Bob Lablaw συναγωνίζονται η μία την άλλη (Bob Lablaw Lobs Law Bomb), ο Tobias έχει ξεσαλώσει (όταν ο Michael αναφέρεται στo sex drive της Lindsay, ο διάσημος analrapist θεωρεί οτι μιλάνε γι'αυτόν και αμύνεται του δικαιώματός του να την πέσει στον οικογενειακό τους δικηγόρο) και η αυτοαναφορικότητα σπάει κόκαλα (Mr. F), τη στιγμή που ο τέταρτος τοίχος μεταξύ ηθοποιών και κοινού έχει θρυμματιστεί για τα καλά (ο αφηγητής Ron να εκλιπαρεί "Please, tell your friends about this show").

Επιπλέον, οι χωρίς γάντια μπηχτές σε gimmick shows (όπως το 3-D επεισόδιο του Medium ή τα live επεισόδια του Will & Grace και του West Wing), σε συνδυασμό με το ξεκάθαρο sales pitch δια στόματος George Bluth ("I don't think the Home Builders Organisation is gonna be supporting us. Well, I think it's showtime.") μάλλον πρέπει να έχουν κάνει τους υπεύθυνους του Fox να στριφογυρίζουν άβολα στις καρέκλες τους. Ναι, μπορεί τελικά να δολοφόνησαν το show, αλλά και το show δε θα φύγει πριν θάψει τους πάντες. Όπως λέει και ο Michael, μπορεί οι Bluths να μην αξίζουν να σωθούν. Η σειρά τους όμως είναι θησαυρός, και χάρη σε επεισόδια σαν κι αυτό δεν πρόκεται να πεθάνει ποτέ.

(Premieres) This Week
Πρώτη δόση από πρεμιέρες! Στο Battlestar Galactica (2x11 Resurrection Ship) το cliffhanger του Σεπτέμβρη διαλευκάνεται από το teaser κιόλας, για να οδηγηθούμε σε ένα ακόμα πιο jaw-dropping. Θέλω να έρθει η Παρασκευή, ΤΩΡΑ.

Το άθλιο Four Kings (1x01 Pilot) των δημιουργών του Will & Grace κατάφερε να με σύρει για 7 βασανιστικά λεπτά κατά τη διάρκεια των οποίων δεν έσκασα ούτε ένα χαμόγελο, μέχρι να πάρω την απόφαση να τραβήξω την πρίζα. Μιλάμε για χιούμορ που κάνει το Without a Paddle να μοιάζει με Αδερφούς Marx. Δηλαδή, εντάξει. Ο Seth Green είναι κοντός. Πόσες παραλλαγές του ίδιου μη-αστείου μπορούμε να υποφέρουμε σε 7 λεπτά?

Ως πρωτάρης μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να πιάσω το περίεργο χιούμορ του, αλλά τελικά το Scrubs (5x01 My Intern's Eyes) με κέρδισε. Δεν ξέρω αν ήταν το geeky γέλιο του Zach Braff, το ασύλληπτο visual του στραπατσαρισμένου μέσα σε ένα backpack χαρακτήρα του, ή οι spot on ατάκες του Dr. Cox που είναι ξεκαρδιστικός χωρίς καν να το προσπαθεί.Όταν μάθω, θα ενημερώσω.

And the Carver is...
Μες στην περίοδο των Χριστουγένων έλαβε τέλος και ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια των τελευταίων χρόνων, η ταυτόνητα του serial rapist με το προσωνύμιο Carver. Στο μάλλον άνισο φινάλε της μετριότατης 3ης σεζόν του, το Nip Tuck (3x15 Quentin Costa) όπως όλα δείχνουν jumped the shark. Και όχι, δεν ανήκω στις ορδές των -πρώην- φαν που καίνε ομοιώματα του Ryan Murphy στο κέντρο του Miami, ούτε όμως και θεωρώ οτι η αποκάλυψη έδεσε τα πάντα τέλεια, όπως υποστηρίζει μια μειοψηφία θεατών. Προσωπικά θεωρώ οτι το παιχνίδι για την φετινή σεζόν δε θα μπορούσε ποτέ να σωθεί από ένα μόνο επεισόδιο, ό,τι κι αν προέκυπτε από αυτό. Η ίδια η αποκάλυψη για την τατυτότητα του δολοφόνου αρχικά με άφησε αδιάφορο, αλλά στη συνέχεια αποφάσισα οτι έβγαζε απόλυτο νόημα-- όσο νόημα μπορεί να βγάζει κάτι στο Nip/Tuck. Αυτό όμως δεν αναιρεί ένα γεγονός. Οτι τα πάντα γύρω από την αποκάλυψη, το άτεχνο exposition, η απουσία στοιχείων σε προηγούμενα επεισόδια, με κάνει βέβαιο οτι ναι μεν ο Murhpy γνώριζε εξαρχής την ταυτότητα του Carver αλλά, πολύ χειρότερα, δεν είχε ιδέα πώς να χειριστεί αυτή την πληροφορία. Τα πάντα γύρω από τον βιαστή, που αποτέλεσε και το μόνο ενδιαφέρον season-wide storyline για φέτος, ήταν πολύ εξυπνότερα ως ιδέες, παρά ως εκτέλεση. Προσωπικά θα εκπλαγώ αν η σειρά καταφέρει να συνέλθει από το φετινό σοκ.

Still to Come
Στο Shield, που ξεκινάει την 5η σεζόν του, o Eσωτερικών Υποθέσεων Forest Whitaker ανοίγει ξανά το φάκελο της δολοφονίας από το πρώτο επεισόδιο της σειράς. Να πέφτουν τα στοιχήματα-- εγώ on the record προβλέπω οτι φέτος η Strike Team οριστικά θα αποτελέσει παρελθόν. Vic is going down...

Η Sherilyn Fenn (Twin Peaks) ξεκινάει έναν σημαντικό ρόλο στο Gilmore Girls, κάτι που με κάνει να πιστεύω οτι ο casting director της σειράς βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση-- η Fenn είχε εμφανιστεί και πριν 2μισι χρόνια στη σειρά, τότε κρατώντας το ρόλο της φιλενάδας του πατέρα του Jess. Τσκ, τσκ, λες και δεν υπάρχουν άλλοι ηθοποιοί εκεί έξω.

Homage alert!! H επιθυμία μου έγινε διαταγή (ευχαριστώ κύριε Schwartz) και η παρέα του O.C. κινητοποιείται για να γίνει ξανά δεκτή η Marissa στο Harbor. Κι αν αυτό μας θυμίζει το all-time classic "Donna Martin Graduates" επεισόδιο του Beverly Hills, 90210, είναι γιατί έτσι το θέλησε ο δημιουργός! Χμ, αναφορά στο 90210. Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαιτέρως πιο πολύπλοκο για να με κερδίσει ένα show.

Last but not least: Jack is back! To 24 ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή με ένα μαραθώνιο 4 επεισοδίων μέσα σε δυο μέρες. Ακούγεται οτι από την εισαγωγή κιόλας συμβαίνουν φοβερά πράγματα. Προσδεθείτε...

Quotes
I don't think the Home Builders Organisation is gonna be supporting us. Well, I think it's showtime.
(O George Bluth κοιτάει το μέλλον του Arrested Development)

His tumor's getting so big, it's starting to look like a threemor.
(O J.D. στην πρεμιέρα της 5ης σεζόν του Scrubs)

Wakey-wakey, hands off snakey.
(Ζούμε μια υπέροχη οικογενειακή στιγμή των Hickeys όταν ο Εarl ξυπνάει τον Randy, στο My Name is Earl)

How the two of you have survived this long, I will never know.
(Η Admiral Kane αναφερόμενη στην Πρόεδρο Roslyn και τον Commander Adama, στην πρεμιέρα του Winter Season 2 του Battlestar Galactica)

Turk: How do I know that guy?
Dr. Cox: Maybe you used to date him.
Turk: Oh, that's so clever, I'm gay. Wow, that's good.
Dr. Cox: I'm tired. Maybe, he's from the International Pretentious Association and he's here to remove your goatee.
(Scrubs)

Previous Weekly Round-ups:
Christmas Wave #2
Christmas Wave #1
A Buffy reunion on Mars
Lost gears up
Catching up on The West Wing
Desperate much?
Return of the Fox
Aquaman Begins

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου