News 30/3: Arrested officially gone // UPDATED

Επισήμως νεκρό είναι από χθες το Arrested Development, κάτι που προσωπικά δε θα με κάνει να κλάψω κιόλας. Σειρές σαν το Angel ήταν εμφανές όταν κόπηκαν οτι είχαν δρόμο ακόμα να διανύσουν, αλλά το Arrested με το φινάλε του έδωσε την αίσθηση οτι είχε φτάσει σε μια ανεπανάληπτη κορύφωση. Μαζί μου φαίνεται να συμφωνεί και ο δημιουργός Mitch Hurwitz:
I finally reached a point where I felt I couldn't continue to deliver that on a weekly basis. I said I'd be happy to [continue as a consultant on Arrested], but that as showrunner, I've gone as far as I can go.
Πόσο πιθανό όμως είναι να συμβεί κάτι τέτοιο? Ο Bob Greenblatt του Showtime είχε πει ξεκάθαρα σε συνέντευξή του στο Variety οτι για να προχωρήσουν σε συμφωνία με την Imagine (παραγωγό εταιρεία της σειράς), η συμμετοχή του Hurwitz είναι απολύτως απαραίτητη-- χωρίς το δημιουργό, δεν υπάρχει συμφωνία. Με σιγουριά μπορούμε πλέον να θεωρήσουμε, λοιπόν, οτι παρά την προσφορά του καλωδιακού, η σειρά κλείνει οριστικά τον κύκλο της χάρη σε απόφαση του δημιουργού, με δικούς του όρους. Όταν αυτός παίρνει την απόφαση, ποιοι είμαστε εμείς για να τον αγνοήσουμε?

UPDATE: Με χθεσινή ανακοίνωσή του, το studio της 20th Century Fox έβαλε οριστικό τέλος στα σενάρια για 4η σεζόν της σειράς. Άφησε ένα μικρό παραθυράκι για επιστροφή τύπου Family Guy (που όμως είναι άτοπη σύγκριση-- το ένα καρτούν, άρα φτηνότερο, το άλλο είναι ένα πανάκριβο show που απασχολεί 9 ηθοποιούς), αλλά στην ουσία αποχαιρέτησε το κοινό της κωμωδίας του Mitch Hurwitz:
While there are no plans to resume production at this time, we know all too well from our experience with Family Guy -- another brilliant comedy which didn't find its audience in its first network run -- that anything is possible. We'll always be a little hopeful that this is not quite the end for this amazing show. [Hurwitz] expressed his desire to move on from Arrested Development, and we accept his decision... [We're] grateful for the incredible passion which the fans and the critics have shown it from the beginning.


In other news...
H cult και, φυσικά, short-lived σειρά του FOX, The Adventures of Brisco County, Jr. με πρωταγωνιστή τον Bruce Campbell, κυκλοφορεί σε dvd στις 18 Ιουλίου.

Το επεισόδιο της 10ης Μαϊου του Lost έχει τίτλο '?'. Γαμάτο?

Η τρίτη σεζόν του sci fi δράματος The 4400 έχει ημερομηνία πρεμιέρας, και είναι η 11η Ιουνίου. Και casting scoop: στη δίωρη πρεμιέρα θα δούμε την Tippi Hedren (ναι, τη γνωστή) σε έναν ρόλο-έκπληξη.

Ο Richard Dean Anderson θα επιστρέψει στο Stargate για το 200o του επεισόδιο, το οποίο θα έχει τον ευφάνταστο τίτλο '200'.

Στις 12 Ιουνίου επιστρέφει για τη δεύτερη σεζόν του το επιτυχημένο αστυνομικό δράμα The Closer, με την Kyra Sedgwick.

Έχει κυκλοφορήσει και ως επίσημο νέο σε ορισμένα media, αλλά προς το παρόν παραμένει ράδιο-αρβύλα: η επανένωση των FRIENDS για μια σειρά τηλεταινιών δεν πρόκειται να συμβεί για την ώρα, καθώς σύμφωνα με την Lisa Kudrow, ένα από τα αγόρια αρνείται να δεχτεί την πρόταση. Ας σκοτώσουν τον Joey στο φινάλε της απαράδεκτης σειράς του, λέω εγώ, μιας που οι θάνατοι είναι πολύ της μόδας τελευταία, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ειλικρινά δηλαδή, ποιος θα νοιαστεί για αυτό το χαρακτήρα πλέον?

Η σειρά Blade θα ξεκινήσει και επίσημα να προβάλλεται στις 28 Ιουνίου με τον δίωρο πιλότο, ενώ τα υπόλοιπα 11 επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Τετάρτη από τις 5 Ιουλίου.

O Kyle MacLachlan (Sex & the City, Twin Peaks, 'Blue Velvet') με νευριάζει, γιατί θα με αναγκάσει να ξαναπιάσω το Desperate Housewives στο οποίο θα συμμετέχει από τις 16 Απριλίου και για πολλά επεισόδια. Από τους νοσηρούς χαρακτήρες της Lynch περιόδου του μέχρι τον "damn fine coffee" που έπινε ως σύζυγος της Charlotte, ο MacLach έχει κερδίσει την αφοσίωσή μου και αυτό δε θα αλλάξει τώρα. Wisteria Lane... Here I am, once again.

Στις 10 Απριλίου αρχίζουν και πάλι (για τελευταία φορά?) τα γυρίσματα του The Shield που αναμένεται να επιστρέψει με το τελικό σερί 10 επεισοδίων του γύρω στον Ιανουάριο του 2006.

Μετά την αύξηση της θεαματικότητάς του χάρη στο American Idol, το procedural drama Bones με τον David Boreanaz ανανεώθηκε από το FOX για δεύτερη σεζόν. Η κωμωδία What I Like About You του WB δεν είχε την ίδια τύχη, καθώς έκλεισε τον κύκλο της την εβδομάδα που διανύουμε.

Σε άλλα σχετικά με το CW νέα, η Veronica Mars που μετά την έναρξη του American Idol τις Τετάρτες, έχει δει τις χαμηλότερες φετινές της θεαματικότητες, μετακινείται στις Τρίτες για το υπόλοιπο της σεζόν. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα συνδυασμό προσπάθειας για αύξηση των αριθμών της σειράς (που παρά τις πρώτες φήμες, δεν είναι βέβαιο οτι θα μας κάνει παρέα και του χρόνου), αλλά και άτυπου ζευγαρώματος με το Gilmore Girls που προβάλλεται την ίδια μέρα, αν και σε διαφορετικό δίκτυο. Θεωρείται λίγο-πολύ δεδομένο οτι αν η Veronica ανανεωθεί, στο CW θα είναι lead out του οικογενειακού δράματος του WB, οπότε από τις 11 Απριλίου θα παίρνουμε μια πρώτη γεύση αυτού του team up.

Mετά το εξουθενωτικό πρόστιμο που αναγκάστηκε να πληρώσει το CBS για μια σκηνή του αστυνομικού δράματος Without a Trace ($3.6 mil), το WB προσέχει για να μην πάθει τα ίδια, αυτές τις τελευταίες του ώρες. Το, ανηλεώς χτυπημένο από την κριτική, νέο δράμα The Bedford Diaries που έκανε πρεμιέρα χθες, προβλήθηκε λογοκριμένο από το δίκτυο, με τον executive producer Barry Levinson να μιλάει έξω από τα δόντια για το κλίμα τρόμου που αρχίζει να αναπτύσσεται εδώ και λίγο καιρό από το FCC. Δε νοιάζομαι στο ελάχιστο για μια σειρά που θα κοπεί σε δύο εβδομάδες, αλλά ελπίζω ο πουριτανισμός να μην κάνει άλλο ένα ισχυρό comeback.

3 σχόλια:

  1. Re: titlos epeisodiou Lost "?"
    Autognosia much?

    Pisteuo oti o Friend pou arneitai to reunion einai o David Schwimmer. (Care to wager on that?) Tin exei dei megas kallitexnis mia me tis skinothesies, mia me ta theatra kai mallon thelei na parameinei ON A BREAK! Hmmm tora pou to skeftomai mporei na einai kai o Matthew Perry pou ekleise to Sorkin gig kai (hopefully) tha moirazei skoni gia fagoma aploxera.

    Agent Cooper sto Desperate Housewives!!! Woo and also hoo! Tha to blepo akoma kai an to gyrisoun se Dogma style me tin Susan os von Trieriki iroida na skontaftei se aorata epipla.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den kserw, emena katey8eian pige to myalo mou ston Matt. Meta tin patagwdi apotyxia pou itan to Joey de nomizw oti exei oreksi na ksanampei sta papoutsia tou idiou character gia 3i fora, kai gia 2o spinoff, kai gia 3o synexomeno xrono...

    Well said gia Coop + '?'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή