Pilot Watch: Jericho


Συντελεστές. Ο Skeet Ulrich πρωταγωνιστεί, μαζί του οι Gerald McRaney (Deadwood) και Ashley Scott ('Into the Blue'). Σκηνοθετεί ο Jon Turtletaub ('National Treasure').

Premise. Μια κωμόπολη του Kansas βυθίζεται στο χάος όταν, ακολουθώντας μια σειρά πυρηνικών επιθέσεων στο έδαφος των ΗΠΑ, αποκόβεται από την υπόλοιπη χώρα. Εμείς ακολουθούμε τις προσπάθειες του Jake Green (Ulrich) και του πατέρα του, δημάρχου της πόλης, (McRaney) να κρατήσουν τους συμπολίτες τους ενωμένους καθώς επιχειρούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Yada-Yada. Δεν είχα προσδοκίες ξεκινώντας το, αλλά ο πρώτος πιλότος για φέτος είναι καλύτερος από οποιονδήποτε είδαμε σε όλη την περσινή χρονιά. (αυτό δε λέει πολλά, but still.) Άρτιος δεν είναι, καθώς η εισαγωγή πριν σκάσει η βόμβα είναι εντελώς ξεπέτα. Χαρακτήρες εμφανίζονται για 5'', δηλώνουν όνομα και κύρια χαρακτηριστικά για να ξαναεμφανιστούν μετά την καταστροφή, αφού δηλαδή έχουμε γνωρίσει -βολικότατα- όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον κεντρικό ήρωα. Από κει και πέρα όμως, χανόμαστε κι εμείς μες στο σύννεφο μυστηρίου που απλώνεται καθώς μαζί με την πόλη αποκοβόμαστε κι εμείς από την γνώση του τι διάολο έχει συμβεί. Είμαστε τυφλοί σαν τους χαρακτήρες, συγχυζόμαστε μαζί τους σε κάθε νέο που φτάνει, και αγωνιούμε μαζί τους καθώς αγνοούμε την τύχη των επιζώντων. Όλες οι σκηνές που αφορούν τη διάσωση του σχολικού λεωφορείου είναι καθηλωτικές (όσο κι αν ο πρωταγωνιστής μοιάζει αδύναμος, ερμηνευτικά), ενώ ακόμα πιο ενδιαφέρουσες είναι αυτές που έχουν να κάνουν με τον πανικό στην πόλη και τις προσπάθειες του δημάρχου να κατευνάσει το πλήθος. Ο McRaney είναι φοβερός και σε αυτό το ρόλο (αυτό το καλοκαίρι μας καθηλώνει ως George Hearst στο Deadwood), και μου άρεσε που στο τέλος του επεισοδίου δεν έγιναν όλα μέλι-γάλα με τον γιο του-- η σχέση τους παρέμεινε προβληματική, κάτι για να έχουμε να ασχολούμαστε και στο μέλλον. Όπως πολλά θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τη φύση της επίθεσης θα μας απασχολήσουν επίσης, σε αυτή τη σπάνια περίπτωση τόσο heavily serialized δράματος από το CBS. Οι σειρές μυθολογίες έχουν πολλά να κερδίσουν, αν σε ένα δίκτυο σαν το CBS καταφέρει να πετύχει μια σειρά σαν το Jericho.

Up Next: Shark, δικαστικό δράμα με τον James Woods.

5 σχόλια:

  1. "Οι σειρές μυθολογίες έχουν πολλά να κερδίσουν, αν σε ένα δίκτυο σαν το CBS καταφέρει να πετύχει μια σειρά σαν το Jericho."

    Φάε την γλώσσα σου και κόψε την σε χίλια κομμάτια. Δεν μπορούσε να είναι σειρά του Fox?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sigh... Den iksera! In any case, all we can do is sit back and wait...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to tsekaro as we speak to jericho.

    exe ipopsin me ta preview pou kaneis kai to The Nine pou einai me listia kai 9 zoes pou mplekontai.

    Den xero an to exeis xanaferei alla kalo mou akoustike
    to periergo me auto einai oti arxizei 1 septembriou kai to proto episodeio kikloforei idi.

    bye

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Yo, to The Nine 8a einai to amesws epomeno apo to Shark pou 8a labei tin Dark_Tyler treatment! (LOL)

    Oloi aytoi oi pilotoi exoun diarreysei apo ta screeners pou stelnoun ta kanalia stous kritikous mesa ston Iounio, kai gi'ayto kykloforoun apo toso nwris...

    Taso, min piezeis ki allo to maxairi stin pligi! (lol)

    ΑπάντησηΔιαγραφή