Pilot Watch: Kidnapped


Συντελεστές. Jeremy Sisto (o Billy του Six Feet Under), Delroy Lindo, η -πολλαπλά βραβευμένη με Emmy- Dana Delany, ο -βραβευμένος με Oscar- Timothy Hutton, o μικρός Will Denton (το αρσενικό κοριτσάκι στο 'Palindromes' του Todd Solondz) είναι μερικά από τα ονόματα του καστ. Δημιουργικά συναντάμε τον Jason Smilovic (σεναριογράφο του 'Lucky Number S7evin' και δημιουργό της αδικοχαμένης Karen Sisco) και τον David Greenwalt (συνδημιουργό του Angel) ως showrunner.

Premise. Ο γιος πλούσιας οικογένειας πέφτει θύμα απαγωγής, ιδιωτικός ερευνητής προσλαμβάνεται για να τον βρει, αλλά στην πορεία έρχεται σε κόντρα με το FBI που αναλαμβάνει την υπόθεση παρά τη θέληση των γονιών.

Yada-Yada. Να ξεμπερδέψουμε με την υποχρεωτική σύγκριση με το Vanished? ΟΚ, απλώς δεν υπάρχει τέτοια σύγκριση. Το καστ εδώ είναι εντυπωσιακό και ιδιαίτερα ο πρωταγωνιστής Sisto επιβάλλει την οριακά rogue περσόνα του, σε αντίθεση με τις αδιάφορες φάτσες του δράματος του FOX, που κάνανε τον Walt Cummings του 24 να ξεχωρίζει λες κι ήταν ο Ian McShane. Οι κόντρες δημιουργούνται στην πορεία, αφού χαρακτήρες και συμφέροντα έχουν γίνει established με ψυχραιμία, και όχι με το καλημέρα επειδή όλοι υποψιάζονται τους πάντες. Το στήσιμο είναι πειστικό, το γράψιμο πολύ καλό με την πλοκή character-driven (κάτι που φαντάζομαι μπορεί μόνο να γίνει εντονότερo χάρη στην επερχόμενη παρουσία του, απόφοιτου της σχολής Whedon, Greenwalt ως executive producer), ευχάριστο διάλειμμα στη χιονοστιβάδα πρόσφατων shows (κυρίως του FOX) όπου οι χαρακτήρες-καρικατούρες υπάρχουν απλά για να εξυπηρετούν την όποια μισομαγειρεμένη υπόθεση απίθανης συνομωσίας. That said, χωρίς κάποια τέτοια περίπτωση συνομωσίας στο Kidnapped, είμαι περίεργος να δω πώς θα αντέξει για μια σεζόν χωρίς να μείνει από καύσιμα. 22 επεισόδια μια υπόθεση απαγωγής? Το Prison Break πέρσι κόντεψε να αυτοκαταστραφεί όταν τράβηξε εμφανώς περισσότερο από όσο είχε μέσα του εκείνο το στόρι απόδρασης.

Πρεμιέρα στις 20 Σεπτεμβρίου.

2 σχόλια:

  1. Κι εγώ την ίδια απορία έχω, πως θα τραβήξουν μια υπόθεση απαγωγής ολόκληρη σαιζόν; Αν ήταν 13 κι όχι 22 τα επεισόδια, ίσως να είχε περισσότερες ελπίδες...
    Είναι καλοφτιαγμένη σειρά, αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετό για να τραβήξει το ενδιαφέρον των αμερικανών θεατών (κι όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στις σειρές που δεν έχουν την αναμενόμενη τηλεθέαση...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 8elw na pisteyw pws to poly se kanadyo epeisodia 8a exoume dei kapoio makropro8esmo antiperispasmo ws pros to teliko objective. As prepei diladi gia gia enan x ari8mo epeisodiwn na prepei na lysoun kapoia megali ypo8esi pou 8a sxetizetai amesa me tin apagwgi, and so on and so on. 8a deiksei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή