The Cult strikes back

Το τελευταίο μεγάλο σετ επιστροφών για αυτή την περίοδο περιλαμβάνει τα cult favorites Battlestar Galactica, Veronica Mars και το Lost. Μερικές ακόμα εξαιρετικές πρεμιέρες συμπληρώνουν το line-up, και τέλος το Fox αποχωρεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
  • Battlestar Galactica: Εξαιρουμένων των σειρών του ΗΒΟ, αυτό ίσως και να είναι το κορυφαίο δράμα που θα δούμε στη φετινή σεζόν. Η δεύτερη σεζόν έκλεισε αλλάζοντας και πάλι όλα τα δεδομένα, και τα webisodes μας προετοιμάζουν για έναν revolution-themed νέο κύκλο επεισοδίων, που για καλή μας τύχη θα προβληθεί χωρίς διακοπές πέραν αυτής του Δεκεμβρίου.
    2-hour Season 3 premiere, Παρασκευή 6/10.
  • Veronica Mars: Η έφηβη ντετέκτιβ μετακομίζει στο κολέγιο, αλλά η σειρά δε χάνει ούτε βήμα. Η πρεμιέρα δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αλλά βάζει όλους τους χαρακτήρες στη νέα τους θέση, έτοιμους για το πρώτο μυστήριο της νέας σεζόν που σε αντίθεση με τις προηγούμενες θα έχει τρία, αντί ενός. Αλλά για να συμβεί αυτό, η σειρά θα πρέπει πρώτα να ανοίξει με τα μεγαλύτερα νούμερα της ιστορίας της, and then some.
    Season 3 premiere, Τρίτη 3/10.
  • The Nine: Ένας εντυπωσιακός πιλότος μας προδιαθέτει για το καλύτερο, ίσως, νέο δράμα της σεζόν.
    Series premiere, Τετάρτη 4/10.
  • Friday Night Lights: Άλλη μια πολλά υποσχόμενη πρεμιέρα του NBC, από τον Peter Berg, σκηνοθέτη και σεναριογράφο της ομώνυμης ταινίας.
    Serie premiere, Τρίτη 3/10.
  • Lost: Η 3η σεζόν θα ξεκινήσει με αυτό το miniseries 6 επεισοδίων που θα συμμαζέψει, hopefully, μερικά από τα ατελείωτα loose threads από την περασμένη χρονιά, αλλά κυρίως θα δώσει τον τόνο για το κυρίως μέρος της σεζόν, τα 16 επεισόδια της οποίας θα δούμε μέσα στο 2007. Η πρεμιέρα θα σημειώσει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του JJ Abrams στη σειρά που δημιούργησε.
    Season 3 premiere, Τετάρτη, 4/10.
  • Dexter: To Showtime συνεχίζει το εξαιρετικό σερί σειρών του, κι αυτή τη φορά μάλιστα ίσως και να βρήκε την καλύτερη όλων. Η σειρά ακολουθεί τον κεντρικό χαρακτήρα (υποδυόμενο από τον Michael C. Hall του Six Feet Under) που είναι μπάτσος το πρωί και serial killer το βράδυ. To twist? Δολοφονεί μόνο εγκληματίες. Και με τη σειρά να βρίσκεται σε καλωδιακό κανάλι, μην περιμένετε τους φόνους να είναι ιδιαίτερα εύπεπτοι. Πρωταγωνιστεί και η λατρεμένη Julie Benz, γνωστή κυρίως ως Darla στο Angel.
    Series premiere, Κυριακή 1/10.
  • FOX: Με το τελευταίο για την ώρα επεισόδιο του Prison Break, το δίκτυο μπαίνει σε δημιουργικό hiatus ενός μήνα. Τα στοιχήματα τρέχουν για το ποιες σειρές του φετινού του lineup θα επιστρέψουν το Νοέμβριο.
Δεν έχουμε δει ακόμα όλες τις φετινές πρεμιέρες. 30 Rock, Day Break, Traveler από νέα shows, κι επιστροφές σαν τα The O.C. και What About Brian θα έρθουν μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα, αλλά το κυρίως πιάτο έχει σερβιριστεί. Καλή σεζόν.

8 σχόλια:

  1. RE: Lost. Λύσε μου μια απορία ρε Θοδωρή -- το βιντεάκι που κυκλοφορεί στο YouTube κι εξηγεί τους αριθμούς αφορά τη σειρά ή ήταν *ξεκάθαρα* ΜΟΝΟ για το διαδικτυακό παιχνίδι;

    Διότι τολμώ να πω ότι ως θεωρία λύνει (σχεδόν;) τα πάντα και λίγο-πολύ αφαιρεί το όλο μυστήριο από τη σειρά. Και ακριβώς επειδή είναι τόσο καλή απάντηση, αμφιβάλλω για το αν *δεν* είναι η πραγματική. (Αν βρουν νέα, καλύτερη απάντηση, θα τους παραδεχτώ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To online "Lost Experience" θεωρείται επίσημο tie-in, οπότε τα στοιχεία που προέκυψαν από εκεί πρέπει να θεωρούνται εντός continuity. Αυτό με έχει μπερδέψει κι εμένα, γιατί πράγματι αυτό το βιντεάκι εξηγεί υπερβολικά πολλά πράγματα (και με τρόπο που με κάνει να αμφιβάλλω αν θα μπορούσαν να σκεφτούν κάτι καλύτερο) αλλά από την άλλη το θεωρώ χαζό να μας κάνουν spoiler (ουσιαστικά) κάτι που αναπόφευκτα θα εμφανιστεί και στη σειρά, σε κάποιο σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνούμε ότι η απάντηση που δίνεται είναι αρκετά καλή, άρα μάλλον θα είναι αλήθεια, αλλά εδώ γράφει:

    "If anything, by including the show as a work of fiction within the game they have insulated themselves from intruding on the continuity of the show."

    Μυστήριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ah, πρόσεξε! Δεν είπα οτι μου αρέσει η εξήγηση, είπα οτι δε πιστεύω πως θα μπορούσαν να είχαν σκεφτεί κάτι καλύτερο! (LOL)
    Όπως θα έχεις καταλάβει, δεν έχω ακριβώς μεγάλη πίστη στους συγγραφείς οτι θα μας δώσουν εν τέλει ικανοποιητικές απαντήσεις στα βασικά μυστήρια. Αλλά αυτό τουλάχιστον έβγαζε "νόημα" στην παράλογη λογική της σειράς. Αν δηλαδή ζούσαμε στο σύμπαν συμπτώσεων του Lost, με την σχεδόν Marvel Universe, "μαγική" επιστήμη που συναντάμε εκεί, μια τέτοια θεωρία θα έβγαζε νόημα.

    Τώρα, σχετικά με το οτι η σειρά εμφανίζεται μέσα στο παιχνίδι, και άρα οι συγγραφείς δεν είναι υποχρεωμένοι, μπλα-μπλα, έχω να πω απλώς ένα πράγμα. Ευτυχώς που δεν ασχολήθηκα.

    Ή μάλλον: ορίστε γιατί δεν ασχολήθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστή η διόρθωση -- κυρίως γιατί μάλλον αυτό ήθελα να πω κι εγώ. Δεν τρελαίνομαι με τη θεωρία, αλλά τουλάχιστον είναι μια θεωρία που λύνει πολλά.

    Τέλος πάντων, είδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορείτε να δώσετε ενα link στο youtube;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nομίζω αυτό είναι:
    http://www.youtube.com/watch?v=_PPCCcXarkc

    ΑπάντησηΔιαγραφή