The Office, Season 3, Episode 3

"The Coup"


Spoilers για το 3ο επεισόδιο Office, και το πώς ξαφνικά είμαι με τον Roy...

Όχι ιδιαίτερα αστείο επεισόδιο, αλλά θέτει αρκετές βάσεις για μελλοντικές εξελίξεις. Το μοναδικό σημείο που γέλασα δυνατά ήταν στο τηλεφώνημα της Jan όπου ειδοποίησε τον Michael για τα όσα της είπε ο Dwight, και η αντίδραση του Michael ήταν να την ρωτήσει αν είναι κι αυτή στον οδοντίατρο! Επίσης άβολα εξαιρετική ήταν και η σκηνή με τον Creed να χαζεύει ξεδιάντροπα την Pam. Διότι ΟΚ, ήταν εντελώς Creed αυτή η συμπεριφορά, και προσωπικά λατρεύω τον Creed! Άρα...

Αλλά από κει και μετά, κρατάμε βασικά τα όσα είδαμε στο Stamford. Τον χαρακτήρα του Chip Esten (Josh τον λένε? Δεν είμαι ακόμα σίγουρος για τα ονόματά τους) να μη διαφέρει τελικά τόσο πολύ από τον Michael, καθώς υποχρεώνει τους εργαζόμενούς του να του κάνουν παρέα στην ψύχωσή του. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο μέλλον, στην περίπτωση που ο Jim κληθεί να αποφασίσει ξανά μεταξύ των δύο τμημάτων ή σε περίπτωση που θα πρέπει ένα από τα δύο τμήματα να απορροφήσει το άλλο. Η Jan έχει μια περίεργη σχέση μίσους-εξάρτησης με τον Michael, και αν α) ο Michael μπορεί και πετυχαίνει μεγάλες συμφωνίες, όπως στο προηγούμενο επεισόδιο, και β) ο Josh (?) δεν είναι τελικά και τόσο υπευθυνότερος όσο υποθέταμε, τότε στην κατάλληλη στιγμή δε θα είναι και τόσο παράλογο να επικρατήσει το τμήμα του Scranton.

Όλα αυτά όμως είναι σάλτσες, γιατί όλοι ξέρουμε οτι αυτό που μας νοιάζει πιο πολύ από αυτό το επεισόδιο είναι το γεγονός οτι η Rashida Jones (και πάλι- αγνοώ το όνομα του χαρακτήρα της) έχει ερωτευτεί τον Jim. Mάλιστα, τον τρόπο με τον οποίο έφτασε να το συνειδητοποιήσει (κι εμείς μαζί της) τον βρήκα ιδιαίτερα γλυκό. Συνήθως αυτά τα πράγματα εξαντλούνται σε ένα βλέμμα όλο νοήματα ή κάτι παρεμφερώς πολυπαιγμένο- εδώ έγινε μέσω μιας οθόνης όπου παίζεται το Call of Duty. Και επιπλέον, σφραγίστηκε με τη Rashida να σκοτώνει τον χαρακτήρα του Jim στο παιχνίδι. How cute! Κάτι αυτά τα χαριτωμένα και πάνγλυκα, κάτι το οτι (ας το παραδεχτούμε) η Jones είναι kinda hot, και κάτι το γεγονός οτι η Pam έχει εξελιχθεί σε ένα ελαφρώς sad person (επιτρέποντας στην Kelly, of all people, να την κατευθύνει), αυτή τη στιγμή θέλω πολύ να δω τον Jim να ξεστρατίζει, έστω και για λίγο, μέχρι η Pam να καταφέρει να ξαναμαζέψει τον εαυτό της. Θα είναι ενδιαφέρον να τον δούμε σε μια σχέση πολύ πιο απειλητική για το Jim/Pam ειδύλλιο από ό,τι ήταν εκείνη με την Amy Adams στις αρχές της δεύτερης σεζόν. Όπως ενδιαφέρον θα είναι να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία ο Roy, μόνο και μόνο για να τον δούμε διαφορετικό, όπως μας υποσχέθηκε στην φετινή πρεμιέρα.

Α, και όπως ίσως φάνηκε από την πλήρη απουσία του από το παρακάτω κείμενο, το όλο Dwight-makes-his-move storyline, δε μου έκανε τίποτα. Αν και επέτρεψε στον Steve Carell να λάμψει και πάλι.

7 σχόλια:

  1. Elleipsei forum...

    -Pwpw, ti teleia h skhnh poy exeis sth fwtografia, me ta paperclips. M'ekane na thn erwteytw ki egw th Rashida (or whatever) enw mexri tote moy th psiloespage. To mono poy m'enoxlei einai oti san na gennhthike poly "apotoma" ayto to synaisthima. Se antithesh me to poso kalopernoysan me th Pam, den "ekane" kati o Jim gia na riksei thn... Karen (I looked it up, after all).
    -H anodos kai h ptwsh toy Dwight emena m'arese trela, toso oson afora th sxesh toy me thn Angela, oso kai me ton Michael. Agaphsa to finale poy ton proskynaei, opws kai thn skhnh me to "Liar". Pwremagka.
    -Oso gia thn Pam, de kserw an "kathodhgeitai" apo thn Kelly, toso oso "ksanabriskei thn aneksarthsia ths". Xwris ton Jim, allwste, einai dyskolo na lampsei h fun pleyra ths.
    -Creed OEOEOE.

    Kai mia Lost-o-parenthesh:
    Miloysa m'enan filo poy eide ton piloto ths 3hs xwris na'xei dei to finale ths 2hs kai syneidhtopoihsa oti den exei shmasia. To mono "spoiler" einai oti pianoyn aixmalwtoys toys Sawyer, Kate, Jack... What does that tell you?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Karen, λοιπόν.

    Προσωπικά δε μου φάνηκε απότομο το πώς η Karen συμπάθησε τον Jim. Υπονοήθηκε και στην πρεμιέρα όταν "διαμαρτυρήθηκε" για το πώς ο Jim κοιτάει την κάμερα. Ήταν εντελώς γυμνασιακός ο τρόπος έκφρασής της, αλλά αυτή η συμπάθεια υπήρχε από εκείνο κιόλας το σημείο. Το Office-ικό αντίστοιχο του τραβάω τα μαλλιά του κοριτσιού που μου αρέσει, όταν είμαι 10 χρονών. Or something.

    Για την Pam, fair point, φαντάζομαι θα δείξει στο μέλλον. Μπορεί πράγματι να είμαι way off σε αυτό.

    Fun fun fun το ανέκδοτο με τον φίλο που είδε την φετινή πρεμιέρα του Lost χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (πράγματι- περισσότερα συμβαίνουν κάθε εβδομάδα στο Office παρά στο Lost) αλλά έχω μια απορία: ο φίλος σου βλέπει Lost αλλά προσπέρασε το season finale? Wow, κι εμείς λέμε οτι αν δεν δούμε κάποιο επεισόδιο δε θα χάσουμε τίποτα, αλλά δεν κάναμε κι έτσι! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. What can I say? I have odd friends. Toso poy de moy perase kan apo to myalo na rwthsw "Giatiiiiii?"

    Oh, and btw, My parents are DEAD!

    Paw gia Studio 60 twra.
    Btw, tha pas sygkekrimenh (kathe?) mera sth Babel?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για Βαβέλ θα δείξει. Το πιο πιθανό είναι να πάω Πέμπτη, αλλά γενικά θα έχω πολλές δουλειές αυτό το τριήμερο. Θα δείξει.

    Btw θέλουμε, μέχρι να βγάλουμε άκρη με το φόρουμ, να κάνω κενό post για το Studio 60 για σχόλια και όποτε το δω κάνω edit για να βάλω το κείμενό μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kai ego nomizo oti eisai "way off" se afto me Pam... H ginaika kathetai kai agorazei nea "sexy" (amerikanika sexy, oxi ellinika sexy) rouxa kai esi les oti exei meinei stin katathlipsi tis??? ((H' mipos agorazei rouxa gia na kseperasei tin katathlipsi tis??).
    To thema einai oti eimaste mono sto 3o epeisodio tis 3is season... menoun alla 21 (peripou) mexri na teleiosei o kiklos, opote exoume na doume akoma polla...

    ps. afto pou ekanes me to megalo keimeno se diaforetiko link mou tin exei spasei ligo... alla opos se volevei esena more! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ... kai tin pempti mallon tha rixnei kareklopodara gia na pas Vavel... s/k tha exei kalitero kairo! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που εννοούσα για την Pam είναι οτι κάνει πράγματα εκτός του χαρακτήρα της επειδή η ζωή της δεν πάει ακριβώς όπως τη φανταζόταν. Δεν είμαι σίγουρος δηλαδή για κατά πόσο αυτό είναι κάτι που αρέσει στν ίδια ή απλά προσπαθεί να ξεχάσει... αγοράζοντας. Αλλά είπαμε, μπορεί αυτή να είναι η Pam, αλλά τόσα χρόνια ο Roy να την είχε καταπιέσει σε αυτό που είναι τώρα. Όπως λες, θα δούμε. Τώρα απλά εικάζουμε.

    s/k tha exei kalitero kairo!
    Σ/Κ θα βάφω! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή