The Office, Season 3, Episode 8

"The Merger"


Spoilers για το extra-sized 8ο επεισόδιο του Office.

Μήπως πρέπει το NBC να σκεφτεί σοβαρά αυτή να είναι η μόνιμη διάρκεια του show? Σοβαρά, ακόμα και όπως ήταν, το Office είχε ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό μονιμάδων- ακόμα και για enseble σαν το Lost, οι 14 βασικοί χαρακτήρες που αναγράφονται στα credits αρχής είναι ένας δυσβάσταχτος αριθμός, και τώρα έχουμε επισήμως και 4 επιπλέον? Δεν παραπονιέμαι, γιατί η δύναμη του Office είναι ακριβώς αυτή, το γεγονός δηλαδή οτι έχει ένα τέτοιο σύνολο πολύχρωμων β' χαρακτήρων πίσω από τους μεγάλους 3. Η' 4, whatever. Αλλά 18 χαρακτήρες? Δεκαοκτώ χαρακτήρες?! Απαιτώ μισάωρα installments στο εξής, τέλος!

Όλοι λοιπόν οι χαρακτήρες που αρίθμησα παραπάνω είχαν τις στιγμές τους σε αυτό το σημαδιακό επεισόδιο, το οποίο προς τιμήν των σεναριογράφων δεν αρκέστηκε στο να πουλήσει την σημαντική εξέλιξη της πλοκής που είχε να δώσει, αλλά ήταν με κάθε στάνταρ, ένα από τα αστειότερα επεισόδια της σειράς. Αγαπημένες μικρές στιγμές, ενδεικτικά:
  • Το desktop του Creed.
  • To φλερτ του Andy με την Angela.
  • Ο Kevin να φτιάχνει σαλάτα στο paper shredder, ως μέρος αυτού που είναι πιθανότατα το αστειότερο product placement στην ιστορία.
  • To ειλικρινώς σοκαρισμένο ύφος της Phyllis στην συνειδητοποίηση πως η Karen δεν ήξερε ποιος είναι ο Bob Vance.
  • H Κelly που υποδέχτηκε πίσω τον Jim σαν αυτός να είχε φύγει για 5 μήνες από τον πλανήτη Γη.
  • Η αδιαφορία του Stanley καθώς ο νέος του συνάδελφος τον χαιρέτησε like the boyz in da hood.
  • Το "Lazy Scranton". 'Nuff said.
  • Καλύτερο όλων, το "Was your father a G.I." του Michael προς την Karen, ίσως η αστειότερη από τις ασυνείδητες προσβολές του Michael προς υπάλληλό του. Και η καημένη η Karen δεν είχε προλάβει να συμπληρώσει ούτε λεπτό στο νέο της χώρο εργασίας.

Αυτό που γενικότερα πάντως απόλαυσα σε αυτό το επεισόδιο, ήταν αυτή η υπενθύμιση που λάβαμε, ως θεατές, του πώς μοιάζει ο Michael σε έναν εξωτερικό παρατηρητή. Εμείς τον είχαμε πια συνηθίσει, αλλά τώρα που εισήχθησαν νέοι χαρακτήρες στο τμήμα του, τον είδαμε και πάλι με τα μάτια του ανυποψίαστου. Σα να ήταν και πάλι το πρώτο επεισόδιο της σειράς. Και δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ ένιωσα physical pain σε περισσότερα σημεία από ό,τι συνήθως! Ήταν η μεγαλύτερη διάρκεια του επεισοδίου? Ήταν η ταύτιση με τους νέους υπαλλήλους, τους οποίους κανείς δεν είχε προειδοποιήσει για φρικαλεότητες τύπου "Lazy Scranton"? Η ουσία είναι πως για τον έναν ή για τον άλλο λόγο, αυτό το επεισόδιο ήταν 100% Office gold, τόσο χάρη στις αποτυχημένες απόπειρες του Michael να γίνει αστείος, όσο και χάρη στην επιστροφή της δυναμικής Jim/Pam.

Βρήκα πολύ ικανοποιητικό και το πώς η Pam έμαθε για το πού στέκεται αυτή τη στιγμή ο Jim, συναισθηματικά, αλλά και το πώς το πήρε όταν εκείνος της το είπε κι ευθέως στο πάρκινγκ. Τώρα που τα έχει κι επίσημα με την Karen, τι θα κάνει η Pam? Θα προχωρήσει (με τον Roy? Με τον Toby που πολύ την γυροφέρνει?) ή θα περιμένει να στραβώσει κάτι για τους Jaren? (yeah, I just called it :P) Can't wait to find out! Επόμενο επεισόδιο σε δύο εβδομάδες, ως μέρος της revamped Πέμπτης του NBC, με δίωρο μπλοκ κωμωδίας The Office - My Name is Earl - 30 Rock - Scrubs. Ψιτ, NBC, το 30 Rock έτσι κι αλλιώς δεν είναι αστείο. Τι θα λέγατε αν δίνατε αυτό το μισάωρο μόνιμα στο Office? 18 χαρακτήρες είναι αυτοί...

4 σχόλια:

  1. prepei na po se bill na mou to katevasei... prepei na to do epigontos!!!! aaaaaa!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. LAZY SCRANTON!!! Den mporo!!!

    Scranton! What? The electric city!



    (To be fair, kai to snippet apo to Scranton Witch Project itan teleio. Alla OK... Lazy Scranton. I am a whole new person now.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. De ti vlepw gia to 30 Rock... the Tina Fey thing seems to speak to people, itan kai sto Daily Show!

    Kai de to vlepw oute na move on i Pam re si, that's what's cool about the show, oti kaneis den ksepernaei tipota me ena "meh, ama einai etsi ta pragmata, as kanonisw tin poreia mou analogws".

    Alla nai, psifizw auto gia kalutero ep Office, like, ever!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Scranton Witch Project: Το αριστουργηματικό sequel που άξιζε το Blair Witch αλλά δυστυχώς δεν πήρε ποτέ!

    @Bunny: Ναι ρε, έτσι κι αλλιώς το moving on θα είναι προσωρινό. They'll date other people, και κάποια στιγμή down the road θα βρεθούν μαζί. Το θέμα είναι οτι για να πετύχει πλέον ένα τέτοιο ρομάντζο, τόσες παραλλαγές του που έχουμε πλέον δει, θα πρέπει οι ενδιάμεσες στάσεις των χαρακτήρων (the Karens, if you will) να πείθουν σαν κάτι περισσότερο από plot devices, και νομίζω πως το Office δείχνει να το πετυχαίνει αυτό υποδειγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή