Once more, there's feeling


Σχόλια για το musical επεισόδιο του Scrubs.

Για το προηγούμενο επεισόδιο Scrubs δεν μπήκα στον κόπο να σχολιάσω τίποτα. Ενώ ένιωσα πως ήταν κάπως πιο αστείο από τα προηγούμενα φετινά, εξακολουθούσε να μην έχει τίποτα που μένει στη μνήμη. Αντίθετα, αυτή την εβδομάδα είχαμε το πολυαναμενόμενο μιούζικαλ που χωρίς να με καταπλήξει, είναι σαφής βελτίωση πάνω στην ως τώρα 6η σεζόν. Το κακό, κι αυτό φαίνεται πολύ έντονα, είναι πως η ιστορία μαζί με τα τραγούδια ασφυκτιούν στο χώρο των 20 λεπτών. Το επεισόδιο σχεδόν δεν έχει διάλογο, ενώ τα προβλήματα και η λύση έρχονται και φεύγουν όσο γρήγορα διαρκεί ένα τραγουδάκι (δηλαδή ένα με ενάμισι λεπτό).

Θαύμασα φυσικά τη διάθεση του Bill Lawrence να μας δώσει κάτι ξεχωριστό (και το έκανε) δίχως να αρκεστεί στο gimmick αυτό καθεαυτό, αλλά με την προσπαθάθειά του μέσα από αυτό να πει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία, να αναπτύξει τους χαρακτήρες. Τραβώντας έντονες παραλλήλους με το "Once More With Feeling" της Buffy, του οποίου έτσι κι αλλιώς είναι δηλωμένος φαν, φέρνει τους ήρωές του αντιμέτωπους με διλήμματα τα οποία όμως δυσκολεύονται να μοιραστούν με τους ανθρώπους τους. Σε αντίθεση με τον Joss Whedon, όμως, ο Lawrence δε μοιάζει να έχει ιδιαίτερη διάθεση να μιλήσει αλληγορικά για την ανθρώπινη επικοινωνία, ή την έλλειψη αυτής, κι έτσι η ιστορία του ξεκινάει και τελειώνει στα πλαίσια αυτού του 20λέπτου, τη στιγμή που το OMWF δεν ήταν παρά η αρχή του συναισθηματικού arc όλων των χαρακτήρων για μια ολόκληρη σεζόν.

Μουσικά, το My Musical δεν έχει τρελό ενδιαφέρον, καθώς η μετάβαση από το ένα στυλ στο επόμενο είναι φοβερά βιαστική και οι παραφωνίες είναι περισσότερες από τις καλές στιγμές. Παρ'όλ'αυτά, δυο κομματάκια είναι απολύτως iTunes-worthy. Ένα έρχεται καθώς ο JD και ο Turk άδουν για τη σημαντικότητα που έχουν τα... κακάκια (μόνο στο Scrubs γίνονται αυτά) και το άλλο καθώς πλέον τραγουούν ο ένας στον άλλον για τη μεγάλη guy (κι ουχί gay) love τους. All in all, χαίρομαι που είδα τη σειρά να δοκιμάζει κάτι τόσο ιδιαίτερο, και το αποτέλεσμα είναι άκρως διασκεδαστικό. Απλώς δε νομίζω πως είναι όσο εξαιρετικό το περίμενα να είναι.

6 σχόλια:

  1. Gift alert! Ola ta MP3 apo to epeisodio:
    http://rapidshare.com/files/12472294/ScrubsMusical.zip.html

    Psilodiafono me to "mousika den exei endiaferon." Htan pio katharoaimo musical apo to Once More With Feeling (pou eixe mia domi "book musical"), afou to egrapsan actual Broadway composers. :p Kai mia anaforoula sto Avenue Q den tha se skotone!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω ιδέα τι είναι το Avenue Q! :P
    Το έχω δει κι αλλού, αλλά δεν το γνωρίζω.

    Bottom line πάντως είναι οτι το OMWF το λιώνεις σαν άλμπουμ, ενώ το My Musical αν γυμνωθεί από την εικόνα, δεν έχει πολλές ακροάσεις μέσα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Duh, ennoeitai oti to OMWF einai better, itan toso simantiko kai heart-wrenching. Aplos gia ta metra tou Scrubs, ypotheto oti to My Musical den itan kako.

    Den Me Prosexeis Otan Milao, part 2473: to My Musical einai written apo tous creators tou Avenue Q, tou politically incorrect* musical me ta puppets pou pire kai Tony ktl ktl. :p *Gi'auto yparxei mesa tragoudi pou legetai Everything Comes Down To Poo. LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "guy love" apla gamato! xtipiomouna xtes...

    ps. asxeto! min deis "running with scissors"... apla den mporeis na fadasteis poso kaki tainia einai... zzzzz...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, έτσι κι αλλιώς χάλια το περίμενα, αλλά είναι και βαρετό από πάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. vareto kai kakomodarismeno... to kakomoiro to cast kanei oti mporei na ferei tin tainia eis peran alla mataia... krima...
    ryan murphy on drugs! sigoura!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή