The Shield, Season 6, Episode 3

Spoilers για το 3ο επεισόδιο The Shield. (και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο νέο μου θείο από τη Γαλλία.)


Ωραία μετάβαση, ε? Τη στιγμή που το μανιασμένο κυνήγι εκδίκησης του Vic έφτασε στο τέλος του (μέχρι νεοτέρας) η Clauedette υπενθυμίζει πως οι μέρες του είναι μετρημένες και ουσιαστικά εκκινεί το επόμενο storyline της σειράς. Είμαι πολύ περίεργος να δω πώς θα λειτουργεί η Strike Team με νέο μέλος, και αυτό που ενδέχεται να διαφοροποιήσει το επερχόμενο story από το αντίστοιχο της 3ης σεζόν είναι το πόσο απομακρυσμένος από τους Vic και Ronnie μοιάζει αυτή τη στιγμή ο Shane.

Έχω τη φριχτή υποψία πως το αφεντικό ήδη μέσα του έχει αρχίσει να μυρίζεται πως κάτι δεν πάει καλά με τον Shane, και πριν το τέλος της σεζόν θα ξέρει πως ο Guardo δεν είχε τίποτα να κάνει με το θάνατο του Lem. Επειδή όμως ο Vic είναι αυτός που είναι, το πιθανότερο είναι πως δε θα νοιαστεί καθόλου για το οτι σκότωσε και βασάνισε έναν -σε αυτή την περίπτωση- αθώο. Δεν είναι ενδιαφέρουσα αντίθεση με τα όσα πέρασε από τον Kavanaugh στα δύο πρώτα επεισόδια της σεζόν? Ο Vic είναι ένοχος για διάφορα πράγματα, αλλά τον έτρωγε το δίκιο του όταν πήγε να συλληφθεί για το μοναδικό για το οποίο ήταν αθώος. Ουσιαστικά τώρα αυτός έγινε ο Kavanaugh, με τον εαυτό του να "ερμηνεύεται" από τον Guardo, όπου σκότωσε έναν ένοχο (γενικώς) άνθρωπο, σαν τιμωρία για κάτι που δεν έκανε. Θα το σκεφτεί με τον ίδιο τρόπο? Δε νομίζω.

Αυτός όμως που σίγουρα το σκέφτεται έτσι, είναι ο Shane. Επεισόδιο με επεισόδιο βλέπει όλο και περισσότερους να πληρώνουν για το δικό του έγκλημα, και η ιδιοφυής κίνηση από την πλευρά των σεναριογράφων ήταν να κάνουν έγκυο την κοπέλα του. Ο Shane συνεχώς φορτώνεται με ολοένα και περισσότερες ένοχές, και ο τρόπος που ψέλλισε "Peace" όταν o Guardo τον ρώτησε τι θέλει τελοσπάντων, με έφερε σε πολλαπλά κύματα ανατριχίλας. Καθώς ο Vic έχανε κάθε έλεγχο ενώ βασάνιζε τον εγκληματία, ένιωθα έναν σχεδόν physical πόνο, αλλά όχι για τον Guardo. Τον ένιωθα για τον Shane. Και ο Vic σίγουρα διέκρινε πως κάτι δεν πάει καλά εκεί. Ω, αφελή, ανόητε, ανισόρροπε Shane, γιατί γύρισες ανάποδα τη φωτογραφία του Lem? Αυτό ίσως και να ήταν το τέλος σου...

Περισσότερο όμως από τα προηγούμενα δύο επεισόδιο, ένιωσα πως αυτό εδώ ξεκίνησε να κάνει set-up και σε ορισμένες καταστάσεις στο Barn. Μου άρεσε το πώς ο Billings ψυχανέλυσε τον Dutch σε δυο λεπτά (στέλνοντάς τον στη "μαμά" Claudette για να πάρει επιβεβαίωση για τον εαυτό του) και λίγο αργότερα υπήρξε και ο αφανής ήρωας στη σύλληψη της συμμορίας. Το πάνε κάπου με αυτόν ή απλά θα παραμείνει ένα ευχάριστο comic relief? Σε κάθε περίπτωση το βρήκα χαριτωμένο ως εξέλιξη της σπατάλης αέρα που ήταν ο Billings ως τώρα.

Επίσης, είχα θεωρήσει πως ο Dutch ήδη είχε προχωρήσει στο επόμενο στάδιο με την Tina, οπότε το βρήκα σαν χαριτωμένο αστείο όταν της μίλησε συνωμοτικά για ένα "session" αργότερα, και κατέληξε να είναι όντως αυτό: ένα session. Φυσικά ο Dutch δεν είχε μόνο αυτό στο μυαλό του (duh) και δεν είμαι σίγουρος τι σκεφτόταν η Tina όταν το κατάλαβε. Αυτό που είμαι σίγουρος είναι πως δεν το έχει δύσκολο το φλερτάρισμα η μικρή έτσι όπως ευχαριστούσε τον Ronnie, και μου φάνηκε πως είδα για ένα δευτερόλεπτο μια λάμψη ζήλιας στη ματιά του Dutch. Θα δείξει αν υπάρχει κάτι παραπάνω σε αυτό το στόρι, καθώς και αν η Tina θα παίξει ρόλο στην αναπόφευκτη εμπλοκή του Dutch στην υπόθεση του θανάτου του Lem.

Aλλά μια που τον ανέφερα, θέλω να παινέψω λίγο και τον David Rees Snell. Δηλαδή έχεις εκεί αυτό που ουσιαστικά είναι ένας glorified extra, τον κουβαλάς για 5 σεζόν δίνοντάς του πρακτικά μηδενικές ατάκες, και το μοναδικό στόρι που επικεντρωνόταν σε αυτόν (όταν του κάψανε το πρόσωπο στη 2η σεζόν) είχε ως αποτέλεσμα να μείνει για ακόμα περισσότερο χρόνο εκτός κάδρου καθώς οι υπόλοιποι ερευνούσαν το έγκλημα. Έπρεπε να υποθέσει κανείς πως ο Snell ήταν ένας πολύ-πολύ κακός ηθοποιός, έτσι δεν είναι? Ω του θαύματος, με τον Lem έξω από την εικόνα, ο Ronnie έχει πάρει σε 3 επεισόδια περισσότερες ατάκες από τις προηγούμενες 5 σεζόν αθροιστικά, και ο Snell δεν είναι half-bad. Προσέξτε, δεν είναι Chiklis o άνθρωπος, δεν έχει καν δείξει κάποιο από αυτό το καθηλωτικό πάθος του Walton Goggins Που κανείς μας δεν περίμενε πως είχε μέσα του, αλλά δεν το έχει απαιτήσει ακόμα ο ρόλος, σωστά? Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως ο άνθρωπος δεν είναι ο φριχτός ηθοποιός που είχα πείσει εδώ και χρόνια τον εαυτό μου πως ήταν, και λυπόμουν τον Shawn Ryan που ξέμεινε μαζί του. Εύχομαι η νέα άφιξη στο επόμενο επεισόδιο να μην ξαναστείλει τον συμπαθέστατο Zeppo της Strike Team πίσω στην ανυπαρξία.

4 σχόλια:

  1. Αλλο ένα τρομερό επισόδιο, με ρεσιτάλ από Σειν και Ρόνι..

    Και Βικ μαινόμενο είχε, και Μπίλινγκς, και Ντατς μπερδεμένο..

    Ελπίζω να μην είναι το πιο καθυστερημένο κόμεντ σε ποστ σου..)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. E, και να είναι δεν πειράζει, γι'αυτό υπάρχει το αρχείο, για να επιστρέφει όποτε θέλει ο οποιοσδήποτε και να έχει να διαβάσει :)

    Τώρα την βλέπεις τη σειρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ και 3 μήνες την βλέπω..

    Αφού μας έπρηξες γι αυτή...)))))

    Ανετα στο τοπ 3 των 00ς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χεχε... περιμένω αντιδράσεις για φινάλε! (Και για ενδιάμεσα φυσικά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή