American Idol Finale


(Πιο κλισέ intro ever, αλλά κάτι μέσα μου με υποχρεώνει να το πω:)

This Ιs Ηer Νow.

Σχόλια μετά το άλμα.

Για τη βραδιά των τελικών ερμηνειών δεν πρόλαβα να γράψω, αλλά αν το έκανα δε θα ξέφευγε ιδιαίτερα από το συμπέρασμα πως η Jordin σκούπισε το πάτωμα με τον Blake. Μάλιστα, όσο κι αν αυτή δεν ήταν η αγαπημένη μου σεζόν του show, αυτό το τελικό showdown μου ήταν πολύ πιο ευχαριστό από το μετριότατο περσινό. 3/3 ερμηνείες από τη Jordin (και μάλιστα επιχειρώντας να πιάσει διαφορετικά είδη), με τον Blake να με διασκεδάζει επίσης είτε επίτηδες ("You Give Love A Bad Name") είτε κατά λάθος (καθώς προσπαθούσε ο κακομοίρης να τελειώσει το μαρτύριο που ήταν και πάλι το coronation song.)

Πολλοί είπαν πως η ικανότητα της Jordin να κάνει αυτό το πράγμα ακούσιμο (by the way, έκαναν διαγωνισμό για αυτό?) ήταν που της έδωσε το προβάδισμα έναντι του Blake, αλλά η αλήθεια είναι πως και μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ καλύτερη, ενώ έμπαινε στον τελικό με ήδη μεγαλύτερο fan base, και οι ψηφοφόροι της Melinda σίγουρα δε θα προτιμούσαν τον beatboxer, ε?

Πάμε τελικό τώρα, με τα 74 εκατομμύρια ψήφων, το οποίο αν είναι σωστά τα ποσοστά του dialidol σημαίνει πως η Jordin πήρε κάτι σαν 50 εκατομμύρια ψήφους. Είναι σχεδόν τρομακτικό, αλλά δε μπορώ να σκεφτώ τι άλλο στην ανθρώπινη ιστορία μπορεί να έχει λάβει 50 εκατομμύρια ψήφους! (LOL) Στις προεδρικές εκλογές ο νικητής παίρνει τα μισά από αυτά, για όνομα του θεού.

Anyway, στα του θεάματος. Αφού δεν είχαν φέτος τη δυνατότητα να πιάσουν κάποιον σαν τον Prince όπως πέρσι, γιατί πήγαν και μας βασάνισαν με τη Bette Middler αντί να αφιερώσουν όλο το δίωρο στο ίδιο το show? H σπάνια εμφάνιση της Kelly Clarkson ήταν μια ευκαιρία που δε νομίζω να επαναληφθεί, για μιάμιση ώρα μουσικής αποκλειστικά από Idols ή έστω φετινούς συμμετέχοντες. Γιατί να μην δοθεί η ευκαιρία σε κάποιον σαν τον Phil Stacey ή την LaKisha Jones ή την Gina Glocksen να τραγουδήσουν σόλο στο Kodak Theater αντί να υπομείνουμε την πολύ random και πολύ βαρετή εμφάνιση της Gwen Stefani?

Aπό αυτά που είδαμε, μίσησα τα Golden Idols (δεν κατάλαβα, έβαλα κατά λάθος Αννίτα Πάνια και δεν το συνειδητοποίησα?) αλλά αποζημίωσαν με το παραπάνω το πολύ διασκεδαστικό "ντουέτο" του Blake με τον Doug E. Fresh, και κυρίως οι εμφανίσεις των λατρεμένων μου Kelly Clarkson και Carrie Underwood που έδειξαν και πάλι για ποιο λόγο παραμένουν τα μόνα Idols με καριέρα κι εκτός του κοινού του show. Πόση πλάκα είχε η εναλλαγή τους με τις ζωντανές αποτυχίες Ruben Studdard και Taylor Soul Patrol?

H στέψη της Jordin ήταν τυπικά ευχάριστη/συγκινητική, αγαπημένο μου ερμηνευτικό κομμάτι της βραδιάς ήταν είτε η Kelly στο Sgt. Pepper's είτε η Carrie στο "I'll Stand By You" (και βρήκα ευχάριστο και το ντουέτο της Jordin με τον Ruben, αλλα πραγματικά, κάποιον λίγο πιο high-profile δε μπορούσαν να βρουν?) ενώ το μγαλύτερο ξενέρωμα το έφαγα στο τέλος του Beatles medley. Για κάποιο λόγο είχα πείσει τον εαυτό μου οτι θα έκανε στο τέλος εμφάνιση-έκπληξη ο Paul McCartney α λα Prince πέρσι, όμως από ό,τι φαίνεται οι παραγωγοί μπόρεσαν να εξασφαλίσουν το Beatles songbook δίχως ίδιο τον Beatle. Oh well, κάτι να έχουμε να κυνηγάμε του χρόνου!

4 σχόλια:

  1. H gourouna i Jordin eklepse tis psifous mou. Tha tin ekdikitho me tin kykloforia tou debut single mou "This Is My Cow" to opoio tha kanei to "Never Again" tis Kelly (by the way, POLY ourliazei auti) na fainetai san nanourisma.

    Sta tou show, ntropi kai aisxos to Beatles medley, oloi itan entelos off-key (me proti kai kalyteri tin Carrie), i Bette Midler eixe ksexasei pos paei to Wind Beneath My Wings, i Gwen itan ksekarfoti, ta Golden Idols cheap, i Jordin bareti kai telika pali kala pou den ekatsa na to doume giati tha me eixe parei o ypnos sto diastima pou mesolabei apo to "this" mexri to "is-Ammmmmerican-Idol" tou Ryan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί γουρούνα? Όποια δεν είναι paper-thin δηλαδή είναι χοντρή? Πώς να μην έχει νευρική ανορεξία ο μισός αμερικάνικος πληθυσμός όταν τα media προωθούν αυτή την αντίληψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kai tora pou eimaste ki emeis xomenoi mesa sta media (kai di sta influential stous teens) tha deis ti neuriki anoreksia exei na pesei. Hell yeah, pou leei kai o filos sou. :))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημοσιογράφοι, τι να περιμένεις... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή