American Idol: Top 6 (again)


Meh. Προσπάθησε ο Jon Bon Jovi ως mentor, αλλά σχεδόν τίποτα από όσα ακούσαμε απόψε δεν είχαν σχέση με ροκ μουσική.

Wow όμως, το ίντερνετ έχει γίνει πεδίο μάχης σήμερα μετά τη χτεσινή βραδιά. Who knew? Kαταπιεσμένοι φαν της Melinda μετά από βδομάδες αδιαφορίας προς τον Shrek τους, ξεσπαθώνουν κατά της LaKisha, απηυδησμένοι θεατές με το σπρώξιμο της Jordin από την παραγωγή ξεσπούν εναντίον της μετά το trainwreck που ήταν η χθεσινή της εμφάνιση, αγχωμένοι Blakers ξεφυσούν μετά το παταγωδώς αποτυχημένο "Imagine" του περασμένου show... Και κάπου εκεί στο νότο, μερικές δεκάδες εκατομμυρίων θεατών που δεν εκπορσωπούνται στο ίντερνετ, ψηφίζουν Phil Stacey και τον στέλνουν ήσυχα-ήσυχα στο final 4 χωρίς κανείς να καταλάβει πώς έγινε.

Εγώ από την άλλη βρήκα τη βραδιά απαίσια. Όταν το κοντινότερο πράγμα σε ροκ ήταν ο Phil, τότε καταλαβαίνει κανείς για ποιο λόγο ευχόμουν να κάνει μια εμφάνιση-έκπληξη αυτός εδώ για να θυμήσει σε όλους πώς γίνεται. Aλλά πού τέτοια τύχη. Αντ'αυτού, ξεμείναμε με τον Simon να ξεφεύγει σε geek out mode για την LaKisha λες και είχαμε ακούσει την ερμηνεία της δεκαετίας, ενώ κατ'ουσίαν η τύπισσα έκανε ό,τι κάνει πάντα. Γκάριζε τους στίχους χωρίς να έχει ιδέα τι λένε, απλώς η διαφορά ήταν πως δεν τραγούδησε κομμάτι παλιότερου Idol, συνεπώς δεν έκανε τον εαυτό της στόχο. Αλλά έλεος.

Κι αν η LaKisha θα φύγει κατά 90% απόψε, ο Chris είναι σίγουρος, καθώς έχει δώσει δύο συνεχεία ερμηνείες που ούτε καν θυμάμαι πώς έμοιαζαν. Τραγικός. Σε αυτό το σημείο του διαγωνισμού πέρσι, δεν υπήρχε κακός διαγωνιζόμενος. Η Kellie Pickler είναι καλύτερη από τους μισούς που έχουν μείνει φέτος, διάολε! Άντε, να ξεφορτωθούμε λίγο νεκρό βάρος με αυτό τον διπλό αποκλεισμό μπας και δούμε τίποτα ενδιαφέρον παρακάτω.

Οι προβλέψεις τώρα βέβαια είναι πολύ περίεργες δεδομένης της τρομακτικής συμμετοχής την περασμένη εβδομάδα. Αν θεωρήσουμε οτι η Jordin ήταν 1η σε ψήφους τότε, σημαίνει οτι η διαφορά της από τον Blake ή τον Phil είναι τέτοια που δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί έστω στο bottom three απόψε. Τουλάχιστον πήγε για ροκ ερμηνεία, και αυτό της δίνω, αλλά η εκτέλεση ήταν τρομακτικά κακή. Δε θα επεκταθώ, μου αρέσει υπερβολικά για να συνεχίσω να τη θάβω, εξάλλου δε θα μπορούσα να πω κάτι που δεν θα ήταν προφανές σε όποιον παρακολούθησε το show. Απλώς, ΟΚ, βρήκαμε το genre που η Jordin αδυνατεί να μεταπηδήσει. Ουδείς τέλειος, πλην της Kelly Clarkson ως γνωστόν.

Αυτός που δεν επιχείρησε καν να ροκάρει ήταν ο Blake, ΟΚ, fair enough, καταλαβαίνω για τι πήγε, καταλαβαίνω γιατί έκανε τόσο μεγάλο γκελ με τον κόσμο, χαίρομαι που πήρε τόσο μεγάλο ρίσκο (μετά το "Imagine" ήταν σε πραγματικό κίνδυνο) και του έπιασε, αλλά προσωπικά εκνευρίστηκα. Δεν είναι όλα για όλους, τι να κάνεις.

Και αυτό με αφήνει με την Melinda, η οποία από ό,τι κατάλαβα παίρνει praise μόνο και μόνο επειδή τραγούδησε Bon Jovi, με τη διαφορά πως δε μπορούσε να κάνει αλλιώς. Δηλαδή για όνομα, ακόμα και σε μια τέτοια βραδιά πήγε και βρήκε το πιο βαρετό τραγούδι που έχει πει ποτέ το συγκρότημα, και το είπε με έναν τρόπο που μου το έκανε ακόμα πιο un-rock. Φυσικά είναι λογικό να έχουν πάθει παράκρουση οι κριτές και οι παρατρεχάμενοι του Idol με αυτό το πράγμα, γιατί όταν πέρσι ο Daughtry τραγούδησε το "What If" των Creed κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό, οπότε μέχρι την Melinda φτάνει η αντοχή τους στον ροκ ήχο. Μπράβο τους, αλλά εγώ κοιμήθηκα.

Should go: Όλοι!

Will go: Chris, LaKisha.

2 σχόλια:

  1. Ma KANENA sxolio gia tin emfanisi oloklirou Proedrou Bush sto American Idol? :D To asteiaki sto telos itan me esteile alla i Laura to xalase me to reading tis. Perimena pei to Always pantos.

    απηυδησμένοι θεατές με το σπρώξιμο της Jordin από την παραγωγή ξεσπούν εναντίον της μετά το trainwreck που ήταν η χθεσινή της εμφάνιση

    Den katalava... ti tis ekane i paragogi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, η εμφάνιση του Μπους με ΤΡΟΜΑΞΕ! Ήταν τόσο random! Ποιον ευχαριστούσε, και ως τι? Ασταδιάλα, συγχήστηκα.

    Την Jordin την έσπρωχναν καιρό ρε συ, και καλά έκαναν γιατί είναι η καλύτερη, WOO-HOO! Ξέρεις, pimp spots στο φινάλε, overhype ερμηνειών που δεν το σήκωναν πάντα. Τεσπά. Για την ώρα δεν κινδυνεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή