Heroes: Bombed (Season 1 Finale)


Wow. Δεν ξέρω τι ακριβώς περίμενα, αλλά αυτό εδώ το season finale ήταν ό,τι πιο απογοητευτικό έχω δει εδώ και κάμποσο καιρό. Ακολουθούν spoilers.

Ο βλάκας πήγα και ανέβασα τις προσδοκίες μου. Ήταν αυτά τα έξυπνα παιχνίδια με τη μοίρα, η διάθεση της σειράς να δίνει απαντήσεις, και το συνεχές κλείσιμο του ματιού πως το καλό δεν έχει έρθει ακόμα, που με είχαν προετοιμάσει για κάτι τουλάχιστον αποστομωτικό. Και ήταν, πανάθεμά το.

Κοιτάχτε, το πρώτο χτύπημα ήταν πίσω στο 7ο επεισόδιο, όταν το payoff για το "Save the cheerleader, save the world" έμοιαζε παντελώς uneventful καθώς η σειρά για πρώτη φορά αποτύγχανε να δώσει απαντήσεις ή να εκπληρώσει τις προσδοκίες που είχε η ίδια δημιουργήσει. Αλλά αυτό εδώ με σκότωσε. 22 επεισόδια έχτιζαν προς αυτό?! Είδαμε συνωμοσίες, είδαμε δύο ανθρώπους να απορροφούν ό,τι δύναμη υπάρχει στο γνωστό κόσμο, είδαμε ένα σκοτεινό μέλλον μιας απολυταρχικής κοινωνίας, είδαμε μια βόμβα να σκάει στη Νέα Υόρκη, είδαμε την Αποκάλυψη και όλα αυτά κορυφώθηκαν σε μια μάχη 30 δευτερολέπτων που κρίθηκε από δυο γροθιές και ένα sword-blow? Really?

Για μισή ώρα σε αυτό το φινάλε ασχολούμασταν με το οικογειακό δράμα της Niki, με τα τυρένια όνειρα του Peter (θα επανέλθω, φυσικά) και με τον Parkman και τον άλλο τον ηλίθιο που πήγε να επιτεθεί στον Sylar λες κι ήταν κανας ληστής τράπεζας. Και ξαφνικά στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν λες και ο Tim Kring θυμήθηκε οτι έχει μια μάχη να στήσει, μια μάχη στην οποία οδηγούσαν τα προηγούμενα 960 λεπτά τηλεόρασης που είχε παράγει φέτος, οπότε όλοι οι ήρωες μαζεύονται στην πλατεία Kirby, άλλοι με καλό λόγο, οι περισσότεροι όχι τόσο, κι αυτό μας φέρνει στην τελευταία καταστροφική πράξη του δράματος.

Η μάχη. Sigh, η μάχη.

Νιώθω πως σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνω ιδιαίτερα περιγραφικός. Έχεις τον Peter απέναντι στον Sylar. Είναι, δίχως αμφιβολία, οι δύο ισχυρότεροι ζωντανοί οργανισμοί στον πλανήτη, ναι? Ο Sylar, αποδεικνύντας οτι η φαντασία δεν είναι μια απο τις δυνάμεις του, προχωράει να πνίξει τον Peter και στη συνέχεια τον χτυπάει με το παρκόμετρο. Τότε η Niki επεμβαίνει στη μάχη μεταξύ δύο ανθρώπων που δεν έχει ξαναδεί ποτέ στη ζωή της, και αφήνει τον Sylar σχεδόν αναίσθητο, για να τον περιλάβει μετά ο Peter, ρίχοντάς του απανωτές μπουνιές. Μπουνιές. Wow, ο Claude θα ήταν... περήφανος. Εκείνη τη στιγμή ο μικρός Πετρέλης γίνεται πυρηνικός για λόγους αποφασιστικά ακαθόριστους, αλλά τη μέρα σώζει ο Hiro που εμφανίζεται περίπου ένα στρέμμα μακριά από τον Sylar αλλά και πάλι καταφέρνει να τρέξει και να μπήξει το σπαθί στα σπλάχνα του, με τον άλλον απλά να κοιτάει. Όπου "άλλος", θυμίζω, ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Και... αυτό. Μπουνιές. Σπαθί. Πνιγμός. Σφαίρες. Και ένα παρκόμετρο. Όταν είχαν στη διάθεσή τους κάθε διαθέσιμη υπερδύναμη, πολλές φορές times two. Δεν γκρίνιαξα λεπτό όταν στο μελλοντικό επεισόδιο είδαμε απλά λάμψεις και μετά όλη η μάχη έλαβε χώρα στο διάδρομο, χάρηκα που κάθε άλλη συνάντηση των Peter-Sylar απέφυγε να γίνει all-out μάχη, γιατί έλεγα πως κρατάνε τα καλά για το τέλος, όπως και θα έπρεπε. Αλλά τελικά η πραγματικότητα (θλιβερή, διότι στο staff βρίσκεται και ο Jeph Loeb, που υποτίθεται πως ειδικεύεται σε κάτι τέτοια) είναι πως πολύ απλά οι σεναριογράφοι δεν είχαν ιδέα πώς να στήσουν και να γράψουν μια σκηνή μάχης ανάμεσα σε δύο τόσο ισχυρούς μεταλλαγμένους. Πάμε λίγο να δούμε το season 2 ή 5 finale της "Buffy" για να θυμηθούμε πώς στήνεις υποδειγματικά μια αποκαλυπτική μάχη προς την οποία χτίζεις για επεισόδια ολόκληρα ή ακόμα και μια σεζόν.

Στην τελική, δε μπορείς. Ωραία ρε παιδί μου, δε μπορείς, τότε μην το τρελλαίνεις στο hype κομματάκι, δεν το καταλβαίνεις οτι θα ξενερώσει το σύμπαν? Θα μοιάζει με μπλοκμπάστερ! μας έλεγαν, και τελικά πήραμε 44 λεπτά όπου το πιο εντυπωσιακό πράγμα που συνέβη ήταν η πτώση της Claire από ένα παράθυρο. Intense! Θα προσπαθήσουμε να μη σκοτώσουμε πολλούς! μας έκλειναν το μάτι, και τελικά στο τέλος του επεισοδίου έχουμε τον επίσημο τελικό απολογισμό των... μηδέν νεκρών. Συγκλονιστικό.

Πριν κλείσω με απορίες/hints/τρύπες/whatever, θέλω να αναφερθώ στον Peter και στο πώς βρέθηκε μέσα στην καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή του επεισοδίου. Ας πάρουμε λίγο αυτό το όνειρο ή ό,τι στα κομμάτια ήταν. ΟΚ, τι ήταν?! Κυρίως όμως, γιατί ήταν? Δεν ξέρω πώς αυτό το Unconditionally, Loving λογύδριο βοήθησε σε τίποτα, ειδικά από τη στιγμή που τελικά τη μέρα την έσωσε ο άλλος αδερφός, και όχι ο Peter. Πρόκειται με παρανοϊκή διαφορά, για την πιο cheesy και sappy στιγμή ενός έτσι κι αλλιώς βαθύτατα self-serious show, που πίστευα πως θα είχε ξεπεράσει αυτές τις ασθένειες πια. (ατάκα για τα βιβλία της Ιστορίας:
"Your heart has the power to love unconditionally." Bleurgh.)

Από την άλλη, για να έρθω στον Nathan, η θυσία του με συγκίνησε. Ήταν ο Adrian Pasdar που την έκανε τη δουλειά (με τον τρόπο που παρέδωσε την ατάκα "You saved the cheerleader, so WE can save the world") ή η σχέση μεταξύ των δύο αδερφών που έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν? Δεν είμαι σίγουρος, αλλά αυτό που ξέρω είναι πως μια παντελώς αστεία σε setup σεναριακή εξέλιξη που έμπαζε από 500 τρύπες, δούλεψε για μένα εκείνη τη στιγμή, και αυτό το κρατάω.

Γενικότερες απορίες:
  • Να ξεκινήσω με τα προφανή? Claire, κούκλα μου, ο άνθρωπος ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ, hellooo?! Γιατί κάποιος από όοοολους αυτούς δε σκέφτηκε να πυροβολήσει τον Peter, απομακρύνοντας έτσι τον κίνδυνο, με τον Peter φυσικά να ξυπνάει, ήρεμος, μετά από λίγες στιγμές?
  • Μπράβο στο Nathan για τη θυσία του, χρυσό παιδί, μου έφερε και μια υποψία βουρκώματος στα μάτια, αλλά what the fuck? Δε μας έχουν πει ως τώρα σε κανένα σημείο πως ο Peter δε μπορεί να χρησιμοποιήσει δύο δυνάμεις ταυτόχρονα, σωστά? Γιατί δεν πέταγε?
  • Εμ, ευχαριστούμε που σώσατε τον κόσμο, αλλά ίιισως κάποιος να φρόντιζε και το πτώμα? Πρέπει τώρα να υποθέσουμε πως ο Sylar μεταμορφώθηκε σε κατσαρίδα ή αυτό που είδαμε ήταν ο Tim Kring να επιχειρεί να κάνει ποίηση? Ugh. Θα θεωρήσω πως κάτι τον έσυρε στον υπόνομο και θα προχωρήσω.
  • Τελικά μετά από όλη αυτή τη θαυμαστή προσπάθεια να στηθεί ένα ολόκληρο σύμπαν στη λογική του αναπόφευκτου χαρακτήρα του πεπρωμένου, εδώ οι ήρωες απλά αλλάζουν το μέλλον γιατί... έτσι. Χωρίς κάποια κρίσιμη ενέργεια, χωρίς μια βαρύνουσα απόφαση, δίχως εξήγηση. Απλώς τα καταφέρανε. Έτσι. Και πάλι: what a let-down.
  • Η Κandice γιατί επέστρεψε στη μορφή που τη βλέπουμε πάντα αφού έπεσε αναίσθητη? Αφού υποτίθεται πως είναι χοντρή. Είναι λυπηρό, αλλά υποπτεύομαι πως κρίθηκε απαραίτητο από τον Kring να μας "αποκαλύψει" πως επρόκειτο γι'αυτήν. Whoa, what a twist.
  • Όλα τα όνειρα και τα οράματα δε μας έδειχναν την τελική μάχη να λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια ημέρας? Dude, πού πήγε ο ήλιος?
  • ΟΚ, τι χρειάζεται δηλαδή για να πεθάνει κάποιος εκεί μέσα? Ο Parkman έφαγε τέσσερις σφαίρες στο στήθος και την κοιλιά, και ΖΕΙ?
  • Το ίδιο για τον D.L., που εκτός από ενοχλητικός χαρακτήρας και ατάλαντος ηθοποιός, είναι και παντελώς ηλίθιος καθότι θα μπορούσε άνετα να έχει κάνει phase out ώστε η σφαίρα του Linderman να περάσει μέσα από αυτόν αλλά και τη Niki.
  • H Niki χτυπάει τον Sylar ενώ όλοι οι υπόλοιποι από γυρώ απλώς κοιτάνε, και μετά αντί να βοηθήσει κι άλλο τρέχει να κάνει... τι ακριβώς? στον D.L. Πώς ακριβώς η παρουσία στο πλευρό του άντρα της βοηθούσε σε οτιδήποτε? Kαι φυσικά οι πάντες συνέχισαν να κοιτάνε.
  • Ο Hiro μεταφέρθηκε μερικούς αιώνες πίσω το οποίο κατά πρώτον δε με έπεισε (το μεγαλύτερο "λάθος" ως σήμερα ήταν για 5 χρόνια) και κατά δεύτερον δε με έψησε. (το "Alias" τρέχει κύκλους cliffhanger γύρω από αυτό. Σιγά τα αυγά.)
  • Ένα που μου άρεσε πάντως, ήταν η αποκάλυψη του ονόματος του HRG στον Peter ως δείγμα εμπιστοσύνης και εκτίμησης. Τα γουστάρω κάτι τέτοια, κι επίσης το όνομα Noah μου ταιριάζει για τον κύριο Bennett.
  • Και η Molly -ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος ύπαρξής της, παρεμπιπτόντως?- εντόπισε τον μεγάλο κακό της δεύτερης σεζόν ανακοινώνοντάς το σε full-on Haley Joel Osmond mode: "He can seeee meee."
Tίποτα από όλα αυτά δε θα με κάνει να μην συνεχίσω να παρακολουθώ, φυσικά, ειδικά από τη στιγμή που ξέρω πως ακόμα κι αν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορώ να βασιστώ στο "Heroes" να πει μια διασκεδαστική ιστορία με αρχή, μέση και τέλος σε μια σεζόν. Απλώς... περίμενα πολύ-πολύ-πολύ περισσότερα. Δε θα ξανακάνω το λάθος.

23 σχόλια:

  1. Snif! K gw perimena perissotera :( H maxh htan apogohteytikh, ta idia anarwtiomoun k gw gia thn Candice kai gia to an o Peter DE mporei na xrhsimopoihsei 2 dynameis taytoxrona na petaksei monos tou. Ti dynamh exei h mama Petrelli? 8elw na ma8w! Les ayth na einai h megalh kakos tou season 2? :P Ayto einai to mono pou mou kinhse to endiaferon sto epeisodio. K htan k h skhnh pou exasa epeidh me phran thl. Grrr. Molly! Poios einai??? 8a trela8www!

    LOL gia thn feoudarxikh Iapwnia sto telos :P "dai pinchi" leei o Hiro which translates to "big trouble". LOL! Swwwwpa :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε λες πάλι καλά που ήταν κι ο Mohinder να τρέχει από τραυματία σε τραυματία σαν γιατρός σε πεδίο πολέμου... Η μεγαλύτερη πλάκα πάντως είναι ότι το είχαν κάνει ολόκληρο θέμα πως πρέπει να πυροβολήσουν τον Πήτερ στο σβέρκο για να κάνει shut down, και η άλλη η ηλίθια το πιθανότερο είναι να τον πετύχαινε στην παλάμη.

    Αυτό που έκρυψε τον ήλιο στο Τόκυο, να δεις που θα'ταν ο Galactus. Κι ο Σαμουράι θα'ναι ο Tom Cruise. Ή ο πατέρας του Hiro. Ή και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδια στο θεμα της Candice νομιζω εχει γινει παρανοηση! Ως μαυρη παρουσιαστηκε για να πηγαινει ασορτι με τον πιτσιρικα, αλλα η ατακα που του πε δε σημαινει οτι σωνει και καλα ειναι ετσι!απλα θα μπορουσε!

    Για το υπολοιπο πακετο που φαγαμε, σημερα, κραζει ο κοσμος ολος! Μια βολτα στα μπλογκς να κανεις εναν ευχαριστημενο δε θα βρεις! Καταπιεσμενο φιναλε! Επρεπε να ξεμπλεξουν μ αυτο το μπαμ και το καναν γρηγορα και συνεπως προχειρα!

    Την Πετρελενα την παω! Δειχνει ενα Leadership που με κανει να πιστευω οτι δεν εχει δυναμη παιξε-γελασε! στις ωραιες στιγμες το ψαρωμα με τη τζεσικα! Σ ολη τη σεζον μου την εσπαγε αλλα τωρα στη συμμαχια, γουσταρα!

    Γελοιοτητα η υποψια φλερτ των πιτσιρικιων! Χαμογελακι, show-off κτλ. Περιττο εντελως!

    Τωρα για το "ταξιδι" του Νακαμουρα εχω να πω το εξης: στο Λοστ δευτερο κυκλο, τελευταια σκηνη βλεπεις το απροσμενο!2 ασχετους τυπους στα χιονια να λενε "τον βρηκαμε"! στο Prison Break 1 Κυκλο κρεμεσε απο τα χειλια του Genious και ακους "We Run"! Κοινως παρονομαστης ειναι το οτι εκεινη τη στιγμη θες ενα Fast forward στην αρχη της επομενης σεζον!
    Ε εδω δεν ειχαμε κατι τετοιο...καλη φαση αλλα ας παμε να δουμε τι λεει και Dark Tyler κι εχει ο Θεος μεχρι τον αυγουστο..

    Κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα απο τους Πετρέληδες θα ζήσει κανένας; Ελπίζω να μην έφαγαν τον Νεηθαν.
    Κι εγω σκεφτομουν γιατι δεν τον πυροβολούσαν να ησυχασουμε. Εξαλλου τωρα αν ζησει ο Πιτερ, πάλι δε θα έχει την ικανότητα να εκρήγνυται ή του περνάει με την 1η έκρηξη ή απλα θα εξασκείται όλο το καλοκαίρι στο να το ελεγχει;

    Θα δείξει το season 2...θα μπει και πιο δυνατος μεταλλαγμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hello,

    To season 1 finale tou Heroes itan san na prostatheis na paixeis kryfto me tin Molly: Mia megali apati. Profanos o Tim Kring exontas meinei restos apo to budget ths NBC kai thelontas epeigontos na paei diakopes anti na ftiaxei to finale tis seiras eftiaxe 20-25 lepta extended version toy episode 22. Tipote parapano, elpizo to season 2 na einai kalytero an kai fovame an arxisoyn ta time-travelling kai to pame se psevdo-istoriki seira tote tin vapsame (akoma prospatho na syneltho apo to Voyagers kai to Quantum Leap).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τρα-γι-κό.... Αυτή τη μ@λ@κία περιμέναμε μια σεζόν;;; Έλεος... Buh-bye, Heroes. So long. Whatever.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν, όλα αυτά τα σκέφτηκα κι εγώ.

    Ψιλοαπογοητεύτηκα είναι η αλήθεια, αν και θεωρώ το Heroes καθαρό fun material και δεν περιμένω να είναι ολα normal και εμπνευσμένα και χωρίς τρύπες (όχι ότι υπάρχει και κάποιος που δεν το βλέπει έτσι).

    Πάντως όταν έχεις το υλικό, είναι κρίμα κι άδικο να το εκμεταλεύεσαι *έτσι*...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, νομίζω πως ο Peter είναι ζωντανός, δεν έχει λόγο να πέθανε. Απλά κάποια στιγμή θα προσγειωθεί λίγο άτσαλα σε κάποιο σημείο του πλανήτη. (LOL)

    Και δε βλέπω γιατί να μην είναι ζωντανός και ο Nathan. Θα είναι εγκληματικό αν από ένα ολόκληρο ensemble μέτριων ηθοποιών και αδιάφορων χαρακτήρων επέλεξαν τελικά να ξεκάνουν τον έναν από τους δύο που συνδυάζει και τις δύο αρετές. What's next, o HRG σκοντάφτει στην κουζίνα του και καρφώνεται πάνω σε ένα μαχαίρι στην πρεμιέρα της season 2?


    Ελπίζω κι εγώ να μην αρχίσουν τις ευκολίες με τα πήγαινε-έλα στο χρόνο. Ποτέ τίποτα καλό δεν έχει βγει από αυτό. Γιατί κανείς δε μαθαίνει?...


    Ρομάντζο Micah-Molly: Kill, kill, kill!


    Candice: Στο ίδιο επεισόδιο που έχει γίνει μαύρη έχει πει αμέσως πιο πριν οτι είναι "large", και στη συνέχεια ξεσπά σε ένα rant για την κοινωνία που ενδιαφέρεται μόνο για το image, ενώ καταβροχθίζει fast food πατάτες.


    @Zlatko: Σίγουρα, δεν έχω τις ίδιες απαιτήσεις από το Heroes που έχω από το Sopranos, αλλά εδώ ένιωσα πως δεν ήταν θέμα ικανοτήτων ή έμπνευσης. Ήταν ξεκάθαρα lazy γράψιμο, κι αυτό με ξενέρωσε κυρίως. Πόσο δύσκολο είναι να γράψεις μια καλή σκηνή μάχης όταν έχεις στο staff σου έναν από τους πολυγραφότερους σεναριογράφους υπερηρωικών κόμικς?! (Ο οποίος είναι κακός by the way, but still. :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και όμως εγώ υποστηρίζω το τέλος. Οι ανακρίβειες εξηγούνται πολύ απλά. Εφόσον ο αχρηστίδης Isaac πέθανε, και τους έδειξε το μέλλον, με τα "flashes before his brush", άλλαξε ολοκληρωτικά το τέλος. Για αυτό δεν έχουμε μέρα, δεν έχουμε αγώνα, δεν έχουμε τον sylar να σκοτώνει την candace και να παίρνει τις reality alter δυνάμεις της (χμμμ εκτός αν η κατσαρίδα στο τέλος δεν είναι το σημα κατατεθέν του Kring και είναι όντως ο sylar masqueraded).

    Φυσικά το χρήση διπλών δυνάμεων, ειδικά απο τον Peter Petrelli είναι αρκετά δύσκολο. Εδώ χρειάστηκε τον Invisible Man-Doctor για να του μάθει πως να χρησιμοποιεί τις δικές του. Ο Sylar και σε αυτό το τομέα έχει (μάλλον) υπεροχή, μιάς που μπορεί να τις χρησιμοποιήσει με το που τις αποκτά, όμως κανένας εκτός απο αυτούς τους 2 δεν έχει δεύτερη δύναμη για να εξετάσουμε την θεωρία.

    Οκ. Το κοριτσάκι θα παίξει ρόλο. Το καταλάβαμε. Επίσης με μια Starwarsesque σκηνή και ο πιτσιρίκος θα γουστάρει το κοριτσάκι. Ο Linderman πέθανε. Ο Parkman πρέπει να είναι πολύ χοντρόπετσος για να πεθάνει. Οι μόνοι που μείναν "μάλακες" με το όλο θέμα είναι η οικογένεια της Niki. Μέχρι τώρα έχουμε 3 "παλιούς" heroes πεθαμένους (Τον πατέρα Petrelli, τον πατέρα της Simone και τον Linderman).

    Για το όνειρο του Peter, δεν νομίζω οτι είναι όνειρο - έχει και την δύναμη του Hiro. Απλή εξήγηση θα ήταν οτι δεν έχει σημασία πλέον όπως είπε ο πατέρας της Simone, εφόσον ο άνθρωπος θα πέθαινε είτε με τον έναν (bomb, δεν σταμάτησαν τα γεγονότα) είτε με τον άλλο τρόπο (απο το deathbed του).

    Η πρώτη season (volume) τελειώνει με ένα κύκλο. Για τους αδερφούς Πετρέληδες περάσαν 23 επεισόδια μέχρι να ανακαλύψουν και να ξεφύγουν απο την "κυριαρχία" και τα κόμπλεξ που ασκούσε επάνω τους η μητέρα τους. Ο ένας ήταν λαπάς ο άλλος πιόνι (οκ έχουν υπογράψει και για δεύτερη season οπότε αν δεν είναι τίποτα flashback issues τότε θα ξέρουμε οτι ζούν), όμως την τελευταία στιγμή έκαναν και αυτοί την επιλογή τους. Μια επιλογή που στο dark episode τους κόστισε αρκετά, εδώ ήταν επιλογή "αγάπης" όπως είπε και ο father.

    Και έχουμε το Generations. Πιστεύω οτι η έκλειψη θα παίζει ρόλο γενικότερο στο "γιατί εμφανίστηκαν άνθρωποι με ειδικές δυνάμεις". Η μοίρα του Hiro ήταν κάπως προβλέψιμη (μετά το "κεραυνός χτυπάει delorean και πάει πίσω στην καουμπόικη εποχή που ήθελε ο χρονοταξιδιώτης") και καλοδεχούμενη (ίσως αρχίσει μια πιο σοβαρή training πέρα απο τις 2 ώρες μόνο του μπαμπάκα sulu).

    Και τώρα μένει να δούμε τον uluru.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Hello again,

    Min xehname oti o Sylar eixe diko toy power apo tin arxi "to understand how things work" texniki epeidexiotita me alla logia, to opoio kai simaimei oti oxi mono mporei na katalabei pos mporei na parei tis dynameis allon heroes alla mporei na tis mathei kai pio grigora (px. sto televtaio episodeio sto telos poy ekane practice to power toy Ted, to elegxe poly kalytera apo oti to ekane o Ted sta prota 10 episodia poy emfanistike. Apo tin alli o Peter thelei xronia practice gia na katalavei poy toy pan ta tessera (opos fanike kai sto 5 years later). Ama den anoixei i mama Petrelli sti devteri season kana P-Mansion gia na ekpaidevsi toys P-Men den vlepo kai poly prokopi gia ton Petraki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτό με τις μπουνιές του μεινε απωθημένο του πετρέλλη από το ρόλο του στο ρόκυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπά, οι πατεράδες την είδαν Hellfire Club και θέλουν το κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι, οι μπουνιές του έμειναν από το Ρόκι και το Unconditionally, Loving από το Gilmore Girls. (LOL)

    Λοιπόν, βρήκα εδώ ένα quote του Tim Kring στο TV Guide που βασικά είναι από τα πιο λυπηρά πράγματα που έχω ακούσει τελευταία και επιβεβαιώνει και την παραμικρή υποψία τεμπελιάς που είχαμε. Θαυμάστε:


    At the conclusion of the Kirby Plaza skirmish on Heroes' first-season finale, why didn't Peter just fly his explosive self up, up and away, instead of making Nathan take one for the team, as well? Presented by TV Guide with that burning question, series creator Tim Kring pauses before saying, "You know, theoretically you're not supposed to be thinking about that."

    When assured that viewers are, Kring confirms that — as many have theorized — radioactive Peter's other powers were "incapacitated" at that pivotal moment, and "somewhere in there is the explanation" for having Nathan grab his bro and do the "flying man!" thing. "But the real explanation is that we wanted Nathan to show up and [save the day]!"



    ...δεν καταλαβαίνει ακριβώς το πώς λειτουργεί η μυθοπλασία, does he now? (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχεις απόλυτο δίκιο! Υπολόγιζα πως δεν θα κοιμηθώ από το excitement αλλά τελικά δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τα νεύρα! Το μόνο καλό -αν μπορείς να κάνεις τα πικρά γλυκά- είναι πως στο τέλος βρέθηκαν όλοι οι ήρωες μαζί και ίσως γίνουν ομάδα. Αλλά πάλι αυτό είναι το προφανές. Και όπως είδαμε το προφανές (δλδ ένα αξιοπρεπές showdown)δεν αφορά τους σεναριογράφους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Paidia min ipotimate ton rolo tis Nikki-Jessika sto telos. Apo tin stigmi pou epembainei kai dernei (kai kala) ton Syler theoro oti o o Peter aporrofa tin dinami tis kai gi auto plakonei meta ton Syler sta ala Rocky mpouketa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σίγουρα είναι η δύναμη της Jessica που επιτρέπει στον Peter να πλακώσει τον Sylar, αλλά περίμενε κανείς πως με τόσες δυνάμεις στην κατοχή του θα έκανε κάτι εντυπωσιακότερο από αυτό που θα έκανε, πχ, ο Hulk Hogan. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ναι αλλά τουλάχιστον ο χαλκ θα φορούσε ξεσκισμένα ρούχα να χαρεί το ματι μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ap'oti blepo apo tin ora pou pextike to lost finale to topic auto egine aorato. Oxi adika pantos!
    Topic closed!! lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Egw 8a simfonisw den mpori mia seira na se proetoimazi 22 episodia gia kati trelo kai na telioni me mia mpounia kai mia spa8ia.
    Kai auto den to katalava dld giati autos den mpori na elexi tin dynami tis autoanaflexis otan exei elexi oles tis ales...
    dld ti malakia auto pou kokokizan ta xeria tou eleos dld skaw se liga deyterolepta apomakri8inte ...
    8a xerasw malon kai den 8a sinel8w pote!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ πάντως αρχίζω να χάνω τα αυγά και τα πασχάλια με αυτή τη σειρά. Η ιστορία πάει μπρος-πίσω-δεξιά-αριστερά και το νόημα είναι κάπου στη μέση. Μου θυμίζει το LOST, που το παράτησα προ πολλού, όταν άρχισα να παίρνω ανάποδες. Μάλλον θα ξαναρχίσω να βλέπω Heroes με τη νέα σεζόν, αλλά χλωμό το βλέπω να το συνεχίζω για πολύ ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. θα σου πρότεινα να αφήσεις το "Heroes" και να ξαναπιάσεις το "Lost", που ανέβασε στροφές τόσο θεαματικά ώστε να σε κάνει να απορείς πώς στα κομμάτια μπορεί το πρώτο μισό της σεζόν να δημιουργήθηκε από τους ίδιους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λες να ξαναπιάσω το LOST, ε; Χμμμμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. to heroes arxise kala ke sinexise kala me apokorifoma to katapliktiko episodio Company Man.alla apo eki ke pera epese poli ke idika to telefteo episodio itan toso proxirogrammeno,les ke tous etrexe kapios apo piso me to maxeri gia na teliosoun tin season amesos ke na boune stin defteri.den ksero alla itan ontos megali patata me para polles tripes sto senario ke mou fanike oti i senariografoi den exoun idea gia to ti kanoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή