Heroes: Last thoughts


Spoilers για το προτελευταίο Heroes.

Για την αρχή του επεισοδίου: ξέρετε εκείνο το είδος των cliffhangers που έκανε και το "Alias" στα πρώτα 10 του επεισόδια και μετά ευτυχώς σταμάτησε, όπου ο KITT πέφτει από τον γκρεμό στο τέλος της ώρας, μεγάλη αγωνία, και στην αρχή της επόμενης βγάζει φτερά και πετάει? Ναι. Peter: "Ωχ, όχι, η δύναμη του Ted με καταλαμβάνει, Claire, πρέπει να εκπληρώσεις το lame πεπρωμένο σου!!! Oh, wait, άκυρο. Heh."

Για τη μέση του επεισοδίου: ο Sulu ήρθε από το πουθενά για να μάθει στο γιο του μέσα σε ένα απόγευμα πώς να γίνει ο καρα-γαμάουα ξιφομάχος που φαντάζομαι πως είναι στο μέλλον. Με ενόχλησε το πόσο random ήταν η όλη φάση, για να πω την αλήθεια μου, και όταν είδα και τον Ando με πολύ badass βλέμμα να πηγαίνει να σκοτώσει τον Sylar.. Eh, πού πας ρε Καραμήτρο? Αν προσπεράσουμε λίγο αυτές τις μικρογκρίνιες, η απορία που μου έμεινε, και που μας ενδιαφέρει φαντάζομαι πιο πολύ από το πόσο fast learner είναι ο Hiro, είναι ποιου ακριβώς τα συμφέροντα υπηρετεί ο papa Nakamura. Τα flashback του "Company Man" έδειξαν πως αν μη τι άλλο γνώριζε τα όσα έκανε η οργάνωση, με τις υιοθεσίες και τον έλεγχο και την καταγραφή των δυνάμεων... Άρα πότε και πώς ακριβώς διαχώρισε τη θέση του από τον Eric Roberts?

Για το τέλος του επεισοδίου: Πω. Ρε. Μάγκα. Εκεί που πανηγύριζα για την uber-cool εν ψυχρώ εκτέλεση του Roberts ("What am I thinking now, Parkman?" "Your last thought.") ήρθε ο θάνατος του Liderman δια χειρός ('scuze the pun) D.L. Δεν είμαι σίγουρος τώρα αν θέλω να πεθάνει αυτός ο ενοχλητικός τύπος. Αν τον σκότωσει ο Linderman, τότε η έξοδός του θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακή από αυτό που του αξίζει!

Για να επιστρέψω λίγο στον HRG, το οτι τον έβαλαν οι σεναριογράφοι να εκτελέσει κάποιον εν ψυχρώ, ήταν σωστή κίνηση. Σε κάθε υπερηρωικού τύπου ιστορία, η ηθική των χαρακτήρων είναι clean cut με ένα σχεδόν σαχλό τρόπο, οπότε χρειάζεται κάποιος σαν τον HRG στην ομάδα, μαζί με την υπενθύμιση οτι την κρίσιμη στιγμή δε θα κάτσει να πολυσκάσει για το "σωστό," αλλά θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. (μνήμες Giles ξυπνούν μέσα μου...) To αν αυτό σημαίνει τη δολοφονία της Molly? Δεν ξέρω αν θα φτάσει τόσο μακριά. Αλλά για μία ακόμα φορά πρέπει να σχολιάσω πόσο βλάκας είναι Mohinder. Δεν έχει βαρεθεί αυτό το παλικάρι να τον πιάνουν κορόιδο?

Και τώρα η τελική μάχη, με έναν Sylar να θυμίζει κάτι σαν Dark Neo. Αλλά ερώτηση: προκειμένου να ανατινάξει τη Νέα Υόρκη, δε θα πρέπει να πάρει οπωσδήποτε τη δύναμη της Claire? Φέρεται κάπως σα να έχει ολοκληρωθεί το σχέδιό του, αλλά... Anyway, έχω κι άλλη μία, που είναι περισσότερο ευχή. Δεν είναι οτι θα κάτσω να σκάσω αν δεν με ικανοποιήσει το συγκεκριμένο aspect του φινάλε, αλλά σίγουρα θα κόψει κάτι από το θαυμασμό μου για τη σειρά αυτή τη στιγμή. Ως τώρα έχουμε διαπιστώσει πολλάκις το οτι παρά τις όποιες μεμονωμένες προσπάθειες των ηρώων, δεν έχει αλλάξει κανείς τους ούτε μια τελεία από το μέλλον. Δεδομένου λοιπόν πως στο φινάλε αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά, θα μου άρεσε αν δινόταν και κάποια λίγο πιο ψαγμένη δικαιολόγηση από ένα απλό "ήταν η μοίρα του τέτοια." (που, τεχνικά, δεν είναι, γιατί την έχουμε δει τη μοίρα όλων.) To point μου είναι, με τα πάντα να είναι written in stone στη σειρά, οι σεναριογράφοι έχουν δημιουργήσει ένα σύμπαν με πολύ cool κανόνες και περιορισμούς, αλλά μπορεί και να έχουν γράψει τους εαυτούς τους σε μια γωνία.

Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον σε ένα βασικό "Dude, that KICKED ASS!!!!" επίπεδο, έχω κάθε βεβαιότητα πως το season finale δε θα απογοητεύσει καθόλου. Ίδωμεν.

14 σχόλια:

  1. Hello,

    Ta dika mou points sto giati mou arese to epeisodio:
    1. To olo epeisodio diadramatizete kyrios sto Kirby Plaza, nai sto (Jack) Kirby Plaza!!!
    2. H ataka ths Jessica ston Parkman, "Didn’t I throw you out of a window?".
    3. H attaka toy Bennet ston Thompson.
    4. You are VILAN, you are VILAN.
    5. To gegonos oti i Candise einai asximi alla xrisimopoiei illusion gia na deixnei omorfi, profanos prepei na tin kanan trelo bullying mexri na vrike tin dynami tis.
    P.S. (1)Exoun mia mania na toys skotonoun olous xtipontas toys sto kefali i mou fainete.
    (2) O Sylar nomizo to exei etoimo to sxedio, afou o Hiro prospathise na ton skotosei kai apetihe den exei na fovithei tipote pleon.
    -SPOILERS-
    Profanos i season 2 tha einai poly pio mazemenoi se arithmo xaraktiron gia avto arxise kai olo avto to thanatiko, sto comic toy nbc xekinise to proto part toy "The death of Hana Gitelman" opote ektos kai ean einai paraplanitiko tote kai i wireless paei papala.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hey, τώρα μου ήρθε...
    Ίσως ο μπαμπάς-Νakamura έχει μία υπερδύναμη τηλεπαθητικού τύπου και μπορεί να μεταδίδει τις γνώσεις του στους άλλους...Κinda like "I know kung-fu"...(υποννοήθηκε νομίζω ότι έχει κάποια δύναμη. Εκτός αν ήταν ο Batman-like τύπος στην ομάδα που δεν έιχε δυνάμεις αλλά βασιζόταν στα skills του)

    Where's my No Prize dammit...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα No Prize στον κύριο!

    2. H ataka ths Jessica ston Parkman, "Didn’t I throw you out of a window?".

    Oh, yeah! Πολύ αστεία στιγμή.

    (2) O Sylar nomizo to exei etoimo to sxedio, afou o Hiro prospathise na ton skotosei kai apetihe den exei na fovithei tipote pleon.

    Ναι, αλλά έχει αντιμετωπίσει δύο φορές τον Peter και δεν έχει νικήσει καμία από αυτές. Δε θα έλεγα πως δικαιούται να το παίζει άνετος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε χρειάζεται την clare για να τινάξει την πόλη στον αέρα. Όπως ο Ted δεν καταλαβαίνει χριστό όταν γύρω του ακτινοβολεί το σύμπαν λογικά έτσι και ο Sylar...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλώ!

    Η ατάκα της Jessica πάντως όλα τα λεφτά. Και ο VILAN επίσης έγραψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εμενα παλι μ αρεσε τρομερα η σκηνη που ο DL λιωνει τα μυαλα του Lindermann! Το αιμα που βρηκε διεξοδο στα ματια ηταν φοβερη σκηνη! Και απεχθανομαι και τετοιου ειδους σκηνες!

    Η φαση των νακαμουρηδων πιστευω εχει "λογικη" εξηγηση! Μαλλον εχει να κανει και η δυναμη του πατερα με το χρονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χμ, γιατί όχι. Αν ο Χίρο μπορεί να παγώνει το χρόνο, τότε ο πατέρας του γιατί να μη μπορεί να τον βάζει σε αργή κίνηση, τρόπον τινά? Για τον έξω κόσμο οι δυο τους έκαναν προπόνηση για ένα απόγευμα, αλλά στη "δική" τους ταχύτητα, ήταν για μέρες.

    Σαν το νησί του Lost, από την ανάποδη. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eίμαι πολύ ανώμαλος που συμπαθώ τον Sylar?!
    Κι εγώ πάντως πιστεύω πως το τελευταίο επεισόδιο δεν θα απογοητεύσει και θα φέρει όλους τους πρωταγωνιστές κοντά. Θα ήταν ωραίο σε κάποια στιγμή να δρούσαν σαν ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λογικά θα ενωθούν σαν ομάδα στο φινάλε και θα δρουν ως τέτοια από την επόμενη σεζόν.

    Εκτός αν σκοτωθούν οι μισοί στην τελική μάχη και του χρόνου ψάχνουμε πάλι νέους χαρακτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αυτο που σκεφτομουν για το χρονο ειναι μαλλον το αντιθετο! φανταστηκα να εχει απομονωσει το δωματιο χρονικα απο τον υπολοιπο κοσμο και να παταει extreme fast forward!

    η ομαδα δε με συγκινει! εκτος κι αν βγουν καμια 10ρια villain στην επομενη σεζον, γιατι ολοι εναντιον sylar δε λεει και πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σίγουρα. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της πρώτης σεζόν ήταν οτι δεν είχε αρκετούς villains. Μόλις τους πληθύναν κάπως ξαφνικά είδαμε μια άλλη σειρά, ε?

    Η κόμικς λογική λέει πως θα νικήσουν τον Sylar, ίσως θα τον σκοτώσουν κιόλας, αλλά αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει, ελπίζω εν μέσω περισσότερων arch-enemies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Possible kotsana alert: auton pou episkeuaze ta spathia ton legane Mr. Claremont. Kai to leo epeidi ypotheto oti to Kirby Plaza einai comicoanafora kai to Claremont kapou to exo ksanadei edo pera sto blog, kapoios sxetikos den einai? :p

    Also, stoixima oti tha doume oraia iroiki skinoula pano stis kokkines skales next week. LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kirby είναι ένας εκ των δύο θρυλικότερων σχεδιαστών υπερηρωικών κόμικς, Claremont ένας εκ των θρυλικότερων σεναριογράφων (άσχετα που τώρα έχει ξεκουτιάνει) και συγγραφέας του "Days of Future Past."

    Well spotted ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή