Reilly out

Ποιος είναι ο Kevin Reilly και γιατί μας νοιάζει αν έφυγε? Ο Reilly ήταν ο πρόεδρος του entertainment του NBC, και στα χρόνια του ως top executive στο δίκτυο ενέκρινε το development σειρών σαν το "30 Rock", το "Friday Night Lights", το "My Name is Earl", το "Studio 60 on the Sunset Strip", ή το hit "Heroes". Ακόμα, χάρη στην αγάπη του είναι το "Office" εκεί που είναι σήμερα-- οποιοσδήποτε άλλος θα το είχε στείλει στα σκουπίδια μετά το πρώτο, σύντομο, και ratings-challenged run 6 επεισοδίων του. (Ακόμα, πριν μετακομίσει στο NBC, ο Reilly ήταν top executive στο FX, όπου υπό τη διεύθυνσή του δημιουργήθηκε το αγαπημένο μου current show, "The Shield".)

Τα credits του ανθρώπου μιλάνε από μόνα τους, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα λέει πως το NBC παραμένει (χωρίς ιδιαίτερες ελπίδες για κάτι καλύτερο) 4ο δίκτυο σε θεαματικότητα, και ως αποτέλεσμα ο Reilly οδηγήθηκε σε παραίτηση μόλις δύο εβδομάδες αφού παρουσίασε το νέο πρόγρμμα του NBC για την επόμενη σεζόν. Τι νέο θα φέρει ο -ουσιαστικά- αντικαταστάτης του, Ben Silverman (αν σας λέει κάτι το όνομά του, μάλλον βλέπετε "Office" ή "Ugly Betty"-- είναι executive producer τους), καθώς και τι σημαίνει αυτό για τη μοίρα σειρών που μάλλον επιβίωναν αποκλειστικά χάρη στην αγάπη του Reilly προς αυτές ("Friday Night Lights", "30 Rock") θα το δείξει το μέλλον.

Το σίγουρο είναι πως κάθε φορά που άνθρωποι σαν τον Reilly χάνουν τη δουλειά τους, η δημιουργικότητα χάνει μια ακόμα μάχη από την εμπορικότητα. Κατανοώ την απόφαση των ανθρώπων της Universal, από μια καθαρά οικονομική σκοπιά-- αυτό δε σημαίνει πως δε θα με ενοχλεί κιόλας. Το χτύπημα γίνεται βαρύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως δεν έχουν περάσει δέκα μέρες από την παραίτηση ενός άλλου σημαντικού executive, του Chris Albrecht από το ΗΒΟ. (Ο Albrecht έχει εφ'όρου ζωής κάρτα μέλους στο club των Αγαπημένων Μου Ανθρώπων από τη στιγμή που ανανέωσε την οικονομική καταστροφή που είναι το "Wire", για 5η σεζόν.)

Η αχτίδα ελπίδας σε όλη αυτή την ιστορία? Φήμες ήδη φέρνουν τον Kevin Reilly να αντικαθιστά τον Albrecht στο ΗΒΟ. Cool. Έτσι κι αλλιώς, ο Jordan McDeere-esque ιδεαλισμός του ως executive τον κάνει πολύ κακό ταίρι για τη network τηλεόραση, και ιδανικό για την καλωδιακή.

2 σχόλια:

  1. *gasp* "Paraitisi" tou Chris Albrecht?!?!? O typos apolythike sto pits fitili meta apo to oraio skandalo sto Las Vegas.
    Which works fine for me giati meta tin apotyxia mou sto (sike!) American Idol stoxeuo se dieuthyntiki thesi sto HBO. Proto mou melima tha einai na diorthoso epitelous to sima pou akoma kai sta DVD emfanizetai gemato xionakia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. E ναι μωρέ, "παραίτηση". Τυπικά δεν απολύθηκε ούτε αυτός ούτε ο Albrecht.

    Btw, LOL για τα χιονάκια του ΗΒΟ! Αλλά θα προτιμήσω τον Reilly, no offense ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή