Weeds: Doing The Backstroke


Spoilers για την πρεμιέρα της 3ης σεζόν του "Weeds", και τη λύση εκείνου του απίστευτου cliffhanger.

Η μισή αξία ενός cliffhanger είναι το follow-up του, σύμφωνα με πολλούς, και αν μη τι άλλο το "Weeds" δείχνει να σέβεται αυτή την άποψη, σπαταλώντας ένα ολόκληρο επεισόδιο και παρ'όλ'αυτά να μην είμαστε παρά ελάχιστα πιο κοντά στην επίλυση της απίστευτης κατάστασης στην οποία είχαμε βρεθεί πέρσι. Σιγά-σιγά οι Αρμένιοι βγήκαν από την εικόνα μεν, αλλά ο U-Turn μάλλον δεν θα πάρει καλά αυτό που έκανε η Celia. H οποία να θυμίσω πως τώρα ξέρει πέραν πάσης αμφιβολίας το "επάγγελμα" της Nancy.

Mέσα στον πανικό η Kohan μπόρεσε να χωρέσει και μερικά γέλια, κυρίως οτιδήποτε είχε να κάνει με τον Andy και με το δίδυμο κερατάς/κερατωμένος που μαστούρωναν με φάρμακα στην τουαλέτα. Γέλιο θα είχαν και οι αντιδράσεις της Nancy, αν δεν ήταν τόσο σιωπηλά και αμήχανα απεγνωσμένες-- η Parker βάζει ήδη πλώρη και για τα επόμενα Έμμυ, λίγες μέρες αφού βρέθηκε δικαιότατα υποψήφια στα φετινά.

Αγαπημένη μου σκηνή ήταν η εναρκτήρια, όπου ειλικρινά για λίγα δευτερόλεπτα δεν ήξερα αν έπρεπε να τρομάξω ή να γελάσω, με την οικογένεια που ήρθε από το πουθενά για να προσγειωθεί μέσα στο Tarantino-esque cliffhanger. Και πόσο χάρηκα που, αντίθετα με ο,τι νόμισα αρχικά, δεν αποτέλεσαν μια deus ex machina λύσης του cliffhanger!

Από την άλλη, έχω μεγάλο παράπονο, γιατί είναι εμφανές οτι η Zooey Deschanel απλά δεν είχε όρεξη να εμφανιστεί άλλο στη σειρά, αφήνοντας την Kohan να τη γράψει εκτός με μια μόλις σκηνή. Από τη μία η Cat ήταν το αγαπημένο μου οτιδήποτε από τη δεύτερη σεζόν (βοηθάει και η λατρεία μου για τη Zooey), αλλά από την άλλη ήταν τόσο κούκου που φαντάζομαι είναι πιστή στο χαρακτήρα αυτή η εξέλιξη. Και πάλι όμως, δε μπορώ παρά να στραβώνω λίγο στη σκέψη του πόσο άγαρμπα αποχώρησε από τη σειρά, μετά την εκτεταμένη συμμετοχή της πέρσι.

Και τώρα προχωράμε: ο Martin Donovan πού είναι? Εγώ αν δε δω πτώμα δεν πείθομαι οτι είναι νεκρός, που να χτυπιέστε!

2 σχόλια:

  1. - Για το δίδυμο της τουαλέτας: ό,τι πιο αστείο, να τις μετράνε με μάσκες ομορφιάς στο πρόσωπο! Δεκαπεντάχρονα παιδάκια!

    - Για την Parker: χαίρομαι που δεν υπερβάλλει, που δεν ξέσπασε υστερικά στη διάρκεια όλου αυτού του cliffhanger. Πολύ συνεπές παίξιμο, in accordance with Celia, κάνει καταπληκτικό δίδυμο με τη "φίλη" της που τής καταστρέφει τη ζωή και δεν ακούμε ούτε μία κορόνα υστερίας! Σκέφτεσαι τι ουρλιαχτό θα ακούγαμε από τις Desperate Housewives σε μία τέτοια φάση;

    - Για την Kat: την τελείωσαν με συνέπεια και σεβασμό στον χαρακτήρα που δημιούργησαν. Θεά, ήλθε κι έφυγε όπως τής άξιζε...

    - Για τα άλλα: συμφωνώ για το deus ex machina που αναφέρεις• για τον Donovan: εάν δεν είναι νεκρός, σημαίνει ότι έκανε deal με τους Αρμένιους και θα τους ξαναδούμε όλους παρέα στο μέλλον -και δεν γουστάρω, ο χαρακτήρας του έκανε τον κύκλο του, ήταν καλός, κακός και πήρε αυτό που τού άξιζε, τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με το πώς βλέπεις το arc του Peter. Θεωρώ κι εγώ οτι έκανε τον κύκλο του, μας πήγε από το jaw-dropping cliff-hanger της πρώτης σεζόν στο jaw-dropping cliff-hanger της δεύτερης περνώντας από όλους τους χρωματισμούς ως χαρακτήρας.

    Απλώς έχω μάθει πως αν δε δούμε πτώμα, κανείς δεν είναι νεκρός. Νομίζω πως τον κρατάνε στο ψυγείο (figuratively εννοώ, ew!) για να επιστρέψει στο τέλος της 3ης σεζόν, κάνοντάς τον κάτι σαν την Cliff-hanger Mascot της σειράς. (LOL)

    Ή και όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή