Entourage: Cannes Not


Συντομότατα spoilers για το φινάλε της 4ης σεζόν "Entourage".

Λοιπόν, ξέρετε κάτι? Αυτό δεν ήταν πολύ κακό. Considering, εννοείται. Γιατί ήρθαμε σε αυτό το φινάλε με ένα σωρό προβλήματα που ειλικρινά είμαι κουρασμένος να απαριθμώ και πάλι, και φύγαμε σχεδόν αξιοπρεπώς. Με την ταινία να γιουχάρεται, τους αγοραστές να αποχωρούν ατάκτως, το όραμα του τρελού και ιδιότροπου "καλλιτέχνη" να πνίγεται, και μαζί να παίρνει εκείνο του αιωνίως ακέραιου Vince. Ενδιαφέρον, σωστά? Περίπου.

Διότι, όλα αυτά θα ήταν υπέροχα αν δεν ήμουν σίγουρος οτι ο Harvey θα σουλουπώσει την ταινία (κρατώντας πάντα ικανοποιημένο τον Vince φυσικά), το αμερικάνικο κοινό θα την αποθεώσει (γιατί φυσικά αυτά τα φρικιά οι Γάλλοι δεν ξέρουν από σινεμά), ο Vince και ο μουρλός θα τσεπώσουν από ένα Όσκαρ, και όλα θα είναι έτοιμα για την φοβερή επιτυχία του "Silo" που φυσικά θα ζευγαρώνει την τέχνη με την εμπορικότητα.

Στο μεταξύ ο Turtle θα συνεχίζει να απολαμβάνει τη ζωή του Brett Ratner (χωρίς να είναι ο Brett Ratner), o Eric θα συνεχίσει να έχει δίκιο στα πάντα (και να βλέπει άβολα storylines όπως αυτό με την Anna Faris να κόβονται άτσαλα όταν οι συγγραφείς τα βαριούνται), ο Vince θα συνεχίσει να βγαίνει πάντα κερδισμένος ακόμα και από τα season-ending cliffhangers (και για όσους υποστηρίξουν οτι αυτή τη φορά ο ανυποχώρητος σταρ την έχει άσχημα, έχω να πω απλώς: χα!), ο Ari θα συνεχίσει να φωνάζει υστερικά προς τους πάντες, και όλοι θα συνεχίσουν φυσικά να κάνουν κολεγιακού επιπέδου αστεία με επίκεντρο παντός είδος αδύναμους, όπως τις γυναίκες, τους gay, τους transexuals, και γενικά οτιδήποτε δεν είναι Άντρας. (Roar.)

Kαι μέσα σε όλα, ο Kevin Dillon θα συνεχίσει να είναι χρυσός. To φινάλε που αναπάντεχα έκλεισε γύρω από αυτόν ήταν μεν cheesy, αλλά ο Dillon πούλησε την γλυκιά απόγνωση του Drama με τρόπο που δε μπορούσα κυνικά να του αρνηθώ ένα χαμόγελο. Αλλά είναι λόγος αρκετός για να συνεχίσω να βλέπω τη σειρά και το επόμενο καλοκαίρι? Μεγάλη κουβέντα δε θέλω να πω, οπότε απλά αφήνω την τραγική αυτή 4η σεζόν του "Entourage" με μια μόνο λέξη:

Επιφυλάσσομαι.

8 σχόλια:

  1. Η αναπάντεχη υποψηφιότητά του για Emmy ήταν η πιο άξια της σειράς μέχρι σήμερα, ακόμη περισσότερο κι από την περσινή νίκη του Piven!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ στην ζωή πιθανότατα θα χαιρόμουν αν μια ταινία σαν το Medellin πήγαινε χάλια στις Κάννες, στο σήριαλ λυπήθηκα λίγο καθ'ότι είμαι και sucker για ένα τυπικό αμερικάνικο happy end. Έχεις δίκιο για αυτό που είπες για την Anna Faris , πολύ απότομα και άτσαλα κόπηκε η ιστορία με τον Ε, δεν δεν ξέρω αν ήταν καν ενδιαφέρουσα απο την αρχή. Όσο για τον Vince, μου τη δίνει λιγάκι που είναι τόσο άνευρος και άβουλος και πάντα αισιόδοξος και θετικός, αλλά νομίζω οτι ο χαρακτήρας του σκιαγραφείται επίτηδες έτσι για να δείξει οτι οι περισσότεροι απο αυτούς τους young Hollywood stars είναι λίγο πολύ πιόνια των ατζέντηδων και των μάνατζερ. Ο Piven θεός, και ο Drama επιτέλους, έστω και ντροπιαστικά δικαιώθηκε και λίγο μέσα στη σειρά. Εγώ σίγουρα θα δω την επόμενη σεζόν, ευελπιστώντας οτι το season 5 θα είναι καλύτερο απο το 4. Ξέρεις μήπως για πότε έχει προγραμματιστεί η έναρξή της? Είμαι μεγάλη φαν του blog σου γιατί βλέπω όλες μα όλες τις σειρές που αναφέρεις και είμαι hardcore tv freak απο τότε που γεννήθηκα!...Keep up the good work

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Επιφυλάσσoμαι" λες εσύ, "Σούπα" λέω εγώ!

    Μα καλά, αυτος ο Eric γιατί δεν το γυρνάει στην χαρτομαντία μπας κ βγάλει κανά φράγκο?... Καλή ιδέα, τώρα που το ξανασκέφτομαι, θα είναι ό,τι καλύτερο για να ρεφάρουν μετά την αποτυχία του "πάντα χαμογελάω" Vince!

    Για να το λάβουν υπόψιν οι υπεύθυνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α! Επίσης εφιστώ την προσοχή στο Californication, που άρχισε πρόσφατα στο Showtime. Έχω δει τα πρώτα 4 επεισόδια που παίχτηκαν στην Αμερική και μπορώ να πω οτι εξεπλάγην θετικά και αναπάντεχα. Το επίσημο site:
    http://www.sho.com/site/californication/home.do

    Παίζει ο David Duchovny, και το plotline είναι "A writer (Duchovny) tries to juggle his busy career, his relationship with his daughter and his ex-wife, as well as his appetite for beautiful women.". Είναι αρκετά ανατρεπτικό, dirty, και politically incorrect, θα έλεγα οτι είναι a straight man's Sex and the City. Ρίξτου μια ματιά αν θες.
    Επίσης είδα προχθές στο Ε! οτι η Kristen Bell του Veronica Mars εκανε μεταγραφή στο Heroes! Απο τη μία χάρηκα που θα ανανεωθεί το cast αλλά αυτό σημαίνει επίσης NO MORE VERONICA MARS (sniff)!!Ξέρεις κάτι παραπάνω γι'αυτό?

    Πολύ με σόκαρε η απόπειρα του Wilson, είδες τα σχόλια της Courtney Love στο Ε! News? που συνδέει την 'κατρακύλα' του Wilson στον Steve Coogan? Ελεος!
    Αυτα...συγνώμη για τον φλύαρο οίστρο μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλο το φετινό arc, με το Medellin and stuff, με κούρασε απίστευτα -έφτασα στο σημείο να βαριέμαι ακόμη και τον Ari (αλλά ποτέ τη Mrs. Ari, είναι θέμα αρχής...)

    Νομίζω ότι δεν ξέρουν πού να το πάνε -εάν θέλουν μία γερή κόντρα Vince-E, μπορούσαν να το κάνουν θαυμάσια, τόσες ευκαιρίες είχαν! Και θα λάτρευα να δω τους δύο κολλητούς στα μαχαίρια, με τους Drama και Turtle να πρέπει να διαλέξουν πλευρά (huh, no-brainer...)

    Αλλά δεν τόλμησαν. Ή, ίσως, να συμβαίνει αυτό που φωνάζεις από την πρώτη στιγμή: ότι στο σύμπαν του Entourage όλα διορθώνονται μαγικά... ΟΚ, αλλά βαριέμαι...

    Παρεπιπτόντως, σημειώνω τον ωραίο ρόλο της Dana Gordon, η οποία με κέρδιζε επεισόδιο με το επεισόδιο, όσο πλήρωνε -και πληρώνει- το one night stand με τον Ari...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και εγω( σας εφιστω τας προσοχας σας)στο αριστουργημα της αλλης οχθης ΙΤ CROWD οπου ξεκινησε υπεροχα (2ος κυκλος) στο πρωτο επεισοδιο και απογειωθηκε στο δευτερο! απλα διαδωστε το..!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hey, cruella, ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια!

    νομίζω οτι ο χαρακτήρας του σκιαγραφείται επίτηδες έτσι για να δείξει οτι οι περισσότεροι απο αυτούς τους young Hollywood stars είναι λίγο πολύ πιόνια των ατζέντηδων και των μάνατζερ.

    Ναι, η πρόθεση ήταν ξεκάθαρα κάτι τέτοιο. Αλλά πλάκα-πλάκα, δε μπορώ να θυμήθω τελικά έστω μία φορά που ο Ari να κατάφερε να βγει πάνω από τον Vince!

    Το πρόγραμμα για την 5η σεζόν δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά λογικά θα παιχτεί παραδοασικά καλοκαίρι.

    Για Owen άκουσα, αλλά αγαπώ και τον Steve Coogan και δε θέλω να λένε τέτοια πράγματα. Και ποια τώρα, η Courtney Love. ;) Ο Wes Anderson λέει πάντως οτι ο Owen πάει πολύ καλά, και οτι τον κάνει να γελάει κάθε μέρα. Μακάρι.

    Το "Californication" το βρήκα πολύ αστείο, αλλά με ξένισαν άλλα στοιχεία της σειράς, κυρίως ο κεντρικός χαρακτήρας.

    Για το "IT Crowd" επίσης αντέδρασα αρνητικά, αλλά είναι τόσο ολοκληρωτική και έντονη η γιούχα που έχω φάει από κυριολεκτικά όσους ανθρώπους ξέρω, που νιώθω τουλάχιστον υποχρεωμένος να ξαναδοκιμάσω.

    Plan b: εάν θέλουν μία γερή κόντρα Vince-E, μπορούσαν να το κάνουν θαυμάσια, τόσες ευκαιρίες είχαν!

    Αυτό ακριβώς ήλπιζα οτι θα αποτελούσε την κορύφωση της σεζόν, αλλά προτίμησαν να πάνε με ένα ακόμη τύπου Ο KΙΤΤ Πέφτει Από Τον Γκρεμό / Ο KΙΤΤ Βγάζει Φτερά σενάριο όπως των περασμένων δύο σεζόν. Μην μαλώσουν οι δύο φιλοι -και συνεργάτες- ποτέ! Χαλάει τη φαντασίωση...

    Re: Dana Gordon. Άργησα να πειστώ, αλλά είμαι μαζί σου. Αυτή, ο Ari, η Mrs. Ari και o Lloyd μπορούν να φύγουν για κάποιο δικό τους spin-off show. O Drama μπορεί να τους επισκέπτεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή