Musical Montages, Day Six

To top-10 που στην πορεία μετατράπηκε σε top-11/12 φτάνει στο τέλος του, με αυτές που είναι πέραν αμφιβολίας και συναγωνισμού οι δύο αγαπημένες μου τηλεοπτικές στιγμές, τελεία. Spoilers κλασικά.

(Από αύριο ξεκινάει και πρακτικά η χειμερινή σεζόν, αλλά ελπίζω κάποια στιγμή να βρω χρόνο να κάνω μερικά τέτοια ακόμα, είχε πλάκα να τριγυρίζω στο YouTube πηδώντας από τη μία αγαπημένη σκηνή στην άλλη. Best title sequences, anyone?)

"Breathe me" - Sia
(Six Feet Under, season 5)

Ορκίζομαι σε ό,τι έχω ιερό: δεν έχω καταφέρει ακόμα να δω αυτό, το τελευταίο 5λεπτο του Six Feet Under, χωρίς να κλαίω με αναφιλητά. Από την πρώτη στιγμή που το είδα, μέχρι και σήμερα, δύο γεμάτα χρόνια αργότερα, συνεχίζω χωρίς σημάδια κούρασης να υποστηρίζω οτι είναι ο καλύτερος τρόπος με τον οποίον έχει κλείσει ποτέ σειρά. Όπως λέει και ο dust road, θα άξιζε να δεις τις 5 σεζόν μόνο και μόνο για να φτάσεις σε αυτή τη σκηνή.

"Brothers in Arms" - Dire Straits
(The West Wing, season 2)

Το set-up mισής σεζόν από τον Aaron Sorkin καταλήγει σε αυτή τη στιγμή, τέλεια ενορχηστρωμένη από τον Tommy Schlamme, πλήρης με τους κεραυνούς της, και τις σημαίες, και το κιθαριστικό σόλο της, και τον Jed Bartlet στην πιο καθοριστική κίνηση της πολιτικής καριέρας του, με τα χέρια στις τσέπες και την υποψία ενός θριαμβευτικού χαμόγελου. Simply put, δεν έχω νιώσει ποτέ μου τόσο περήφανος για fictional χαρακτήρα. (Και η ειρωνία? Αυτά τα βιντεάκια τα συγκέντρωνα τη μέρα των εθνικών εκλογών. Χαρ χαρ χαρ.)

8 σχόλια:

  1. Love the West Wing clip! I remember the first time I watched that episode and every time after that (I think I'm on my 6 viewings of the entire series now)I get goose bumps up and down my legs!

    Allo musical montage pou mou exei meinei aksexasti is when Zoey gets kidnapped? Angel--Massive Attack. Kai trexei o Leo and there are those black and white flashes of Zoey and then he tells Jed and the whiskey glass drops from his hand... Fovero!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλά, στο τέλος της 4ης σεζόν τράβαγα τις κοτσίδες που δεν έχω! Όλα αυτά τα συνδυασμένα cliffhangers πρέπει να τα σκεφτόταν για βδομάδες ο Sorkin, όταν αποφάσισε να φύγει από το show. Μεγαλύτερο "Fuck. You." προς τον επόμενο showrunner δεν έχω δει ποτέ μου, ούτε καν στο Gilmore Girls, πουθενά. Ήταν φανταστικό, και δυστυχώς μετά τα έκαναν θάλασσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι όμως, αυτό το φινάλε ήταν ό,τι καλύτερο είχε η σειρά, από τις καλύτερες τηλεοπτικές στιγμές όλων των εποχών! War games, καταιγίδες, κηδείες, η συνομιλία με τη Mrs. Landingham...

    I mean, ο Bartlet να βρίζει το Θεό στα λατινικά; Και μετά, το ύφος του επάνω στο podium; Είναι βρεγμένος από πάνω ως κάτω (στον προφανή συμβολισμό...) και η κάμερα του Schlamme γυρίζει γύρω-γύρω...

    Εξαιρετική τηλεόραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι ρε συ, διαολόστειλε το Θεό στα λατινικά! Το οποίο πέρα από την αξία του σαν concept και μόνο, ήταν τουλάχιστον σοκαριστικό στα πλαίσια του χαρακτήρα που ποτέ δεν είχε αμφισβητήσει την πίστη του. Και μέσα από αυτή τη δοκιμασία βγήκε δυνατότερος τελικά, σα να ήταν όλο όντως ένα divine plan.

    Όσο θυμάμαι τη θρησκευτικότητα του Bartlet και πόσο αληθινή και ειλικρινή την ένιωθα σε όλες τις στιγμές, τόσο θλίβομαι που ο Sorkin ξέπεσε στο θρησκευόμενο καρτούν που λέγεται Harriet Hayes. Στην πρώτη περίπτωση σεβόταν τον "αντίπαλο", στη δεύτερη τον πατρονάριζε με το χειρότερο τρόπο.

    Anyway, ναι, η κάμερα του Schlamme λοιπόν. Πω πω, και μόνο που σκέφτομαι το τελευταίο πλάνο, ανατριχιάζουν και οι κάλτσες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Paidia o Dark Tyler exei kotsides. Diabazoun kai atoma pou se kseroun, pou ta poulas auta?



    (Nai, simera den skopeuo na po kati epoikodomitiko. "Simera?" I hear you say. Anyway, mono gia to Atonement.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to oti to eixa sigouro to six feet under peirazei???
    sorry guys den exo dei akoma west wing....protimo na do 90210!!!!
    (apo kapou erxetai ena terastio plithos me dokaria.....see ya later0!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sugnomi, ksekinisa na ksanadw to 6ft under clip alla den mporesa

    sto prwto lepto me eixan parei ki emena ta klamata.

    Einai kati subliinal gamoto? insertedflash image saying 'cry little bitch'

    ΑπάντησηΔιαγραφή