Musical Montages, Day Three

Ένα καρα-sappy κομμάτι κι ένα απλά μετριότατο? Ναι, γιατί συνοδεύουν τέλεια την εικόνα κι εξυπηρετούν απόλυτα το μήνυμα. Toνίζω ακόμα περισσότερο την προειδοποίηση για spoilers, γιατί το δεύτερο σημερινό entry είναι series finale, και τι φινάλε κιόλας.

"Trouble" - Coldplay
(The Shield, season 1)

Δεν ήταν η πρώτη φορά στη σειρά που παρακολουθήσαμε μια αναπάντεχα προσωπική και ευαίσθητη στροφή, αλλά ήταν η πρώτη που έβαζε τον σκληρό πρωταγωνιστή τόσο έντονα στη θέση του θύματος. Επιπλέον, ήταν η στιγμή που με έπεισε οτι ο Michael Chiklis μπορεί όντως και να είναι ηθοποιάρα, και όχι απλά ένας άφοβος και αποτελεσματικός αγροίκος.

"Don't Stop Believing" - Journey
(The Sopranos, season 7)

Να η απόλυτη χρήση μουσικού κομματιού. Το τραγούδι από μόνο του είναι μια μπούρδα και μισή, αλλά στα πλαίσια των χαρακτήρων και του storytelling είναι απλά ιδιοφυές. Το αποτέλεσμα είναι φυσικά ένα από τα σπουδαιότερα series finale όλων των εποχών, και hands down, το πιο πολυπαρωδημένο, αν υπάρχει τέτοια λέξη.

4 σχόλια:

  1. Για να ντύσεις ΑΥΤΟ το φινάλε, Coldplay: Πώς είναι δυνατό να κάνεις λάθος; Απλά, καταπληκτική επιλογή, που δουλεύει άψογα.

    Για το δεύτερο, τι να πω; Ούτε έχω παρακολουθήσει τη σειρά, ούτε το κομμάτι ήξερα (και που το έμαθα, δεν άλλαξε τίποτε). Αντιλαμβάνομαι τη σπουδαιότητα του series finale, ειδικά αυτού, αλλά ΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, ναι, το διευκρίνησα εξάλλου. Το κομμάτι αυτό λειτουργεί μόνο μέσα στα πλαίσια της σειράς, και της βαθιάς γνώσης την χαρακτήρων και των ιδιαιτεροτήτων του Chase ως δημιουργού. Είναι φαντάζομαι με διαφορά η πιο "meh" επιλογή αν τη δεις ξεκομμένη από το context της. (δηλαδή βασικά όπως τα ποστάρω εδώ. LOL)

    Coldplay, respect. Αν και το καλύτερο μοντάζ του Shield ήταν νωρίτερα μέσα στην πρώτη σεζόν, με τους Magnetic Fields. Αν κάποια στιγμή έχω όρεξη να κάνω την ίδια δουλειά και για non-finale montages... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DARK,MHN KSEXASEIS LIVE APO SEASON 2 TOU SHIELD, SE EFAGA.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε θα έχω διπλό entry από την ίδια σειρά (εκτός από μία περίπτωση, που είναι κάπως ιδιαίτερη), οπότε δεν έχει άλλο Shield. Ποιο κομμάτι εννοείς όμως, θύμησέ μου λίγο. Αν υπάρχει στο YouTube, δώσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή