#1 Dad(s)


Spoilers και σχόλια για Weeds και Heroes, μετά το άλμα.

A μωρέ τον λυπήθηκα τον Dean τον κακομοίρη στο Weeds. Όχι απλά γκρεμοτσακίστηκε, ακινητοποιήθηκε, κατουρήθηκε, υποβαθμίστηκε, αλλά είδε και τους φίλους του να τον εκμεταλλεύονται χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα. Yikes, όλο αυτό για να έρθει ξανά μαζί με τη Celia? Cruel! (By the way, "Belly"?! Ποια δράκαινα δίνει αυτό το παρατσούκλι στην κόρη της?)

To μεγάλο ερωτηματικό αυτή τη στιγμή είναι πού το πάνε οι συγγραφείς με τη φιλία των δύο κυριών Scottson. Μου αρέσει η δουλειά της Brooke Smith, οπότε δε με ενοχλεί το ενδεχόμενο να την βλέπουμε για κάμποσο καιρό ακόμη, απλά αναρωτιέμαι αν απλά γεμίζουμε χώρο ανάμεσα στο story με τον U-Turn και ό,τι αποτελέσει κλιμάκωση της σεζόν, ή αν όντως αυτό πρόκειται να οδηγήσει κάπου. Το πιο απολαυστικό όμως κομμάτι του επεισοδίου ήταν φυσικά οτιδήποτε είχε και πάλι να κάνει με τον Kevin Nealon, και την ολοένα και αυξανόμενης έντασης κόντρα του χαρακτήρα του με αυτόν του Matthew Modine. Προβλέπεται shitstorm. Oh, wait.

Στο Heroes για όνομα του θεού, κοιμήθηκα. Τα πάντα σέρνονται με ρυθμούς ανάπηρου σαλιγκαριού και το χειρότερο είναι πως δεν μοιάζουν καν να οδηγούν πουθενά. Ο Peter είναι ακόμα παγιδευμένος στο Black Donnellys του Paul Haggis επειδή ένας τυπάκος κρατάει ένα κουτί αγνώστου περιεχομένου για όμηρο, ο Hiro κάνει τον Kensei ήρωα μέσα σε μια σκηνή αλλά μένει πίσω γιατί τον είδε να του κλέβει την πατενταρισμένη ρομαντική του κίνηση, η Claire ζει έναν συνδυασμό της πτήσης από το Superman και του magic carpet ride από το Aladdin αλλά με τα εφέ του Plan 9 From Outer Space, και η Maya αποχωρίζεται τον Alejandro και σκοτώνει ανθρώπους με τη σκέψη της!, κάτι που είχε ενδιαφέρον την πρώτη φορά που το είδαμε, άντε και τη δεύτερη.

Στο μεταξύ, ο Ando ανακαλύπτει ένα ημερολόγιο του Hiro το οποίο πολύ βολικά προσγειώνεται στην ακριβή επιθυμητή χρονική στιγμή. Χαίρομαι πολύ που ο Hiro ξέρει να στοχεύει τόσο καλά μέσα από το χωρόχρονο. Δε θα θέλαμε να έχει διαβάσει το κείμενο οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος ακούμπησε το σπαθί κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων αιώνων. Μιλώντας για τον ταξιδευτή μας, έχει σκεφτεί κανένας άλλος οτι ίσως θα έπρεπε να τον έχουμε δει και στο παρόν της σειράς? Δηλαδή ΟΚ, βρίσκεται μεν στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα, αλλά στο παρελθόν έχει γίνει ξεκάθαρο οτι η απουσία του από το παρόν δεν διαρκεί όσο η παραμονή του στο παρελθόν. Για την ακρίβεια, επιστρέφει λίγο-πολύ όπου και όποτε γουστάρει, οπότε βασικά εδώ περιμένει μάλλον να γυρίσει την ακριβή στιγμή που το κεντρικό story arc θα τελειώνει. How thoughtful of him. Και by the way ναι, αναφέρομαι στο story arc που δεν έχει αναφερθεί για δυο επεισόδια τώρα.

Εκτός αν θεωρείται πρόοδος αυτό το ξεκαρδιστικό φινάλε με τον Mohinder να ανακαλύπτει τον πίνακα που ο Isaac τόσο εξυπηρετικά είχε σημειώσει με αύξοντα αριθμό. Τι καλός άνθρωπος! Το μόνο πράγμα που δεν ήταν βαρετό ή τραγικό στο αποψινό επεισόδιο ήταν η επιστροφή του depowered Sylar και η αληθινή μορφή της Candace που οι συγγραφείς όφειλαν να μας έχουν δείξει από πέρσι. Τελικά μου αρέσει ο Zachary Quinto, δε βλέπω την ώρα να τον δούμε ως Mr. Spock. Τι, για το Heroes λέγαμε? Sorry, αφαιρέθηκα.

13 σχόλια:

  1. Ενα κομα επανω, μια τελεια κατω, ειπες ακριβως οτι ειχα να πω για το επεισοδιο. Παλι καλα που τσεκαρα το USTV και με γλυτωσε απο γραψιμο.

    Αν ΚΑΙ! Τα τελευταια δυο βλεμματα μεταξυ Claire - μπαμπα μου αρεσαν.
    Εχουμε δηλαδη... 30 καλα δευτερολεπτα στο σακο.

    Ο Sylar btw ειναι στο νησι του..Οχι δεν το λεω το αστειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλο ενα βαρετο Heroes με την γελοιοτερη σκηνη των τελευταιων χρονων, με το ιπταμενο flirt της Claire και του νεαρου που μου ειναι παντελως αδιαφορος.Ενας απο την παρεα που δεν χαριζει καστανα δηλωσε οτι ισως και να μην ξαναδει Heroes.Μονο θετικο στην ολη ιστορια ο Zachary Quinto και στα αρνητικα η μη εμφανιση του Adrian Pasdar.Γνωμη μου ειναι οτι ''γεμιζει'' την οθονη οποτε εμφανιζεται.Μια ερωτηση, τελικα που το πανε φετος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. LOL @ Sylar στο νησί. Τρελό crossover potential!

    Μια ερωτηση, τελικα που το πανε φετος;

    Ξέρουν? Εισάγουν ένα whodunnit και μετά περνάμε δυο επεισόδια με την Claire να πετάει ρομαντικά και την Maya να κάνει συνέχεια το ίδιο πράγμα.

    Ας έκαναν περισσότερα story arcs αν δε μπορούν να τραβήξουν αυτό αρκετά. Πραγματικά, το Heroes έχει ένα από τα πιο ελύθερα concepts που είχε ποτέ serialized σειρά, δεν δεσμεύεται από κανέναν και ποτέ, μπορεί να συνεχίσει για 100 χρόνια και να έχει ακόμα ιστορίες να πει.

    Και τρώμε 3 βδομάδες με τον Peter και την Ιρλανδική μαφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η περίοδος χάριτος τελείωσε, εγώ την παρατάω τη σειρά. Θα διαβάζω περιλήψεις εδώ κι αλλού, ίσα-ίσα μπας και γίνει κανένα θαύμα και αξίζει η σειρά το χρόνο μου.

    Κάτι σχετικο-άσχετο, ένας από τους λόγους που τράβηξε πέρυσι η σειρά τα βλέμματα, δεν ήταν το βάρος που έδινε στους χαρακτήρες; Γιατί μέχρι τώρα μας έχει πρήξει ο Kring με αργά επισόδεια, ψευτοδιλήμματα και φτηνό, καρακλισέ δράμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. weeds
    πεθανα στο γέλιο με το κατούρημα που τον έσωσε από μολύνσεις,χαχα
    heroes
    συμφωνώ με όλα! ποσο βολικό επίσης που ο άλλος "διαφορετικός" στο σχολείο της κλερ, είναι τόσο ωραίο γκομενάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης τι ωραία και καλά που βρήκε επιτέλους η Κλαιρ κάποιον να μιλάει και να σταματήσει να προσποιείται ότι είναι μια συνηθισμένη μαθήτρια κάτι που έκανε μέχρι τώρα με τοοοοοση επιτυχία. Πόσο δύσκολο πρέπει να της ήταν... :)))
    Τέλος και για μένα το heroes. Κουράστηκα και πεθαίνω από πλήξη. Εξάλλου υπάρχουν άπειρες καλύτερες σειρές από αυτήν. Δεν λέω ότι δεν θα το ξαναδώ, απλά ελπίζω ότι όταν θα δω 8 μαζεμένα επεισόδια σε 2 μήνες από τώρα ίσως και να υπάρχει κάποια εξέλιξη που θα χωρούσε σε ένα μόνο επεισόδιο στο μικρό μου μυαλουδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι πραγματικά η Claire πρέπει να είναι η χειρότερη undercover όλων των εποχών.

    Τον flying emo boy τον μισώ! Θεωρείται ωραίος αυτός ο τύπος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να προσθέσουμε, βέβαια, πως ο μελλοντικός κύριος Σποκ συνυπήρξε, εκτός από τον (στη σειρά) εκλιπόντα κύριο Σούλου, από αυτό το επεισόδιο και με την κυρία Ουχούρα.

    Θα την καταλάβαινα, πιθανώς, αλλά είχε παίξει και το όνομα από τους τίτλους (πάντα το Nichelle μου καθόταν για τυπογραφικό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α, και stella: μη σου κακοφαίνεται η εμφάνιση του έτερου διαφορετικού. Όλοι εμείς οι υπερήρωες είμαστε γαμωταπαιδιάτοι ψυχή τε και σώματι.

    Πέρα από πλάκες, όμως, ο συγκεκριμένος νεαρός ηθοποιός πιστεύω πως άνετα θα μπορούσε να παίξει το ρόλο γιου του Nathan Fillion.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί έπρεπε τώρα να πας και να μου καταστρέψεις τον Nathan Fillion? :P

    LOL για το τυπογραφικό Nichelle, btw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Προβλέπεται shitstorm. Oh wait"

    Hehe. I'm still laughing over that sentence. Excellent comedic timing my friend! Hehe.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. akoma ena vareto ke argo episodio heroes..mono i epanemfanisi tou Sylar itan kati kalo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο κόσμος της γνώσης σας περιμένει. Ανακαλύψτε την ιστορία του Takezo Kensei στο παρακάτω cheesy documentary στο στυλ των ντοκυμαντερ του PBS και του History Channel φτιαγμένο απο το viral website Yamagato Fellowship του μακαρίτη Nakamura.
    http://www.yamagatofellowship.org/videoEvents.shtml

    ΑπάντησηΔιαγραφή