Desperate Housewives: Now You Know


Όπως ανέφερα και στο post για το Grey's Anatomy, το Desperate Housewives έχει εδώ και καιρό σταθεροποιηθεί σε ένα επίπεδο που πάντα με ευχαριστεί σε ένα βαθμό να το βλέπω, αλλά σπάνια φτάνει ένα επίπεδο ικανό που να με κάνει να θέλω να σχολιάσω. Η πρεμιέρα της 4ης σεζόν (και να σημειώσω σε αυτό το σημείο οτι δεν το πιστεύω πως η σειρά παίζεται πλέον για 4ο χρόνο) βρισκόταν σε αυτή τη γνωστή περιοχή ευχάριστης ουδετερότητας, αλλά αυτό που μου δίνει κίνητρο να ποστάρω είναι φυσικά η άφιξη του Nathan Fillion, ενός ηθοποιού που μπορεί πολύ απλά να παίξει τα πάντα. Μερικά spoilers, μετά το άλμα.

Έχει πλάκα λίγες μέρες μετά την παρακολούθηση του Waitress στις Νύχτες Πρεμιέρας να βλέπω τον Captain Mal και πάλι στο ρόλο του -φαινομενικά- αφελούς και γοητευτικού γυναικολόγου, αλλά επειδή εδώ είναι το Desperate Housewives και κανείς χαρακτήρας δεν παραμένει αγαθός για πολύ, είμαι σίγουρος πως ο Fillion θα κληθεί λίαν συντόμως να αναδείξει τα Scary Motherfucker προσόντα του, από αυτά των οποίων στο Drive είδαμε μόνο σκιές, αλλά στην Buffy για παράδειγμα τα είχαμε χορτάσει. Δυστυχώς στα credits χαρακτηρίζεται ως guest star, εν αντιθέσει με τη γυναίκα και την κόρη του που προστέθηκαν κατευθείαν στους regulars. Αυτό δεν είναι δεσμευτικό, αλλά δε θα ήθελα να τον δω να αποχωρεί γρήγορα από τη σειρά-- αν μη τι άλλο είναι ο ένας λόγος που θα με έκανε να επιστρέφω κάθε βδομάδα να σχολιάζω πόσο φοβερός ηθοποιός είναι, περίπου όπως κάνω στα φετινά posts του Weeds για τη Mary-Louise Parker.

Oι σκηνές όπου ο Fillion παίζει με το άβολο χιούμορ ("Relax, now") είναι φυσικά χρυσός, και η Dana Delaney ως γυναίκα του είναι φαινομενικά στην κοσμάρα της, αλλά η σκηνή στο φινάλε που έρχονται μαζί στη σοφίτα για να συζητήσουν κρυπτικά για το νέο μυστήριο της σειράς ήταν επαρκώς spooky. Και, το σημαντικότερο, είναι και οι δύο αρκετά καλοί ηθοποιοί για να παίζουν αυτού του τύπου τις μεταβολές στα μικρά τους δαχτυλάκια. Επιχειρώντας τώρα μια πρώτη πρόβλεψη: η κόρη τους δεν είναι πραγματικά δική τους. Η πραγματική τους κόρη πέθανε σε αυτή τη σοφίτα, και οι δυο τους απήγαγαν ένα άλλο κοριτσάκι, το οποίο τώρα φυσιολογικά δε θυμάται τίποτα για τα παιδικά του χρόνια στην Wisteria Lane, καθότι αυτά δεν υπήρξαν ποτέ.

Ε, κατά τα άλλα ευχάριστες στιγμές με όλους, η Bree με την πηρούνα στην κοιλιά της ήταν να ψοφάς από τα γέλια, ο φανταστικός John Slattery μου θυμίζει οτι έχω να δω και το Mad Men, η μη αυτοκτονία της Edie ήταν έξυπνος τρόπος να αποφύγουν οι συγγραφείς τη γωνία στην οποία έγραψαν πέρσι τους εαυτούς τους, ενώ ο καρκίνος της Lynette ελπίζω να μη σημάνει την αποχώρησή της από το show. Υπάρχουν κάτι φήμες για αποχώρηση μιας εκ των 4 housewives, και αν αυτή είναι οποιαδήποτε άλλη πλην της Teri Hatcher, θα εκνευριστώ πολύ.

6 σχόλια:

  1. Για το μυστήριο και γω πιστεύω πως δεν είναι η κόρη τους αυτή. Θέλω να βρω σπόιλερς για το μυστικό της σοφίτας!!!

    Υ.Γ. Η πιρούνα όλα τα λεφτά!
    Υ.Γ.2 Αν είναι να φύγει κάποια, να φύγει η Σούζαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ti lete re pedia?
    i zousan na mini!

    ke ego afto katalava me tin kori tous,oti ine kapia alli pou piran otan itan mikri.
    mou arese o tropos pou egine i apopira tis Edie!

    Lipame gia Lynette...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ πού την ήξερα την κόρη τους, by the way, και μου ήρθε σε φλασιά οτι είναι η Κόρη από το How I Met Your Mother. Τώρα που το σκέφτομαι, το ήξερα, απλώς μάλλον το είχα ξεχάσει.

    Επίσης η ηθοποιός είχε πάρει το ρόλο μιας λεσβίας cheerleader φίλης της Claire στο Heroes (I kid you not) αλλά όταν της προσέφεραν regular gig στο Desperate Housewives εγκατέλειψε τα λεσβιακά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια που αναφέρθηκε και η Lynette, είμαι περίεργος να δς του χρόνου στα Έμμυ αν το επεισόδιο με την αναπόφευκτη κορύφωση του δραματικού arc της Felicity Huffman που λογικά θα πέσει μέσα στα November sweeps θα επιμείνουν να το δώσουν στις κωμικές κατηγορίες. Η γυναίκα παίζει ξεκάθαρα δραματικά εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο, τι δουλειά έχει δίπλα στην America Ferrera...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. agapame Terri!!

    ante ante

    den mou kanei arketa glamorous i nea Housewife, san na min kollaei

    perimenw enagwniws na dw to gay couple omws

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H νέα, by the way, ήταν η original επιλογή για το ρόλο της Bree, αλλά τελικά τον αρνήθηκε κι έτσι πήγε στην Marcia Cross. Όχι τυχαία, η σκηνή που μοιράστηκαν οι δυο τους ήταν σκέτη απόλαυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή