Heroes: Lizards


Επιτρέψτε μου μια παρένθεση λίγο. Διάβαζα μια συνέντευξη του Tim Kring τις προάλλες, όπου λίγο-πολύ έριχνε φταίξιμο στο κοινό που περίμενε μια μεγάλη μάχη στο τέλος της πρώτης σεζόν επειδή δεν έχουν τα μέσα ή τα λεφτά, yada yada yada. Ξεχνώντας για λίγο το οτι ο ίδιος έτρεχε αριστερά και δεξιά φωνάζωντας πόσο γαμάτο είναι το φινάλε, και οτι δε θα μπορούμε να καταλάβουμε τη διαφορά από ένα blockbuster των 90 εκατομμυριών (δεν πρέπει να πηγαίνει σινεμά τα καλοκαίρια ο Kring), καθώς και το οτι αυτή καθεαυτή ήταν ένα μόνο από τα προβλήματα εκείνου του επεισοδίου, ας σταθώ στην actual τελική μάχη. Πάρτε λίγο τώρα τη σκηνή των 20 δευτερολέπτων όπου ο Peter δέρνει τους μαφιόζους σε αυτό το επεισόδιο, και πείτε μου-- αυτό το πραγματάκι, ήταν δύσκολο να το έχουν κάνει πέρσι? Ο Peter χρησιμοποίησε σε λίγα δευτερόλεπτα 4 διαφορετικές δυνάμεις! Όταν μια random μάχη σε ένα random επεισόδιο είναι πιο εφευρετική και συναρπαστική από την κλιμάκωση της πρώτης σεζόν, ξέρεις οτι το πρόβλημα δεν είναι το μπάτζετ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως. Ακολουθύν spoilers για το σαφώς βελτιωμένο δεύτερο επεισόδιο.

Εκτός από την προαναφερθείσα μάχη, είχαμε αρκετές ακόμα περιπτώσεις όπου τα πράγματα ήταν πιο ενδιαφέροντα από την πρεμιέρα, χωρίς να λείπουν βέβαια και τα προβλήματα. Φοβερή η σκηνή όπου βλέπουμε τη δύναμη της Maya σε δράση, αλλά το μοντάζ όσο την "γιάτρευε" ο Alejandro ήταν all over the place. Φοβερή η σκηνή με τον Peter και τους Ιρλανδούς μαφιόζους, αλλά αυτό που ακολούθησε με τον εκβιασμό ήταν ό,τι πιο τραβηγμένο και τεμπέλικο παίζει να έχει κάνει η σειρά ως σήμερα, και αυτό λέει πολλά. Άψογη η όλη συνωμοσία με Mohinder-HRG-Haitian, αλλά-- όχι, actually εδώ δεν έχω παράπονα. Και η σκηνή της επανασύνδεσης του Noah με τον Haitian μου έφερε ένα χαμόγελο περηφάνιας στο πρόσωπο.

Επίσης awesome? Η Claire και το κομμένο της δαχτυλάκι, όπως και η γενικότερη αναζήτηση από μέρους της κάποιας μεγαλύτερης αλήθειας πίσω από την ύπαρξη των μεταλλαγμένων. Οι προβληματισμοί της ήταν legitimate και ο πατέρας της είχε πολύ καλό λόγο να ανησυχεί. Λιγότερο awesome σε όλα αυτά? Ο stalker συμμαθητής της, που ελπίζω πραγματικά να είναι ο δολοφόνος του Nakamura ή ο Sylar, γιατί αν είναι απλώς αυτό που φαίνεται τότε μιλάμε για ανοησία και βαρεμάρα μεγατόνων.

Το οποίο με φέρνει στο άλλο μεγάλο arc της σεζόν, τη δολοφονία του πατέρα του Hiro. Ωραιότατη η σκηνή της ανάκρισης της μαμάς Petrelli από τον Matt, αλλά εξακολουθώ να ενοχλούμαι από το πόσο απλοϊκά παρουσιάζεται το διάβασμα της σκέψης. Still, όταν έβαλε τις mental φωνές στον Parkman, έκανε για μια cool σκηνή.

Κλείνω με Hiro, γιατί το στόρι του συνεχίζει να είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό μέχρι τώρα. Τον Anders τον λατρεύω κι εδώ με κέρδισε ακόμα περισσότερο, οπότε στη σκηνή του προς στιγμήν θανάτου του τα χρειάστηκα. Ωραία διπλή μπλόφα, πάντως, και η χρησιμοποίηση από τον faux-samurai μιας δύναμης που μοιάζει ύποπτα με αυτήν της Claire με βάζει σε σκέψεις. Μήπως η κάθε δύναμη εμφανίζεται μία φορά ανά γενιά, περνώντας στον επόμενο κατοχό της όταν ο προηγούμενος πεθάνει? Σε κάθε περίπτωση, cool twist, σε ένα γενικά καλό επεισόδιο παρά τα κατά τόπους προβληματάκια του. Ιδιαίτερα αποτελεσματικός ως τώρα είναι ο τρόπος που η σειρά ισορροπεί ανάμεσα στην ανάπτυξη των παλιών, και την εισαγωγή νέων χαρακτήρων, έναν τομέα όπου ας πούμε το Lost δε τα είχε καταφέρει εξίσου καλά στο παρελθόν.

Ακούω στοιχήματα-- επόμενο θύμα του Legacy Virus? Ποιος είναι ο δολοφόνος του Nakamura? Πού είναι ο Sylar? Και, κυρίως, γιατί δεν είναι senator o Nathan Petrelli αυτή τη στιγμή, είπαμε?

10 σχόλια:

  1. Να γκρινιάξω λιγο για τους πίνακες του Mendez που εντελώς βολικά, είχε στην κατοχή του ο Bennet. ΟΚ δεν έχει κάποιο continuity error, αλλά όπως είπα πολύ βολικό...

    Πουθενά και πάλι Ali Larter... Which is a good thing... :P Δεν το σχολίασες καν... Μάλλον δεν το πρόσεξες...

    Wonder Twins!

    Α, και πρέπει να γίνει μία διευκρίνηση για την Claire...Δεν θυμάμαι αν είχε γίνει στην πρώτη σεζόν, γιατί τα είδα και μαζεμένα τα πρώτα 16 eps..ΟΚ, έχει healing factor. Αλλά αισθάνεται πόνο ή όχι?
    Άλλο το ένα και άλλο το άλλο...
    Και ο Hulk και ο Wolverine έχουν healing factor , αλλά πόνο αισθάνονται μια χαρά. Ο Wolverine πχ όπως έδειχνε και σε ένα AXM meditates για να τον ξεπερνά όταν έχει υπερβολικές πληγές.
    Η Claire, προφανώς για να κόβει τα δάκτυλο της για πλάκα (να μην αναφέρω being opened in half στο νεκροτομείο) προφανώς δεν έχει πρόβλημα... Άλλα έπρεπε να το δηλώσουν... Έτσι για το γμτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν βελτιωμένο σε σχέση με το πρώτο, αλλά δεδομένου του πόσο "τράβηξε" ο πρώτος κύκλος μέχρι να κλείσει ένα story arc, που ουσιαστικά δεν το έκλεισε καν και το πόσα κλισέ και πόσες τεμπελιές συνεχίζουν να εμφανίζονται, δε με βλέπω να μένω για πολύ.

    Καλός ο Hiro, καλός ο Πετρέλης Jr., καλός κι ο HRG, αλλά δε μου φτάνουν. Αν δε μου δείξει κάτι καλύτερο στο επόμενο επισόδειο, θα την κάνω σιγά-σιγά.

    Κι αυτή η Κλαιρ... κι εμείς περάσαμε εφηβεία, δεν ακρωτηριαζόμασταν για πλάκα. Ήλπιζα εν μέρει να μην ξαναφυτρώσει το δάκτυλο. Έτσι, για να πέσει μέσα στη θεωρία του καθηγητή της περί εξέλιξης (αφού το γένος δεν το χρειάζεται πια για ισορροπία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, να γκρινιάξω κι εγώ για τους πίνακες. Πέρσι όλη τη σεζόν μας είχαν φάει το συκώτι οτι κάθε πίνακας γίνεται πραγματικότητα, και στο φινάλε ένας από τους πίνακες εντελώς ανεξήγητα απλά δεν έγινε πραγματικότητα. Και τώρα ξαφνικά η δουλειά του Isaac είναι ξανά Ευαγγέλιο?

    Πραγματικά, αυτή η σειρά θέτει τη μπάρα για το Τεμπέλικο Γράψιμο.

    neoranger, όταν η Claire έκοψε το δάχτυλό της (by the way, σωστό το παραπάνω point για τον πόνο!) κι εγώ απορούσα τι θα συμβεί δεδομένου του context. Δηλαδή δεν μπορούσα να αποφασίσω αν όλα τα γνωστά μπλα-μπλα της σειράς περί εξέλιξης κτλ ήταν απλώς για να φαίνεται πιο σοφιστικέ από ό,τι είναι ή αν θα ήταν όντως τελικά σχετικό. Το δαχτυλάκι ξαναφύτρωσε, και ο Tim Kring αποδεικνύεται και πάλι πως δεν είναι ακριβώς ο άρχοντας του context.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε φαντάζεστε να ξαναφύτρωνε βαμμένο; ΛΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. LOL! Talk about evolution!

    Btw ελπίζω να θυμηθεί μετά να μαζέψει το δάχτυλο, μην το δει η μάνα της και πάθει κανά εγκεφαλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα να πεταχτεί στον αέρα ο σκύλος και να το αρπάξει, όταν το έκοψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα πολλά δε μου κάθισαν στο συγκεκριμένο επεισόδιο:π.χ. Γιατί ο Peter δε χρησιμοποίησε τις δυνάμεις του για να πάρει το βιβλίο που απειλούσε να πετάξει στη φωτιά ο Ιρλανδός μαφιόζος? Οk, δεν έχει μάθει να ελέγχει τις δυνάμεις του, αλλά σε προηγούμενη σκηνή μια χαρά τις ήλεγχε..
    Δε με ενθουσίασε το επεισόδιο και η ιστορία του Hiro έχει αρχίσει να γίνεται βαρετή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακριβώς αυτό, σχετικά με τον Peter και την Ιρλανδέζικη μαφία. Νιώθεις οτι οι συγγραφείς τον έχουν να χρησιμοποιεί επιλεκτικά τις δυνάμεις του, ώστε να μπλεχτεί σε κάποιο storyline που θα τον κρατήσει απασχολημένο μέχρι να είναι η ώρα να μπλεχτεί με το κεντρικό μυστήριο. Βασικά το ίδιο γινόταν πέρσι σε όλο το β' μισό της σεζόν με τον Hiro.

    Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα να πεταχτεί στον αέρα ο σκύλος και να το αρπάξει, όταν το έκοψε.
    Κάπου μέσα σε όλο αυτό το story κρύβεται ένα αστείο σχετικά με τον Big Lebowski, αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επίσης μπορώ να πω ότι η Κλαιρ γενικότερα σαν χαρακτήρας εκτός από το να με κάνει να βαριέμαι πλέον με εκνευρίζει κιόλας. ΟΚ, καταλαβαίνω ότι πάντα υπάρχει σε μια ιστορία κάποιος που είναι χαζός (ή τουλάχιστον που φαίρεται χαζά)αλλά είναι κάπως επαναλαμβανόμενο η Κλαιρ να κάνει μια τεράστια βλακεία κάθε 5 λεπτά, ο πατέρας της να την μαλώνει που εκτέθηκε και εκείνη αμέσως να το παραδέχεται λέγοντας τι πρέπει να προσέχει στο μέλλον, κτλ, κτλ,
    Συμφωνώ απόλυτα με τον boss (sic)για θεωρίες περί βαρετού γραψίματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Wonder Twins! teleio!

    creepy i mikri mexikani

    basika bariemai ola ta stories peran tou brwmikou sternou tou Petreli kai tou Hiro-Xena

    ΑπάντησηΔιαγραφή