HIMYM: We're Not From Here


Σύντομα spoilers για το 2ο How I Met Your Mother μετά το άλμα.

Πιο παραδοσιακά sitcomy από συνήθως, αλλά κι έτσι ακόμα όλα τα storylines είχαν τις στιγμές τους. Προφανώς το όλο Robin v Robin σκηνικό θα είχε σε όλους το ίδιο effect που είχε και στον Barney στο τέλος, οπότε κερδίζει πόντους για αυτό, αλλά γενικά ήταν κάπως χοντροκομμένο ως προσπάθεια να υπογραμμίσουν οι συγγραφείς τους λόγους που δεν ταιριάζει η Robin με τον Male-Gail. Kρατώ όμως τη φοβερή χημεία που είχε ακόμα μια φορά με τον Barney, και συνεχίζω. (By the way, διαφωνεί κανείς οτι θα είναι legendary ζευγάρι οι δυο τους?)

Το κυρίως story με τον Ted ήταν όλο αστείο, από την αρχή ως το τέλος με το anti-Jersey rant. Διαβάζω βέβαια οτι το ίδιο ακριβώς πράγμα έχει συμβεί στο Seinfeld (και σε 100 άλλα sitcoms, είμαι σίγουρος) οπότε η αναφορά του βλαχο-Barney στον "Steinfeld" αποκτά μια διαφορετική διάσταση. Όμως η κορυφαία στιγμή του επεισοδίου ήταν στην αρχή με την παρέα να χρησιμοποιεί μεγάλες λέξεις για να μην τους καταλάβει ο Gael, γεγονός που υπογραμμίζει και πάλι το πόσο καλύτερη είναι η σειρά όταν κάνει φρέσκα πράγματα, παρά να ανακυκλώνει (με αστείο μεν τρόπο) χιλιοειδωμένα concepts.

Το Barney-Lilly plot ήταν άμεσα ξεχάσιμο, αν και έδωσε την χαριτωμένη διπλή ανατροπή του τέλους. Αν δεν κάνω λάθος, είναι και η πρώτη φορά που μαθαίνουμε κάτι συγκεκριμένο για κάποιον άλλο Future-Χαρακτήρα πλην του Future-Ted.

4 σχόλια:

  1. Συμφωνώ. Αγχώθηκα λίγο αρχικά, επειδή φοβήθηκα ότι ο Gael θα παρέσυρε την σειρά σε ακόμα πιο "παραδοσιακά sitcomy", όπως λές κι εσύ, κλίμα, αλλά ευτυχώς η έκβαση ήταν καλή.

    Το "NYC lawyer captures Nessie" το πρόσεξες στο τέλος; (btw το φινάλε ήταν πολύ-πολύ καλό κατά τη γνώμη μου!)

    Μια και ως αναγνώστης δεν είμαι νέος, καλώς σε βρήκα και μέσω comments πλέον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, δεν το είχα προσέξει, τέλειο! Τον Marshall εννοεί? Way to go, "Marshmallow"! (LOL)

    Καλώς μας βρήκες και στα comments!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήταν απογοήτευση εάν δεν είχε big words και το εκπληκτικό Steinfeld! Δυστυχώς, το είδα βιαστικά στο iPod στο αεροπλάνο και περιμένω το δεύτερο screening για να το εκτιμήσω σωστά.

    Αλλά αυτό που κάνει μπαμ από πέρσι (και ευτυχώς που το είπες, κάποιος έπρεπε να το φωνάξει) είναι αυτή η αίσθηση ότι Barney και Robin θα καταλήξουν μαζί. Νομίζω ότι κάθε στιγμή που είναι μόνοι τους (lasertag, πούρα στο club) είναι σαν οι παραγωγοί να μας κλείνουν το μάτι.

    BTW, ^5 Νίκο, απίστευτο εύρημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα ναι, από τότε που τους είδαμε να περνάνε μαζί χρόνο με τα πούρα κτλ ήμουν σε φάση ΟΚ, μας δουλεύουν οι παραγωγοί? Οι δυο τους έχουν απίστευτη χημεία!

    Plus, δες το και character-wise: η Robin δεν θέλει παιδιά και πολλές-πολλές δεσμεύσεις (γι'αυτό και χώρισε με τον Ted), οπότε είναι βασικά η γυναίκα-όνειρο για τον Barney!

    ΑπάντησηΔιαγραφή