Pushing Daisies: Pie-lette


Δεν έχω πολλά να προσθέσω στους ύμνους που έγραφα το καλοκαίρι για το Pushing Daisies. Ο πιλότος δεν είχε καμία διακριτή διαφορά, και γιατί να έχει άλλωστε-- αυτή η συνεργασία των Bryan Fuller και Barry Sonnenfeld πλησιάζει πολύ κοντά στο να χαρακτηριστεί ως η τέλεια τηλεοπτική ώρα. Μερικές έξτρα σάλτσες μετά το άλμα.

ΟΚ, καταρχάς πόσο γαμάτο είναι που κάθισα να δω το επεισόδιο σαβουρώνοντας actual pie, χωρίς να έχω κάνει στο μυαλό μου τη σύνδεση? Έτρωγα εκεί, και ξαφνικά... "Pie Hole"! Τέλειο. (Όχι εξίσου τέλειο? Το pun του τίτλου. "Pie-lette"?! Σας θέλω λίγο σοβαρούς ρε παιδιά.)

Anyway, στη διαρκή μου αναζήτηση αρνητικών στοιχείων στα πάντα, προσπάθησα φυσικά να βρω κάτι που να με ενοχλεί στο ελάχιστο εδώ, αλλά δεν τα κατάφερα, έτσι στράφηκα σε μελλοντικά επεισόδια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, το ABC βασικά απέλυσε τον Sonnenfeld γιατί υπερέβη το μπάτζετ στα δύο επεισόδια που γύρισε, και το δίκτυο φυσιολογικά φοβάται πως δε θα δει αντίκρυσμα. Αυτό βγάζει νόημα από την πλευρά τους προφανώς, αλλά πρέπει να πω πως η παλέτα του σκηνοθέτη είναι ένας από τους λόγους που τα πάντα κλίκαραν τόσο πολύ σε αυτό τον πιλότο.

Από το πρώτο κιόλας πλάνο είναι σαφές οτι βρισκόμαστε σε έναν υπέροχο, διαφορετικό κόσμο, ένα σύμπαν 100% παραμυθένιο. Το ενδεχόμενο αυτή η ισορροπία να ανατραπεί από κάποιο επεισόδιο κι έπειτα δε θα αφαιρέσει την αξία των σεναρίων ή του θαυμάσιου καστ, αλλά σίγουρα θα αφαιρέσει από τη σειρά το look που την βάζει ένα επίπεδο πάνω ακόμα κι από το Wonderfalls. Σα να έπαιρνε, για παράδειγμα, κάποιος το Lost και για λόγους κόστους να το μετακόμιζε μέσα σε μουντά σκηνικά αντί των φυσικών τοπίων. Oh wait, αυτό συνέβη και το λένε 2η σεζόν. Ahem, ξεφεύγω.

Tους ηθοποιούς πραγματικά δεν ξέρω αν τους είχα εξυμνήσει αρκετά την πρώτη φορά που το είδα. Σε όλες τις άλλες νέες σειρές της σεζόν που ξεχωρίζουν θα υπάρχει τουλάχιστον ένα ψεγάδι στο κάστινγκ αλλά εδώ είναι όλες οι επιλογές αποστομωτικά τέλειες. Ο Pace και η Friel έχουν φανταστική χημεία και έχουν περισσευούμενο χάρισμα, ο McBride κάνει για έναν τέλειο straight man μέσα σε όλο αυτό το quirky καρναβάλι, οι Ellen Greene και Swoosie Kurtz μοιάζουν να έχουν γεννηθεί για να παίζουν σε Jeunet/Burton-esque φανταστιώσεις του Sonnenfeld, και η Chenoweth με την παιδική φωνή της πολύ απλά ανήκει εκεί, ανάμεσα σε πίτες και λιβάδια από μαργαρίτες και ευρυγώνιους φακούς και παράξενες γωνίες λήψης. Και απλά περιμένετε να έρθει και ο Paul Reubens...

Story-wise, ο καθαρά procedural χαρακτήρας που αναμένεται να έχει η σειρά είναι από τις λίγες φορές που δε με ενοχλεί καθόλου (όπως δε με ενοχλούσε στο Wonderfalls) διότι είμαι τόσο ερωτευμένος με τους χαρακτήρες, με τις τοποθεσίες, με όλο αυτό το παραμύθι, που νιώθω πως κάθε 40λεπτο σε αυτό τον υπέροχο κόσμο αρκεί για μου φτιάξει τη διάθεση για την υπόλοιπη εβδομάδα. Κοινώς, μου αρκεί να κρυφοκοιτάω από μικρή γωνιά του παραθύρου του Pie Hole, και δεν χρειάζεται καμία προσπάθεια από τον Ned και την Chuck για να επιστρέφω κάθε φορά.

Αφήστε που, όπως προβλέπει όλο το ίντερνετ, η σειρά δε θα ζήσει για να δει το 2008. Insert joke about Ned's ability here.

10 σχόλια:

  1. Γαμάτο pilot. Δεν ξέρω πώς θα το συνεχίσουν (το concept απαιτεί ευρηματικότητα, η αλήθεια είναι), αν και φοβάμαι πως δεν πρόκειται να μάθω έτσι κι αλλιώς. Η σειρά έχει τη λέξη canceled χαραγμένη στο μέτωπό της. =(

    Μου θύμισε πολύ Αmelie πάντως. Which is weird, 'cause I *hated* Amelie. =S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I *hated* Amelie

    Έλα, τώρα απλά το κάνεις επίτηδες. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pooios mporei na MISEI tin Amelie?

    grafw ayto to post ka8ismenos akribws katw apo to movie poster, btw :)

    nai, 8umise trela kosmo tou Jeunet, me ligo apo Series of Unfortunate Events mesa sto mix

    apla latrepsa ka8e deyterolepto tou pilot!

    apla i nea agapimeni seira tis season

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν αρχίζω, ένα comment: #$%@$@!%& firefox, έχω γράψει αυτό το μήνυμα 3 φορές και δε το δημοσίευσε καμία.

    So, as I was trying to say, μόνο μια φορά έχω προσπαθήσει να παρακολουθήσω το Amelie κι αυτό ήταν στο Γυμνάσιο με μεγάλη παρέα, οπότε I can't judge, αλλά απ'ό,τι θυμάμαι δε μου άρεσε. Πάντως θέλω εδώ και καιρό να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά... βαριέμαι. =D Να φανταστείς, έχω το Pan's Labyrinth (που καίγομαι πιο πολύ να το δω) εδώ και δύο μήνες στο PC κι ακόμα να κάτσω το butt μου down. I know, ντροπή μου.

    *copies just in case...* Άντε, να δούμε αυτή τη φορά!

    ΕDIT: Ε ρε π*&Σ5η μου, 6η φορά που προσπαθώ τώρα... =@ Το γύρισα σε IE τώρα... Let's see...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pie-lette?

    ti simainei?
    ----
    Κατά to launderette που σημαίνει μαγαζί με πλυντήρια μπορείς να το μεταφράσεις γενικά ως πιτάδικο, αναφορά στο business του παλίκαρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. parker, προφανώς το blog αντιδρούσε βίαια επειδή κακολόγησες το Amelie. Να τι παθαίνεις! (LOL) Δες ξανά αυτό, και δες και το Pan's. Είναι both από τις αγαπημένε μου ταινίες ever. Χεχε.

    To pie-lette, εκτός από την εξήγηση που προσφέρει ο ανώνυμος (που ομολογώ οτι δεν είχα σκεφτεί καν), ηχητικά βγαίνει σαν ελαφρώς παραφρασμένο "pilot", το οποίο είναι παραδοσιακά ο default τίτλος του πρώτου επεισοδίου κάθε σειράς.

    Από μια σειρά στην οποία συναντάμε μια Boutique Travel Travel Boutique, δεν περίμενα κάτι λιγότερο. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. iperoxos pilotos,mono apo to trailer omos ixa katalavi oti afti i sira tha ine katapliktiki.anipomono gia to epomeno episodio,ke elpizo na "anteksi".ta noumera tis premieras itan para poli kala,elpizo na paraminoun toso kala ke sta epomena episodia.

    (oso gia to sxolio gia tin defteri season tou lost..e entaksi ipame,den antikatestisan tin katapakti me tin zougla ke tin thalassa,sindiazan ke ta 3 mazi ;) :P.Ixe xlorida i 2i season :D! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Heh, άσε με μωρέ να πετάω και καμιά κακία για το Lost. Τις είχα συνηθίσει και μετά πήγε και ξανάγινε γαμάτο, τι να κάνω? ;)

    (Πάντως είναι γεγονός οτι η 2η σεζόν ήταν φτηνότερη από την 1η λόγω των λιγότερων εξωτερικών γυρισμάτων.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kanena provlima,ftani na min arxisis ksana tis kakies stin 4i season.. :P !
    emena pantos mu arese poli i atmosfera tis katapaktis :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή