House: The New Team

Kαι έτσι το reality έφτασε στο τέλος του. Spoilers μετά το άλμα.

(EDIT: Και στα comments υπάρχει μια συζήτηση για το "Bones", για όποιον το παρακολουθεί.)

Δύσκολο να παρακολουθήσεις μια διαδικασία σταδιακής εξόντωσης όταν γνωρίζεις εκ των προτέρων τους τελευταίους επιζώντες, αλλά αυτό έχω αναγκαστεί να κάνω εδώ και κάμποσες βδομάδες παρακολουθώντας ένα απόλυτα πετυχημένο arc στο "House" το οποίο είχε spoilαριστεί εξ ολοκλήρου στα entertainment trades από τον Οκτώβρη.

Αυτό όμως που κράτησε αυτό το πείραμα συναρπαστικό, ήταν το πώς οι κύριοι διαγωνιζόμενοι αντιδρούσαν απέναντι στον House και τους ασθενείς, καθώς σταδιακά ξεδιπλώνονταν οι λόγοι για τους οποίους ο Dr. Crankypants κράταγε ή απέλυε καθέναν από αυτούς. Κοινώς, από κάποιο σημείο κι έπειται μπορεί το ερώτημα "Θα απολυθεί η Amber?" να εξελίχθηκε για κάποιους από εμάς σε besides the point, αλλά αντικαταστάθηκε από το πολύ πιο ενδιαφέρον "ΟΚ, γιατί θα απολυθεί η Amber?".

H αλήθεια είναι πως δεδομένων των υπολοίπων προσωπικοτήτων του γκρουπ, έμοιαζε πλέον κάπως redundant. Yπήρχε ο Taub που δεν έχει πρόβλημα να αδιαφορεί για ασθενείς του, η #13 για το sex appeal, ο Kutner για τις σωστές διαγνώσεις, και κυρίως ο ίδιος ο House για το ανηλεές κυνήγι της νίκης. Η Amber βασικά δεν είχε πλέον τίποτα να προσφέρει σε αυτό το γκρουπ που με πολλή προσοχή επέλεξαν οι συγγραφείς της σειράς να ανάγουν σε series regulars. Eξακολουθώνα την προτιμώ πανηγυρικά εις βάρος, ας πούμε, του Kutner, αλλά αναγνωρίζω τη λογική με την οποία μας αποχαιρέτισε.

To υπόλοιπο επεισόδιο δε μου έκανε τίποτα φοβερό, με τον ασθενή του House και το σαχλοδίλημμα του Wilson να επαναλαμβάνουν πράγματα μάλλον προφανή για τον κεντρικό χαρακτήρα, οπότε ας μείνω στα του διαγωνιστικού. Κι ενώ περιμένω τώρα πώς και πώς να δω τη νέα ομάδα για πρώτη φορά σε δράση, θέλω να ρίξω μια ερώτηση σε όποιον έχει όρεξη να απαντήσει: αν χωρίς την εκ των προτέρων πληροφόρηση για τους νέους series regulars ήρθε καθόλου ως έκπληξη η αποχώριση της Amber σε αυτό το επεισόδιο.

11 σχόλια:

  1. Όταν ήταν 6 οι υποψήφιοι, μαζί με τον μορμόνο και τον γιατρό χωρίς σύνορα, ήμουν σίγουρος ότι θα έμενε η Amber.

    Αλλά όταν δεν έφυγε ο Taub στο "δικό του" επεισόδιο, και ειδικά όταν έμειναν 4 , στο χα πει νομίζω, ήταν πλέον φανερό ότι θα φύγει αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. How long have you known me?

    Not long enough προφανώς, οπότε πάμε για τα νέα title credits. O Kutner όταν αντιληφθεί το μέγεθος των παλαβών ιδεών του θα έχουμε smackdown με τον House για το ποιανού ιδέα θα σώσει πιο εντυπωσιακά ασθενή. Easy.

    BTW με την τελευταία εβδομάδα των sweeps (και την απεργιά να συνεχίζεται) το Bones εκόψε απότομα το two season long mystery του προηγούμενου επεισοδίου με τον "illuminati" serial killer τους για να βγάλουνε πολυυυυύ νωρίς το χριστουγεννιάτικο special τους (αλλάζοντας air date σε άλλα 1-2 έτοιμα και προγραμματισμένα). Όπου φυσικά, όπως πολυδιαφημίσανε αριστερά και δεξιά, στο επεισόδιο συμβαίνει αύτο που περίμεναν οι fans εδώ και 3 seasons, δηλαδή το φιλί κάτω από το mistletoe των Bones-Booth, το οποίο εύχονται να ανοίξει νεό κύκλο σχέσης για το πρωταγωνιστικό duo (a la Lorelai & Luke). Και μέχρι σιγμής λένε κι αυτοί να το κόψουνε από το πρόγραμμα μπας και τους μείνει και κάνα επεισόδιο για το 2008.

    ΥΓ. To παραπάνω είναι άσχετο με τον House, άλλα μέχρι να αποφασίσει ο Tyler να βάλει κάνα shoutbox στο blog, δεν χωράει και πουθενά αλλού. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για Bones

    Ήταν σίγουρα cliffhanger το προηγούμενο επεισόδιο? To ξέρω ότι άλλαξαν air date για το σημερινό, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα το συνέχιζαν. Έχω και μια θεωρία για τον serial killer που ενισχύθηκε με το σημερινό...

    Όσο για το φιλί, είχα διαβάσει ότι δεν ήταν case related, ή σε κάποιο όνειρο πχ, αλλά και πάλι ήταν forced γαμώτο...Προτιμώ το πρώτο επίσημο (ήταν και εκείνο στο elseworlds επεισόδιο με το Nazi υποβρύχιο) φιλί των Mulder-Scully στην "αλλαγή" της χιλιετίας (η χιλιετία άλλαξε το 2001)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά καρα-forced δεν το συζητάμε. Για το cliffhanger δεν ξέρω. Απλώς ολόκληρο FBI δεν θα μάθαινε ότι ο lobbyist που είχε σχέση με την προηγούμενη εμφάνιση του Gormogon εξαφανίστηκε-σκοτώθηκε-του-μασήσαν-το-κρανίο-whatever? Αν όχι ακούγεται λίγο κουλό leap. Θα δούμε από Γενάρη που ξαναγυρνάνε, αν και μπορεί να λήξει η απεργία μέχρι τότε και να το συμμαζέψουνε με κάνα re-shoot. Για τον serial νομίζω ότι το παρακάνανε στο προηγούμενο με τα insights του Sweets και μάλλον έγινε για να μας βγάλουνε off-track (μιας και τον κάνανε και regular), αλλιώς είναι oh too obvious...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης κάτι δεν πήγε καλά με τον αδερφό της Bones ο οποίος θα έμπαινε 4 μέρες φυλακή και μετά θα ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό. Φτάσανε Χριστούγεννα και ακόμα φυλακή είναι... (εκτός κι αν δεν θυμάμαι καλά).

    Βέβαια μιας και λέγαμε για συνδέσεις με προηγούμενα επεισόδια θυμίσου εκείνο με τον άπιαστο Grave Digger ο οποίος έχει παραμείνει άπιαστος και unmentioned κοντά μία season τώρα. Και τον Hodgins που έσπασε τον μηρό του σε εκείνο το επεισόδιο και στο επόμενο δεν είχε καν πατερίτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Bones φέτος ξεκίνησα να βλέπω, οπότε εν ξέρω για πιο πριν.. :P

    Για τον Sweets, αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου. Ότι είναι ο νέος apprentice και έγινε regular για αποπροσανατολισμό. Θα δούμε...

    Για τον αδερφό της Bones, εκεί όντως πρέπει να έγινε μαλακια...4 μέρες ειχε πει ο δικαστής... Προφανώς θα έγινε κάτι άλλο στα ενδιάμεσα επεισόδια... Εκτός κι αν ήταν τόσο κακοί που οι 3 μέρες έτυχε να είναι παραμονή, ανήμερα και δεύτερη μέρα Χριστουγέννων... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σας και απο εμένα!
    Tyler -σίγουρα στο έχουνε ξαναπεί- τα κείμενα σου είναι πολύ ενδιαφέροντα!
    keep up the good work!!!

    Όσο για τον house, ναι, η εξήγηση που δίνεις για την απόλυση της Amber είναι λογική, αλλά εγώ πιστεύω ότι η παραμονή της θα εκανε πιο spicy την σειρά σε σχέση με τον μαλθακό Kutner...
    Και όχι, μεχρι τελευταία στιγμή ήταν δύσκολο να καταλάβεις που θα καταλήξει το 'παιχνίδι'- νομίζω ότι το χειρίστηκαν αριστοτεχνικά το θέμα!

    Ευσεβής πόθος: Μήπως με την τελευταία ατάκα, θέλαν να αφήσουν ανοιχτό το παραθυράκι για επιστροφή της bitch?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O Kutner μου είναι ο λιγότερο ενδιαφέρων από τους τελευταίους 5 υποψήφιους, αλλά όπως σημειώθηκε κι από τον rotweiler αν τον χειιστούν σωστά μπορεί να δώσει μια αιχμή που κανένας άλλος χαρακτήρας δε θα μπορεί να το κάνει. Μακάρι.

    Αλλά ναι, την αγαπούσα κι εγώ την Amber (και έχω αγαπήσει και την ηθοποιό που την έβλεπα και όλο το καλοκαίρι στο "Mad Men", οπότε θα πω αυτό:

    Μήπως με την τελευταία ατάκα, θέλαν να αφήσουν ανοιχτό το παραθυράκι για επιστροφή της bitch?!

    Ναι. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για το Bones...

    Δεν ξέρω τι να πω. Μάλλον προσπαθούν να κρατήσουν επεισόδια για το 2008 γιατί πολύ χάλια το έκοψαν. Άσε που Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο 1 μήνα πριν τα Χριστούγεννα δεν κολλάει ούτε κι αν ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης κατέβει να μας το κάνει δώρο. Θα μπορούσαν να βάλουν επανάληψη αυτή τη βδομάδα ώστε τουλάχιστον να πέσει το επεισόδιο μέσα στο σωστό μήνα.

    Το φιλί το έχει εκθειάσει όλος ο λαός ο πιστός αλλά το βρήκα στην καλύτερη άκομψο. Δεν ξέρω πολύ κόσμο που να φυλάει με σφιγμένο στόμα και στο τέλος να έχει ανταλλάξει και τσίχλα. Στην τσίχλα πάντως πάνω κέρδισαν χαμόγελο.

    Ο αδερφός της Bones τώρα είναι μέσα για ένα μήνα, και μετά θα είναι με επιπλέον 18 μήνες στην αναστολή του και βραχιολάκι στο πόδι για να μην τον χάσουν σαν το μπαμπά της Ugly Betty.
    Πιστέψτε με σε αυτό. Το μεταφράσω και τα βλέπω λέξη λέξη αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Bones
    Αυτό ήταν να παιχτεί πρώτο μετά τις γιορτές μαζί με όσα είχαν μείνει μέχρι την απεργία. Αλλά τελικά το έβαλαν τώρα.

    Στο τέλος του 8ου πάντως στο hearing, λένε για 3 days...Αν ακούστηκε τίποτα άλλο στο 9ο και δεν το πήρα χαμπάρι ΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 30 days.
    Μασάει τη λέξη η τύπισσα.

    Από το recap του επίσημου site
    "The judge sentences him to 30 days in county jail, adds 18 months to Russ' parole and compels him to wear an electronic monitor."

    ΑπάντησηΔιαγραφή